Q9550 ili i7

poruka: 86
|
čitano: 8.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Q9550 ili i7

Zanima me koji je od ova dva gore procesora bolji.Nije važna niti memorija niti matična,samo me zanima koji je bolji.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Q9550 ili i7

Ovisi koji i7:ako je obični definitivno Quad,ako je extreme i7

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina

i7 920.A zakej je quad bolji,i7 ima 8 logičkih jezgri!

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan
Q9550 ili i7

Core i7 predstavlja čitavu porodicu intelovih procesora dok je Q9550 model iz core2quad serije...

To dvoje nikako ne možeš porediti...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nedIm kaže...

Core i7 predstavlja čitavu porodicu intelovih procesora dok je Q9550 model iz core2quad serije...

To dvoje nikako ne možeš porediti...

Napisal sam iznad i7 920.
17 godina
neaktivan
Q9550 ili i7

Kada sam pisao post toga nije bilo...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nedIm kaže...

Kada sam pisao post toga nije bilo...

Nema veze.
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Zanima me koji je od ova dva gore procesora bolji.Nije važna niti memorija niti matična,samo me zanima koji je bolji.

Ako je za OC onda je bolji Core2,a ako je na stock bolji je i7.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
17 godina
neaktivan
Q9550 ili i7

Po meni to i nije neka dilema, po cijeni su tu negdje +-, ALI, i7 920 je posljednja generacija procesora aka arhitektura, ako ideš na i7 imaš cijelu novu platformu i u (bližoj) budučnosti nemoraš razmišljati o prelasku na noviji čipset možeš nadograditi samo novim procesorom (bez ploće), overclock potencijal i7 je kud i kamo bolji od q9550, tak da u globalu gledano i7 je bolji odabir!!! E sad, to što (vjerovatno) ostatak platforme moraš kupiti i on te u nekoj mjeri više košta, to je sasvim druga priča, ma da kak vrijeme ide i taj odnos se poravnava tj cjenovno se izjednačuju....    Sou, Core i7!!

Core i7 920 @ 3.3 / Gigabyte X58 UD5 / Crucial 1333 @ 1600 / Sapphire 4850 / Corsair 550w / Seagate Barracuda 2 x 500GB Raid 0 / Cooler Master Cosmos S
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mstaracm kaže...

Po meni to i nije neka dilema, po cijeni su tu negdje +-, ALI, i7 920 je posljednja generacija procesora aka arhitektura, ako ideš na i7 imaš cijelu novu platformu i u (bližoj) budučnosti nemoraš razmišljati o prelasku na noviji čipset možeš nadograditi samo novim procesorom (bez ploće), overclock potencijal i7 je kud i kamo bolji od q9550, tak da u globalu gledano i7 je bolji odabir!!! E sad, to što (vjerovatno) ostatak platforme moraš kupiti i on te u nekoj mjeri više košta, to je sasvim druga priča, ma da kak vrijeme ide i taj odnos se poravnava tj cjenovno se izjednačuju....    Sou, Core i7!!

Ovo ti je totalna glupost.Taj famozni i7 ograničava ogromna temperatura i zagrijavanje što negativno utiječe na OC.A da još ne govorimo o dalekoj večoj kompliciraanosti OC-a za kojeg i najiskusniji overclockeri trebaju malo bolje proučavat BIOS i dobro paziti koje napone diraš.Arhitektura je naprednija u tom smislu da ima ugrađen memorijski kontroler i dosta bržu sabirnicu QPI što više donosi preformanse za servere nego za stolna računala.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
neaktivan

ma bolji je i7 ljudi...je*o vas vise OC

16 godina
neaktivan
dogman kaže...

ma bolji je i7 ljudi...je*o vas vise OC

Kao što sam prije napisao na stoc da.A i daj mi reci čemu dat 2000kn a da ima iste preformanse kao OC-an Q6600 na 3,6Ghz?
17 godina
neaktivan
microman kaže...
 ima iste preformanse kao OC-an Q6600 na 3,6Ghz?
 dokaz?
Zabluda.
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 1:13 (Core2Duo2).
17 godina
neaktivan
microman kaže...
mstaracm kaže...

Ovo ti je totalna glupost.Taj famozni i7 ograničava ogromna temperatura i zagrijavanje što negativno utiječe na OC.A da još ne govorimo o dalekoj večoj kompliciraanosti OC-a za kojeg i najiskusniji overclockeri trebaju malo bolje proučavat BIOS i dobro paziti koje napone diraš.Arhitektura je naprednija u tom smislu da ima ugrađen memorijski kontroler i dosta bržu sabirnicu QPI što više donosi preformanse za servere nego za stolna računala.
 Khm...mislim da ti trekeljiš gluposti...! Prvo, to kaj pričaš, da ga ograničava temp (ko i svaki procesor) je vrlo lako riješiti, sada ima brdo high end coolera i to po pristojnim cijenama, npr. Coolermaster V8 koji košta cca 400kn drži i7 na 4.4 u full loadu na 74 stupnjeva a ne zaboravimo da mu je max 100!!! Npr, ja sam svog natjerao na 4ghz i to sa 1.29Vcore, LINK, LINK, dakle nikakvo krkljanje voltažama, i to još na stock cooleru!! A da pročitaš par tutoriala o oc-u, kojih by the way ima malo more, začas skužiš kak se kloka, nije to nikakva kvantna fizika..LOL..!!! Uglavnom..nekim ljudima se neke stvari očito nemogu dokazati...žalosno...Neodlučan
Core i7 920 @ 3.3 / Gigabyte X58 UD5 / Crucial 1333 @ 1600 / Sapphire 4850 / Corsair 550w / Seagate Barracuda 2 x 500GB Raid 0 / Cooler Master Cosmos S
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 2:01 (mstaracm).
16 godina
microman kaže...
emerik kaže...

Da kupim i7 ne bi ga sigurno overclockal ker bi mi ga bilo žal,jer kolko ja znam,smanji mu se vijek trajanja,a ja ga mislim imati oko 7-8 godina.
16 godina
mstaracm kaže...

Znači,i7?Mislim RAM mislim u početku uzeti 2 Gb,pa kad pojeftini još 2 ili 4 Gb.A matična,oko 800kn skuplja,to ću izdržati.Još me zanima da li je vrlo važno koju matičnu uzmem za njega jer ga ne mislim overclockati.Mislite li da možda ploče za njega još nisu dovoljno dobre,nedorečene?
16 godina
protjeran
Q9550 ili i7

ta dva procesora nemos uopce usporedjivat...mislim da brojke govore same za sebe.. corei7 -majka svih procesora.. bar za sadaCool

ANTEC900,CORE2DUOe6400@3.4GHZ,GF8800GTZALMANVF1000.ABIT-AB9PRO-CHIEFTEC650W,PATRIOTextreme4GB 4.4.4.12-samsung22wide-audigy2zs-creativelabs5.1 5700digital.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
microman kaže...
emerik kaže...

Da kupim i7 ne bi ga sigurno overclockal ker bi mi ga bilo žal,jer kolko ja znam,smanji mu se vijek trajanja,a ja ga mislim imati oko 7-8 godina.
 Uzmi i7 jer je bolji i noviji, ali bas sad imat isti proc 7 godina...nevirujen bas, bit ce preslab tad.
Je, je, aha...
16 godina
Fowix kaže...
emerik kaže...
microman kaže...
emerik kaže...

Uzmi i7 jer je bolji i noviji, ali bas sad imat isti proc 7 godina...nevirujen bas, bit ce preslab tad.
 Neće,Pentium 4 s 2.0 Ghz imam već 8 godina.
16 godina

Zanima me da li je za i7 920 dobra ova matična.Meni nije važno za overclock,samo da ne bude loša.Ako znate neku dobru,recite,ali da ipak ne bude preskupa.I RAM,je velika razlika između RAM-ova istog kapaciteta,brzine,da su isti,ali od druge tvrtke i više koštaju.Da li je zaista tako velika razlika?

16 godina

Ova je bolja i ovi ram

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
16 godina
dery kaže...

Ova je bolja i ovi ram

RAM-i su dobri,ali glej kaj piše za matičnu : Intel X58/ICH10R,kaj to označi da je i za socket 775 i DDR2 memoriju?A ne postoje takvi RAM-i od 2 GB?
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 15:50 (emerik).
16 godina

Ne to je samo 1366,a ako nije lova problem ovi ram.Evo ti malo o toj mbo.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 16:09 (dery).
16 godina
dery kaže...

Ne to je samo 1366,a ako nije lova problem ovi ram.Evo ti malo o toj mbo.

Lova je problem,ali tražim RAM-e od 2 Gb pločica,4 ili 6 Gb za početak sve ukupno,a da nisu preskupi.
17 godina
neaktivan
Q9550 ili i7

Najbolje bi bilo da napišeš sa koliko novaca raspolažeš i onda ti možemo dat kvalitetniji savjet, sada ima i dobrih mbo za i7 između 1600 i 2000kn, rami su isto ok cijene, ja sam uzeo OVE, tri gige za samo 420kn, nazivno rade na 1333mhz a idu i preko 1600, fkt sam zadovoljan njima!!! Napiši buđet pa nekaj iskombiniramo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i7 su definitivno najbolji procesori- trenutno, al moraš mijenjat cijelu kantu i nisam siguran da ti se to isplati ak nemoraš, pa se sad bolje strpit malo i kasnije razmišljat o nadogradnjama(ljeto dolazi- a poslje njega vjerovatno i novi procesori)

q8200,radeon4870 1gb, 8gb kingmax 1066
16 godina
mstaracm kaže...

Najbolje bi bilo da napišeš sa koliko novaca raspolažeš i onda ti možemo dat kvalitetniji savjet, sada ima i dobrih mbo za i7 između 1600 i 2000kn, rami su isto ok cijene, ja sam uzeo OVE, tri gige za samo 420kn, nazivno rade na 1333mhz a idu i preko 1600, fkt sam zadovoljan njima!!! Napiši buđet pa nekaj iskombiniramo...

Oko 6.500-7000 kn. za kantu i do 1500 za monitor.
16 godina
protjeran
Q9550 ili i7

6500 7K TO mi je malo nategnuto za i7 kistru..  Izlanuo sejel je samo grafa maticna i proc oko 5-6 somova.. a di je sve ostalo..

ANTEC900,CORE2DUOe6400@3.4GHZ,GF8800GTZALMANVF1000.ABIT-AB9PRO-CHIEFTEC650W,PATRIOTextreme4GB 4.4.4.12-samsung22wide-audigy2zs-creativelabs5.1 5700digital.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dokly kaže...

6500 7K TO mi je malo nategnuto za i7 kistru..  Izlanuo sejel je samo grafa maticna i proc oko 5-6 somova.. a di je sve ostalo..

Grafu bi uzel HD 4770 kad izađe ili iz serije5***,a to kupujem ionak negde u 9. mjesecu kad vidim kak budeju u BUG-u složili konfe.
16 godina
neaktivan

9.mjesec je jos daleko

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice