Problem sa zvukom

poruka: 6
|
čitano: 765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Jučer mi odjedanput nestalo zvuka na kompjuteru! 

Mislim da mi je matična u pitanju. Dakle na zvučnike se uopće ništa ne čuje, a na slušalice nešto jako slabo (kad spojim izravno na matičnu).

Sad, kako je meni napajanje bilo crklo mislin da je sa sebon povuklo i matičnu. Naime ni USB portovi mi ne rade normalno mora san kupit PCI karticu za to. Sad eto izgleda da mi je shebalo i zvuk.

Pa sad se pitam koje je najbolje rješenje, bilo bi najbolje kad bi se moglo to softverski rješit s nekakvim driverima ili flashanjem; ako ne tako onda možda zvučna kartica, a u najgorem slučaju nova matična. Za zvučnu karticu, ove jeftinije mi nisu puno ali se bojim da bi se na matičnoj onda nešto drugo shebalo ba bilo bolje da san odma kupia novu matičnu....

Dakle da počnem sa flashanjem matične i instaliranjem drivera za zvuk...?

I još se pitam jeli sigurno koristit ovako neispravnu matičnu zbog ostalih komponenti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 20:21 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

BUMP

Evo sad vidin da mi ni zvučnici ne rade, možda ih je matična "ubila"? (proba san na mobitelu)

I i dalje san siguran da je problem matična jer kad na nju spojin slušalice isto nema zvuka... tj. ima ali jako slabo.

I instalira san Realtek driver i nije pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 14:11 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvukom
dr. zlo kaže...

BUMP

Evo sad vidin da mi ni zvučnici ne rade, možda ih je matična "ubila"? (proba san na mobitelu)

I i dalje san siguran da je problem matična jer kad na nju spojin slušalice isto nema zvuka... tj. ima ali jako slabo.

Nakon što ćeš izgubiti živaca i živaca oko "borbe" s ovom matičnom pločom, kupit ćeš novu kao i napajanje koje je uvijek "mačak u vreći". Prema tvojoj konfiguraciji mislim da ti treba jače napajanje, min. oko 600W. Imaš sreće što ti nije riknuo procesor.

STEAM: BucoKTM
15 godina
neaktivan
BucoKTM kaže...
dr. zlo kaže...

BUMP

Nakon što ćeš izgubiti živaca i živaca oko "borbe" s ovom matičnom pločom, kupit ćeš novu kao i napajanje koje je uvijek "mačak u vreći". Prema tvojoj konfiguraciji mislim da ti treba jače napajanje, min. oko 600W. Imaš sreće što ti nije riknuo procesor.

Nije istina, i inače je danas slučaj da se uvik uzimaju pre jaka napajanja... Evo ti zbroji samo moj procesor i grafičku, niti 250w.... A prije san ima jednako dobro napajanje, nez zašto je crklo...

13 godina

flashanjem biosa neces apsolutno nista dobit, driveri isto najvjerovatnije ti nece pomoc, imas starih zvucni pci kartica za 10-50kn na njusci

15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ipak mislin da je bolje uzet novu matičnu, može mi još nešto "ubit", kako mi je zvučnike rješila....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice