Koji procesor uzeti...

poruka: 76
|
čitano: 11.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koji procesor uzeti...
A kome bi vi prednost dali : GeForceu ili Radeonu?
16 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti...

Radeonu,,svi rezultati dokazuju da je bolja kartica

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
recoba20 kaže...
A kome bi vi prednost dali : GeForceu ili Radeonu?

Radeonu. Ako si možeš priušiti pikni si HD4850. Vjeruj mi. I duže će ti trajat komp i ako ne igraš nešto previše. Ako samo povremeno zaigraš, moći ćeš...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
Molin te ne razumijem ovo šta si napisa : "I duže će ti trajat komp i ako ne igraš nešto previše. Ako samo povremeno zaigraš, moći ćeš..."
16 godina
neaktivan

Danas su aplikacije koje i nisu igre dosta grafički zahtjevne. Npr. sam Windows Vista, tj. njegovo Aero sučelje. Ja imam lošu grafičku (nVidia MX440) i iako se ne igram bi trebao bolju. Nisu grafičke samo za igru. Tako i ti ako sada uzmeš HD4850 će ti dulje trajati, tj. dulje ćeš moći izvršavati grafički zahtijevnije zadatke (kada izađe novi Aero ili nešto slično).

A i ako te ikada lupi i poželiš nešto zaigrati, imaš grafičku na kojoj to možeš...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
Još jedno pitanje i više vam neću dosađivat.

Da li bi bilo u redu ostavit napajanje ono koje dolazi sa kućištem i tako uštedit novac na Fortronu pa od te razlike kupit Radeon
16 godina
neaktivan
A onda za dva tri miseca kupit Fortrona i izbacit to napajanje koje je u kućištu.... hm...
16 godina
neaktivan
recoba20 kaže...
Još jedno pitanje i više vam neću dosađivat.

Da li bi bilo u redu ostavit napajanje ono koje dolazi sa kućištem i tako uštedit novac na Fortronu pa od te razlike kupit Radeon

Pa............ i ne baš...
Napajanje koje dolazi s kućištem ti je neko no-name i iako ono je 400W, ono nema ni približnu snagu kao Fortron koji je isto tako 400W. Rađe si uzmi neko kućište bez napajanja...

EDIT: Ako želiš srezat preporučujem ti da srežeš matičnu na EP35-DS3. Pošto nećeš clockat i ne igraš, CF ti ne treba, i nema ti neke primjetne razlike. Bar ne vrijedne toliko novaca...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 22:48 (Sused).
16 godina
neaktivan
Onda ljudi fala vam... da smo bliže sad bi poslije ovog ugodnog razgovora mogli i na piće... :) uživajte
17 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti...

XERO i SUSED !

Pa daj molim vas jel vi to samo ovak namatate ili imate nekaj s čime možete to potvrditi!

1. Q6600 je danas za ono kaj RECOBA treba neiskoristiv, totalno nepotreban! E8400 je noviji, manje troši,grije,brži na def postavkama, jeftiniji podržava neke instrukcije koje q6600 ne! A međuostalom, za nekoliko mj. nam stižu novi INTELOVI procesori tako da quadovi padaju u vodu!

A i čemu će ti quad kad ga ne koristiš, reci mi jednu igru za koju znaš a da optereti quad i njegove 4 jezgre!? Par ih ima koje DUAL opterete a kamoli quad, a q6600 je stari proc, !

2. Na pitanje ATI ili nVidija vi velite ATI, ajd mi reci po čemu to ATI, ak već kažeš ati!?

I zake recimo 9800GTX nebi bila bolja kupnja od 4850!! ?

Smijeh

RECOBA- gle kak te nije strah stavit na takvu konfu neko no name napajanje?? Za konfu daš tolke pare i sve dobre i skupe komponente a nemreš dat za jednu od glavnih stvari,

ma uzmi FORTRONA 400W PNF i miran si, a ne stavit noname i molit boga da ne izgori cijeli komp zbog pišljivih 280kn kolko košta FORTRON!  Sreži na procu, i matičnoj, te dodaj za grafu i rame...kolko imaš para za KOMP, i za kaj točno koristiš komp?

E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 1:16 (aquaevivae).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. Pa reko je da komp koristi za obradu fotografija. A za to mu ne treba tolika snaga koju nudi E8400, a trebat će mu u nekoj bližoj budućnosti 4 jezgre koje nudi Q6600. Jer programi za to će ih početi koristiti, jer to su profesionalni programi. On ne igra. E8400 je prvenstveno gamerski proc. Možda je malo jeftiniji, i nešto malo brži i danas bolje kupovina. Ali će mu s nekim vremenom pofalit te 4 jezgre. Pogotovo za profesionalnu uporabu, nije sve u igrama...

Za 2. se pozivam na test u ovom broju BUG-a: i najbolja 9800GTX+ je ispod i najlošije testirane HD4850... A 9800GTX+ košta 1489kn, a HD4850 1150kn. Koja je onda bolja kupovina?

17 godina
protjeran

Definitivno, pa zna se da je neko vrijeme već HD4850 best buy u mainstream grafici, a stariji brat 4870 u high-end segmentu!

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Definitivno, pa zna se da je neko vrijeme već HD4850 best buy u mainstream grafici, a stariji brat 4870 u high-end segmentu!

Pa ja to znam, i to sam odma predložio u konfi... Samo je on sada tražio neke konkretne argumente...
17 godina
protjeran

Ja sam uzeo quada samo jer je to ipak četiri jezgre pa za ubuduće jer ne mijenjam kompletnu konfiguraciju često (izuzev grafičke k.) i jer je u maju mjesecu bio best buy!

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

1. Pa reko je da komp koristi za obradu fotografija. A za to mu ne treba tolika snaga koju nudi E8400, a trebat će mu u nekoj bližoj budućnosti 4 jezgre koje nudi Q6600. Jer programi za to će ih početi koristiti, jer to su profesionalni programi. On ne igra. E8400 je prvenstveno gamerski proc. Možda je malo jeftiniji, i nešto malo brži i danas bolje kupovina. Ali će mu s nekim vremenom pofalit te 4 jezgre. Pogotovo za profesionalnu uporabu, nije sve u igrama...

Za 2. se pozivam na test u ovom broju BUG-a: i najbolja 9800GTX+ je ispod i najlošije testirane HD4850... A 9800GTX+ košta 1489kn, a HD4850 1150kn. Koja je onda bolja kupovina?

Nije e8400 bolji samo u igrama daj shvati da je to noviji procesor od QUADA, kaj si zapel tolko za 4 jezgre, pa nebude vrtel cijeli dan 3DMark da mu treba quad!
A 4850 je jeftinija al nije bolja, i taj test koji pokazuje da je 9800GTX+ lošija od 4850, LAŽE !! Osim cijene GTX je bolja po svemu!
stoncin3 kaže...

Samo kaj se cijene tiče, a u ostalim stvarima 9800GTX je daleko bolja u svim ostalim stvarima koje pogledaš, al BEST BUY je drugo!
Budem vam dal link testa 8800GT i 4850-u kojima 4850 nije bolja ni u čemu osim kad se pojave velike rezolucije i AA+AF---pa si misli onda!
17 godina
protjeran

Sasvim slučajno su tu negdje obje kartice, a mi se tu natežemo oko Nvidia-Ati graphics...

16 godina
neaktivan

A gle, sve to stoji da je E8400 bolji od Q6600. I ima veći takt tvornički, rađen je u 45nm, noviji je proc, manje se grije, manje struje vuče. Sve to stoji. Ali kada njemu to sve ne treba, a 4 jezgre će mu trebat kad-tad u njegovoj profesionalnoj uporabi procesora...

A i da je 9800gtx bolji, što se tiče teme, on i tako ne igra, pa čemu dati više novaca...

Ali evo konkretnih podataka:

Gigabyte HD4850 (nije nimalo ocana, defaultni taktovi): 3D Mark Vantage: H4.510; 4012

Sapphire HD4850 Toxic (tvornički malo ocana): 3D Mark Vantage: H4.896; 4374

Twintech 9800GTX (default taktovi): 3D Mark Vantage: H3.946; 3495

Zotac GeForce 9800GTX+ AMP! (znači najjača verzija 9800GTX, tvornički ocan...): 3D Mark Vantage: H4.273; 3792

Izvor: Časopis BUG, broj 191

Iz tih podataka je jasno vidljivo da je i HD4850 na defaultnim taktovim ima bolji score od Zotacove 9800GTX+, overclockanog modela...

17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Sasvim slučajno su tu negdje obje kartice, a mi se tu natežemo oko Nvidia-Ati graphics...

Hehe a moramo malo!!! Smijeh ! Imal sam ja sve ATI i imal nVidiu, i mogu reći da su nVidia kartice skuplje jer duže traju, Ati svako malo izbaci neku seriju a malo toga poboljša, imal sam 3870 i onda su govorili da je ista ko 8800GT, ili da je GT malo bolja, a vidi ti sad, opet su izdali novu seriju i opet je 8800GT ista ili malkice lošija od 4850, mislim ati je jeftin al isto tolko malo daje!

Sused- gle istina sve kaj si rekel, a mi se isto natežemo tu oko istih stvari  q6600/e8400 -nebude fulal ni s jedniim! Al ovaj test  pa tu je GTX bolja od 4850, točno onak kak treba biti!  A osiim toga GTX je hladnija, tiša, nemaš problema sa driverima, podržava physX - kaj ti je danas za gejmanje veliki + ! Al isto kao za proc sve je to tu negdje nebude fulal ni sa jednom, al iskreno mislim da su to prejake kartice za njega, mislim uzaludno bacanje novca a nebude ih koristil u normalnoj mjeri! Zato nek uzma 9600GSO za 700kn i bok!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 12:44 (aquaevivae).
17 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti...

Ma, i jednojezgreni procesor mu je dovoljan za obradu fotografija i videa , a kamoli dvojezgreni . Nema potrebe za kupovinom četverojezgrenog.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma u pravu si. Ne bude pogriješio niti s jednim, niti s drugim. Al nek si rađe uzme baš tog quada, i grafulju nek uzme slabiju. Ako ne igra čist mu je dovoljna i HD3850 512MB DDR3  (oće sada biti natezanja i oko ovoga?). 600kn, dovoljno za njegove potrebe... A može uzet i 9600GSO, al ona ima samo 384MB i nešto je skuplja, tako da preporučujem HD3850.

16 godina
aquaevivae kaže...
stoncin3 kaže...

Hehe a moramo malo!!! Smijeh ! Imal sam ja sve ATI i imal nVidiu, i mogu reći da su nVidia kartice skuplje jer duže traju, Ati svako malo izbaci neku seriju a malo toga poboljša, imal sam 3870 i onda su govorili da je ista ko 8800GT, ili da je GT malo bolja, a vidi ti sad, opet su izdali novu seriju i opet je 8800GT ista ili malkice lošija od 4850, mislim ati je jeftin al isto tolko malo daje!

Sused- gle istina sve kaj si rekel, a mi se isto natežemo tu oko istih stvari  q6600/e8400 -nebude fulal ni s jedniim! Al ovaj test  pa tu je GTX bolja od 4850, točno onak kak treba biti!  A osiim toga GTX je hladnija, tiša, nemaš problema sa driverima, podržava physX - kaj ti je danas za gejmanje veliki + ! Al isto kao za proc sve je to tu negdje nebude fulal ni sa jednom, al iskreno mislim da su to prejake kartice za njega, mislim uzaludno bacanje novca a nebude ih koristil u normalnoj mjeri! Zato nek uzma 9600GSO za 700kn i bok!
 samo jedna par napomena u ovome sto tvrdis jer si u krivu. prvo taj test je radjen u win xp na directX 9.0c, u visti i na dx10 se stvari bitno mijenjaju u korist ATI-a sto svi testovi tamo dokazuju (konkretno se pozivam na BUG-ov test iz listopadskog broja buduci sve ga vjerojatno svi vidjeli), nadalje 3d mark daje puno bolje rezultate vecini Nvidia kartica sto je vrlo vjerojatno tocno, one imaju vise sirove snage, no u konkretnim programima i igrama gube, razlog tome su ili losi driveri ili optimizacija ili stovec, dobivaju vecinum u TWIMTBP igrama (ako uopce, cesto se desava da ATI u istom rangu i tamo vodi), a kada dobiju u istom rangu kartice dobiju sa 2-5 FPS-a a kad gube (u igrama koje nisu iz TWIMTBP serije) onda gube sa do 15ak FPS-a, skuplje su itd.
ati je jeftiniji, istina vise se grije (sto se lako rijesi podesavanjem brzine vrtnje venta), no ne zahtjeva maticnu sa posebnim cipom da bi se mogo ostvarit CF sto jos pojeftinjuje kupnju u slucaju da se odlucite za vise kartica, probleme sa driverima ATI ima u TWIMTBP igrama (konkretno navjeci problem ima CF u Crysis Warhead gdje je hd 4870 x2 i 2* hd 4870 losija od jedne hd 4870 i to sam uvjeren da je namjerno tako radjeno isto kao sto je maknuta podrska za dx 10.1 u Assassins Creedu u 1.02 verziji jer je ATI opako tuko Nvidiu u TWIMTBP igri sto je ocito nedopustivo) sto opet ide na ruku ATI-u jer je dokaz da Nvidia mora natjerati partnere da rade igru protiv ATI-a da bi oni ispadali bolji. Nvidia bi umjesto takvih jeftinih trikova mogla pocet razmisljat o tehnoloskim poboljsanjima u svhru vracanja dominacije, a dok se to ne desi tj. trenutno ATI ima prvo mjesto sto ce se vecina informiranih objektivnih ljudi slozit.... nema smisla drzat se Nvidie ko pijan plota zato sto je BILA bolja donedavno, isko kao sto se ne isplati forsirat danas AMD procesor jer je jednom bio bolji
Nvidiji cak ni Physix ne ide toliko na ruku trenutno buduci da je podrzan u svega 2-3 igre ako i toliko isto kao sto se ne isplati previse navodit podrsku za DX 10.1 kao prednost ATI-u jer jednaki broj igara ga podrzava (i Nvidia daje sve sto moze da tako i ostane dok ne izadje DX 11 sredinom slijedece godine kad sve ovo ionako nece biti bitno)
16 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti...

Pozdrav svima!

Da se malo vratimo na izbor procesora. Buduci da i sam slazem neku konfu pa "dilemiziram" izmedju DUO i QUAD, zasto ne bi u jednadzbu ubacili, recimo E8500 i Q8200?

Ako se vec Q6600 grije i starog je proizvodnog procesa zasto nitko ne predlaze ovakvo rjesenje? Q8200 je 45nm (manje se grije, trosi, ima doduse manje L2 kesa) uz razliku u cijeni od +200-tinjak kuna. Bavim se pretezno obradom fotografije (u buducnosti i nesto videa) a ponekad se i "zaigram". Vidim po raznim testovima da je E8500 opako brzi od Q6600 u Photoshopu (u igrama da ne govorim) ali i slabiji u enkodiranju videa i eto dileme.

Inace ostatak se satoji od: EP35-DS3, Rade 4850, 4 GB RAM.  E, tu ide jos dva pitanja: Moze li to sve gurat, say Fortron Blu S. 400W i koliko se moze ocat a da se ne mora mijenjat hladjenje? Nisam neki oc guru (ocito) ali ako mogu jos nesto bezbolno dobiti, zasto ne?!

Hvala sima za odgovore i komentare.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Denzel kaže...

Pozdrav svima!

Da se malo vratimo na izbor procesora. Buduci da i sam slazem neku konfu pa "dilemiziram" izmedju DUO i QUAD, zasto ne bi u jednadzbu ubacili, recimo E8500 i Q8200?

Ako se vec Q6600 grije i starog je proizvodnog procesa zasto nitko ne predlaze ovakvo rjesenje? Q8200 je 45nm (manje se grije, trosi, ima doduse manje L2 kesa) uz razliku u cijeni od +200-tinjak kuna. Bavim se pretezno obradom fotografije (u buducnosti i nesto videa) a ponekad se i "zaigram". Vidim po raznim testovima da je E8500 opako brzi od Q6600 u Photoshopu (u igrama da ne govorim) ali i slabiji u enkodiranju videa i eto dileme.

Inace ostatak se satoji od: EP35-DS3, Rade 4850, 4 GB RAM.  E, tu ide jos dva pitanja: Moze li to sve gurat, say Fortron Blu S. 400W i koliko se moze ocat a da se ne mora mijenjat hladjenje? Nisam neki oc guru (ocito) ali ako mogu jos nesto bezbolno dobiti, zasto ne?!

Ako si čitao ovu temu vidio si da smo se puno prepucavali baš oko toga. Imaš dobre razloge i za jedan i za drugi, a ti promisli šta ti je bitnije kod proca. Ali po meni ako se baviš foto i video obradom isplativije je uzeti quada. Q8200 nismo uzimali u obzir jer je on cijenom nešto iznad ova 2. Q6600 i E8500 koštaju podjednako... Q6600 kao i Q8200 te neće iznjeveriti u igrama sigurno, iako je E8500 puno jači od njih. Ipak je E8500 (kao i E8400 i E8600) prvenstveno gamerski procesor. Ti ga misliš koristiti u profesionalne svrhe i ja sam siguran da će ubrzo doći profesionalni programi koji će koristiti sve 4 jezgre i onda danas jači (E8500) će postati slabiji od navedenog quada, tj. pofalit će mu 2 jezgre. Fortron Blue Storm je po meni neisplativo napajanje, a cijena mu je tolika jer lijepo izgleda... Rađe si pikni nešto malo skupljeg, a dosta jačeg Corsaira VX450. Za clockanje Q8200 neznam...
16 godina
Koji procesor uzeti...

glavna prednost q6600 procesora je ekstremno visoki multiplier 9 s kojim dolazi i niski fsb na kojem je on inicijalno postavljen za tih 2.4 GHz po jezgri i njega je poprilicno jednostavno dic sa 2.4 na 3.4 - 3.6 GHz sa zracnim hladenjem a onda postize jako dobre performanse, a moze ga se tako drzat 24/7 bez problema i iako je 65nm sa G0 stepingom se pokazo ko odlican izbor. Uostalom postoji razlog zasto je jos uvjek u prodaji, inace bi ga vc odavno maknuli

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denzel kaže...

Pozdrav svima!

Uzmi Q8200 ak ga zbilja misliš koristit i treba ti, a ak ne onda E8400 !  Pa dajte mi recite zake davati više novca za 8500/8600 kad su sve to isti procesori samo sa izmjenjenim multiem! Znači čisto bacanje novca! E8400 je zmaj od procesora....
Npajanje ti je dobro nemoraš mijenjat!  A o kakvm hlađenju mi tu govorimo nisi rekel! Ak je box onda ide kolko ide dok ne diraš voltažu, a matična ti je ko stvorena za OC, a i budimo realni ovaj e8400 je ko stvoren za OC, samo čeka i moli da ga overklokiraš, al nemoj dizat voltaže ak imaš BOX kuler....eto!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 22:01 (aquaevivae).
16 godina
Koji procesor uzeti...

hmm, zakaj davat vise para za proc sa vecim multijem? pa OC potencijal, nije bas isto 6*400MHz po jezgri i 8*400 MHz po jezgri na istom vcore-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

hmm, zakaj davat vise para za proc sa vecim multijem? pa OC potencijal, nije bas isto 6*400MHz po jezgri i 8*400 MHz po jezgri na istom vcore-u

Pa tko veli da je isto?? Al je nevažno, u ovom slučaju, ionak ti netreba ništa više od 9 multia! A njegova ploča može potegnuti 400FSB-a a to mu je ljep OC  za BOX kuler!
16 godina
Koji procesor uzeti...

pa ono, bitno, nebitno, kako kome, za neka opaka renderiranja i slicno je bitan svaki MHz, da nije ne bi se extreme  verzije prodavale... ja ne znam koliko se on time bavi i u cemu radi... ima programa koji koriste do 4 jezgre, u tom slucaju bi mu quad bio puno bolji izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti...

Da li je i po čemu HD48540 golden sample bolja od HD4850...?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
recoba20 kaže...

Da li je i po čemu HD48540 golden sample bolja od HD4850...?

HD4850 je bolja od HD4850 prvenstveno po tome što ima više radne taktove (tvornički overclockana) pa je samim time i brža u nekim procesima...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice