Izgreban procesor

poruka: 7
|
čitano: 1.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Izgreban procesor

pozdrav!

zanima me ako se procesor malo ošteti tj ima sitnih ogrebotina dali to utječe šta na rad? i dali procesor u slučaju ako crkne iz nekog sasvim 10 razloga sto nema apsolutno veze s ogrebotinama dali bi odbili ga na jamstvu zato sto je ogreban?

znam da ovo malo glupo zvuči :) a vidim da i neki poliraju procesor da bolje provodi toplinu na hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 20:43 (igor300).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Izgreban procesor

neutjece nista, to je samo povrsina koja bas i nije tako slaba i tanka, prema tome i podnosi opterecenja, no ovo za garanciju bi mozda mogli zayebavati, ali mislim da se tolerira jer ih vecina bude malo zagrebana zbog baze hladnjaka! veci problem bi predstavljala udubljenja na njemu...LP{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 23:37 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Izgreban procesor

udubljenja nema a šara je nastala od hladnjaka zalosno ali hladnjak je toliko grub a poliranjem bi postigo dosta toga ali neznam koliko se smije s brusnim papirom polirat kad su te cjevi šuplje?

13 godina
protjeran
igor300 kaže...

udubljenja nema a šara je nastala od hladnjaka zalosno ali hladnjak je toliko grub a poliranjem bi postigo dosta toga ali neznam koliko se smije s brusnim papirom polirat kad su te cjevi šuplje?

hladnjaci s "direct" dodirom odnosno heat-pipovi su ves spljosteni i poprilicno izbruseni da bi se toplina sto prije prenijela tako da na tom sistemu nije nikako preporucljivo to raditi, jer s bakrom nikad neznas(pre mekan je)

dakle samo na ovakvim hladnjacima s "chamber" kockastom bazom to zaprvo mozes raditi

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
igor300 kaže...

Ma mozes ispolirat nece mu nista bit uzmi vodobrusni 1000.. 

16 godina
Izgreban procesor

Ogrebotine na procesoru, odnosno na rashladnom stitu da ga tako nazovem (jer to je sve sto taj komadic metala i jest) neznace bas puno. Jedino ako bas nemas neke uber duboke ogrebotine, tad bi mozda imalo veceg znacaja. I ganc novi procesori imaju mikrorupice, sto je zapravo i razlog zasto se stavlja termalna pasta, da se popune te rupice i napravi bolji kontakt izmedju procesora i samog coolera. Sto se tice jamstva, nema nikakve logike da te zafrkavaju oko toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice