Dakle prijatelj mi je ima par miseci uzea i7 2600k , to je bilo među prvim danima kad je izasao , na to je isla gtx460-ka,neka asusova ploca , 4gb gskill ripjawsa , corsair vx550 i to sve u cm haf-u punom svjezeg zraka , i evo ima koji dan mi se tuži da mu komp povremeno baca bsod , otvori prime95 i core temp proc uvati 95c i bsod-a , sve ok dodem jutros do njega umremo čisteći hrpu prašine iz kompa , sve lijepo ocistimo da bude ko novo , stavim artick cooling mx3 pastu na proc i vratim default cooler kad ono opet i prime 95 92c najtoplija jezgra nakon 5 minuta , taktovi su defaultni , nije oc-ao , jel to normalno za sandy bridge jer cini mi se brutalno visoko ?
Intel ima očajne stock hladnjake?
- poruka: 40
- |
- čitano: 7.451
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
kolko ja znam to je previsoko,pa čak i za stock cooler. Ste probali prstom cooler možda je senzor otišao
kolko ja znam to je previsoko,pa čak i za stock cooler. Ste probali prstom cooler možda je senzor otišao
pa šta se tiće prsta kad je proc kuhao na 90c hladnjak je bio relativno vruć, onako pecka po prstu malo ali ništa specijalno , na 90c bi se trebao kuhat xd , gtx460-ka na 70c me dobro ispekla , on ni približno.
Je, ima Intel očajne hladnjake. Ali dovoljne da radi sve normalno na stocku. Dakle, trebalo bi sve raditi unutar granica normalnosti (65-70C max), znači nešto je do njega.
AMD isto ima užasne stock coolere. Jednu Katanu 3 smatram solidnom zamjenom za stock cooler (osjetno niže temperature + niža buka a sve to za svega 150-ak kn).
onda su vjerojatno senzori u qurcu, a bsod može biti od bilo čega
a neznam sta da kazem , doduse reka je da kupuje corsair h70 ovih dana ionako pa nije problem ali mi je bilo nesto cudno tu
Je, ima Intel očajne hladnjake. Ali dovoljne da radi sve normalno na stocku. Dakle, trebalo bi sve raditi unutar granica normalnosti (65-70C max), znači nešto je do njega.
AMD isto ima užasne stock coolere. Jednu Katanu 3 smatram solidnom zamjenom za stock cooler (osjetno niže temperature + niža buka a sve to za svega 150-ak kn).
Intel na SB-u ima solidne hladnjake kad se uzme u obzir da su to "stock cooleri" koji služe za rad na default taktovima.
razlika je očigledna u odnosu na starije coolere:
Intel na SB-u ima solidne hladnjake kad se uzme u obzir da su to "stock cooleri" koji služe za rad na default taktovima.
ne ne , nema on ovaj veliki cooler , nego ovaj mali , dakle kao sto je bio na starijoj generaciji i7
ovaj desno je cooler od 980extreme i još nekih extreme proceva ja mislim
ne ne , nema on ovaj veliki cooler , nego ovaj mali , dakle kao sto je bio na starijoj generaciji i7
Siguran da nije 2600 bez k prefiksa? Koliko znam, ti malecki se stavljaju na ove ostale koji nisu K.
SB K verzije imaju takav cooler.
Navodno samo sa K modelima, tako da nisi baš točan. Evo ti i par slika:
Siguran da nije 2600 bez k prefiksa? Koliko znam, ti malecki se stavljaju na ove ostale koji nisu K.
SB K verzije imaju takav cooler.
ma 2600K je i uz njega dolazi ovaj mali u paketu
edit: a mozda je i obicni neznam
overclock.net jel
A čuj, u recenzijama su nahvalili stock cooler koji dolazi sa K modelima, ne znam zašto sad opet stavljaju te malecke.
overclock.net jel
A čuj, u recenzijama su nahvalili stock cooler koji dolazi sa K modelima, ne znam zašto sad opet stavljaju te malecke.
a sta ja znam , hocu rec da su ti malceki katastrofalni za takve proceve
Ajde ti fino provjeri jeli to K ili nonK, zatim otvrti OCCT/prime i gledaj CPU temp u HW monitoru (ne core). Ako jos budu visoke vidi jel cooler dobro sjeo, jel pasta dobro razmzana. Ako ne bude pomaka na bolje, reklamiraj.
Ajde ti fino provjeri jeli to K ili nonK, zatim otvrti OCCT/prime i gledaj CPU temp u HW monitoru (ne core). Ako jos budu visoke vidi jel cooler dobro sjeo, jel pasta dobro razmzana. Ako ne bude pomaka na bolje, reklamiraj.
da , cooler je dobro sjeo , sve je u savršenom redu , pitat cu jeli K kad dode online
koji stock cooler nije ocajan?
Pa ovaj od intel 990x, ako ništa drugo, prvi put da je netko tvornički priložio
tower hladnjak sa heatpipeovima. No opet, i taj je preslab za taj procesor.
Pasao bi nekakvom 4 jezgrašu iz srednjeg segmenta sandy bridgea koji nije clockabilan:)
pa šta se tiće prsta kad je proc kuhao na 90c hladnjak je bio relativno vruć, onako pecka po prstu malo ali ništa specijalno , na 90c bi se trebao kuhat xd , gtx460-ka na 70c me dobro ispekla , on ni približno.
Uf, to su prevelike temp.
Moj sa stockom ide do nekih 65C prime95..a clockan na 3.9Ghz i do 80C nakon duže torture.
Meni performa to sruši za nekih 20-25C, tako da bi mu dobro došao jedan Katana 3.
Iako, kažem, trebalo bi i sa stock-om sve fino radit..
Uf, to su prevelike temp.
Moj sa stockom ide do nekih 65C prime95..a clockan na 3.9Ghz i do 80C nakon duže torture.
Meni performa to sruši za nekih 20-25C, tako da bi mu dobro došao jedan Katana 3.
Iako, kažem, trebalo bi i sa stock-om sve fino radit..
Moguće je da su u biosu smrdane vrijednosti napona. Nekakav optimised defaults, i onda bios update bi mogli reći nešto više.
Ali također, oni šugavi plastični štiftovi na stock kuleru nisu baš za svakoga. Netko Ih poubada sa užitkom i u tren oka, netko
ostavi pola labavo, i pritom potrga te plastične zupce.
u biosu rucno namjesti vcore...
Pa ovaj od intel 990x, ako ništa drugo, prvi put da je netko tvornički priložio
tower hladnjak sa heatpipeovima. No opet, i taj je preslab za taj procesor.
Pasao bi nekakvom 4 jezgrašu iz srednjeg segmenta sandy bridgea koji nije clockabilan:)
A cuj pa taj proc košta kolko 1000 dolara, pa i moraju dat neki bolji hladnjak uz njega kad je takva ogromna cijena do daske. Ionak svaki ko oče iskoristit taj proc, maksimalno skida stock hladnjak dole sigurno i stavlja neki Noctua hladnjak recimo i vozi.
e da , sta se tice napona , bacia sam oko u everestu kad sam bia , vcore je pod prime 95 1.311v , vec sam reka da kupuje h70 za koji tjedan , ali svejedno nešto mi je tu cudno bilo
e da , sta se tice napona , bacia sam oko u everestu kad sam bia , vcore je pod prime 95 1.311v , vec sam reka da kupuje h70 za koji tjedan , ali svejedno nešto mi je tu cudno bilo
Pff, ogromna voltaža za tvornički takt.
Nekako to u biosu spusti na bar 1.2v, a možeš i niže, undervoltat ga..
A moguće i da everest očitava krive vrijednosti napona.
Zapravo to je sigurno, skini najnoviju aidu64 pa javi..
Pff, ogromna voltaža za tvornički takt.
Nekako to u biosu spusti na bar 1.2v, a možeš i niže, undervoltat ga..
A moguće i da everest očitava krive vrijednosti napona.
Zapravo to je sigurno, skini najnoviju aidu64 pa javi..
pa cekaj koja je njemu default voltaza?
1.18v. Ja ga vozim na 1.15v stabilno. Sa 1.32v ga vozim na 4,5Ghz.
I da BTW ja sam sa svojim 2600K dobio onaj veci tower cooler.
oko 1.1V kako koji primjerak.... na 1.311V trebao bi da radi na između 4.4-4.8GHz
oko 1.1V kako koji primjerak.... na 1.311V trebao bi da radi na između 4.4-4.8GHz
aha lol , njemu radi na 4.2 u loadu , 1.311 , okej rec cu mu da spusti napon