Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Intel Kaby Lake
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Ja cu ic na Kaby Lake i neku lijepu matičnu samo zato jer mi se neda cekat jos godinu dana da izbace Skylake E sa 6 jezgri, uz to odma 16GB (4x4) DDR4 3000MHz Avexir core red led ram, i past ce jos Samsung 960 EVO 250GB M2 SSD pa da zaokruzimo pocetak 2017-te kako spada 

precijenjen je taj 960 evo, radije crucial mx100/200 od 500gb za istu lovu,  a ti razlike neces osjetiti 

Cijena ce biti u granicama prihvatljivog, nijedan high end proizvod ionako nije nikad bio isplativ price/performance. Inace Samsung 960 evo 250GB M2 (up to 3,200 MB/s sequential read and 1,500 MB/s write) ce pomesti pod sa Samsung 950 pro 250GB M2 (up to 2,200MB/s sequential read and 900MB/s write) sadasnjim high endom 

Vece verzije su jos brze 

Izlazi i Samsung 960 pro verzija koja ce biti extremno brza, ali ce dolaziti u oblliku od minimalno 500GB, a kostat ce kao dragi kamen.

15 godina
Intel Kaby Lake
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

To se sve ionako zna odavno, jedino sta sis ad razmisljam jel da uzmem i7 6800k odma ili da idem na i7 7700k u prvom mjesecu...  Kolko vidim Cannon Lake ce doci tek 2018-te a biti ce uglavnom Skylake prebacen na 10nm, uz minimalno bolji IPC. Problem je sta mi se neda cekat sve do ljeta da uzmem Skylake X.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel ti realno treba više jezgri? 6/7700k bi trebao biti i više nego dovoljan ako se ne baviš nekim poslom koji profitira od proca.

9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Mislim da bi u narednih godinu dana 6 jezgri moglo profitirati u gejmingu, igre sve jace opterecuju procesore. Uglavnom ici cu na Kaby lake i uz to za razliku u cijeni naspram i7 6800k komboa uzeti nadolazeci Samsung 960 evo SSD 250GB M2, ako bude potrebno mijenjat cu ga za 2 godine sa Ice Lakeom koji ce na mainstream segmentu donesti 6 jezgri kako kazu zadnje glasine.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
11 godina
neaktivan

"IPC gain", nebi povišenje takta zvao "instructions per cycle" gainom. IPC gain je ako na istom taktu jedan daje bolje performanse...

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Dobivamo Skylake sa 1% ipc gainom, ali zato 200mhz tvornckim clockom i vecom cijenom. Primjerice i5 6600 je kostao 213-224$, a njegov nasljednik 7600 232.39$... nice
 https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/intel_k-series_i3_kaby_lake_cpu_has_been_listed_online/1

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2016 19:14 (D3lBoy).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
Ide ovaj i3 na 5ghz bez problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Malo teorije zavjere. Da li mislite da intel ima tajne projekte i da su daleko napredniji nego što se čini. Odnosno da je USA naprednija. Zadnjih 5 godina intel i AMD kukaju kako nemogu smanjit proizvodni proces. Sve je traljavo dobijemo 10-15% bolje performanse u odnosu na prethodnu seriju. Stalno odgađanje. Kukaju kako neće biti 7nm do 2022. Da li mislite da to namjerno rade i da zarađuju na zastarjeloj tehnologiji. Da li su mogli već npr 2004 imat octa core super uber procesor u 14nm proizvodnom procesu i da nas samo obmanjuju.

1 0 hvala 0
15 godina
Intel Kaby Lake

Malo si ti skrenuo s teme a što se tiče teorije zavjere to uvjek postoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da je Cannon lake vec spreman, Kaby cisto izlazi radi zarade, jer znaju da ce ekipa upgradeat jer je novo, podigli su malo clock skylakea i to je to. No zavjera koja mene brine je, ako izdaju Kaby lake kao Skylake onda se ocito ne boje AMDa, bojim se da su vidjeli performanse Zen-a pa im se ne žuri nikud sa novim jacim CPUovima. To je samo moja teorija zavjere i nadam se da nije tako

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 14:11 (D3lBoy).
16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Mislim da je Cannon lake vec spreman, Kaby cisto izlazi radi zarade, jer znaju da ce ekipa upgradeat jer je novo, podigli su malo clock skylakea i to je to. No zavjera koja mene brine je, ako izdaju Kaby lake kao Skylake onda se ocito ne boje AMDa, bojim se da su vidjeli performanse Zen-a pa im se ne žuri nikud sa novim jacim CPUovima. To je samo moja teorija zavjere i nadam se da nije tako

Pa da hoće mogli bi izbacit i ice lake. Ali očito glavna politika zašto izbaciti nešto novo kad možemo zaradit na staro. Rade po logici šteta da se ne baci.

14 godina
Meni je ovo več smješno i postalo ustaljeno od strane Intela. Očito izmišlhaju toplu vodu sa današnjim procesorima jer tehnološki više ne mogu kao prije pratiti trend smanjivanja tranzistora npr: 90 / 65 / 45 / 32 /22 / 14 / i sada u budučnosti 10 nm jednostavno če lupiti u zid kada ahvate da materija ne može se u beskonačnosti smanjivati,ali tada možemo očekivati neke druge modele procesore skroz drugih fizičkih karekteristika kao npr kvantna računala itd.Danas jednostavno vlasa ustaljenost iako su današnki proc dostatni za večinu naših apetita pa ne vlada neka opča depresija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Kakva depresija pa intel u jednom rekordnom kvartalu isporuci 100 mil procesora...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Hmm cannon mozda i nece biti za desktop ? Ali eto stizu 6 coreovi napokon (u klasicnu seriju i7) https://www.techpowerup.com/227978/intel-coffee-lake-companys-first-6-core-mainstream-sku

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

previse gledate sa tehnoloske strane, a premalo sa poslovne strane, sto se tice da li mogu ili ne mogu ili da nesto ne zele izbaciti bolje novije itd

intel je u procesu interne konsolidacije poslovanja, zbog pritiska dionicara krajem prosle i cijele ove godine, rade na totalnoj rekonstrukciji poslovne politike i upravljanja troskovima, zbog prevelikog ulaganja u razvoj ARM, to jest SoC rjesenja, gdje se jednostavno nisu uspjeli nametnuti na trzistu, i Qualcom, Samsung i ostali su ih tu pomeli, a IoT se pre sporo implemetira i to je jos uvijek daleka buducnost i moraju vrlo brzo djelovati i nesto uciniti u ovome segmentu

ne znam koliko vam je poznato, ali Intel je zatvorio i u procesu je zatvaranja, to jest raspustanja ureda i ljudi u vecini zemalja centralne i istocne europe, Austrija, Belgija, Finska, Grcka, Litva, Latvija, Kazahstan, Ceska, Madarska, Slovacka, Poljska, Rumunjska, Bugarska itd

balkan je bio pokriven iz ureda u madarskoj, sa suradnjom agencije iz slovenije

to nisu bili samo prodajno marketinskih uredi, vec i uredi za razvoj softvera i podrske intel usluga i prodaje te razvojni uredi poglavito za IoT, ogromna europska organizacija, logistika itd

dionicari zele vise novca i dosta im je bilo stagnacije cijene dionica u zadnjih 5 godina, fluktacija od $25 do 38$ , bez obzira na odlican promet i neto dobit korporacije, zele da se intel vise pokrene i da cijena ide gore u rang oko $50 u sljedecih 5 godina

uglavnom zbog ovoga razloga intel ide, sto se nama cini sporo, bez vecih tehnoloskih odmaka od generacije do generacije, jer realno nemaju potrebu za time sto se tice CPU poslovanja za tkz. desktop segment

nije Intelu AMD konkurent i prijetnja na trzistu niti mu mogu ugroziti poslovanje, vec su to proizvodaci ARM SoC, ciji razvoj ide strasno brzo i ucinkovito i prijeti intelovim poslovanju sa korporativnim partnerima,  serverskom poslovanju i uslugama, ne samo hardwera vec i softvera koji prati tu pricu i tu intel mora nesto uciniti

zato se "rezu" svi ovi troskovi u europi, i radi se konsolidacija.

ne treba se brinuti za intel, ipak je to ozbiljna i profesionalna firma sa ogromni iskustvom, i nije prvi puta da su u situaciji da nisu lider u odredenom segmetnu, to im se desavalo i prije, pa su uvijek uspjeli naci rjesenje

kaby lake je normalan slijed nakon sky lake, ocekujte slican razvoj i sljedecih generacija u tome smjeru do 2020. nakon toga sljedi nesto drugacije, mozda se i iznenadimo ugodno

p.s.

da bio sam direktno i jos sam indirektno povezan sa intelom i imam i dionice te kompanije, prije nego netko iskomentira nesto u tome stilu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 21:37 (X3M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Intel i3 Kaby Lake 7350K CPU benchmarks have leaked

.....

This CPU has already been listed online by retailers, but now some benchmark data for this CPU has become available from the Geekbench benchmarking utility. This data confirms that the GPU will have a boost clock of 4.2GHz and be a dual-core, quad-thread CPU and will feature some surprisingly high levels of CPU performance when compared to current generation i5 CPUs. 

When compared to Geekbench results of the Intel's quad-core, quad-threaded i5 6400 (2.7GHz base/3.3GHz boost) and i5 4670K (3.4GHz base/3.8GHz boost) the i3 7350K seems to offer similar multi-threaded performance and much higher single-threaded CPU performance.  

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Intel Kaby Lake

Garantiram da Stjepanj prelazi na ovo odmah po izlasku!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...

ma to su prevare zive s obicnim taktovima

evo koliko daje i5 6500 stock@3,6ghz:

single - 4862

multy - 13426

u obzir takoder treba uzeti i frekvenciju rama jer utjece na multy rezultat!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 18:25 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
LogicusMPS kaže...

ma to su prevare zive s obicnim taktovima

evo koliko daje i5 6500 stock@3,6ghz:

single - 4862

multy - 13426

u obzir takoder treba uzeti i frekvenciju rama jer utjece na multy rezultat!

lp

Dobri su ti linkovi

17 godina
Intel Kaby Lake

Intel Kaby Lake i7 7700K

Benchmarks for Intel's upcoming Kaby lake i7 7700K have been leaked, showcasing a base clock speed of 4.2GHz, a 15% increase in single threaded performance and a 19% increase in multi-threaded performance.

These new benchmarks leaks come from the GeekBench database, with the benchmarked system using 32GB of system memory and a Gigabyte motherboard. These benchmarks match previous rumours that the Intel i7 7700K will have a base clock of 4.2GHz, which is a 200MHz increase over the base clock speeds of Intel's Skylake 6700K. 
Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Ti testovi su gluposti, iovako ne pise na koliko memorija radi tako da te perfomanse koji oni prikazuju nemaju nikakvog smisla. U tom testu se jako profitira od brze memorije

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Pa sam intel je rekao za kaby cpu za laptope da nema pomaka u IPC-u nego da su zbog sitnih poboljšanja u proizvodnom procesu u mogućnosti dobiti veće taktove uz zadržavanje istog TDP-a. Ne vidim zašto navedeno ne bi bilo točno i za desktop verzije. Dakle blago klokani skylake out of the box, uz potencijalno nešto niže napone/temperature ako bi ih uspoređivali na istim taktovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

test u kojem ne pise na koliko tocno radi memorija pogotovo u geekbenchu nije pravi test i ne moze se uzeti u obzir kao ispravan pokazatelj porasta perfomansi. Da su lijepo stavili na koliko radi ram mozes onda bez problema istestirati sa 6700k pa da vidis jer ima neke razlike, probavanje muda pod bubrege je taj kaby lake kao sta sam vec i rekao 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

360€ bez poreza, zanimljivo... 6700k vani ide za 90€ manje (također bez poreza)

14 godina

Fenomenalno i već standardno od Intela i klasika za konzumerističko društvo. Pogotovo što će bit brži tako malo od 6700K da je to potpuno nebitno.

11 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice