- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad je pitanje da li je "ekipa" toliko nesposobna da prvi puta nije znala napraviti testove na način da obje platforme predstavi u fer okolnostima, ili su bili plaćeni da to naprave na prljav način.
Ne znam koja je od ove dvije stvari gora, ali najgore kaj su jedni i drugi toliko podcijenili sve i vjerovali da to nitko neće primjetiti, kao da dolaze iz paralelnog svemira, Intel pogotovo
Ak pogledas prvi video vidjet ces da su na tolko strana "fulali" na tim bencevima da po meni nema sanse da je to sve bilo slucajno, ono sto se cijeni je da su odradili intervju sa Steveom koji je nenajavljeno doletio i na kraju priznali da nisu sve radili kak spada pa su ponovili testove.
Intelu je sad kakti drago da su se testovi napravili transparentno i vazno da opet napominju kako je 9900k na kraju opet najboji gaming cpu. Mislim svima je jasno da je daleko najbolji i da konkurencije nema (osim u svojoj braci), ali cemu prezentirati tolke astronomske razlike naspram Ryzena kad svatko normalan zna da tolke ne mogu biti.
Ulmb ne koriste pro gameri? Ti si izgleda s kruske pao...svi profici imaju 240hz monitire s ulmb, nitko normalan ne igra s nekakvom sinkronizacijom to je samo u tvojoj glavi.lp
Ne postoji monitor na kojem ULMB radi na 240hz, ako hoces koristiti isti moras prvo smanjiti rr na 144hz, informiraj se malo prije nego kaj izvalis ovako nesto.
Da odlican je ali koju srecu moras imati da ga imas na 5ghz ni u intelu nisu znali da imaju tako dobar procesor

Moj se vrti na 4.6 1.35V 0-24, na 5.0 boota ali je nestabilno za bilo sto odvrtiti, dalo bi ga se natjerati ali nemam volje...
I zamislite hladi ga noctua, 130w lupa u avx benchu, 72-73°C max temp, forumski gurui kategoricki tvrde da je tako nesto nemoguce, da pri tim naponima dolazi do raspada atoma unutar noctue

Da, super proc, koštao 260$ i to u vrijeme kada je dolar bio kikiriki u odnosu na euro, a proc i dana super za gaming. Jedino problem ako ti ploča rikene.

To što kupuješ prastaru ploču za previše para koja može sutra riknuti.

Novo zato ne može riknuti
Novo zato ne može riknuti
Da jer imas garanciju pa ti je svejedno dali krepa ili ne
Lik delidao 7700k ali ga nije prvo iz ploče izvadio
Ma dobro, drugi put će biti bolje.
Koji je taj biser
Ali stvarno treba moći odraditi delid dok je procesor u ploči, pohvala za to.
Koji je taj biser
A ne znam neki amer koliko sam skuzio...
Kupio sam ovaj monitor (slika dolje) ali gospodin Valentin17 tvrdi da sam uzalud kupio to zato što imam i7 4770k a ne i7 8700k i da necu moc postici 120hz/fpsa na starom cpu-u kolko sam skužio nisam siguran kaj je htio rec pa me zanima mišljenje ostalih ljudi u ovoj temi jel ce stvarno biti los fps na rezoluciji 3440x1440 sa mojom GTX 1080 TI samo zato sta nemam 8700k?
Dobro ti je rekao.
4770k je drek i možeš ga meni poklonit.
Trebaš i9 9999k golden safir edišn da bi ti sve radilo.
Šaljem ti adresu u pp da mi pošalješ ovaj 4770k šrot
"zato sto je gsync tesko vrtiti"
Gdje sam to rekao??? LINK za temu.
ps. ja nisam gospodin, gospodin bi ti zaljepio TD i produžio dalje.
Kupio sam ovaj monitor (slika dolje) ali gospodin Valentin17 tvrdi da sam uzalud kupio to zato što imam i7 4770k a ne i7 8700k i da necu moc postici 120hz/fpsa i "zato sto je gsync tesko vrtiti" na starom cpu-u kolko sam skužio nisam siguran kaj je htio rec pa me zanima mišljenje ostalih ljudi u ovoj temi jel ce stvarno biti los fps na rezoluciji 3440x1440 sa mojom GTX 1080 TI samo zato sta nemam 8700k?
Po meni si s tom rezolucijom ok.
Kupio sam ovaj monitor (slika dolje) ali gospodin Valentin17 tvrdi da sam uzalud kupio to zato što imam i7 4770k a ne i7 8700k i da necu moc postici 120hz/fpsa i "zato sto je gsync tesko vrtiti" na starom cpu-u kolko sam skužio nisam siguran kaj je htio rec pa me zanima mišljenje ostalih ljudi u ovoj temi jel ce stvarno biti los fps na rezoluciji 3440x1440 sa mojom GTX 1080 TI samo zato sta nemam 8700k?
Na toj rezoluciji će ti hrpa igara raditi ispod 100 fpsa i sa puno jačim procesorom. Osim ak ne stavljaš midium i niže detalje. Znači ne brini ništa, nego guštaj u vrhunskom monitoru.
Na toj rezoluciji će ti hrpa igara raditi ispod 100 fpsa i sa puno jačim procesorom. Osim ak ne stavljaš midium i niže detalje. Znači ne brini ništa, nego guštaj u vrhunskom monitoru.
Ma kakav medium i nize, nebuloze...
Ustelavanjem detalja gdje se skoro nista vizualno ne gubi se dobije 20-30% (16:00)
, (16:00)Po ovom videu neke igre ma max detaljima, sa tom grafom i na toj rezoluciji rade i na 50 fpsa, tak da tih 20%-30% sa minimalnim rezanjem detalja teško da će biti dovoljno da dođe do željenih 120 fpsa. Sad koliko tko vidi i na kojem monitoru rezanje detalja je drugi par cipela
Kaj je sa igrama koje su zaključane na 60 fpsa?
edit;
na videu koji si linkao vidim koriste medium i low postavke za neke detalje.
Igre kaj su lockane na 60 nisu niti vrijedne spomena i nikad nisu niti bile tema.
Nisam ni rekao da treba više od par klikova, a ostalo ovisi od naslova do naslova, na nekima tih 20-30% "minimlalnog" rezanja nije dovoljno za preko 100 fpsa. Hrpa zahtjevnih/neoptimiziranih igara nije pokriveno u tim analizana. U principu ne treba ni jedan jedini klik, sve ti nvidija automatski podesi ako odapereš performanse opciju za sve igre.
Meni Intel strahovito ide na pipu, ali kad vidim + 10-20 fpsa minimuma + dodatni oc preko 5Ghz, ne mogu to jednostavno zanemarit.
Da je AMD izvukao još koju stoticu mhza clocka, ne bih se premišljao ni trenutka.
Baš je teško bit entuzijast gamer danas. Koliko im ne želiš dat novac, opet nekako ćeš morat (ili pak ne).
EDIT : da ne zaboravim i bolesni oc memorije
Sto se tice ovih low i med postavki pogledaj cijeli video jer lik svaku postavku objasnjava i demonstrira, a te sta spominjes ne daju nikakav vizualan gain, al zato udaraju po perfirmansma. Logika je tu savrseno jasna.
Nisam nikada ni tvrdio da grafičke opcije presudno utječu na izgled igre, maksanje je meni odavno debilno. Večinom su max postavke u svrhu pravdanja skupog hradvera, razlika u prikazu mala ili čak nevidljiva. Ali to ovisi o korisnikovom egu i koliko želi dirati po njima sa skupom grafom.