ma marš!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma marš!
Sićaš se onoga posta kad sam ti napisa, kad si uzea procesor, teško ćeš...
Pa svima je ploca ovdje na forumu brutalno overvoltala procesore. Moj je u Biosu varirao od 1.312V do 1,328V na stocku. Nakon podesavanja, sada na stock turbo frekvenciji HWinfo pokazuje maksimalnu VID vrijednost od 1.235V (npr. kada sam u nekim bench alatima poput IBT-a ili Aide64).
Asus je na svojoj najskupljoj ploči (RVE) imao bug gdje je overvoltao na 2.1V - meni je spalio jednog 5960X. :)
Da, puno Haswell-E-ova je prdnulo zbog overvolta na Asusicama. Al RVE im nije najskuplja X99 ploca, WS je skuplji..
WS je skuplji jer ima i PLX, da. No, nije ploča za high-perf. PLX zapravo smeta jer PLX stvara latenciju, a za gejming i OC nije pretjerano korisna.
ma marš!
Sićaš se onoga posta kad sam ti napisa, kad si uzea procesor, teško ćeš...
imao si srece pa pogodio, tj mene si ureko!!
Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...
Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...
pa u aidi64 ako oznacis sve one testove temperature su prakticki iste, stovise cak mi peak temp zna roknut 5+°c vise!lp
pa u aidi64 ako oznacis sve one testove temperature su prakticki iste, stovise cak mi peak temp zna roknut 5+°c vise!lp
Ako oznacis sve testove onda su temperature nize nego ako oznacis samo FPU. Kako god okrenes, u prime-u (28.5+) su temperature dosta vise.
Ansha koliko napona ti triba za 4.4ghz ?

Pa di je tu problem?? Zato postoji delid, Intel je odlučia suportat ove šta izrađuju delid toolove
Pa di je tu problem?? Zato postoji delid, Intel je odlučia suportat ove šta izrađuju delid toolove
pa moras ici to trgati i mozes sve sjebati a njih bi lemljenje kostalo niti 40kn koliko sam ja izracunao(ima negdje tu u temi)!
no da su to napravili nitko nebi uzimao nove procesore vec bi samo ove overklokao kao i s sandy bridgem! nema tu njima racunice, nek izgore ko vas yebe!lp
pa moras ici to trgati i mozes sve sjebati a njih je lemljenje kostalo niti 40kn koliko sam ja izracunao(ima negdje tu u temi)!
no da su to napravili nitko nebi uzimao nove procesore vec bi samo ove overklokao kao i s sandy bridgem! nema tu njima racunice, nek izgore ko vas yebe!lp
Ironija Stipe. Haha :D Ma ovako je i zanimljivije jebiga kad sve zbrojiš i oduzmeš, adrenalin/rizik i razni bakrači. Da bi dobili 2ipo posto perf...
Mislim ne kuzim cemu uopce raocarenje, vec par mjeseci se znalo da ce Kaby Lake biti obican refresh bez porasta IPC-a sa vecim taktovima.
Mislim ne kuzim cemu uopce raocarenje, vec par mjeseci se znalo da ce Kaby Lake biti obican refresh bez porasta IPC-a sa vecim taktovima.
ma ko? ma nek oni samo nama serviraju mi cemo to da topimo...
Ansha koliko napona ti triba za 4.4ghz ?
Meni ti je 1.17V za 4.3ghz, 1.22V za 4.4ghz i 1.28V za 4.5ghz. Al tvoj je broadwell pa se ne moze usporedjivat.
Do kolko si ga klokao za sad?
Na 4 je 1.18v na 4.2 je 1.25v a na 4.4 sa 1.30v je proša cinebench al je pa na onom asusovom testu a više struje me strah dodavat.
Nigdi nemogu nać podatak koja mu je najviša sigurna voltaža.
Premočan je cpu al nisam zadovoljan s klokanjem.

Do 1.35v si siguran ako imas high end hlađenje, daj mu jos malo soka za 4.4GHz i to je to.
Do 1.35v si siguran ako imas high end hlađenje, daj mu jos malo soka za 4.4GHz i to je to.
Sve mi se čini da ću ga zabetonirat na 4.2ghz i zaboravit na veće klokove jer ni u temperaturu mu ne virujem. Pokazuje manju od sobne u leru

Potpuno si u pravu uvik sam govorio da klok ispod 1ghz nije klok.

Ma nebu ti vrag dao mira, znam ja kak to ide, kad tad ces ti njega ic jos dizat
Ma nebu ti vrag dao mira, znam ja kak to ide, kad tad ces ti njega ic jos dizat
Ma i ja sam toga svjestan .
Kad sam ga čekao govorio sam nema priko 4 a evo ga već na 4.2 a nije ni tjedan dana uhvatio
Aj probaj bas utvrdit stailnost na 4.4GHz nista te ne kosta, bubni mu jos malo voltaze, recimo 1.32v pa istestiraj, testiraj sve do 1.35v ako ne uspije, ak se neda ukrotit ni na 1.35v onda ga ostavi na 4.3GHz i mir.
cuj ti to kak "luci" olako govori bubni mu jos malo napona, vidim osilili se svi nakon mojih brojki
!lp
Decki cca koliko mogu dobit za i7 2600k na 48 24/7 Asrock P67 extreme 6,Corsair dominator 8gb,zalman cooler i Asus xonar dg 5.1?
sto prodajes?, nije valjda da si u bottlenecku
ps. 2000kn+
Sve mi se čini da ću ga zabetonirat na 4.2ghz i zaboravit na veće klokove jer ni u temperaturu mu ne virujem. Pokazuje manju od sobne u leru
Ma 4.2ghz je i onako vise nego dovoljno, to je ko Haswell-E na 4.5-4.6ghz...
sto prodajes?, nije valjda da si u bottlenecku
ps. 2000kn+
Haha kupio i7 6700k pa zato,zao mi ga je full,sluzio me savrseno.Bemti taj proc je jedina stvar u kompu u koju sam se zaljubio hahah nemos vjerovat
Da, tu negdje, razlika je "do 10%", što je na 4,2-> malo više čak od 4,6, ali tu negdje, jer ni prednost baš nije 10%...
Na 4 je 1.18v na 4.2 je 1.25v a na 4.4 sa 1.30v je proša cinebench al je pa na onom asusovom testu a više struje me strah dodavat.
Nigdi nemogu nać podatak koja mu je najviša sigurna voltaža.
Premočan je cpu al nisam zadovoljan s klokanjem.
Koliki ti je Cinebench score na 4.4ghz?