Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.370
|
čitano: 3.135.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ma marš!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Intel i7 Club
Stjepanj kaže...

ma marš!

Sićaš se onoga posta kad sam ti napisa, kad si uzea procesor, teško ćeš...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
alen29 kaže...

Pa svima je ploca ovdje na forumu brutalno overvoltala procesore. Moj je u Biosu varirao od 1.312V do 1,328V na stocku. Nakon podesavanja, sada na stock turbo frekvenciji HWinfo pokazuje maksimalnu VID vrijednost od 1.235V (npr. kada sam u nekim bench alatima poput IBT-a ili Aide64).

Asus je na svojoj najskupljoj ploči (RVE) imao bug gdje je overvoltao na 2.1V - meni je spalio jednog 5960X. :)

Da, puno Haswell-E-ova je prdnulo zbog overvolta na Asusicama. Al RVE im nije najskuplja X99 ploca, WS je skuplji..

WS je skuplji jer ima i PLX, da. No, nije ploča za high-perf. PLX zapravo smeta jer PLX stvara latenciju, a za gejming i OC nije pretjerano korisna.

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...
Stjepanj kaže...

ma marš!

Sićaš se onoga posta kad sam ti napisa, kad si uzea procesor, teško ćeš...

imao si srece pa pogodio, tj mene si ureko!!

16 godina
Intel i7 Club

Evo malo novosti o 7700 LINK1 LINK2

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Kaby je tezak fail od upgrade-a cak i za intelove standarde. Ako je u Aidi na 100°C, onda je u primeu valjda na 450°C...

pa u aidi64 ako oznacis sve one testove temperature su prakticki iste, stovise cak mi peak temp zna roknut 5+°c vise!lp

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

pa u aidi64 ako oznacis sve one testove temperature su prakticki iste, stovise cak mi peak temp zna roknut 5+°c vise!lp

Ako oznacis sve testove onda su temperature nize nego ako oznacis samo FPU. Kako god okrenes, u prime-u (28.5+) su temperature dosta vise.

12 godina

Ansha koliko napona ti triba za 4.4ghz ?

neda mi se
15 godina
ansha kaže...

Pa di je tu problem?? Zato postoji delid, Intel je odlučia suportat ove šta izrađuju delid toolove

13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...
ansha kaže...

Pa di je tu problem?? Zato postoji delid, Intel je odlučia suportat ove šta izrađuju delid toolove

pa moras ici to trgati i mozes sve sjebati a njih bi lemljenje kostalo niti 40kn koliko sam ja izracunao(ima negdje tu u temi)!

no da su to napravili nitko nebi uzimao nove procesore vec bi samo ove overklokao kao i s sandy bridgem! nema tu njima racunice, nek izgore ko vas yebe!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 17:53 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
LogicusMPS kaže...
ansha kaže...

pa moras ici to trgati i mozes sve sjebati a njih je lemljenje kostalo niti 40kn koliko sam ja izracunao(ima negdje tu u temi)!

no da su to napravili nitko nebi uzimao nove procesore vec bi samo ove overklokao kao i s sandy bridgem! nema tu njima racunice, nek izgore ko vas yebe!lp

Ironija Stipe. Haha :D Ma ovako je i zanimljivije jebiga kad sve zbrojiš i oduzmeš, adrenalin/rizik i razni bakrači. Da bi dobili 2ipo posto perf...

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Mislim ne kuzim cemu uopce raocarenje, vec par mjeseci se znalo da ce Kaby Lake biti obican refresh bez porasta IPC-a sa vecim taktovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Mislim ne kuzim cemu uopce raocarenje, vec par mjeseci se znalo da ce Kaby Lake biti obican refresh bez porasta IPC-a sa vecim taktovima.

ma ko? ma nek oni samo nama serviraju mi cemo to da topimo...

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ansha koliko napona ti triba za 4.4ghz ?

Meni ti je 1.17V za 4.3ghz, 1.22V za 4.4ghz i 1.28V za 4.5ghz. Al tvoj je broadwell pa se ne moze usporedjivat.

Do kolko si ga klokao za sad?

12 godina

Na 4 je 1.18v na 4.2 je 1.25v a na 4.4 sa 1.30v je proša cinebench al je pa na onom asusovom testu a više struje me strah dodavat.

Nigdi nemogu nać podatak koja mu je najviša sigurna voltaža.

Premočan je cpu al nisam zadovoljan s klokanjem.

neda mi se
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Do 1.35v si siguran ako imas high end hlađenje, daj mu jos malo soka za 4.4GHz i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Lucidius kaže...

Do 1.35v si siguran ako imas high end hlađenje, daj mu jos malo soka za 4.4GHz i to je to.

Sve mi se čini da ću ga zabetonirat na 4.2ghz i zaboravit na veće klokove jer ni u temperaturu mu ne virujem. Pokazuje manju od sobne u leru

neda mi se
17 godina
Naviknut si na 1ghz + oc pa normalno da nisi odusevljen sa oc, nebih ni ja bio, za 24/7 sasvim dovoljno
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
Naviknut si na 1ghz + oc pa normalno da nisi odusevljen sa oc, nebih ni ja bio, za 24/7 sasvim dovoljno

Potpuno si u pravu uvik sam govorio da klok ispod 1ghz nije klok.

neda mi se
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ma nebu ti vrag dao mira, znam ja kak to ide, kad tad ces ti njega ic jos dizat 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Ma nebu ti vrag dao mira, znam ja kak to ide, kad tad ces ti njega ic jos dizat 

Ma i ja sam toga svjestan .

Kad sam ga čekao govorio sam nema priko 4 a evo ga već na 4.2 a nije ni tjedan dana uhvatio

neda mi se
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Aj probaj bas utvrdit stailnost na 4.4GHz nista te ne kosta, bubni mu jos malo voltaze, recimo 1.32v pa istestiraj, testiraj sve do 1.35v ako ne uspije, ak se neda ukrotit ni na 1.35v onda ga ostavi na 4.3GHz i mir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

cuj ti to kak "luci" olako govori bubni mu jos malo napona, vidim osilili se svi nakon mojih brojki!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Decki cca koliko mogu dobit za i7 2600k na 48 24/7 Asrock P67 extreme 6,Corsair dominator 8gb,zalman cooler i Asus xonar dg 5.1?

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

sto prodajes?, nije valjda da si u bottlenecku

ps. 2000kn+

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 21:31 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Lucidius kaže...

Sve mi se čini da ću ga zabetonirat na 4.2ghz i zaboravit na veće klokove jer ni u temperaturu mu ne virujem. Pokazuje manju od sobne u leru

Ma 4.2ghz je i onako vise nego dovoljno, to je ko Haswell-E na 4.5-4.6ghz...

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

sto prodajes?, nije valjda da si u bottlenecku

ps. 2000kn+

Haha kupio i7 6700k pa zato,zao mi ga je full,sluzio me savrseno.Bemti taj proc je jedina stvar u kompu u koju sam se zaljubio hahah nemos vjerovat

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 21:37 (Blade Runner31).
16 godina
odjavljen

Da, tu negdje, razlika je "do 10%", što je na 4,2-> malo više čak od 4,6, ali tu negdje, jer ni prednost baš nije 10%...

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Na 4 je 1.18v na 4.2 je 1.25v a na 4.4 sa 1.30v je proša cinebench al je pa na onom asusovom testu a više struje me strah dodavat.

Nigdi nemogu nać podatak koja mu je najviša sigurna voltaža.

Premočan je cpu al nisam zadovoljan s klokanjem.

Koliki ti je Cinebench score na 4.4ghz?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice