Pozdrav, jedno brzo pitanje
Jel moze ovaj novi i5 Skylake 6600K procesor na Asus Z97 PRO maticnu plocu?
Izletjela mi je prilika da kupim ovaj procesor pa da budem siguran...
Hvala
Hvala
Hvala
ne,to je novi socket..
Hvala
Ne. Z97 1150 a skylale je 1151 z170
LP. Planiram upgrade na 6600k, i gledam uzeti sto jeftiniju "solidnu" plocu, jer sam s parama jako na knap, a zelim uzet neku sposobnu za OC pa sam naletio na Asrock LGA1151 H170 PRO4S, cini mi se naj jeftinija oc-worthy maticna. Misljenja ? Prijedlozi ?
LP. Planiram upgrade na 6600k, i gledam uzeti sto jeftiniju "solidnu" plocu, jer sam s parama jako na knap, a zelim uzet neku sposobnu za OC pa sam naletio na Asrock LGA1151 H170 PRO4S, cini mi se naj jeftinija oc-worthy maticna. Misljenja ? Prijedlozi ?
Ja bih rađe ovo uzeo
Za overclock ti treba Z170 ploča, na Skylake se ne može clockat na "H" pločama, kao što se na Haswellu moglo.
Dal planiraš ići na ddr4 ili ostati na ddr3
Za overclock ti treba Z170 ploča, na Skylake se ne može clockat na "H" pločama, kao što se na Haswellu moglo.
ovo bi bio neki best buy za osrednji OC ? link
mislim da ne,ja zivim odnedavno u njemackoj pa mi je dostupno,ali radije Xeon E3-1231v3 i ASRock H97 Anniversary nego ta giga i i5 Skylake.
ddr4 posto zbog tog i idem na skylake prije nego haswell, dobro da si spomenuo za H ploce, nisam imao pojma...
Zašto prelaziš radi DDR4 memorije na novo sve ? Jasno ti je da nikakve razlike u praksi nema ?
ddr4 posto zbog tog i idem na skylake prije nego haswell, dobro da si spomenuo za H ploce, nisam imao pojma...
Mema ti baš nebi trebala bit neka prevaga, no kod izbora matične ploče za skylake svakako moraš na DDR4 jel je ponuda sa DDR3 slotovima kriminalna...
I logčno, ako uzimaš sve novo, normalno je da ideš na DDR4 iako stvarno u praksi nemaš nekih beneficija...
Ali brate prelazit na skylake radi meme....to ti je flop...
Mislio sam zbog buducnosti, jer ne planiram koju godinu mjenjat maticnu i procesor, zato bi i uzeo naj noviji intel (znam da nije neka razlika od 4690k)
Mislio sam zbog buducnosti, jer ne planiram koju godinu mjenjat maticnu i procesor, zato bi i uzeo naj noviji intel (znam da nije neka razlika od 4690k)
ako imaš to kaj piše pod tvoj pc nevidim razloga da uzimaš novo kad će i to par godina još tjerat sve osim ako imaš jaku želju i spremnu lovu
lp
Evo da se i ja pridružim klubu. Nije k-verzija, ali ja sam zadovoljan.
4.7 na zraku, impresivno :)
Koji napon? Kako stoji u IntelBurnTestu ili Prime95 small fft?
EDIT: Ups, nisam vidio na validatoru :P 1.344 je poprilično, sad me još više zanima kako stoji na burn testovima
1.344 vcore...čime ga hladiš,ledom?
Da malo skinem enigmu sa ovih postavki.
Dakle, nakon nekih minutu, minutu i pol sa prime 95 i smallFTT, proc se zakuca na 100 C i naravno počinje termalno "trotlanje".
No kad se proc u stvarnom životu stvarno optereti sa 100%
U igrama (nakon više od sat vremena) sa ovim postavkama temperatura ne pređe nekih 61 C.
Još je uvijek relativno u sigurnoj zoni, i ne prelazi nekih 45% utilization.
E sad koliko će dugo ovako da mu vadim mast, neznam
Da malo skinem enigmu sa ovih postavki.
Dakle, nakon nekih minutu, minutu i pol sa prime 95 i smallFTT, proc se zakuca na 100 C i naravno počinje termalno "trotlanje".
No kad se proc u stvarnom životu stvarno optereti sa 100%
U igrama (nakon više od sat vremena) sa ovim postavkama temperatura ne pređe nekih 61 C.
Još je uvijek relativno u sigurnoj zoni, i ne prelazi nekih 45% utilization.
E sad koliko će dugo ovako da mu vadim mast, neznam
Evo i ova moja beštija može proći validaciju (ali samo to) na ovom taktu:
I to pod osrednjim coolerom :D
Dobrodosao u klub!
Jesi probao smanjivati voltazu za taj takt? Ja ga drzim na tom taktu bez problema na 1.175V.
Dobrodosao u klub!
Jesi probao smanjivati voltazu za taj takt? Ja ga drzim na tom taktu bez problema na 1.175V.
Za sada nisam, trebam bar dan-dva za to, a sada trenutno nemam vremena, što zbog posla a što zbog toga jer je jedini komp, a kad mene nema zaručnica radi svoje pa ne mogu priuštit da mi se ruši sistem ukoliko nešto dobro ne podesim. Ali imam u planu poigrat se i sa većim clockom.
Koliko mogu dobiti za i5 4690 (nije K, vec obicni), star oko 8 mjeseci.. ima garanciju, racun, kutiju (hladnjak i sve uz to dolazi), kupljen u hgspotu, skroz ispravan?