Intel i5 2400 temperatura/pitanje

poruka: 76
|
čitano: 8.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Intel i5 2400 temperatura/pitanje
ibari91 kaže...

kad se opet upali pojavi se ova poruka " display driver has stoped work and has been recovered"

Tipičan znak/simptom nedostatka "soka" grafičkoj kartici.

Postoji mogućnost da ti i trenutno grafička radni na nižim taktovima (jer nema struje) te da ti performanse pate.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina

to se itekako vidi, pc je brutalno usporen, sve vrste aplikacija, od samo baratanja windowsima do igara, jednostavno je usporeno...ko da nešto koči samo neznam sto

mozda to ima veze...kad sam kupio kuciste, spojio sam sve komponente no nisam odma primjetio da je maticna bila u doticaju s stranicom kucista, kontakti su ticali stranicu pa nije htjelo palit racunalo ( mozda je tu nastala osteta? ) kad sam stavio povisene srafe sve ok radi

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 20:21 (ibari91).
15 godina
protjeran
ibari91 kaže...

Intel DH67BL iH67

Intel Core I5 2400

2x4GB G-Skill Ripjaws 1333Mhz

Seagate Baracuda 1TB / 7200RPM

GTX 560 TI DCUII

Corsair VX 450

1. moguća nekompatibilnost RAM-a

2. napravi memtest86+

3 hdtune surface test (ne quick, nego full)

4. OC kartice uglavnom vole vrisnuti

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...
ibari91 kaže...

Intel DH67BL iH67

Intel Core I5 2400

2x4GB G-Skill Ripjaws 1333Mhz

Seagate Baracuda 1TB / 7200RPM

GTX 560 TI DCUII

Corsair VX 450

1. moguća nekompatibilnost RAM-a

2. napravi memtest86+

3 hdtune surface test (ne quick, nego full)

4. OC kartice uglavnom vole vrisnuti

1. Nije provjerio ali ne bi bilo loše da provjeri.

2. Pokriva 1.

3. Radio je s starim diskom, neispravan disk, zamijenio je novim.

4. Nije spominajo da je clockao karticu.

5. Ne pratiš temu prijatelju pa ti je promaklo koliko niske napone mu programi pokazuju na 12V railu (7V pokazuju svi).

Znam da programi ne mogu baš precizno očitavati napon, stoga ga i navodim da provjeri napajanje.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
protjeran

Zotac DCUII je tvornički OC-ana.

Memtest86+ ne mora značiti ispravnost memorije. Ako IMC čip na RAM-u ne valja, nije vidljivo u memtestu.

Moguće je da je i novi disk neispravan.

Očitanja sa Intel ploče mogu biti kriva, PC se nebi mogao pokrenuti sa takvim naponom.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina

i da jos 1 informacija...kad sam kupovao ram...kupio sam pločicu od 1333 mhz, htio sam 2 ali nije bilo 2 pa sam uzeo jos 1 od 1600 ...rekli su da bi sve ok trebalo biti ( u linksu ) da downgrade-a na 1333

najvise sumnjam u napajanje, sad vise nema sta drugo biti, sve komponente su nove u intervalu od 1-3 mjeseca jedino napajanje je staro 3,5god

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 20:33 (ibari91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

neznam vise kojim koracima da si komp dovedem u red

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Provjeri memoriju (Memtest86+) i provjeri napajanje (to drugdje ili drugo tu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

meni kaže da je +12V ispod 3V {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

nemam przilicu, jedino mogu bootat memtest sa usba a nezz kako

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ovako, dosta sam ulozio u PC ....ak treba jos cu eventualno 1 komponentu promjenit, da uzmem bolju ploču ili sta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo testirao sam sa memtest-om ali nema nikakvog errora, sve uredno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav svima!

ivane, pitanje... da li imaš nekog prijatelja kod kojeg možeš isprobati svoju grafičku?

spomenuo si da ti se ventilatori znaju dosta čuti na grafičkoj, a to je za ovu grafičku jako čudno jer je hlađenje na njoj izvedeno jako dobro.

također, 12V ti se prikazuje jako nisko (oko 7 i neš...), pa pokušaj nabaciti sliku samog asusuovg Suite-a, čisto da se vidi iz još nekog izvora.

na slici imaš moje napone, temp i sve ostalo, pa baci usporedbu.

skoro zaboravih... tvoj i5 se može dići na malo ispod 4,0GHz {#}, ali ti za to treba P67 čipset... sa ovim H67 koji ti imaš, mislim da ne možeš puno utjecati.

i napon na samom cpu ti se stalno mijenja, jer radi u rasponu od 1,6GHz pa sve do 3,4GHz (turbo mod).

napajanje ti se također može lako istestirati kod bilo kojeg električara (vjerujem da imaš nekog blizu sebe?). nemoj samo tako kupovati komponente, da se na kraju ne desi da je pokvareno nešto sasvim deseto...

pozz!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 23:17 (Ivan1982).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da se ne radi možda o kakvom konfliktu integrisane grafike sa GTX-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to se ne može desiti, jer se grafika unutar SB-a automatski gasi čim se ugradi dodatna grafička.

15 godina

Zato i pitam jer mi je to naviše ličilo kad igrice potjeraš na integrisanoj grafici. Daj testiraj računar kakvom Live CD distribucijom Linux-a (Ubuntu ili Mint). Ako Linux bude uredno radio možda i nije hardware uzrok nevoljama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice