Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.052
|
čitano: 2.741.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Petre opet si preskočio terapiju....samo pomalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Petar hw kaže...

...potencijalno sam pronasao glitch u matrixu, nisam jos 100% siguran u korelaciju ali budem izexperimentirao sa threadripperom 7995wx 96cores 192threads i 256gb rama

U filmu je preporuka da odabereš crvenu ili plavu pilulu, uzimanje obje pilule odjednom nije preporučeno.  

4 godine
ZGamer kaže...

Meni kraken drzi 5.1/4.1 all core sa undervoltom na 75° pod prihvatljivom bukom(nečujniji od kompletnog sistema)...oko 22% je razlika stock 12700k vs 14700,a od njega još 26% razlika k verzija

AC 240mm, 14600KF 71° 5.3 allcore, cinebench r23@180w, prakticki jedva cujno, kuciste mi je na stolu! U igrama je kao da je ugasen

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2025 20:04 (Boris grozni).
4 godine
forumaš kaže...

Znam da je taj Intel puno jači nego moj amd ali fakat su vam te temperetaure i TDP bogu za plakat.

Evo moj kloknut lagano, boosta na 4.8 i temepearture pri 100% na 64 stupnja ispod jeftinog zračnog hladnjaka.

A usporedbe tija imam 58°c  u tom testu s 130w, 4 threda vise, i samo 900mhz vise kruske i jabuke u nekim scenarijima!

15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Znam da je taj Intel puno jači nego moj amd ali fakat su vam te temperetaure i TDP bogu za plakat.

Evo moj kloknut lagano, boosta na 4.8 i temepearture pri 100% na 64 stupnja ispod jeftinog zračnog hladnjaka.

A usporedbe tija imam 58°c  u tom testu s 130w, 4 threda vise, i samo 900mhz vise kruske i jabuke u nekim scenarijima!

Ali on ima 100 stupnjeva 

4 godine
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Ali on ima 100 stupnjeva 

Realno to su samo 2x 5700x3d Niti je i9 13900 cpu za ikakav zracni hladnjak, to kaj on jadan nezna kaj radi je drugi par rukava!

15 godina

Realno mi je jako zanimljivo da postoje procesori koje si možeš kupiti za po doma i da se griju na 100 stupnjeva i 300W TDP i to uii nezahtjevnom testu.

Kaj bi bilo da pokrene nekaj zahtjevnije 

4 godine

opcija br1:

i9 13900 na 98c ispod zracnog hladnjaka za 50eur, proc uredno radi na max frekvencijama uz power limits removed (cpuz 850/15000) sa jednim ventilatorom na 1500rpm

opcija br2:

i9 13900 na 92c ispod 360aio hladnjaka za 200eur, proc isto uredno radi na max frekvencijama uz power limits removed (cpuz 850/15000) sa tri ventilatora na 1500rpm (ili 98c 1200rpm)

meni je iz svakog aspekta bolja prva opcija a vi kako hocete, cak na stranu kostanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

uglavnom sada imam najjaci procesor (i9 24 jezgre), najvise rama (2x32gb dominator titanium), najveci ssd (4tb wd black), 1300w platinum napajanje savrseno mirnih napona,

jos gledam ubosti rtx5090 i onda sam vas sve pobijedio, i to sve u matx 26l kucistu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Petar hw kaže...

uglavnom sada imam najjaci procesor (i9 24 jezgre), najvise rama (2x32gb dominator titanium), najveci ssd (4tb wd black), 1300w platinum napajanje savrseno mirnih napona,

jos gledam ubosti rtx5090 i onda sam vas sve pobijedio, i to sve u matx 26l kucistu 

Osim kaj ces morati i promijeniti napajanje na neko od 2kW kao i dizati prikljucak na kuci na 20kW
Ma super sve no zrak se nemre mjeriti s vodom kad je u pitanju toliki "tdp", bilo bi dobro da znamo o kojem je aio rijec?

19 mjeseci

Koja si ti sirovina čovječe.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Boris grozni kaže...
Petar hw kaže...

Osim kaj ces morati i promijeniti napajanje na neko od 2kW kao i dizati prikljucak na kuci na 20kW
Ma super sve no zrak se nemre mjeriti s vodom kad je u pitanju toliki "tdp", bilo bi dobro da znamo o kojem je aio rijec?

ma kakvi, seasonic prime 1300w platinum bude drzao eventualnu konfu na pola gasa,

ovo za aio je ubaceno iz podataka pronađenih na relevantnim stranicama, da ne trazim sada ali iz 13900k najjaci dual toweri (140mm 1kg dark rock pro, noctua nh d15, peerless assassin 140...) mogu izvlaciti 300w dok 360aio 340w, razlika nije toliko drasticna i voda nije nuzna za i9

na kraju sam svog 13900 podesio ogranicenog na 270w (toliko je u biosu podeseno, prilikom testova package power pokazuje 180-200w), cpuz 850/14400 92c peerless assassin necujan @900rpm 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.5.2025 11:05 (Petar hw).
4 godine

Ako si ti zadovoljan tko smo mi da se žalimo

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Kako napravit pećnicu od 26 litara,neznam tko je sve gledao film Pain&Gaine,ali svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak ubaci grafu sa kojom želi pobijediti forum uz taj procesor, to je fakar solidan radijator za zimu i nuklearni rekator za ljeto. 

Baš prava kombinacija, nije mogao puno bolje od toga. Drlog No. 1

Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

Ak ubaci grafu sa kojom želi pobijediti forum uz taj procesor, to je fakar solidan radijator za zimu i nuklearni rekator za ljeto. 

Moze koja slika tvog PC drloga? čisto da i tvoje iskomentiramo vec kad si toliko rijecit prema drugima???

15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Moze koja slika tvog PC drloga? čisto da i tvoje iskomentiramo vec kad si toliko rijecit prema drugima???

cc 300w sve sklupa, tiho i bez zagrijavijanja sobe i igram sve po redu. A ne ovi drlozi sa kojima želite pobijediti forum 

11 godina
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

cc 300w sve sklupa, tiho i bez zagrijavijanja sobe i igram sve po redu. A ne ovi drlozi sa kojima želite pobijediti forum 

pff 300 sve skupa ? Ja da doguram do 300w moram popalit TV, punit mob i upalit stress test za proc i grafu 

12 godina

a da otvorite temu 'under 300w', pa tamo razmjenjujete vama zanimljiva iskustva 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...

a da otvorite temu 'under 300w', pa tamo razmjenjujete vama zanimljiva iskustva 

Slaganje Office konfi..?

scion of the storm
7 godina
Petar hw kaže...
Boris grozni kaže...
Petar hw kaže...

ma kakvi, seasonic prime 1300w platinum bude drzao eventualnu konfu na pola gasa,

ovo za aio je ubaceno iz podataka pronađenih na relevantnim stranicama, da ne trazim sada ali iz 13900k najjaci dual toweri (140mm 1kg dark rock pro, noctua nh d15, peerless assassin 140...) mogu izvlaciti 300w dok 360aio 340w, razlika nije toliko drasticna i voda nije nuzna za i9

na kraju sam svog 13900 podesio ogranicenog na 270w (toliko je u biosu podeseno, prilikom testova package power pokazuje 180-200w), cpuz 850/14400 92c peerless assassin necujan @900rpm 

Izvučeš 300 guzica a ne watti z zračnih hlađenja, isto tako i 340W iz AIO, da, ako pustiš da ti throtla CPU onda može AIO hladit i 700W po toj logici. Ima sam noctu nh d14 sa dva venta i preko 190W sam ima throtlanje, sa 15 je trhotlanje bilo na 210w, sa Arctic AIO kojeg sad imam sve preko 260 je znanstvena fantastika. Tako da ti samo fantaziraj o hlađenju 300W bez custom loop vodenog.

4 godine

Covjek je to uzeo vjerovatno za igre, tu nema problema! Ja sam svog 14600kf natjerao na 280w u cinebenchu r23, taj scenario nebu više vidio za 5 života

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice