I7 vs 1055t

poruka: 51
|
čitano: 3.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Ovako, u dilemi sam, imam ponudu i7 920 D0 sa MSi x58 pro-e u zamjenu za moj 1055t sa Asrock 870 extreme + moja nadoplata. Moje komponente imaju jamstvo više od godinu dana, a i7 je bez jamstva, ploća nova s jamstvom dvije godine. Koliko mi se to isplati, nadoplata je oko 500-tinjak kn i možda bi se dalo i spustit. Gejming je glavna orjentacija, benchanje mi je usput, nije baš neki prioritet. 

57 ostavi 1055t
21 mjenjaj za i7
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 1:23 (imba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: I7 vs 1055t

na procesor ti ne treba garancija, jer procesor se i onako ne kvari..maticna njegova ima duzu garanciju od tvoje, to je plus, i koliko ja znam i7 je skoro u svemu jaci od tog phenoma..a posebno u igrama..ja sam za zamjenu

15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Ja se nebi baš složio, klik . Muči me to što se navodno jako griju a i kad uzmem u obzir da bi za spomenutu nadoplatu mogao uzeti 890 ploću i dobiti stabilnih 4.0 na svom procu, stavlja me na razmišljanje. 

EDIT: kirvo sam gledao usporedbe :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 2:15 (imba).

0 0 hvala 0
16 godina

Ostavi 1055t.

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
16 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

uz sve to još trebaš pločicu rama

neisplativo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa na ovom linku je phenom samo jaci u x264 encode testu i benchmarku, sve ostalo vodi i7 (jos uzmi u obzir da je na manjem taktu), a u ponekim igrama debelo vodi (far cry 2,dragon age, dawn of war)

a to da se griju, istina, ne znam koliko ti je taj cooler sposoban za hladjenje..

ja bi ipak uzeo, jer ako vec razmisljas o ploci za te pare, da dobijes 4.0Ghz, ja bi radije uzeo ovu plocu i digo i7 na 3.6-3.8..ne znam, tvoj izbor, ja i onako preferiram intel..

samo ja ne vidim da je phenom bolji od i7, cisto po performansama..a za aplikacije, jest da phenom ima 2 jezgre vise, al intel ima vise cache i HT, i eto rezultati pokazuju da je efektivnije..

samo jedno pitanje, sta ces uradit sa memorijom ?

ostavit 4 GB, il prodat i nadoplatit za neki 6GB kit ?

ja ne znam do cega je, al annand kaze da je cak moj q9550 jaci u igrama od tog phenoma..u svemu ostalom je slabiji

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=50

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 2:09 (ismar89).
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

To mi je isto jedna od muka što moram ram mjenjati ili bar dodati još jedan keks . Neznam , nisam pametan ...

0 0 hvala 0
17 godina
imba kaže...

To mi je isto jedna od muka što moram ram mjenjati ili bar dodati još jedan keks . Neznam , nisam pametan ...

Živciraj se zbog neceg drugog, nemaš tu kaj mjenjat uopce samo kupi bolji hladnjak za proc i klokni ga solidno i to je to kaj ce ti više.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Hvala na trudu, ali ne čitaš dovoljno. Imam ovaj hladnjak koji i više nego dobro odrađuje posao hlađenja, ali ploća mi neda stabilno preko 3.6ghz i odustao sam od clockanja nakon 10min, ona je kočnica i tražim pristojnu zamjenu ali neznam što -.-' Planiram ići na CF sa 6850 u bližoj budučnosti ali nikako da se odlučim koju uzeti ako ne napravim zamjenu. Ova ima ustvari sve što mi treba osim 8+2 regulacije. Sve skuplje imaju on board grafičku što mi ne treba i 1x16 pci-e i 1x4 pci-e . A opet sad da legnem za ploću 1000+kn me izađe isto koda sam nadoplatio za i7 500kn i dao još 500kn za ram. 

0 0 hvala 0
17 godina
imba kaže...

Hvala na trudu, ali ne čitaš dovoljno. Imam ovaj hladnjak koji i više nego dobro odrađuje posao hlađenja, ali ploća mi neda stabilno preko 3.6ghz i odustao sam od clockanja nakon 10min, ona je kočnica i tražim pristojnu zamjenu ali neznam što -.-' Planiram ići na CF sa 6850 u bližoj budučnosti ali nikako da se odlučim koju uzeti ako ne napravim zamjenu. Ova ima ustvari sve što mi treba osim 8+2 regulacije. Sve skuplje imaju on board grafičku što mi ne treba i 1x16 pci-e i 1x4 pci-e . A opet sad da legnem za ploću 1000+kn me izađe isto koda sam nadoplatio za i7 500kn i dao još 500kn za ram. 

Fuckaj ga sad nisam primjetil, pa napiši kak spada pod Moj PC CPU Hladnjak taj i taj u posebnom stupcu a ne ovak zbrda zdola nakeljit iza proca nekaj.{#}.Kaj ce ti više od 3.6 ghz na procu, nema potrebe za Crosfire isto tak bolje imat jednu jaku graficku nego dvije slabije manja potrošnja struje ušteda znaci a i onak s jednom HD 6850 moš igrat kak oceš.{#}{#}

15 godina
neaktivan

ajoj, nekome dovoljno, nekome nije..da je 6850 dovoljna svima, ne bi se ni pravila 6970..

ne znam, najbolje ti je sacekaj nekog ko je imo oba proca nek ti kaze iz prve ruke koji je bolji i koliko, i da li se isplati promjena..

15 godina
neaktivan

Pa problem je što za X6 je na 4+1 i 3.6 za 24/7 puno jel na ploći možeš peći jaja komotno, a crossfire je meni bolje rješenje jel ne mislim mjenjat grafe svakih 2mj. ko do sad nego kad padnu cjene ili naletim na rabljenu 6850 uzmem i imam setup u rangu GTX580 za cca 2300kn , ne 3500kn. A i isto tako nisam prisiljen ju uzeti sad, mogu i za godinu dana dok će vrjednost nove biti -1000kn i opet će davati i više nego dobre preformanse za igranje. 

15 godina
neaktivan

u tom slucaju pogledaj koja platforma bolje skalira sa dvije kartice..koliko znam prije je i7 tu bio ubjedljivo najbolji..

17 godina
imba kaže...

Pa problem je što za X6 je na 4+1 i 3.6 za 24/7 puno jel na ploći možeš peći jaja komotno, a crossfire je meni bolje rješenje jel ne mislim mjenjat grafe svakih 2mj. ko do sad nego kad padnu cjene ili naletim na rabljenu 6850 uzmem i imam setup u rangu GTX580 za cca 2300kn , ne 3500kn. A i isto tako nisam prisiljen ju uzeti sad, mogu i za godinu dana dok će vrjednost nove biti -1000kn i opet će davati i više nego dobre preformanse za igranje. 

Ti si sebi sam problem napravil sa izborom krive maticne, X6 proc ne ide na takvu maticnu ak si mislil i ocekival klokat puno pa sad guslaj kak bi se reklo i to ti je to.{#}{#}

15 godina
neaktivan

Ok, te činjenice sam sad i sam svjestan :) Zaletio sam se, išao sam u ADM po 965BE kojeg nije bilo i uzeo sam 1055t i tak još neke sitnice sam izmjenio i na kraju sam uzeo ovu ploću (nemoraš mi još stavljati sol na ranu) i sam sebi stvorio gubitak od par sto kuna al što je tu je . Što mislite o ovoj ploći ?

17 godina
imba kaže...

Ok, te činjenice sam sad i sam svjestan :) Zaletio sam se, išao sam u ADM po 965BE kojeg nije bilo i uzeo sam 1055t i tak još neke sitnice sam izmjenio i na kraju sam uzeo ovu ploću (nemoraš mi još stavljati sol na ranu) i sam sebi stvorio gubitak od par sto kuna al što je tu je . Što mislite o ovoj ploći ?

uATX - ja nebi nikako uzimao tako male ploče.

Pogledaj si ASUS M4A88TD-V EVO/USB3, prvo sam na nju pikirao.

Ako već imaš para za tu MSI-jku onda imaš i za ASUS M4A89GTD PRO s njom nećeš požalit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 4:30 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
imba kaže...

Za te novce si bolje stavi Asrock 890GX extreme 4 ili za 100kn manje extreme 3.

Kruger
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

daj rađe se ostavi toga phenoma...mijenjaj za i7.. na toj MSI ploči češ ga moć stavit na 4.2ghz 100% ako ne i više...

pošto sam pogledao taj oglas i vidio da je proc DO verzija koja se bolje kloka i ne treba toliku voltažu kao CO....

a za igre nemamo šta raspravljati,i7 920 je dosta bolji...

i puno bolji kloker od 1055t..npr. gledao sam po forumima za 1055t  na 4.2 ghz treba preko 1.55 v dok i7 920 na toj frekvenciji treba 1.32 v...(mislim bar ga ja tak imam)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
u_hall kaže...

i puno bolji kloker od 1055t..npr. gledao sam po forumima za 1055t  na 4.2 ghz treba preko 1.55 v dok i7 920 na toj frekvenciji treba 1.32 v...(mislim bar ga ja tak imam)

Te arhitekture nisu usporedive kao ni naponi potrebni za taj i taj takt.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Imba daj ne valjaj gluposti!{#}

Daj pricat da i7 920 owna P2 1055t je nebuloza!{#}

Razlike mislim da i nema možda 1-2 FPS što se smatra pogreškom!{#}

Pusti ti Phenoma,uzim 890FX Deluxe 3, 2 slota s x16 propušnošču i uživaj! :D

EDIT:AtiGamer odnosi se na gaming

Xperia Sense Froyo 2.2.1 v1.010
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 16:10 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Nije nebuloza, i7 920 je nesto brzi proc od 1055T...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Može preporuka nešto iz magazin rs-a po pitanju ploće, do 1000kn . Znaći 8+2 i dva utora pci-e ,  sad sam malo čitao i nije tolika razlika u preformansama na x4 i x16 tak da me to više ne brine.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imba kaže...

Može preporuka nešto iz magazin rs-a po pitanju ploće, do 1000kn . Znaći 8+2 i dva utora pci-e ,  sad sam malo čitao i nije tolika razlika u preformansama na x4 i x16 tak da me to više ne brine.

Uzmi Asrock 890GX extreme 4 ili extreme 3 koja dođe 900kn.

Kruger
17 godina
imba kaže...

na X4 je. Minimalno x8 x8 što nude skoro sve matične za 800+ kn.

ASRock 890GX EX4 je lošija od EX3. 890FX Deluxe3 i 4 je lošija od GX bar po clockanju.

Moja Asusica ih obje tu podere.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Evidence?

15 godina
neaktivan
I7 vs 1055t

Tvoja je ova ? Vračam se opet na temu ATiGamer-a i ne vidim toliko loše rezultate pa mislim da me no to više ne umara. 

0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...

Evidence?

Nemam, imaš review-e svugdje je asusica postigla veći max. takt i veći max. HTT. Wolverine je također imao ovu moju i ASRock 890GX, asusica je postigla veći max. HTT.

Ako treba možemo i testirat moj proc na DK-ovoj asrockici i onda na mojoj asusici pa da vidimo.

15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
ATiGamer kaže...

Evidence?

Nemam, imaš review-e svugdje je asusica postigla veći max. takt i veći max. HTT. Wolverine je također imao ovu moju i ASRock 890GX, asusica je postigla veći max. HTT.

Ako treba možemo i testirat moj proc na DK-ovoj asrockici i onda na mojoj asusici pa da vidimo.

Asusica bi trebala postizati veci base clock ali za normalan OC obje su jednako dobre. Asus ima tu prednost sto je malo rastezljivija a Asrock sto je opremljenija. Nece pogrijesiti koju god da uzme osim ako mu crkne, a to takodjer jednako mogu obje.

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Hyperion kaže...

Evidence?

ASrock je dobar, al kod Overclocka nema šta radit protiv Gigabyte-a i Asus-a. Ja sam sa svojom Gigabyte P55-UD5 vozio BCLK na 230Mhz bez beda za Sintetiku, a jedan forumaš sa ASrockom u tom rangu nije mogao iznad 205Mhz

I'll be back
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Kako hoćeš, tvoja stvar. Ja se sigurno neću braniti...

No ako nemaš vremena, nikom ništa

Uostalom, ako vi kažete da je tako, ja neću proturječiti jer nisam imao navedne ploče

tako da bi svaka rasprava s moje strane bila suvišna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice