- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zato što su gigabayte ploče mušičave i nekada ne žele slušat
ne tvrdim da je rješenje ali bi moglo biti
Ivane si uradio reset biosa?
http://postimage.org/image/564hi6nvb/
http://postimage.org/image/p9kw2rxn5/
Evo pošto sam vlasnik navedene MBO i sa jednim clickom u ET6 do 4.0GHz bez puno mudrovanja, malo više ću se pozabaviti kad stignem i riješim neke problemćiće.
Pozdrav
Neki dan sam uzeo doticnu plocu (nisam je jos "instalirao") pa me interesira koje programe sa CD-a ste stavili tj. koji su korisni?
Mislim na Easy Tune, Auto Green....
TNX
Pozdrav
Neki dan sam uzeo doticnu plocu (nisam je jos "instalirao") pa me interesira koje programe sa CD-a ste stavili tj. koji su korisni?
Mislim na Easy Tune, Auto Green....
TNX
Ne treba ti nijedan od tih programa, skini sa stranice proizvodaca najnovije drivere za OS koji koristis i eventualno flashaj bios na najnoviji nakon sto se raspitas kakav je.
...danas sam instalirao MBO i CPU i nesto mi je malo cudno kod MBO, onaj jedan dio (slika, kod procesora) nije skroz fixni...malo se klima.
Da li je tako i kod vas?
BTW: temp CPU u idle-u je oko 30C, jel to OK (imam vent Thermaltake 29BP)?
2 | meni je ispod 30C |
---|---|
9 | meni je oko 30C |
1 | meni je preko 30 |
0 | meni je blize 40C |
0 | meni je preko 40C |
...danas sam instalirao MBO i CPU i nesto mi je malo cudno kod MBO, onaj jedan dio (slika, kod procesora) nije skroz fixni...malo se klima.
Da li je tako i kod vas?
Malo da :)
Temperature su OK za idle
Ovako ti ide za ploču
Mosfet, VRM - do cca 30 celziusa Idle
SB - oko 30 maxx
NB - oko 40 u loadu do 70
Btw : Instaliraj si Easy Tune 6 za OC i reguliranje ventova, @Bios za flashanje biosa,
I pitanje vezano za drivere, znaci sve radi a nisam jos nista od drivera instalirao sa CD-a ili sa Giga stranice (osim drivera za mreznu).
Da li preporucate da se bas stave ti zadnji driveri sa Giga stranice ili moze i ovako?
Tnx
I pitanje vezano za drivere, znaci sve radi a nisam jos nista od drivera instalirao sa CD-a ili sa Giga stranice (osim drivera za mreznu).
Da li preporucate da se bas stave ti zadnji driveri sa Giga stranice ili moze i ovako?
Tnx
SB = South Bridge
NB = North Bridge
Nije bitno dali si stavio zadnje ili sa CD ... eventualno da je kritično ali nije :)
Je, ali naprimjer ako oćeš na brzinu da vidiš malo koliko ide ili da neideš stlano u BIOS klokaš preko Easy Tune 6.
Da li je tako i kod vas?
I meni se taj dio malo klima, tako mi je od kad sam kupio ploču. Temerature su mi isto oko 30 stupnjeva s Katanom 3.
I ako ćeš clokati radi to iz biosa
A koji ti imaš uopće procesor ?
A koji ti imaš uopće procesor ?
...ako je pitanje za mene, imam 965BE.
Prije (na Intel ploci) mi je Win Ind. Ex. pod ocijenom diska bila ocijena 7.7, a sad je 7.2?
Ima Phenom II X4 965 Black Edition.
Savjet LLC na Medium ili High to ti je u Advanced BIOS Setting
I tamo u MIT ili Motherboard Intelligent Tweaker postavi voltažu na cca 1.35 ili 1.32 to će ti bit označeno ovako default pa klikneš tipku + / - ovisno dali oćeš increase ili decrease voltage i pisat će ti sa strane kolika ti je defaultna i koliko ti se povećava ili smanjiva smanji je kao šta sam rekao na cca 1.350 i stavi multiplier na 19 iako ja više volim preko FSB to sve sredit ali ajd :) I onda spremi postavke !
Savjet u Health Options iskopčaj Thermall Hardware Controll !
Ima Phenom II X4 965 Black Edition.
Savjet LLC na Medium ili High to ti je u Advanced BIOS Setting
I tamo u MIT ili Motherboard Intelligent Tweaker postavi voltažu na cca 1.35 ili 1.32 to će ti bit označeno ovako default pa klikneš tipku + / - ovisno dali oćeš increase ili decrease voltage i pisat će ti sa strane kolika ti je defaultna i koliko ti se povećava ili smanjiva smanji je kao šta sam rekao na cca 1.350 i stavi multiplier na 19 iako ja više volim preko FSB to sve sredit ali ajd :) I onda spremi postavke !
Savjet u Health Options iskopčaj Thermall Hardware Controll !
What is LLC?...u vezi cega je to?
Taj Thermal Hard. con. je vezano za brzinu vrtnje CPU venta ili...?
What is LLC?...u vezi cega je to?
Taj Thermal Hard. con. je vezano za brzinu vrtnje CPU venta ili...?
LLC = Load Line Calibration - Da ti bude stabilan napon da nema nikakvih OverVoltova ni vDroopa.
Ne to ti je ukoliko ti se jako zagrije procesor da ti se smanjuje množitelj i napon ...
Bas malo gledam tvoju konfig. pod Moj PC i vidim da ti pise GA-990FXA-UD7, a ja imam GA-990XA-UD3.
Jel ima neke velike razlike ili samo u PCE 2x16?
Bas malo gledam tvoju konfig. pod Moj PC i vidim da ti pise GA-990FXA-UD7, a ja imam GA-990XA-UD3.
Jel ima neke velike razlike ili samo u PCE 2x16?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3880#ov on ima ovu
OFF
Mozes mi reci na koliko drzis CPU i koliki ti je score u 3d Mark 11 (ako si ga radio)?
TNX
OFF
Mozes mi reci na koliko drzis CPU i koliki ti je score u 3d Mark 11 (ako si ga radio)?
TNX
a držim ga na stock 3,4 na 1,325 voltaži a prije sam ga na 4 ghz ali mi nema nikave razlike tak da a za 3dmark nezz
Greška ispravljeno je 3,4
Evo kako ja držim svoj procesor - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2345190
...jesi ti Zvone sa Gigabyteove stranice - Overclockers?
...jesi ti Zvone sa Gigabyteove stranice - Overclockers?
Najvjerojatnije on je imao Gigabyte 990XA-UD3 pa ju je prodao otišao na intel i sada se opet vratio
Da, ja sam taj ! Imao sam Gigabyte 990XA-UD3 tri puta, vrhunska ploča pa što ne kupiti :)
Na OCN sam se prijavio kad sam ju prvi puta kupio i uzeo odma Athlona II 160u, Kasnije je tu bilo mnogo Athlona II X2 250, te unlockera X3 435, 405E, 445, 450, 550,555, 965, FX 8120 i ostala ekipa ko zna uopće šta je sve prošlo kroz moje ruke :)