jer su me mučile visoke temperature i throttlanje pod full opterečenjem a nisam znao zbog čega.danas sam malo detaljnije pogledao u kučište i vidio foliju jer ovi likovi u servisu gdi sam kupio kompjutor očito neznaju čitati engleski pa su namontirali hladnjak sa folijom ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što će ulupati više od mx4, 20 kn? Strašne pare zbilja.
Za pastu dati 80kn je teski overkill.... Razlika izmedju paste od 80 i paste od 20 je kolika? 3 stepena max? A i to je pitanje... Bolje da kupi case fan za te pare....
Za malo vise kupi noctua cooler.....
Između kvalitetnih i jeftikaner pasti zna bit i desetak stupnjeva što nikako nije zanemarivo a uz to jeftine gube svojstva jako brzo a recimo MX-4 je dobra i dvije tri godine nakon nanošenja.

Ko ih je pustio u servis ako nikad nisu montirali CPU cooler to je pitanje....
Što će ulupati više od mx4, 20 kn? Strašne pare zbilja.
Za pastu dati 80kn je teski overkill.... Razlika izmedju paste od 80 i paste od 20 je kolika? 3 stepena max? A i to je pitanje... Bolje da kupi case fan za te pare....
Za malo vise kupi noctua cooler.....
Između kvalitetnih i jeftikaner pasti zna bit i desetak stupnjeva što nikako nije zanemarivo a uz to jeftine gube svojstva jako brzo a recimo MX-4 je dobra i dvije tri godine nakon nanošenja.
To je mozda izmedju najskuplje i najjeftinije na trzistu a i to sumnjam. Niko nije ni rekao da kupi najjeftiniju ali dati 40% budzeta je previse.....
Sumnjaj ti koliko hoćeš ali činjenice su činjenice.
Nekoliko puta sam testirao hladnjake i paste i viruj mi MX-4 je u odnosu na onaj Spire jeftini bućkuriš bila preko 10c a ona od CM-a šta dođe uz Hyper 212 je lošija čini mi se oko 4-5c a za nju se ne može reć da je loša a sad onaj novi CM master gel koji još nisan proba debelo dere i mog favorita zvanog MX-4.
I da nama što klokamo je i jedan stupanj kao kuća velik a da ne pričam o 4-5c

Nekoliko puta sam testirao hladnjake i paste i viruj mi MX-4 je u odnosu na onaj Spire jeftini bućkuriš bila preko 10c a ona od CM-a šta dođe uz Hyper 212 je lošija čini mi se oko 4-5c a za nju se ne može reć da je loša a sad onaj novi CM master gel koji još nisan proba debelo dere i mog favorita zvanog MX-4.
Nemoj, nema smisla, vidiš da ne vjeruje nikom i samo sumnja. Vjeruje samo ono što si je zamislio a ništa nije probao.
Nemoj, nema smisla, vidiš da ne vjeruje nikom i samo sumnja. Vjeruje samo ono što si je zamislio a ništa nije probao.
Dobro govoriš kolega stoga i ja odustajem (ipak je on izjavio da ima stock hladnjak na i7 6700k)

A da pokusate citati sa razumijevanje??????????????
"Za taj plan i te novce (oko 400kn - 250 za cooler i 150 za pastu) postoji li bolja solucija? " Koji clocker ovako razmislja???????????????????????????Vi vajni clockeri imate hladnjak malo manje od duplo cijene paste koju ste stavili? Bas ....Po toj logici ja sam trebao staviti pastu od 50 eur na noctuu nd14????????????
Da imao sam shit od hladnjak koji sam zvao stock umjesto da navedem njegovo puno ime? Koliki seronja trebas biti da to potezes iako sma ti i tada objasnio zasto sam rekao stock?????????????????????
Sve znalci i clockeri.... A da ne pitam kolika je prakticna vrijednost 1 stepen nize temp u relanom radu? Osim za kur...e?....
Daj brate, Bozic je, nadji neku drugu zanimaciju od trollanja na forumu. Mi ne pricamo o 150kn pasti, ono sto je pisalo 150kn za MX-4 pastu je bilo pakiranje od 20g (i to je ok cijena jer 4g kostaju 45kn). O kakvih 40% budzeta pricas, prekini pisati gluposti. Stavi sta hoces pod Noctuu i uzivaj.
To što taj 1 stupanj mogu poništiti višim taktom.
Stupanj niže, takt više.
Daj brate, Bozic je, nadji neku drugu zanimaciju od trollanja na forumu. Mi ne pricamo o 150kn pasti, ono sto je pisalo 150kn za MX-4 pastu je bilo pakiranje od 20g (i to je ok cijena jer 4g kostaju 45kn). O kakvih 40% budzeta pricas, prekini pisati gluposti. Stavi sta hoces pod Noctuu i uzivaj.
"Za taj plan i te novce (oko 400kn - 250 za cooler i 150 za pastu) postoji li bolja solucija? " O ovome pricam jer od ovog pitanja je i pocela rasprava....
Sretan bozic svima koji ga slave....
To što taj 1 stupanj mogu poništiti višim taktom.
Stupanj niže, takt više.
Stoji to vjerovatno ali da li se to radi za svakodnevni rad ili samo postizanje rekorda? Vjerujem da je stabilnost prioritet i da se ne plese po ivici od 1 stepena....
Prekini pisati 150kn za pastu. To je netko random napisao. Pricamo o 45kn za MX-4 4g pakiranje i 65kn za CM Nano Gel isto 4g. Pasta se ne mijenja svaka 2 dana, tako da je 4g sasvim ok. Noctua NH-D14 ne kosta 400kn, nego 570kn ovdje u HR.
on mozda misli i dalje da je 20g kolicina 5 zrna riže..
Prekini pisati 150kn za pastu. To je netko random napisao. Pricamo o 45kn za MX-4 4g pakiranje i 65kn za CM Nano Gel isto 4g. Pasta se ne mijenja svaka 2 dana, tako da je 4g sasvim ok. Noctua NH-D14 ne kosta 400kn, nego 570kn ovdje u HR.
Gdje sam rekao da kosta 400???????? De citajte sa razumijevanjem...
on mozda misli i dalje da je 20g kolicina 5 zrna riže..
Kad sam ja stavljao thermalnu pastu na cpu ti si imao dudu u ustima.... Ma zaboravi...
!!! Jak si i gotovo

Kad sam ja stavljao thermalnu pastu na cpu ti si imao dudu u ustima.... Ma zaboravi...
dobro covjece malo te zajebavamo...lp
Jeli isprobao tko tu Cooler Master MasterGel Maker Nano pastu sa mx-2 ili mx-4 na grafičkoj kartici? Meni za sada niti jedna nije bila bolja od mx serije od arctica.
Jeli isprobao tko tu Cooler Master MasterGel Maker Nano pastu sa mx-2 ili mx-4 na grafičkoj kartici? Meni za sada niti jedna nije bila bolja od mx serije od arctica.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/review-cm-mastergel-maker-nano-vs-mx-4/244844.aspx
mastergel nano ti je trenutno naj termalna pasta koju mozes kupiti(a da nije el.provodljiva)
lp
Nabavio sam si nešto Grizzly termalne paste(Hydronaut), prije sam koristio MX-4.
Kada sam nanesao ovu Grizzly termalnu, temp su s njom skočile za ~5C CPU, sad dali sam ja krivo nešto napravio ili je do paste, što nebi baš rekao..
Kako je Arctic preporučio, nanošenje na hladnjak, odnosno na svaku pipu posebno se vuče linija termalne, tako sam i napravio, a sada pošto je ova termalna gušća, možda sam je trebao i razmazati prije montiranja?
znaci istreso si pola tube na ta 4 heat pipa? ocigledno previse(predebelo), ja pastu razmazem toliko jako da se skoro baza vidi, dakle minimalno ali maximalno razvucena!
Nisam imao iskustva sa tom pastom, ali ja razmazujem i MX-4 i Noctua H1 pastu.
I ja razmazujem pastu a grizlija sam razmazivao bankovnom karticom jer zbilja je gusta.

I ja razmazujem pastu a grizlija sam razmazivao bankovnom karticom jer zbilja je gusta.
nju nisam probao no ako je tako gusta tim gore ako je samo "povukao 4 crte" i stisnuo hladnjak...lp
Haha bolje da ljulja nego da žulja profesionalac
Hvala, budem danas sve skinuo, očistio i lijepo razmazao kako treba
meni cak i ako nekad ostane dovoljno paste nakon skidanja coolera, pogotovo ako je proslo samo par dana razmazem je ponovno! nemoras to skidati i bacati to je sigurno 100% cisto! pogotovo ako se radi o ovim skupljim pastama!lp
pozdrav, kakav bi mi cooler otprilike trebao da mogu clocknuti i5 760 na 3.8 - 4.0 ghz ?
pozdrav, kakav bi mi cooler otprilike trebao da mogu clocknuti i5 760 na 3.8 - 4.0 ghz ?
LC-cc-120.

LC-cc-120.
lc-cc-120 ima koliko vidim 4 razlicita modela. jel mislis na ovaj ? https://www.links.hr/hr/cooler-lc-power-lc-cc-120-cosmo-cool-socket-775-1150-1151-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3-050903309
to je taj glavom i bradom!