Cisto sumnjam ! Najbolje ti je da izmjeris kolika ti je udaljenost od procesora do kraja bocne stranice ! Kladim se da je duze od 140mm !
CPU hladnjaci i ventilatori P&O
- poruka: 4.505
- |
- čitano: 1.174.147
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stanu 140 unutra bez problema ;=)
Cisto sumnjam ! Najbolje ti je da izmjeris kolika ti je udaljenost od procesora do kraja bocne stranice ! Kladim se da je duze od 140mm !
Ma i meni je to malo čudno.
Nažalost ne stignem od posla naparavit sve.(prominit ploču i proc,arhivirat podatke)
Nakon 9 godina evo opet amd-a u kompu :)
Kad uvatim vrimena ove dane prominim to pa ću onda toćno znat.
Lp
Pozdrav svima!
Može preporuka za dobar i tih hladnjak za AMD Phenom II X4 965 (socket AM3), do 300 (možda mrvicu više, ako se isplati) kn u Protisu ili Portiu?
Hvala!
Hvala!
Evo upravo zamijenio stock intelovog siromaha sa cm 412s koji je bio na akciji za 280kn,o tome koliko sam zadovoljan svjedoci sljedece:
-temperature u idle su pala sa nekih 33-37oC na 26-270C,
- temperature u loadu 100% (prime 95) su pale za nevjerojatnih 42oC, i to sa 84oC na 42oC, sta znaci da se temperatura skoro prepolovila.
trebao bi sto tisi i kvalitetan ventilator do 200 kn. Hvala
a za koji procesor točno?
Vjerojatno mislis hladnjak !? Moja preporuka CM Hyper T4 , ili ak nemozes njega onda Arctic Freezer 13 na akciji ! Oba imaju podrsku za skoro sve sockete !
Može li mi netko reći koliki je max tdp za Coolermaster 612S. Našao sam za PWM , on je 200W, ali nemogu za Silent v. nać.
Može li mi netko reći koliki je max tdp za Coolermaster 612S. Našao sam za PWM , on je 200W, ali nemogu za Silent v. nać.
kakve to veze ima?
tak svejedno koliko je max tpd...vazno je da te to dobar hladnjak i da dobro hladi
Pozdrav forumaši.
Evo da se ubacim.
Koliko je danas sigurno vodeno hlađenje i da li se isplati uložiti u neko kvalitetno vodeno hlađenje ?
Ovo pod sigurnost je se odnosilo na pucanje cijevovoda i bilo koji drugi oblik dodira rashledne tekučine sa komponentama.
Pozdrav forumaši.
Evo da se ubacim.
Koliko je danas sigurno vodeno hlađenje i da li se isplati uložiti u neko kvalitetno vodeno hlađenje ?
Ovo pod sigurnost je se odnosilo na pucanje cijevovoda i bilo koji drugi oblik dodira rashledne tekučine sa komponentama.
a na koji procesor to mislis metati?
gotova riješenja su sigurna ja vec godinama imam corsair vodena i nikakvih problema
a na koji procesor to mislis metati?
gotova riješenja su sigurna ja vec godinama imam corsair vodena i nikakvih problema
Na i7 3770K
Imam trenutno zračni cooler Noctua NH-U12P slika dole, ali mislio sam u skoroj budućnosti malo clocknuti procesor i ubacitii vodeno hlađenje.
a sto fali tom ventilatoru?
koje uopce kučište imaš? jer ne znam jel stane npr 140vent odozada ili gore, ili gore mozda 2x120?
a sto fali tom ventilatoru?
koje uopce kučište imaš? jer ne znam jel stane npr 140vent odozada ili gore, ili gore mozda 2x120?
Ništa mu ne fali odličan je onako pitam.Dobro je imati što bolje hlađenje zar ne.
Ma stane sve živo u ovo kućište Coolermaster storm trooper
Prodaj to i kupi većeg brata NH-D14. Vodeno ti je skuplje, hladi malo bolje, bučnije je. Da bi imao neki bitan napredak po pitanju hlađenja od NH-D14, treba ti 2000 kn ( ako ne i više ) i uvoz izvana. Ako ti je baš do vodenog, onda si kupi H100i i bolje ventove ( ako ti je tišina bitna ).
Onda ljepo H90 i na guzu i odlično!
Pogledao sam H90 i H100i močni su bez daljnjega ali bitna mi je i tišna ako kažete da su baš toliko bučni.
A ovaj NH-D14 je ogroman.
Oko 535 kn + poštarina ako nisi iz Rijeke ili okolice.
kakve to veze ima?
tak svejedno koliko je max tpd...vazno je da te to dobar hladnjak i da dobro hladi
Kako ćeš ti nekome znati reći kakav mu je hladnjak dovoljan za njegov procesor? Gledat ćeš izgled? Nije svima u interesu OC. Pričaš pi*darije. Treba mi taj podatak jel testiram neke Coolermaster hladnjake pa me zanima. I naravno da nije svejedno koliki je tdp.
Kako ćeš ti nekome znati reći kakav mu je hladnjak dovoljan za njegov procesor? Gledat ćeš izgled? Nije svima u interesu OC. Pričaš pi*darije. Treba mi taj podatak jel testiram neke Coolermaster hladnjake pa me zanima. I naravno da nije svejedno koliki je tdp.
pa ja i svi koji se kuzimo i imamo iskustva vec napamet znamo koji su dobri hladnjaci i koji na koji proc je dovoljan sa ili bez oca :D
objasni mi sto tocno znaci max tpd? i kako se to gleda i po tome vidi jel hladnjak dobar ili nije?
Isti je TDP, ovaj Silent ima samo slabiji vent pa time i malo manje rashladne mogućnosti. Hladnjak sam po sebi je IDENTIČAN. Performanse hladnjaka direktno ovise o samom ventu, to je promjenjiva varijabla ako gledaš jedan cooler kao primjer.
Evo trebam samo savjet iskusnijih u vezi hladnjaka posto bi promijenio ovu stock zujalicu na phenom ll x4 965 s necim malo tišim pa me zanima što mislite o ovom hladnjaku trenutno na akciji 290kn coolermaster hyper 412 slim ili mi mozete preporuciti neto tise i hladnije u tom rangu cijene.
Mozes uzet Slim-a , a ni Arctic Freezer A30 nije los !
Evo trebam samo savjet iskusnijih u vezi hladnjaka posto bi promijenio ovu stock zujalicu na phenom ll x4 965 s necim malo tišim pa me zanima što mislite o ovom hladnjaku trenutno na akciji 290kn coolermaster hyper 412 slim ili mi mozete preporuciti neto tise i hladnije u tom rangu cijene.
Moš uzet taj Colermaster nema problema, a kaj se tiče nekog drugog izbora ovaj dole AC hladnjak je isto tak dobar kaj drugo.Njegov 12cm vent se vrti do 1350okretaja, znači buke neče bit u bilo kojem režimu rada to sigurno. Taj AC hladnjak je nešto manjih dimenzija, u odnosu na gore spomenuti Coolermaster a to je u praksi kod nekih korisnika vrlo bitno da CPU hladnjak bude što manji.
di ima 412 slim za 290kn?
editt,vidim,portio :D odlično, uzmi to
Jel se moze na taj Arctic Freezer A30 staviti jos jedan vent s onim kopčama