Sad je samo pitanje 6/12 ili 8/16
edit, bolje 8/16 pa si miran pet godina.
Sad je samo pitanje 6/12 ili 8/16
edit, bolje 8/16 pa si miran pet godina.
kakva tablica, gledam taj kineski ss, jedini 65w je 4/8,
u tekstu je ocigledno krivo prepisano!
65w i 6core s 12 thredova, daj molim te...pa nije 2050g previse gledas terminatora
lp
Samo kaj bu tih 350 $ kod nas 3500 kn pa tko voli nek izvoli.
koliko bude jak u odnosu na intela toliko će i koštat
Koja je razlika osim takta u $350 i $500 CPU-ima??
Ako budu zaključani za klokanje onda je razlika upravo ta, takt.
Pa nije to nepoznata i neviđena praksa ni kod Intela ni kod AMD-a da tako nabiju neproporcionalno cijenu top modela s obzirom na slijedeći jeftiniji u nizu.
Sad samo još trba privuć američki mentalitet. Čak i ako zen bude bolji i jeftiniji američka dječurlija kojoj pare nisu problem rađe će kupit intel i7. Steam statistika sve govori. Teško da će to uspjet promjenit.
Pa nije to nepoznata i neviđena praksa ni kod Intela ni kod AMD-a da tako nabiju neproporcionalno cijenu top modela s obzirom na slijedeći jeftiniji u nizu.
Intel je glavni gad kod nabijanja cijena,pogleč ovo dole to su mobilni 4/8 Laptop procesori dakle nisu za Desktop kompove.Dakle pofarbana Xeon đubrad, okvirno 100mhz razlike pa eto proc je skuplji za skoro 200dolara.Ista priča je i sa i7 dvojcem, 200mhz razlike eto ti skoro 200dolara više cijene.
Ako pogledaš ovaj Intel primjer, pa najskuplji 8/16 Zen za 500dolara je bagatela ili sitniš to sigurno.
Sad samo još trba privuć američki mentalitet. Čak i ako zen bude bolji i jeftiniji američka dječurlija kojoj pare nisu problem rađe će kupit intel i7. Steam statistika sve govori. Teško da će to uspjet promjenit.
To možemo zahvaliti YouTuberima... Herd mentalitet. Najbolji prikaz je novi COD, jednako je loš kao i prethodni, ali je dobio ekstra hate jer je to trend. Ista stvar sa AMDom, kad ga god neki youtuber spomene, dobar dio viewera je vec na iglama
Znači 80% foruma su idoti...E moj dery, zagrizao si u fanboyizam žešće...
Inače, ako amd bude imao jači proizvod po boljoj cijeni vrlo rado ću ga zamjeniti, ali ovo je toliko djetinjasto da boli
Nema smisla kupit fx sada, ako ne želiš intel, čekaš da vidiš što će zen donijet pa usporediš što je bolje kupiti.
Inače, ako amd bude imao jači proizvod po boljoj cijeni vrlo rado ću ga zamjeniti, ali ovo je toliko djetinjasto da boli
da je jedini, najgori su oni koji s prastarih kanturina predu odjednom na nekakav i7 i gpu tipa gtx 1070, ti su najgori!
Nema smisla kupit fx sada, ako ne želiš intel, čekaš da vidiš što će zen donijet pa usporediš što je bolje kupiti.
naravno da nema, to je isto kao da ides sad kupovati stari sandy bridge,
trenutno se nemora nis cekati, amd ce sigurno ponuditi konkurentan cpu ali samo u broju jezgara(ipc-om ce sigurno zaostajati za intelom sto su i sami rekli nivo haswella), znamo kaj to znaci na dx11 i dx12, jedno veliko NISTA!
do danjeg i dalje ostaje intelov jaci ipc a sad ako amd moze to stici taktom tim bolje...lp
Kao i uvijek kod mene će biti presudna cijena, vrijedili te novce ili ne...da li je brži ili sporiji od konkurencije me puno manje zanima. Ne kupujem komp za čmarkove.
Ironično sam želio reči da je najbitnije da piše na pc-u intel inside a u stvari ni sam ne zna za što će mu to te mu isto imao amd ili intel.Želio sam ukazati da je ljudima samo bitno da je intel pa makar bio jednak konkurenciji bez obzira na cijenu.
Pa ako kupis i7 i gtx 1070/1080 i gejmas na 1080p, to si otprilike :D
P.S. Kad ce zen quad/hexa, koga briga za octa core
EDIT: Evo ga jedan leak
Pa ako kupis i7 i gtx 1070/1080 i gejmas na 1080p, to si otprilike :D
P.S. Kad ce zen quad/hexa, koga briga za octa core
EDIT: Evo ga jedan leak
Ak je ova tablica točna onda mi ovaj šest jezgreni bez HT-a i bez integrirane grafe na 45w i za 189$ uz klok 2500-3000 izgleda fenomenalnoooooo! Baš to želim, tj. ne želim polaćati za integriranu grafu i HT a želim više od 4 jezgre. Hvala _urcu.
Ja ću bome složiti full amd build sa 8c/16t i Vegu 10 kad izađe...I uopće mi neće bit problem ići na dijalizu poslije....
Naravno - ako se leakovi/rumori pokažu istinitim...Ako ne. hvala lijepo draži mi je bubreg
Ironično sam želio reči da je najbitnije da piše na pc-u intel inside a u stvari ni sam ne zna za što će mu to te mu isto imao amd ili intel.Želio sam ukazati da je ljudima samo bitno da je intel pa makar bio jednak konkurenciji bez obzira na cijenu.
Ne znam baš prika, nisu ljudi ludi za bacanjem para (barem kod nas)...Kako rekoh - ako AMD isporuči, doviđenje Intel doviđenja Nvidia...
Samo, nemoj mislit da AMD neće popratit Intela (prenapuhanom)cijenom...
Ak je ova tablica točna onda mi ovaj šest jezgreni bez HT-a i bez integrirane grafe na 45w i za 189$ uz klok 2500-3000 izgleda fenomenalnoooooo! Baš to želim, tj. ne želim polaćati za integriranu grafu i HT a želim više od 4 jezgre. Hvala _urcu.
pa koliko vidim sad ih imas 8? u cemu je problem?
pa koliko vidim sad ih imas 8? u cemu je problem?
Pa baš u ničemu, osim kaj ih imam prek tri godine a ak mi ostanu još tri više ih nitko nebu htio ni za poklon. Ovak to prodam i doplatim za novu platformu ako budu te cijene. Inače savršeno sam i dalje zadovoljan performnsama, super komp sobzirom na uloženo, peglam kaj poželim
Pa baš u ničemu, osim kaj ih imam prek tri godine a ak mi ostanu još tri više ih nitko nebu htio ni za poklon. Ovak to prodam i doplatim za novu platformu ako budu te cijene. Inače savršeno sam i dalje zadovoljan performnsama, super komp sobzirom na uloženo, peglam kaj poželim
Kad izbace Zen svim fx-ovim će pasti cijena pa i do 50% zato ti je bolje da ga već danas imaš na oglasu, ako misliš da bar nešto novaca zaradiš na njemu i da nandoplatis za novu platformu.
htio si reci jos jucerlp
Stignem, nema žurbe. Da pohvatam sve kaj me zanima a do današnjeg izašlo do danas treba mi barem 2-3 godine igranja a to mogu na trenutnom kompu bez problema. Do tada će druga/treća revizija AM4 chipseta, rješavanje mušica i stabilizacija cijena. Koliko popušim u prodaji toliko će se cijene novoga stabilizirati. Nije sad to neka lova u pitanju, čisti hobi. Valda će do tada past cijene oled ekrana pa napravim kak spada nadogradnju svega.
Ja sam svoj fx 8350 i mbo prodao za 1450Kn stim da je na jedno i drugo bila istekla garancija.Tako da sam prezadovoljan kad pogledam uloženo i na kraju koliko sam uspio izvući prodajom istog.
Miran si i sa 6/12 5 god. :)
Bok
http://wccftech.com/amd-zen-8-core-35ghz-cpu-spotted/
ako je ovo ono pravo..
ni meni ne gine jedan 6/12 proca
e pa ovoj cijeni se nisam nadao
cek malo
jel amd zna koliko dugo cekam sasvim novi pc?
nemoj me onda s cijenom
a to s performancama a neka .... jos malo pa cemo vidjeti
ona gore tabela ... ne znam s nazivima
govori se o novim nazivima slicnim intelovim SR7 SR5 i SR3 ali ni to ne vjerujem jer su to skracenice od SR Summit Ridge a sljedeci procesor nadogradnja ce nositi drugacije kodno ime pa i pocetno slovo... tako da ni to s SR nazivima ne vjeruem da ce biti
Priznajem PICAJZLA SAM
Nadam se AMD proci da ima po starom fair cijenu i kolicinu a po novom iznenadujuce perfomance koja parirati Intelu
da ne budem dosadivao i sami ponekad posjetitie ovaj web portal... sto nadem fino za pojesti javim se, mislim