- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ni amdovi procesori nisu izvrtili njihov logo koliko su intelovi hahahahhhahhha u zadnjih 18h
Ma intelovce uhvatila panika neće valjda neki tamo AMD Ryzen da sjebe njihove CPU od 1000$.
ma intel prodaje jezgru za 1000 kuna. i sad im dođe amd i počne prodavat po 500 kuna. e pa nemože. a bonusi, a menađeri, a dividende, a itd... treba amd popljuvat, a još nije procesor ni došao na tržište.
Nisam ja ništa zastranio, to je realnost dakle Cinebench je to šta je sranje koje podmeče klipove AMD procesorima i tako več godinama.
Moš ti to uljepšavat kak hočeš, ali govno je govno i da napominjem zašto Amerima Intel mito i korupcija nije nikakav problem?Ne žestim se ja na tebe, nego na opčenitu situaciju i na Intel zato jer je to realno i očekivano.Neko mora bit realan i udarit onako kak spada, a ne da tapkamo na mjestu kao da živimo u idelanom svijetu gdje je sve po pravici.
Ne moram ja ništa uljepšavat, ali ok, ajmo primjer iz prakse ...
2010. sam htio nadograditi svoje render-roblje koji su tada bili uglavnom Q6600 ... i malo pogledam Cinebench rezultate, kalkulator u ruke i Phenom II X6 BE mi ispadne zanimljiv odnos cijena/snaga (bio je nešto oko 2.2 jači).
Nabavim hardveraj, složim makine, otvorim isti projekt i gle čuda, gotovo u dlaku se za 2.2 puta brže izrenderira ista slika (naravno, uz iste postavke).
2014. na ljeto, izađoše Haswell-E, ponovim proceduru i već u 9. mjesecu nabavim 5820k (u to vrijeme mi je računicu kvario samo skupi DDR4) ... i opet se isti projekt izrenda onoliko brže koliko je odnos u Cinebenchu. Kužiš sad poantu ?
To što trenutna verzija malo više favorizira Intel je nebitna stvar za onoga kome je bitna CPU snaga za posao, koji je jedino fan-boy ispoštovanog deadlinea i svog novčanika :)
Ljudi veselite se konkurenciji umjesto da ste ljubomorni zbog svojih zlatom plaćenih Intela
Evo xxx posto kazes da su intelovci zlatom placali svoje pc baci na papir trenutno svoje kuciste i da ga kupujes novog koliko novaca moras izdvojiti trenutno sad.
Ljudi veselite se konkurenciji umjesto da ste ljubomorni zbog svojih zlatom plaćenih Intela
Evo xxx posto kazes da su intelovci zlatom placali svoje pc baci na papir trenutno svoje kuciste i da ga kupujes novog koliko novaca moras izdvojiti trenutno sad.
Više bi me danas koštao nego kad sam ga ja kupovao prije više od tri godine. AMD ti je ko dobro vino, što stariji to bolji i skuplji i vidi vraga još uvijek izlaze nove AM3 ploče...probaj kupit neku novu za stariji Intel socket
Više bi me danas koštao nego kad sam ga ja kupovao prije više od tri godine. AMD ti je ko dobro vino, što stariji to bolji i skuplji i vidi vraga još uvijek izlaze nove AM3 ploče...probaj kupit neku novu za stariji Intel socket
Po cemu je bolji sto vise struje trosi i manje preformanse daje na odnos intela
Nisam ja ništa zastranio, to je realnost dakle Cinebench je to šta je sranje koje podmeče klipove AMD procesorima i tako več godinama.
Moš ti to uljepšavat kak hočeš, ali govno je govno i da napominjem zašto Amerima Intel mito i korupcija nije nikakav problem?Ne žestim se ja na tebe, nego na opčenitu situaciju i na Intel zato jer je to realno i očekivano.Neko mora bit realan i udarit onako kak spada, a ne da tapkamo na mjestu kao da živimo u idelanom svijetu gdje je sve po pravici.
Tebi je govno, mito i korupcija to sta software ima optimizacije za procesore koje ce koristiti 90% korisnika tog softwarea?
Ti si sinko gori od onoga na temi o religiji, protiv tebe ne da se ne moze argumentima, nego se ne moze ni lijekovima... ti si beyond repair...
Druze tito, svaka cast.
Ha,ha moj proc je tek počeo sa životom a koristim ga ohoho a platio šaku kuna, još ga ništa nije uspjelo zagušiti. I još uvijek izlaze rezervni dijelovi . To kaj platim dvije kune veči račun mjesećno sam odavno prebio u startu jeftinijim proizvodom. Još bum se ja naigrao na njemu...ima da mi guzica otpadne
Prošli tjedan na onom eventu sa kojeg su ljudi pokazivali slike kako su korištene druge postavke itd, samples je bio 100, a zen rezultat je bio ~24sec (zaboravih točan broj u međuvremenu, neda mi se opet tražit).
Ne moram ja ništa uljepšavat, ali ok, ajmo primjer iz prakse ...
2010. sam htio nadograditi svoje render-roblje koji su tada bili uglavnom Q6600 ... i malo pogledam Cinebench rezultate, kalkulator u ruke i Phenom II X6 BE mi ispadne zanimljiv odnos cijena/snaga (bio je nešto oko 2.2 jači).
Nabavim hardveraj, složim makine, otvorim isti projekt i gle čuda, gotovo u dlaku se za 2.2 puta brže izrenderira ista slika (naravno, uz iste postavke).
2014. na ljeto, izađoše Haswell-E, ponovim proceduru i već u 9. mjesecu nabavim 5820k (u to vrijeme mi je računicu kvario samo skupi DDR4) ... i opet se isti projekt izrenda onoliko brže koliko je odnos u Cinebenchu. Kužiš sad poantu ?
To što trenutna verzija malo više favorizira Intel je nebitna stvar za onoga kome je bitna CPU snaga za posao, koji je jedino fan-boy ispoštovanog deadlinea i svog novčanika :)
Aha tu sam te čekal da to istakneš, dakle to je nebitno kaj software više favorizira Intel CPU.E pa baš super fučkaj ga, to je ono kaj ja pričam treba bit realan a ovo žuto je najbitnije.
Dakle hajtemo testirat u aplikacijama, koje eto malo više favoriziraju Intel procesore i to je ok sve štima.Ovakva izjava je u okviru ovoga, kao da neko kaže da je Hrvatska pravna država a znamo da je daleko od toga.
Kad popiješ tabletu za primječivanje realnosti, i kad prestaneš okolo "hodat očiju širom zatvorenih" onda se ponovo javi do tad nemamo više kaj raspravljat.
Nemoj im to govoriti, bacaš ih u depru.
24 sec
Dakle hajtemo testirat u aplikacijama, koje eto malo više favoriziraju Intel procesore i to je ok sve štima.
Pa ajmo testirat u bilo kojoj jebenoj aplikaciji i pokazati jebene rezultate? Gdje su brojevi? Tko ih je jucer sprijecio da pokazu sirove brojke? Intel? CIA? Leopard?
Aj eto kad je cinebench korumpiran, ima corona.
1:25 4.3 GHz je moj score.
Sam si sebi dao odgovor.
Hm izgleda da se stvari okrecu, sad ce AMD da manje trosi i da daje manje performanse, sad me interesuje cime ce sad biti Intel bolji :D?
Bolje grije kad je zima? Uh oni dani kad je Pentium 4 mogao zagrijati citavu sobu
Dobio si amatersku prezentaciju sa nekim naznakama. Za ostalo buš se strpio kad procesor u stvari bude završen i kad odluće koji će biti bazni takt tj. max boost. E onda dršte gače
Dobio si amatersku prezentaciju sa nekim naznakama. Za ostalo buš se strpio kad procesor u stvari bude završen i kad odluće koji će biti bazni takt tj. max boost. E onda dršte gače
To je bilo samo prodavanje magle sa ciljem da ljudi koji bi sada radili upgrade malo stanu. I to je to...
Znači tebi je test koji se vrti usporedno na dva sistema prodavanje magle. Aj dobro
Aha tu sam te čekal da to istakneš, dakle to je nebitno kaj software više favorizira Intel CPU.E pa baš super fučkaj ga, to je ono kaj ja pričam treba bit realan a ovo žuto je najbitnije.
Dakle hajtemo testirat u aplikacijama, koje eto malo više favoriziraju Intel procesore i to je ok sve štima.Ovakva izjava je u okviru ovoga, kao da neko kaže da je Hrvatska pravna država a znamo da je daleko od toga.
Kad popiješ tabletu za primječivanje realnosti, i kad prestaneš okolo "hodat očiju širom zatvorenih" onda se ponovo javi do tad nemamo više kaj raspravljat.
Sad već postaješ malo naporan jer vadiš iz konteksta i onda još krivo interpretiraš ...
Nebitno je za odluku da li se neki CPU isplati ili ne, odnosno koliko je efikasan za određeni posao/namjenu jer će u konačnici u tom roku procesor to i obaviti.
Konkretno, ako Ryzen bude ispod $400 bit će ok i za ovu namjenu, inače su i dalje 5820k/6800k best-buy, posebno za distributed rendering gdje se ide na puno jeftinih render-slaveova (da ne širim sad priču na Xeone i dual-CPU makine).
To što je manipuliranje benchmarcima općenito kao postupak lame, podlo, nemoralno, votever ... je druga tema.
Odluka Maxona ili nekog drugog proizvođača da za svoj softver koristi određeni compiler koji je više ili manje prilagođen nekoj arhitekturi ili reže kompatilnost sa starijima (uvjet da CPU ima određeni set instrukcija) je opet njihova stvar.
Iako da nešto znaš o tome znao bi i da Cinema postoji za Win i Mac (koji je na Intelu) pa i tu leži poneki razlog za to a preko 70% koda je platformski neovisno (Linux verzija je dostupna samo velikim studijima).
Znači tebi je test koji se vrti usporedno na dva sistema prodavanje magle. Aj dobro
TO je bio test? TO? Nakon mjeseci hajpanja odradili su 30 sekundi testiranja sa nejasnim postavkama? Cool story bro...
TO je bio test? TO? Nakon mjeseci hajpanja odradili su 30 sekundi testiranja sa nejasnim postavkama? Cool story bro...
Tko je hajpao? AMD ili novinari? Ovo je bila prezentacija za šire mase nedovršonog proizvoda zbog javnog pritiska, zbog ulagača i sl. Ovo je bilo ono što imaš u filmskoj i gaming industriji i zove se teaser...i koliko vidim po reakcija uspjeli su 101%...Intelaši vrte takj ZEN logo po cijeli dan

I, ako nisi primjetio - zadovoljno se smijemo...
Mod, moze lock?
Je je, naš kak se veli ne laje pas zbog sela
Tko je hajpao? AMD ili novinari? Ovo je bila prezentacija za šire mase nedovršonog proizvoda zbog javnog pritiska, zbog ulagača i sl. Ovo je bilo ono što imaš u filmskoj i gaming industriji i zove se teaser...i koliko vidim po reakcija uspjeli su 101%...Intelaši vrte takj ZEN logo po cijeli dan
Vrti se svuda, pazi samo sta ima na redditu @reddit/intel sta je glavna prica
Intelaši vrte takj ZEN logo po cijeli dan
to je samo zato da si mogu pljunuti u vlastiti monitor i reci eto ti amd..(ako se ove brojke pokazu neistinom)
..i koliko vidim po reakcija uspjeli su 101%...Intelaši vrte takj ZEN logo po cijeli dan
a ovi iz HEP-a traljaju ruke.
Je je, naš kak se veli ne laje pas zbog sela
Meni je nekako prikladnija jedna druga - "mali je ali je tehnicar"

AMD igra istu besmislenu igru koju je intel igrao u doba Pentium 4 procesora. Onda je vladala misao da je takt svetinja - sto vise to bolje. Kulminiralo je (ako se ne varam) sa Pentiumom 4 570J koji je radio na (za one prilike) monstruoznih 3.8 GHz. Isti taj procesor je bio pojeden od strane AMD procesora znatno nizeg takta. U ono vrijeme intel fanboyi su se samo kurcili sa taktom.
S vremenom se paradigma promjenila, sve ide na neku paralelizaciju, jezgre su preuzele primat pred taktom. Tako zadnjih godina slusamo amd fanboye kako se kurce da su kupili procesor sa duplo vise jezgri i platili duplo manje nego da su uzimali intela. Jednako besmisleno i jednako glupo jer sve te jezgre jednostavno nisu dovoljne.
Ja naginjem intelu jer si to financijski mogu priustiti. Apsolutno nikad u zivotu nisam gledao nikakav stream neke najave ili nesto slicno. Sinoc jesam. Pred ocima mi se vrtila naslovnica BUG-a iz tamo 2005 kad su izdali prvi x2 procesor. Kakva je to jebena zvijer bila, okrenula je cijeli IT svijet naopako. Svi silni nabrijani pentiumi su pali kao rafalom pokoseni.
I onda nakon nekih pola sata gledanja pomislim "pa koji je ovo qurac?". Razocaran sam - ne kao amd ili intel fanboy, ne kao netko tko zeli kupiti novi stroj pa je ostao uskracen za bitne informacije nego sam ostao razocaran kao informaticar, kao veliki zaljubljenik u hardver i napredak opcenito. Razocaran jer nisam vidio nista a nadao sam se svacemu.
Jebem li ga ja ako je itko od vas sretan sinocnjom prezentacijom...