AMD Trinity APU

poruka: 449
|
čitano: 124.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Trinity APU
Mile 74 kaže...

i3 3225ima HD 4000 grafu.

Znam da je slabija od APU, ali i Intel se malo potrudio.{#}

Ima da ali to je jedini i3 proc,{#} koji ima tu grafu uz sve to debelo je preskup za ono kaj nudi u praksi uloženo+dobiveno.Zapravo Intel se sa HD 4000 ništ nije potrudil , to je identična grafa ko HD 3000 u praksi nema razlike u arhitekturi osim kaj su dodali dx11 podršu i to je to. HD 3000 se nalazi na Sandy Brdge procesorima, oni su napravljeni na 32nm procesu a Ivy Bridge je štancan na 22nm procesu tu je razlika.{#}

Šta je zapravo Intel HD 4000 grafa, u praksi to je HD 3000 grafa identična arhitektura(+dx11 podrška) ali sad su stavili više grafičkih procesora i ostalih GPU kerefeka na više prostora.U praksi su samo dodali još fizički jezgri na GPU procesor, ili jezgru jer je 22nm manja površina od 32nm pa  stane više toga sa HD 3000 GPU arhitekturom sprešanom na manju površinu jel.{#}

Dakle Intel je dobio jaču grafu samo natrpavanjem, više toga na GPU jezgru po principu više toga daje veču snagu jel ali kod AMD to nije tak več suprotno.Najači Liano APU A8-3850(32nm proizvodnja) ima 400 VLIW5 Radeon Cores, Trinity APU A10-5800K(32nm proizvodnja) ima 384 VLIW 4 Radeon Cores dakle manje grafičkih jezgri daje veče performanse.U praksi je tih 384 VLIW 3 Radeon Cores, jednako po snazi kao 480 VLIW5 Radeon Cores dakle manje grafičkih jezgri na istoj površini ali naprednije GPU arhitekture daje bolje performanse tu je kvaka.{#}

Dakle ako uzmemo da je A10-5800K, napravljen na 32nm a Ivy Bridge procesori na 22nm pa kolko bi toga AMD onda natrpal da Trinity APU da je on napravljen na 22nm.Da je to tako u praksi A10-5800K bi sigurno imal, 500 VLIW4 Radeon Cores na 22nm sigurno jer imaš više prostora za grafiču jezgru.Kakva bi tek onda bila razlika u GPU performansama, ne treba nit spominjat uglavnom Intel napredak sa HD 4000 je u praksi vrlo slab to je obično trpanje više šepavih konja u jednu malo manju štalu.No na kraju badave ti 10 šepavih konja u praksi, kad njih sa snagom potuku samo 6 vrhunskih i zdravih konja u večoj štali seljačke usporedbe jel ali to je to.{#}

Kad se več tolko danas spomenula HD 7750 grafa, najači Kaveri APU na 28nm u 2013 godini bi trebao imat GPU sa 500 GCN Radeon cores.To je u praksi skoro identična grafička snaga, ko ova današnja HD 7750 grafa no to nije ništ novo sve se to zna več dost vremena.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 18:16 (rambox).
13 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Ne kvarite temu. Pustite da ljudi iznose korisne informacije.  Ja recimo imam odlična primanja i radim već jako dugo.  AMD kupujem još od Palomina 1,2ghz ili još i ranije..800mhz...tamo negdje 99-2000.  Mijenjam ploče i procesore ko gaćice...i što sad?

Nikad ni riječi nisam rekao protiv intela, a i neću jer nikada nisam imao intel. Kako mogu kenjat o nečem što ne koristim.

Premda preporučim ljudima koji su budžetom nesputani,da se počaste dobrim laptopom...prije 10 dana  frendu naručili jedan laptop sa i5.  Super se pokazao. Odlična suradnja dijeljenja grafike sa ATI karticom(u stvari prešaltavanje). Procesor me dojmio.

Sve u svemu nevolim kad se pasivno ofrlje ljude etiketira da su fanboysi nečega.

A sad nastavite :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 18:56 (Siskin).

1 0 hvala 0
17 godina
AMD Trinity APU

Ako pogledaš po mojpc, vidjet ćeš da imam i intelovih i amd-ovih konfi, što znači da nisam ničiji "fanboy"...

Jednostavno uvijek kupujem ono što je u tom trenutku najbolja ponuda...

To što si ti mentalno ograničen da gledaš u jednom smjeru, to je tvoj problem, ništa čime bi se normalni ljudi baviti...

Normalan čovjek uvijek bira ono što mu je najbolje ponuđeno u okviru njegovih mogučnosti...

A ova izjava "nemate para za intela" je toliko retardirana, da je može izreći samo osoba sa IQ-om ispod razine temperature 7750 grafe pod acellerom twinturbo hladnjakom...

AKo pogledaš što sve imam pod mojpc, plus još ovu liano konfu koju imam, moje komponente vrijede 3 puta više od tvog kompa, i sve to imam dokumentirano u "slikama vašeg hardvera", dok ti tamo nemaš ni jednog jedinog posta.

Budi faca pa napiši svoj "mojPC" i slikaj to te obavji u več spomenutoj temi, pa da vidimo što imaš...

A sad, molim te, makni se iz ove teme, očigledno da nemožeš ništa pametno reći u njoj....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ON topic:

Jel ima kakvih naznaka o itx pločama?

Vidio sam na netu neku MSI i ona famozna asrock koje nema na njihovim stranicama...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Shockwave kaže...
ford eleanor kaže...
Shockwave kaže...

AMD fanboysi možete samo plakati :) a to već i radite vidim :P jbg nema svatko para za intel hihi ;)

Koji stupido

Joj kako ste vi AMD fanboysi osjetljivi {#} odma vam se digne želudac čim netko nešta loše kaže o AMD-u xDD a ko vam je kriv kad kupujete shit proizvode hihi

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Trinity APU
Hahaha ovo je jako nema šta!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Trinity APU

Evo jedan interesantan notebook sa Trinity-em:

http://www.cnet.com/laptops/hp-envy-sleekbook-6/4505-3121_7-35339027.html

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
protjeran

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75M-ITX/index.us.asp

Slatka mala ploča. Šteta što nema BT/WiFi kao MSI ploča, no zato je 40€ povoljnija, a za te novce kupim

BT i Wifi stick (recimo Airlive WL-1900USB sa 1000mW pojačanjem i 5dB antenom koja pojede SVE ostale, 

te mi ostane za 2l pive i ćevape)

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

Slatka mala ploča. Šteta što nema BT/WiFi kao MSI ploča, no zato je 40€ povoljnija, a za te novce kupim

BT i Wifi stick (recimo Airlive WL-1900USB sa 1000mW pojačanjem i 5dB antenom koja pojede SVE ostale, 

Još da se pojavi u našim dučanima, onda če tek bit ok pa ko treba složit HTPC ili opčenito mali komp sa Trinity APU koji ne zauzima puno mjesta to je to.{#}

17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Ja bi ovu: http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=1160 

al pitaj boga kad će to kod nas u dućane.Uglavnom pišu po netu da ga se može bez problema dignuti (A10 5800K) na 5.1 Ghz samo sa zračnim hlađenjem,a sa tekućim dušikom i isključene dvije jezgre na 7,3 Ghz {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Trinity APU

Ako ove itx-ice kad dođu kod nas budu ispod 100€, možda bi si i mogao nabaviti jednu za Božić {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zna li neko kada će se pojavit koja ploča u dućanima (u Splitu npr.), vidim da imaju proceve u ponudi ali ploča ni za lijek ?

I see offline people !
17 godina
Groza kaže...

Zna li neko kada će se pojavit koja ploča u dućanima (u Splitu npr.), vidim da imaju proceve u ponudi ali ploča ni za lijek ?

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asrock-fm2a55m-dgs-amd-a55-fch-ddr3-zvuk-sata-raid-vga-g-lan-pci-e-amd-dual-dvi-d-sub-matx-s-fm2&option=artikl&id_kategorija=05030320&id_artikl=050.303.656

evo je u linksu, piše da je dostupna u splitu...

17 godina
neaktivan

Ja jutros gleda i nije je bilo, nego čudne su mi ove cijene u Linksa, A10 X4 5700 i A10 X4 5800 potpuno iste cijene.

BTW ova AsRock-ica je toliko siromašna da ću ipak pričekat nešto drugo.

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 14:57 (Groza).
13 godina
AMD Trinity APU

Jedno brzo pitanje, da mi je pametno uzeti a10 5800k za hd filmove i League of Legends u fullHD? Koliko to struje povuče, uz nekih 8gb ram i ssd, mejbi dodatnu grafiku?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
guls kaže...

Jedno brzo pitanje, da mi je pametno uzeti a10 5800k za hd filmove i League of Legends u fullHD? Koliko to struje povuče, uz nekih 8gb ram i ssd, mejbi dodatnu grafiku?

Ja sam njihovim prethodnicima, 3670k, na stock postavkama, igram Fifu12 na high postavkama, na rezoluciji 1680*1050, i nisam osjetio nikakav lag, ili neš slično.

Instalirao sam i f12012 i tu sam primjetio da kad stavim sve high, da se osjeti malo trzanje kad je više bolida na ekranu, ili kad dođe do pojave prašine.

Sad što se tiče LOL-a neznam kakvi su mu zahtjevi, ali siguran sam da ćeš ga moži igrati na pristojnim detaljima...

13 godina
AMD Trinity APU

Hvala lijepa na info. Planiram to ubosti u HTPC pa bi htio nekakvo miniITX kućište, ujedno i ploču pa me zbog ograničenja dotičnih adaptera zanima koliko struje moram osigurati takvom računalu... 

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
guls kaže...

Hvala lijepa na info. Planiram to ubosti u HTPC pa bi htio nekakvo miniITX kućište, ujedno i ploču pa me zbog ograničenja dotičnih adaptera zanima koliko struje moram osigurati takvom računalu... 

One od 65W sigurno nećeš moći {#}

Probaj ići na neko od ovih malo većih kućišta sa 300W napajanjem, 150W bi već

vjerojatno bio granični slučaj

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
ja sad koristim 300w napajanje...
13 godina
AMD Trinity APU

Gdje uopće naći pristojna lijepa ali i malo prostranija ITX kućišta? Inače kupujem u Futura-it dućanu, no tamo su zbilja siroti što se caseova tiče...

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
links.
jel ima već trinity prijenosnika kod nas?
13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Ima već otprilike dva mjeseca

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

guls

Strpi se da dođe Fractal Node 304 to će biti pun pogodak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 19:59 (zober).
13 godina
AMD Trinity APU

u hebem ti mišove, ovo je stvarno pila od casea... kad to dolazi i koja bu mu cijena? 

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vani je 70$ znači kod nas će biti cca 600 kn.

Vjerojatno će doči u istom valu kad i R4 i Node 605 i bočne stranice sa prozorima za R3-ice, Arc Midi itd.

Ja sam se raspitivao za njega prije 2 tjedna i nije bilo nikakvih najava tak da treba opet provjerit.

13 godina
AMD Trinity APU

Jako mi je dobar i ovaj Coolermaster 120, ima ga u Linksu za male pare... pa ako ovo skoro ne izađe, priuštit ću si njega. Već sam imao Element, nije mi se svidjelo.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Kako me bediraju sa izlaskom FM2 ploča za Trinity, nikako da stignu.

Ali moje pitanje je bi li se Trinity A10 5700 mogao koristiti za obavljanje od osnovnih do srednjih funkcija u CATIA i sl. programima, većinom u smislu edukacije, a ne masovne tržišne upotrebe ili efektivnosti?

I ako da, jel mu se može pojačati s vremenom upotreba u tim područjima s grafikom 6570, 6670 te dodatnim RAMima (opet u svrhu edukacije, ali srednje/težih funkcija)?

Naravno ja bih ga upario s SSD-om... Ili je nužno ići na neki Intel?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

AMD je stvarno dobro "ubo" FM2 socket procesore.

Dobro cjenovno pozicionirano - zanimljivo gamerima užeg džepa.

Nisu najbolje CPU performanse, ali bože sveti, najbolje GPU performanse

po cjeni samog CPU-a, dakle odlični "uloženo-dobiveno" omjer.

Također, tu je i nova tehnologija kod ASRock-a, X-Boost.

Radi se zapravo o tehnologiji Turbo UCC koja otključava+OC-a procesor,

samo što se ovdje nema šta otključati, ali zato OC-a i CPU i GPU u APU-u.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

AMD je stvarno dobro "ubo" FM2 socket procesore.

Dobro cjenovno pozicionirano - zanimljivo gamerima užeg džepa.

Nisu najbolje CPU performanse, ali bože sveti, najbolje GPU performanse

po cjeni samog CPU-a, dakle odlični "uloženo-dobiveno" omjer.

Također, tu je i nova tehnologija kod ASRock-a, X-Boost.

Radi se zapravo o tehnologiji Turbo UCC koja otključava+OC-a procesor,

samo što se ovdje nema šta otključati, ali zato OC-a i CPU i GPU u APU-u.

To je odlična opcija da itekak bez greške, i dostupna je na najeftinijoj FM2 matičnoj ploči kaj je i najbitnije.Vrlo lako se aktivira jer uopče ne treba ulazit u Bios, samo udariš X kod podizanja Windowsa komp se onda restarta i eto imaš 15% bolje performanse idealno za one koje nemaju poima o Bios/klokanju.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 16:48 (rambox).
13 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Trinity je opcija o kojoj vrijedi razmisliti, za svakog nezahtjevnog (čitaj: standardnog) korisnika čak i malo šire...

Meni je definitivno zapeo za oko, ali ne K modeli jer im potrošnja prelazi neku meni razumnu granicu.

Također kako su cijene kod nas poveće, nevidim više ni toliku isplativost ni u A85 matičnima, a A55 su nepotrebne.

Vidjeo sam na newegg-u (nadam se da će doći i kod nas) dvije ASRock-ove(A75) koje mi se čine ok, a cijena će valjda biti negdje oko 700kn.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157333

i M verzija te je isto ok. Valjda će biti ok, jer mi ostale nisu baš sjele....

A ova opcija s X-boostom mi samo pomaže jer nemam baš iskustva, znanja s OC.

I trebo bi neki dobar RAM piknut unutra i da vidiš veselja.....

0 0 hvala 0
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ovo boldano si fulao broj ili samo ja još nisam čuo za to?

Jer čuo nisam za taj model, a i sad ga tražim pa ga nevidim.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice