AMD Trinity APU

poruka: 449
|
čitano: 123.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Trinity APU

Dobar video :)

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Trinity APU

Zanima da li se isplati kupovat ovaj apu proc,ili da kupujem buldožera.

Komp bi isključivo služio za gaming i multimediju.

Sad kad je izašao trinty u totalnoj sam nedoumici bager 8xxx ili ovaj A10

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Trinity APU
Promatrač kaže...

Ak ces za igre uzimat,pricekaj piledriver seriju...a ovaj a10 ti je dobar sa integriranom grafom ak imas ogranicen budzet..mslm za neke slabije igre ok,al za "hard" gaming cekaj piledriver

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
16 godina
Ficho28 kaže...
Promatrač kaže...

Ak ces za igre uzimat,pricekaj piledriver seriju...a ovaj a10 ti je dobar sa integriranom grafom ak imas ogranicen budzet..mslm za neke slabije igre ok,al za "hard" gaming cekaj piledriver

Ma grafičku imam,mislim uzet samo proc,mbo i ram.

Za sada još koristim grafičku 5750 ,uskoro stiže nova.

jednostavno me zanima da li je taj proc dobar za gaming neovisno o toj integriranoj grafici.

17 godina
Bulldozer kaže...

Dobar video :)

X-Files stil videa recimo jel, ali okvirno to baš i nema veze sa Trinity APU a usput ima i posebna tema vezano za taj video.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-technically-beyond-explanation-teaser/165617.aspx

Promatrač kaže...
Ficho28 kaže...
Promatrač kaže...

Ma grafičku imam,mislim uzet samo proc,mbo i ram.

Za sada još koristim grafičku 5750 ,uskoro stiže nova.

jednostavno me zanima da li je taj proc dobar za gaming neovisno o toj integriranoj grafici.

A10-5800K je dobar za bilo koju igricu normalno, nema performanse ko Intel proc u igricama kad se koristi posebna grafička kartica.Ali to nije tolko bitno gleda se sve ukupno, kaj nudi Trinity APU u paketu znači bez korištenja posebne grafe to je ono najbitnije. No opet češ igrat bez frke s nekom posebnom grafom, ko recimo HD 7850 dakle A10-5800K i gejmanje nema problema to sigurno kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/pentiumi-ivy-bridgeu/162481.aspx?page=0&jumpto=3140898&sort=asc&view=flat

http://vr-zone.com/articles/amd-trinity-a10-5800k-vs-intel-ivy-bridge-i5-3470--discrete-gpu-gaming-performance/17272.html

Večina današnjih igrica ne zna za više od 4 jezgre ili 4 Threads,{#} i šta češ onda sa FX-8350 kod igranja igrica zapravo češ manje više iste performanse u toj situaciji kao da koristiš A10-5800K.Takvo je trenutno stanje na terenu to sigurno, uz to Trinity APU bi u takvoj usporedbi imao znatno manju potrošnju u odnosu na FX-8350.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 16:09 (rambox).
14 godina
AMD Trinity APU

uzmi phenoma za igranje. vrlo je dobar i jeftin

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Trinity APU

Hvala na odgovorima.

Dakle moj sljedeči proc če biti A10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ti je igranje sa diskretnom grafom primarna stvar, onda bolje uzmi FX 6100 i rokni ga na 4.6Ghz ili Phenoma II X4 i rokni ga na 4.0Ghz. Za oba procesora ti je dovoljan cooler od 250 kn za tišinu i komfor i da ih drži na tim taktovima. Trinity nije loš uopće,ali ovi su ti bolji za gaming. Rambox druže, FX 4170 ili Trinity NEMAJU iste performanse u igrama kao FX 8150 ili još bolje FX 8350. Istina je da većina igara nekoristi hrpu jezgara, ali nije samo to razlika između 2 i 4 modula. Kvaka je i u tome da FX 8120 ima 4 fpu jedinice a Trinity 2.

17 godina
itomic009 kaže...

Ako ti je igranje sa diskretnom grafom primarna stvar, onda bolje uzmi FX 6100 i rokni ga na 4.6Ghz ili Phenoma II X4 i rokni ga na 4.0Ghz. Za oba procesora ti je dovoljan cooler od 250 kn za tišinu i komfor i da ih drži na tim taktovima. Trinity nije loš uopće,ali ovi su ti bolji za gaming. Rambox druže, FX 4170 ili Trinity NEMAJU iste performanse u igrama kao FX 8150 ili još bolje FX 8350. Istina je da većina igara nekoristi hrpu jezgara, ali nije samo to razlika između 2 i 4 modula. Kvaka je i u tome da FX 8120 ima 4 fpu jedinice a Trinity 2.

Ako igrica koristi više od 4 Threads onda nemaju,{#} ali ako ne koristi onda je FX-4170 bolji u gricama od FX-8150 to je poznata priča.Razlika od 600mhz stock frekvencije, u korist FX-4170 nije nikak zanemariva za to nam ne trebaju niti dokazi u praksi.{#}

Kad izađe FX-8350 ili opet stari FX-8150 ista stvar, pa kad uzmeš jednu igricu koja koristi samo 4 Threads razlike u odnosu na A10-5800K bit če zanemarive u praksi.Znači sva tri procesora na istoj frekvenciji, recimo 4ghz i onda usporedba i eto ne moraš niti čekat testove FX-8350 jer FPS razliku u igricama sa posebnom grafom nečeš u praksi uopče osjetit.{#}

Jedina bitna razlika i to vrlo bitna itekak,{#} kak sam več prije rekel ide u korist A10-5800K puno manja potrošnja u odnosu na FX-4170.Zapravo A10-5800K i FX-8350 nema uopče smisla uspoređivat, to su kruške i lubenice osim u igricama ili programima koje koriste do 4 Threads tu neče bit bitne razlike kaj drugo.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 17:12 (rambox).
14 godina

Opet ti svoje lupetaš bezveze. Sad je 2012. godina ako ti nitko do sada nije rekao, malo se update-aj kaj drugo. FX 4170 vs FX 8150 isti takt i samo u starim naslovima su isti, u novijim nisu. Ti bokca.

17 godina
AMD Trinity APU

Za ljude koji nemaju para, a taj sam nažalost, Trinity se čini kao vrlo dobra stvar...

Recimo neki od ta 4 procesora (dva A10 i dva A8 - razlike oko 200kn, iz svake serije jedan otključani uz 100W potrošnje, odn. zaključani uz 65W - kolko sam do sad skužil) uz brzi ram mogli bi dobro samostalno funkcionirati (bez posebne grafičke), uz lijepu mogućnost za nadogradnju u boljim danima?  

Sto mi Darkwoodskih bubnjeva! |CroSimRacing|
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Trinity FAIL kao i u bulldozer {#}  čekam haswell i kupujem ga odmah čim izađe {#}

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 3 hvala 0
17 godina
Shockwave kaže...

Trinity FAIL kao i u bulldozer {#}  čekam haswell i kupujem ga odmah čim izađe {#}

Bulldozer možda je bio Fail, ali za ovo si se malo zahebao...

Čak je i Liano bio bolji od bilog kojeg drugog procesora iz intelovog kampa, po grafičkim performansama...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Shockwave kaže...

Pa hejteru šta imaš čekat Haswell {#}. Ako ti treba dobar CPU a imaš novaca možeš birat i5 3570K ili i7 3770K.

14 godina
Armor kaže...

Za ljude koji nemaju para, a taj sam nažalost, Trinity se čini kao vrlo dobra stvar...

Recimo neki od ta 4 procesora (dva A10 i dva A8 - razlike oko 200kn, iz svake serije jedan otključani uz 100W potrošnje, odn. zaključani uz 65W - kolko sam do sad skužil) uz brzi ram mogli bi dobro samostalno funkcionirati (bez posebne grafičke), uz lijepu mogućnost za nadogradnju u boljim danima?  

Ja nikad nisam rekao da je Trinity loš, naprotiv i ja mislim da je OK paket. Samo ako već čovjek kaže da je za igre i da će kupiti diskretnu grafu, onda imaš boljih opcija. Savršen je recimo Phenom II X4 965 BE 720 kn nov novcat za budget gamere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 17:55 (itomic009).
14 godina
AMD Trinity APU

trinity je super ako netko kupuje bez diskretne kartice, a ako pak kupuje dodatnu karticu onda mislim da je i3/phenom x4/fx x6 bolji izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...

Čak je i Liano bio bolji od bilog kojeg drugog procesora iz intelovog kampa, po grafičkim performansama...

Kako si to lijepo napisao bolji od bilo kojeg drugog procesora iz intelovog kampa ali po GRAFIČKIM performansama tj ima bolju ugrađenu grafičku karticu hmmm ali zar mi ne pričamo o procesoru? Lol

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

Ako tražiš isključivo CPU snagu onda tražiš na pogrešnom mjestu. A10-5800K je po CPU performansama ravan tek jednom FX-4170. Kako god, ako ti se da čekati pola godine onda svakako pričekaj, ne sumnjam da će Haswell rasturati kao i sve prošle generacije.

17 godina
itomic009 kaže...
Armor kaže...

Ja nikad nisam rekao da je Trinity loš, naprotiv i ja mislim da je OK paket. Samo ako već čovjek kaže da je za igre i da će kupiti doskretnu grafu, onda imaš boljih opcija. Savršen je recimo Phenom II X4 965 BE 720 kn nov novcat za budget gamere.

Ja zapravo govorim o sebi i sličnima, tj. postavljam pitanje, nisam nikog citiral :)

Znači neki od ta četiri procesora (dal su razlike velike?) i 1866 ili 2133 DDR3, bez grafičke, je to ok, tj. dal bi funkcioniralo kak spada?

Zasad samo fali matičnih ploča,

CroSimRacing - za fanove racinga
14 godina

A10 5800K uz RAM od 1866 Mhz ili clockani od 1600Mhz su dosta za nezahtjevnog gamera. Ako kasnije dodaš i neku grafu igrati ćeš se ti fino sa Trinity procesorom, samo što možeš i bolje proći sa drugima. Ionako na 1080p gamingu će grafa presudan faktor.

17 godina
itomic009 kaže...

Opet ti svoje lupetaš bezveze. Sad je 2012. godina ako ti nitko do sada nije rekao, malo se update-aj kaj drugo. FX 4170 vs FX 8150 isti takt i samo u starim naslovima su isti, u novijim nisu. Ti bokca.

Šta ti nije jasno pa sve sam ti rastumačil,{#} kaj ne i još nisi ništ skužil dakle u igrici koja ne koristi više od 4 Threads nema razlike.U igricama koje koriste više od 4 Threads ima razlike, ali ti to u praksi ne buš osjetil u nekoj igrici sigurno 70fps ili 90 fps to se ne osjeti uopče dok igraš fučkaj ga.{#}

Ako je najbitnije da u nekoj igrici FPS ide preko 30 ili oko 30, zamisli kak če neko skužit koji komp ima 70fps a koji 90 ako zaigra za jednim i drugim kompom. Ali tako da isproba prvo jedan pa drugi komp, u praksi korisnik neče ništ skužit bez greške na oba kompa če igrat podjednako ugodno i nema frke.{#}

Evo ti dole primjera iz prakse, a komentar je nepotreban jel dakle A10-5800K/3.8ghz vs FX-6200/3.8ghz u raznim igricama.Treba napomenut da FX-6200 ima dvije jezgre više, ili 6 Threads CPU dakle šest igrica i jedino u dvije je FX-6200 osjetno bolji ali tu razliku u samoj igrici nečeš primjetit.{#}{#}

14 godina

A nemože se s tobom raspravljati. Baš si biser. Nisam ja nigdje spominjao "iskustvo" u igranju, nego da nije isto FX 8120 ili Trinity. Ti prodavaj svoju maglu i amen jel mi se neda više natezati.

17 godina
Armor kaže...

Za tebe je Trinity APU ili A10-5800K, najbolje rješenje to sigurno samo obavezno uzmeš 1600mhz ddr3 memoriju i nema problema igraš igrice bez frke.Još kad malo klokneš CPU i GPU na tom APU, još bolje normalno a kaj se tiče nadogradnje FM2 socket ostaje tu tri godine vjerojatno.U njega če ič Kaveri APU u 2013 godini, i još za sad bezimeni APU u 2014 godini sigurno.{#}

Penryn kaže...
Shockwave kaže...

Ako tražiš isključivo CPU snagu onda tražiš na pogrešnom mjestu. A10-5800K je po CPU performansama ravan tek jednom FX-4170. Kako god, ako ti se da čekati pola godine onda svakako pričekaj, ne sumnjam da će Haswell rasturati kao i sve prošle generacije.

Na istoj frekvenciji Trinity APU je nešto brži, ali kaj se tiče potrošnje to je skroz nekaj drugo fotke ispod FX-4170 troši ko raštimani Moskvič.{#}

itomic009 kaže...

A nemože se s tobom raspravljati. Baš si biser. Nisam ja nigdje spominjao "iskustvo" u igranju, nego da nije isto FX 8120 ili Trinity. Ti prodavaj svoju maglu i amen jel mi se neda više natezati.

Da je u ovu usporedbu stavljen FX-8150, umjesto FX-6200 opet bi bili isti igrači rezultati jer nit jedna igrica od ovih šest gore ne iskorištava 8 Threads kak spada.Ti si sam potegnuo nastavak usporedbe u igricama, iako je očito da između FX-8150/FX-8350 i A10-5800K nema razlike u igricama ako neka igrica ne koristi više od 4 Threads.Ja sam to samo onak usput spomenul ko činjenicu iz prakse i nema frke. {#}

17 godina
rambox kaže...
Armor kaže...

Za tebe je Trinity APU ili A10-5800K, najbolje rješenje to sigurno samo obavezno uzmeš 1600mhz ddr3 memoriju i nema problema igraš igrice bez frke.Još kad malo klokneš CPU i GPU na tom APU, još bolje normalno a kaj se tiče nadogradnje FM2 socket ostaje tu tri godine vjerojatno.U njega če ič Kaveri APU u 2013 godini, i još za sad bezimeni APU u 2014 godini sigurno.{#}

Čini mi se da si ti (ili je neko drugi, manje bitno uostalom) stavil neke usporedne slike sa 5800K u kombinaciji s različitim memorijama, u kojima DDR3 2133Mhz, iako ne piše da je podržan, radi dosta veliki odmak od konkurencije.

E sad, dal je to istina ne znam, a u mojem slučaju proc bi trebal max. podršku od rama, je tak?

I matične su još dosta velika nepoznanica. 

Svejdno, malo sam tražil i evo jedne, valjda ne bude preskupa, to bi trebala biti neka zlatna sredina ponude - a koja nudi sve kaj se traži (naravno uz FM2 socket i memoriju do čak 2600Mhz): HDMI i optički ulaz (ili izlaz, kak se uzme), a tu je i USB 3.0, kaj naravno nije loše:

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75%20Pro4-M/?cat=Specifications

17 godina
Armor kaže...
rambox kaže...

Čini mi se da si ti (ili je neko drugi, manje bitno uostalom) stavil neke usporedne slike sa 5800K u kombinaciji s različitim memorijama, u kojima DDR3 2133Mhz, iako ne piše da je podržan, radi dosta veliki odmak od konkurencije.

E sad, dal je to istina ne znam, a u mojem slučaju proc bi trebal max. podršku od rama, je tak?

I matične su još dosta velika nepoznanica. 

Svejdno, malo sam tražil i evo jedne, valjda ne bude preskupa, to bi trebala biti neka zlatna sredina ponude - a koja nudi sve kaj se traži (naravno uz FM2 socket i memoriju do čak 2600Mhz): HDMI i optički ulaz (ili izlaz, kak se uzme), a tu je i USB 3.0, kaj naravno nije loše:

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75%20Pro4-M/?cat=Specifications

Pa normalno da je to tak u praksi, to se zna još od prvog LIano APU što brža memorija to bolje grafičke performanse.Matične ploče za FM2 socket nisu nepoznanica, samo kaj ih još nema u našim dučanima osim jedne ali ta ne valja(nema video izlaz) no budu došli i ostali modeli uskoro.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=5&jumpto=3199033&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=5&jumpto=3195527&sort=asc&view=flat

17 godina
Shockwave kaže...
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...

Kako si to lijepo napisao bolji od bilo kojeg drugog procesora iz intelovog kampa ali po GRAFIČKIM performansama tj ima bolju ugrađenu grafičku karticu hmmm ali zar mi ne pričamo o procesoru? Lol

Pa da znaš što je trinity i ti bi pričao o grafici {#} 

Trinity nije samo procesor, več procesor za zavidnom grafičkom snagom.

Ja ču kupiti trinity ploču i proc za manje od 150€ a za te novce ti nećeš moći nabaviti proc ploču i grafičku iz intelovog tabora koja će biti i približno jaka kao ovo.

Kad shvatiš razliku između APU-a i običnih procesora, onda ćemo diskutirati {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
rambox kaže...
Matične ploče za FM2 socket nisu nepoznanica, samo kaj ih još nema u našim dučanima osim jedne ali ta ne valja(nema video izlaz) no budu došli i ostali modeli uskoro.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=5&jumpto=3199033&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=5&jumpto=3195527&sort=asc&view=flat

Ne mislim pod nepoznanica na same ploče, nego na cijene, budući da ih još nema po dućanima :)

Da onaj Asus model nema video izlaza, uz nju ima još jedna od ASRocka (čini mi se) u Linksu.

E na te usporedbe koje si linkal sam i mislil.

Uglavnom, kod opcije ("lou buđet") konfiguracije bez posebne grafičke, a spremne za eventaulne nadogradnje u budućnosti, trebalo bi voditi računa o nekoj barem osrednjoj matičnoj (mislim da bi to trebala biti ona koju sam linkal) i kombinaciji A10 5800K + što brži ram, to bi bilo tak nekak jelda :) 

17 godina
ford eleanor kaže...
rambox kaže...Matične ploče za FM2 socket nisu nepoznanica, samo kaj ih još nema u našim dučanima osim jedne ali ta ne valja(nema video izlaz) no budu došli i ostali modeli uskoro.

Evo jošjedne iz Portia 464 kune

To je najeftiniji Asrock FM2 model, uglavnom sasvim dosta tu je VGA,DVI video izlaz i 3+1 Phase naponska regulacija. No ovaj model nema USB 3.0, ali to mnogima uopče nije nit bitno u praksi kaj drugo pa nema problema.{#}

http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A55M-DGS/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije mi jasno samo kako to da ima procesora a ploča nema ?? Kakav je to sistem glupav !

17 godina
itomic009 kaže...

Nije mi jasno samo kako to da ima procesora a ploča nema ?? Kakav je to sistem glupav !

Fučkaj ga ipak smo u hrvatskoj,{#} nije to Newegg.com ili NCIX.com ili negdje u njemačkoj neki veči dučan za kompove.Tamo je na dan izlaska Trinity APU, bilo i procesora i matičnih ploča odma za kupit ali kod nas ne moraš pričekat jedno 10 dana i eto bit če svega. APU-ujčeki su stigli dost brzo kod nas, a matične ploče više raznih modela stižu uskoro za koji dan.{#}{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice