AMD Trinity APU

poruka: 449
|
čitano: 123.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Trinity APU
rooswelt1991 kaže...

Pa da znaš što je trinity i ti bi pričao o grafici {#} 

Trinity nije samo procesor, več procesor za zavidnom grafičkom snagom.

Ja ču kupiti trinity ploču i proc za manje od 150€ a za te novce ti nećeš moći nabaviti proc ploču i grafičku iz intelovog tabora koja će biti i približno jaka kao ovo.

Kad shvatiš razliku između APU-a i običnih procesora, onda ćemo diskutirati {#}

celeron g540 + hd 4850 + ploča od 300-tinjak kn = 1100-1200 kn

grafička jača od onoga u trinity

13 godina
protjeran
zuper kaže...
rooswelt1991 kaže...

Ja ču kupiti trinity ploču i proc za manje od 150€ a za te novce ti nećeš moći nabaviti proc ploču i grafičku iz intelovog tabora koja će biti i približno jaka kao ovo.

Lošiji procesor, grafika koja je u rangu nje ali puno troši, treba dodatno napajanje, nemože stat u neko maleno kućište

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
14 godina
AMD Trinity APU
Ja sam naveo da je moguce za tu cijenu naci bolje za gaming. hd 4850 je osjetno jaca od integrirane u trinity, mrvu je slabija od 6770.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Jel si ti na ganđi kolega  {#} ?? Di je HD 4850 od 6770, malo više od mrvice. Od Trinity jeste jača, ali ne i bolja. Trinity se clockne jedno 20% i onda nije daleko od HD 4850 uz 3 puta manju potrošnju i modernu arhiktekturu. Vjerojatno i FPS nije uopće bolji na HD 4850 u tom slučaju {#}.

17 godina
zuper kaže...
rooswelt1991 kaže...

Ne kužim kak uopče moš tak nekaj predložit,{#}pa to je dx10 grafa iz 2008 godine sa prilično velikom potrošnjom iz današnje perspektive.{#}

Ak si zaboravil danas je 2012 godina još malo pa če i 2013, a ti sad predlažeš da neko kombinira tu staru grafu ak je uopče nađe u nekom oglasniku. Takva kombinacija bi trebala konkurirat, A10-5800K jezuš kristuš koje li bezvezne kombinacije za slaganje kompa u 2012 godini e svašta.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 0:52 (rambox).
17 godina
zuper kaže...

SLobodno mi to linkaš novo u dučanu, čisto da si to onda ljudi mogu uzeti kao alternativu...

I da, ovdje je quad procesor....

Više sreće sljedeći put...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
AMD Trinity APU
g540 vrlo dobar proc za gaming kad je budzet mali. hd 4850, ne ona gddr3, nego 1gb gddr5 256bit je performansama u rangu hd 4870 (ima ovdje topic o toj grafi) koja je u rangu sa hd 5770/hd 6770. pa dal nije bolje predloziti nekom gameru sa ogranicenim budzetom takvu kombinaciju s kojom ce imati dosta veci fps bez obzira kaj je grafa stara (nova u ducanu) i kaj trosi vise. za 500 kn grafa je zvijer. I napajanje fortron 400w ili onaj chicony hyper 80+ ili zalman 450w bez problema ce tjerat tu konfu www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/4850-ponovno-ponudi/146195.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 1:42 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
g540 vrlo dobar proc za gaming kad je budzet mali. hd 4850, ne ona gddr3, nego 1gb gddr5 256bit je performansama u rangu hd 4870 (ima ovdje topic o toj grafi) koja je u rangu sa hd 5770/hd 6770. pa dal nije bolje predloziti nekom gameru sa ogranicenim budzetom takvu kombinaciju s kojom ce imati dosta veci fps bez obzira kaj je grafa stara (nova u ducanu) i kaj trosi vise. za 500 kn grafa je zvijer. I napajanje fortron 400w ili onaj chicony hyper 80+ ili zalman 450w bez problema ce tjerat tu konfu www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/4850-ponovno-ponudi/146195.aspx

Jesi ti uopče svjestan kolko troši HD 4850 sa ddr5 memorijom i to u Idle ili si na to zaboravil možda. Ako si zaboravil ili niti ne znaš ja ču to spomenut, HD 4850/ddr5 u Idle troši čak 60W a to je puno previše danas itekak.{#}

Za usporedbu HD 7750(jača od HD 4850) grafa iz 2012 godine, u Idle troši 10W ali to još uvijek nije najmanja potrošnja te grafe. Kad se na monitoru baš ništ ne događa, grafa pada u komu recimo i onda troši 5W i kak sad da to mi usporedimo sa HD 4850.Usporedba potrošnje te dvije grafe u Idle je teška nebuloza, jednostavno rečeno a potrošnju pod opterečenjem neču nit spomenut jer je još veči užas. HD 4850 rastrošnu starudiju treba ostavit u u prošlosti, i ne kupovat nikako nek miruje njeno vrjeme je odavno prošlo i gotovo pa nema frke.{#}

Kak si uopče došel na ideju,{#} da ubaciš HD 4850/ddr5 u ovu kombinaciju mislim da nisi imal poima kolko ona troši dok miruje.Ovo je sve oftopičarenje debelo itekak, jer nema veze s temom ali ovakve gluposti predlagat pa to je za krepat od smjeha. To se zove neupučenost na kubik, čemu tebi uopče služi internet vjerojatno samo za ukras kaj drugo.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 2:59 (rambox).
13 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...

Trinity FAIL kao i u bulldozer {#}  čekam haswell i kupujem ga odmah čim izađe {#}

Bulldozer možda je bio Fail, ali za ovo si se malo zahebao...

Čak je i Liano bio bolji od bilog kojeg drugog procesora iz intelovog kampa, po grafičkim performansama...

Kako si to lijepo napisao bolji od bilo kojeg drugog procesora iz intelovog kampa ali po GRAFIČKIM performansama tj ima bolju ugrađenu grafičku karticu hmmm ali zar mi ne pričamo o procesoru? Lol

150 eura? hahaha daj nemoj me nasmijavati :) ja ću investirati 1000 eura u intelov tabor i pojesti te i za doručak, i za ručak i za večeru :) beeeljjj AMD fanboysi {#} 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 9:11 (Shockwave).
14 godina
Shockwave kaže...

150 eura? hahaha daj nemoj me nasmijavati :) ja ću investirati 1000 eura u intelov tabor i pojesti te i za doručak, i za ručak i za večeru :) beeeljjj AMD fanboysi  {#}

Mi s AMD-om smo investirali 800 eura i za 200 si kupili 2xdamu noći i imamo 5fpsa manje ali zato imamo o ćemu pričati cijeli život.{#}  {#}

13 godina
neaktivan

Hahaha ova je dobra {#}

14 godina
neaktivan
Shockwave kaže...
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...
rooswelt1991 kaže...
Shockwave kaže...

Trinity FAIL kao i u bulldozer {#}  čekam haswell i kupujem ga odmah čim izađe {#}

Bulldozer možda je bio Fail, ali za ovo si se malo zahebao...

Čak je i Liano bio bolji od bilog kojeg drugog procesora iz intelovog kampa, po grafičkim performansama...

Kako si to lijepo napisao bolji od bilo kojeg drugog procesora iz intelovog kampa ali po GRAFIČKIM performansama tj ima bolju ugrađenu grafičku karticu hmmm ali zar mi ne pričamo o procesoru? Lol

150 eura? hahaha daj nemoj me nansmijavati :) ja ću investirati 1000 eura u intelov tabor i pojesti te i za doručak, i za ručak i za večeru :) beeeljjj AMD fanboysi {#} 

Nemas ni 200€,A kamoli 1000€{#}

::;;;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 10:04 (WiNAmDGAMer).
17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

Lol na koju razinu se vi spuštate..

Da se vratimo na temu:

Celeron G540 - 370kn

Bilokoja H61 ploča - 400kn

Sapphire HD7750 - 700kn

Ukupno: ~1500kn

Koji APU u paru sa nekom solidnom pločom za 1500kn može dati bolje performanse u igrama od ovoga gore? Čak bih se usudio reći da bi i potrošnja ove gore konfe bila manja nego kod A10-5800K.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Penryn kaže...

Lol na koju razinu se vi spuštate..

Da se vratimo na temu:

Celeron G540 - 370kn

Bilokoja H61 ploča - 400kn

Sapphire HD7750 - 700kn

Ukupno: ~1500kn

Koji APU u paru sa nekom solidnom pločom za 1500kn može dati bolje performanse u igrama od ovoga gore? Čak bih se usudio reći da bi i potrošnja ove gore konfe bila manja nego kod A10-5800K.

Moguće da je "brži" u igrama, ali ne u ozbiljnijim aolikacijama.

A druga stvar, glasniji je setup. Osim ako ideš na HD7750 Ultimate i slične pasivne HD7750, ali računaj

da je onda sve skuplje prilično.

A za APU je dovoljno upregnuti stari TRUE da sve radi pasivno, te na napajanju isključiti vent (CX400, LCPower 460W GP3)

te staviti SSD od 120GB i vanjski HDD 3.5'' od 2TB koji se uključuje po potrebi. Naravno, može se uzeti i desktop PC

te staviti u njega LCPower 300W sa isključenim ventom, radilo bi savršeno kao HTPC na kojem se može

nešto poigrati bez da se muha čuje.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Moguće da je "brži" u igrama, ali ne u ozbiljnijim aolikacijama.

A druga stvar, glasniji je setup. Osim ako ideš na HD7750 Ultimate i slične pasivne HD7750, ali računaj

da je onda sve skuplje prilično.

A za APU je dovoljno upregnuti stari TRUE da sve radi pasivno, te na napajanju isključiti vent (CX400, LCPower 460W GP3)

te staviti SSD od 120GB i vanjski HDD 3.5'' od 2TB koji se uključuje po potrebi. Naravno, može se uzeti i desktop PC

te staviti u njega LCPower 300W sa isključenim ventom, radilo bi savršeno kao HTPC na kojem se može

nešto poigrati bez da se muha čuje.

Vjeruj mi kombinacija intel stock coolera i Sapphire HD7750 bi bila tiša od Trinityevog stock coolera, pogledaj malo testova po netu. Ne treba biti pasivno da bi bilo tiho. Dapače, potpuno pasivni sistemi i nisu baš dobar izbor, nekad prije sam se i ja furao na to, nekoliko konfa sam pokušao izvesti potpuno pasivno, al ne ide to tek tako, s vremenom se uspije sve poprilično zagrijati. 

Gdje ćeš bolje od G540 + HD7750 za jednu HTPC konfu za filmove i igre, malo troše, ne griju se, tihi ventovi, sve igre na 720p lete, a sve to za siću para. Sa A10-5800K bi dobio nešto jači proc, u rangu i3-3220, veću potrošnju, puno slabije performanse u igrama i bučniji stock cooler.

15 godina
protjeran

Pa jedan starac kao što je TRUE ga pasivno hladi, ili stari AC Freezer 64 Pro kojeg kupim za 50kn.

To radi savršeno. Čak i Spire Rotor je tiši od Intel stock coolera, a novi vrijedi cca 50-60kn.

No da, pasivno riješenje je za mene they way to go. Ne želim gledati film i ipak slušati ventilatore.

PS - Ispričam se ako bude bilo pravopisnih grešaka i nedostatak slova na displayu, tipkovnica mi prekida na kabelu.

17 godina
AMD Trinity APU

Ja recimo imam konfiguraciju od Liano-a, 3670k, quad core, 120gb ssd, 4gb rama, i sve se hldi jedan jedini vent.

Matična je itx formata, a vent kpoji hladi držim na nekom analognom potenciometru, i držim ga na najmanjim okretajima...

Konfu doslovno ne čujem, napajanje je pasivno od 300w, neko evc...

Proc se hladi s h40 u kojeg puše taj vent s minimalnim okretajima, (vent automatski puše i prema napajanje (tak da nije "potpuno pasivno") i ja konfu doslovno ne čujem.

Sad kad ti meni uspoređuješ 7750 grafu (da ne govorim 4850) intel stock cooler sa g530 (proc sam imao 3-4 mjeseca kod sebe, pa znam što može, i koliko se čuje), sa ovom tišinom -.-

Usput, ovo napajanje se na ebay.u nađe za 15$, a ti ćeš za svoju intel konfu trebati neko napajanje od minimalno 400w i to neko Brand napajanje....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

No da, pasivno riješenje je za mene they way to go. Ne želim gledati film i ipak slušati ventilatore.

Ali kako ćeš čuti neki vent na oko 800rpm? Čuo bi ga ako je na 10cm od glave ti, al HTPC konfe ugl. stoje pokraj/ispod LCD TV-ova/plazmi od kojih si udaljen bar 2-4m, i na toj udaljenosti praktički nema šanse da bi išta čuo. A razlika između potpuno pasivno i sa 800rpm ventom je ogromna po pitanju temperatura. 

Koliko si složio konfa sa Celeron ili Pentium LGA1155 procesorima? Ja ne znam odakle ti da im je stock cooler glasan..

17 godina
Penryn kaže...

Koliko si složio konfa sa Celeron ili Pentium LGA1155 procesorima? Ja ne znam odakle ti da im je stock cooler glasan..

Imao sam proc 3-4 mjeseca, znam da im je glasan...

15 godina
protjeran

Složio sam ih i poviše.

Gle, tih je dok je dan. Navečer kad se umiriš, kad smanjim TV na minimum se čuje bilo koji vent.

A tu je i nepoterbno nakupljanje prašine na komponentama koju povlači vent.

Jednostavno neki ljudi imaju bolji sluh od drugih. Nije da nije tiho. Tiho je, ali nije nečujno.

17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Imao sam proc 3-4 mjeseca, znam da im je glasan...

A lol, imam kod sebe dva takva viška stock coolera i u idleu su tihi da tiši nemogu bit..

17 godina
Penryn kaže...

Vjeruj mi kombinacija intel stock coolera i Sapphire HD7750 bi bila tiša od Trinityevog stock coolera, pogledaj malo testova po netu. Ne treba biti pasivno da bi bilo tiho. Dapače, potpuno pasivni sistemi i nisu baš dobar izbor, nekad prije sam se i ja furao na to, nekoliko konfa sam pokušao izvesti potpuno pasivno, al ne ide to tek tako, s vremenom se uspije sve poprilično zagrijati. 

Gdje ćeš bolje od G540 + HD7750 za jednu HTPC konfu za filmove i igre, malo troše, ne griju se, tihi ventovi, sve igre na 720p lete, a sve to za siću para. Sa A10-5800K bi dobio nešto jači proc, u rangu i3-3220, veću potrošnju, puno slabije performanse u igrama i bučniji stock cooler.

Poanta svega je da danas nema više smisla,{#} radit HTPC komp sa posebnom grafom ta vremena su prošla nismo u recimo 2009 godini ko drugo u 2013 takva praksa bit če totalna ludost prve klase.Jedan vent na procesoru je dovoljan, a kud češ još dva ventilatora znači jedan i na grafi fučkaj ga ma jok nema šanse.{#}

Vidim da pod tvoj Moj PC, imaš pod HTPC i7 2600 proc kaj je to neko cirkusiranje ili šta pa ko još trpa taj proc u takav komp jezuš kristuš.{#}{#}

14 godina

Slažem se sa Penrynom oko ovoga sa pasivno - nepasivno šeme. Ako hoćeš složiti kvaitetan pasivni komp, to onda i košta. A Intel stock cooler je tih i kad ti gledaš nekakv film nevjerujem da ga čuješ. Jedino što kaže Penryn ako naćuliš uši kraj kućišta. Pogledaj komp pod Moj PC. Ja svoj komp ćujem jedino kad stanem slušat baš kraj kućišta. Jako je tiho računalo jel je složeno od komponenti koje sve imaju ventove ali tihe. Nije komp nečujan da nebude tazbule, ali je izrazito tih i lčujem ga samo kad ciljano stanem i sve pozatvaram da mi nesmeta vanjska buka i slušam kraj kućišta. Kad bi ja sad htio komp pasivan da ima takve performanse, trebao bi dati najamnje 1000 kn više za takve komponente !!

17 godina
neaktivan
AMD Trinity APU

@rambox:

Služi kao HTPC(malo filmovi, konvertiranje, igranje, torrent, backup server), ali i za rendering, složena je mala render farma u kući sa svim kompovima pa njegova CPU snaga itekako dobro dođe. Freezer 7 Pro radi tiho i hladno, nebi mogao pogoditi da je ispod njega jedan i7. No sad slažem jednu malu HTPC konfu, ta sa i7 seli u drugu prostoriju.

back on topic: Jedinu prednost Trinitya vidim u extra malim ITX kućištima gdje nema mjesta za nikakvu dodatnu karticu.. u suprotnom je svakako bolje uvaliti neki ultra štedljivi celeron ili pentium(ili čak i3) i jednako štedljivu HD7750 i to bi bilo taman.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 14:03 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

@rambox:

Služi kao HTPC(malo filmovi, konvertiranje, igranje, torrent, backup server), ali i za rendering, složena je mala render farma u kući sa svim kompovima pa njegova CPU snaga itekako dobro dođe. Freezer 7 Pro radi tiho i hladno, nebi mogao pogoditi da je ispod njega jedan i7. No sad slažem jednu malu HTPC konfu, ta sa i7 seli u drugu prostoriju.

back on topic: Jedinu prednost Trinitya vidim u extra malim ITX kućištima gdje nema mjesta za nikakvu dodatnu karticu.. u suprotnom je svakako bolje uvaliti neki ultra štedljivi celeron ili pentium(ili čak i3) i jednako štedljivu HD7750 i to bi bilo taman.

To onda nije baš HTPC komp uopče,{#} več radno magare tak nekak no uglavnom opet isto posebna grafa je danas nepotrebna za klasičan HTPC.{#}

Poanta svega je da svaki AMD APU, moš koristit za kaj se več koristi u praksi ali i za ugodno igranje igrica ovisno o jačini grafe itd.Nema tu nikakvih dodatnih grafa u igri, tak se to gleda s druge strane na Intel strani imaš skroz obrnutu situaciju šta češ odigrat na CeleronG540 grafi ništ a o zastarjelosti grafe da ne spominjem.{#}

Znači imaš dva identična kompa po cijeni,{#}u jednom je Celeron G540 a u drugom je A4-3300/3400 Liano APU normalno.U to situaciji staviš kompove na usporedbu, jedna familija sa malo love je uzela INtel kombinaciju za svoje dijete neupučenost kaj se može+trgovac koji ne razlikuje svraku od gavrana+boli ga đon mala plača itd.{#}

Druga isto tak prilično siromašna familija, uzela je jeftinu AMD kombinaciju zahvaljujuči upučenom trgovcu koji oče i zna pomoč s pravom preporukuom šta kupit.{#}

Recimo dvanajstogodišnjak koji misli s tim jeftinim Intel kompom, nekaj odigrat koju igricu može se samo slikat i živcirat usput to sigurno. Na dx11 igrice može zaboravit praktički,one se neče nit pokrenut na tom kompu s druge strane dijete sa AMD jeftinom kombinacijom nema problema dok se drži nižih rezoluicija i sad ko je kupio mačka u vreči. Ti bokca uz sve to siromaštvo i tak to, djete sa Intel kompom mora se još i živcirat s igricama zbog ništ koristi INtel grafe. Stvarno nije fer ili u praksi Intel je zahebo siromašne, s vrlo loše izbalansiranim poluproizvodom na kubik CPU ok ali GPU tronogo šepavo magare i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-a4-x2-3400/141524.aspx?page=0&jumpto=2713969&sort=asc&view=flat

Ovakvu situaciju imaš u svakoj usporedbi, gotovih AMD vs Intel kompova sa konkurentskim procesorima gdje nema nikakve posebne grafe.Fakat je žalosno da 90% Intel Ivy Bridge Desktop procesora, nema HD 4000 iako je i on truba u usporedbi sa A10-5800K več je tu pišljivi HD 2500 s koji si moš samo rit obrisat a ne igrat igrice.Onda normalno na terenu imaš ovak nekaj, Intel proc koji košta 600kn više od A10-5800K pa usporedba u grafičkim performansama nije idealno za usporedit ali opet žalosno kolko je to drastična razlika.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-trinity-apu/116559.aspx?page=4&jumpto=3189525&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 17:09 (rambox).
13 godina
AMD Trinity APU

i3 3225 ima HD 4000 grafu.

Znam da je slabija od APU, ali i Intel se malo potrudio.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 16:20 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne vjerujem da je neka veća razlika. Nije to stara ATi 4000 serija. To je Intel 4000, super za dječje igrice,

Hugo, Sunčica itd.

14 godina
Što mislite koliko bi jedna min PC konfiguracija sa Ivy i3 proc+HD7750 što više undervoltana trošila u usporedbi sa Pc sastavljenim od AMD A10 5800K?
14 godina

Pa u igrama bi trošio Intel komp slično ili malo manje, ali bi se igrao znatno bolje sa HD 7750. Ali pogledaj si koliko košta i3 3220 + MBO + HD 7750 ??

14 godina
Znam glupo pitanje ali čisto me zanima u vezi usporedbe.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice