AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Samo direktno preko Noctue ili uzeti u dućanu...

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
djigibao kaže...
Na stock/auto postavkama (x32) Cinebech je 1150, stavio sam CPU na 3,3MHz (x33) i rezultat je oko 1105 i onda je max frq @3,3

Kompliciraš bez potrebe, pa ne hodaš po jajima ili tankom ledu fučkaj ga sad.

Odradi posel do kraja, dakle R5 1600=3.8ghz na stock CPU hladnjaku i gotova priča.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=85&jumpto=5472800&sort=asc&view=flat

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=421&jumpto=5516871&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
10 godina

1 0 hvala 0
11 godina

evo odvrtio test na r5 1600

3.9 1.3V stock hladnjak

ako kome šta znači u životu

US server keke013#2101
Moj PC  
8 1 hvala 2
15 godina

koliku voltazu trebam dignut za clock ryzena 3 1200 na 3.8, trenutno sam je stavio na 1.28750V, odvrtio aida64 stress 15-tak min i odigrao fortnite nekih sat vremena i sve je bilo okej

0 0 hvala 0
13 godina
Grom kaže...

koliku voltazu trebam dignut za clock ryzena 3 1200 na 3.8, trenutno sam je stavio na 1.28750V, odvrtio aida64 stress 15-tak min i odigrao fortnite nekih sat vremena i sve je bilo okej

Gledaj temperature, ako je puno toplo pokusaj da spustis.

Samo ti znas koliki ti napon treba za tvoj CPU.
Stock je 3.7ghz, to je pristojan napon, ako ti se da pogledaj moze li na 4ghz do nekih 1.35ish

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
keke13 kaže...

3.9 1.3V stock hladnjak

To je jedan od 8c/16t R5 1600 ?

Mogao si dodati i gdje je kupljen, koji batch ... možda se još nekom posreći :)

14 godina
keke13 kaže...

3.9 1.3V stock hladnjak

R5 1600 8C/16T :)

Taman gledam score i onda mi je sve bilo jasno.

13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
keke13 kaže...

3.9 1.3V stock hladnjak

covjek niti ne kuzi kaj je dobiolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
zoharbizo kaže...
keke13 kaže...

3.9 1.3V stock hladnjak

od kad imaju 8 jezgara? :oo

Nope.
14 godina

Od kada je Kolinda rekla da cemo biti ko Svicarska.

Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...
zoharbizo kaže...
keke13 kaže...

3.9 1.3V stock hladnjak

od kad imaju 8 jezgara? :oo

kuži čovijek kuži... sve je napisano par strana prije...

da 3 komada r5 1600 8c/16t

Edit:

našao sam trgovina Lost batch 1728PGT

US server keke013#2101
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 8:12 (keke13).
15 godina

Za par dana mi dolazi ryzen3 1200 dali da stavim stock cooler ili Coolermaster tx3 evo kojeg vec imam. Tx3 mi se cini bi trebao biti ipak bolji od stock coolera?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CroVandal kaže...

Za par dana mi dolazi ryzen3 1200 dali da stavim stock cooler ili Coolermaster tx3 evo kojeg vec imam. Tx3 mi se cini bi trebao biti ipak bolji od stock coolera?

čekaj najprije da vidiš oće li doći sa osam jezgri, pa onda biraj hlađenje

vidiš da amd dijeli pred božić šakom i kapom 

15 godina

Haha jedino ako krivo upakiraju nikad se nezna 😂

15 godina

Stigao Ryzen 3 1200(Nazalost nisu r7 upakirali slucajno hehe), Asus B350m Prime-a, 2x4gb Crucial Ballistix 2666mh. Stavio sam tx3 evo posto mi je bilo brze jel danas nisam imao vremena za nista. sve radi bez problema cak i memorija bez update biosa(naravno kasnije sam stavio zadnju verziju). Overclock iz prve na 3.8 uz 1.286 Vcore nakon 20min Prime testa nema gresaka, Temp. neprelazi 60C na normalnoj sobnoj temp od 22-23C. Jos mislim da sam malo previse paste stavio jel sam na brzinu to montirao. Sutra cu odvrti par testova ako stignem pa javim kako radi mozda probam na 4Ghz da vidim dali ide sa manjom voltazom al za prvi dojam jako zadovoljan. Windowse isto nisam ponovno dizao samo ustekao SSD i radi na prvu cak je i OEM aktivacija i dalje ispravna sto sam se iznenadio.

17 godina

Ni meni se nije dalo ponovno stavljat windoese nakon prelaska sa FX na Ryzen...

Fuck it, sve radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

Ni meni se nije dalo ponovno stavljat windoese nakon prelaska sa FX na Ryzen...

Fuck it, sve radi...

Samo bubnes reset windows ako vec nesto zeza i to je to. Nema potrebe ponovo stavljati windoze vise 

16 godina

AM4 do 2020 godine  klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina

Znaci imao sam malo vise vremena danas, 4ghz na 1.4 Vcore je moguce osobno nepotrebno pa sam vratio na 3.8. Dobitci u Igrama su ogromni u uspredbi sa stari Phenomom sve igre rade fluidnije i nemaju toliko fps dropova kao prije. Recimo BF1 sam morao igrati na med. Prije inace sam imao previse dropova sad mogu na med ultra mjesanim postavkama i dobijem preko 60fps najcesce.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
CroVandal kaže...

Znaci imao sam malo vise vremena danas, 4ghz na 1.4 Vcore je moguce osobno nepotrebno pa sam vratio na 3.8. Dobitci u Igrama su ogromni u uspredbi sa stari Phenomom sve igre rade fluidnije i nemaju toliko fps dropova kao prije. Recimo BF1 sam morao igrati na med. Prije inace sam imao previse dropova sad mogu na med ultra mjesanim postavkama i dobijem preko 60fps najcesce.

1.4 je nista ako su ti temperature dobre, ne opterecuj se time 

13 godina
protjeran

Jos se cekaju informacije o chipsetima, a to je ono najvaznije. 

15 godina

samo pitanje u vezi memorije mogu dobiti na 1.2v 3000mhz sa CL 17-18-18 ili na 1.3v 3200mhz sa CL 18-19-19 sto bi bilo bolje od toga?

13 godina

Od igre do igre, negdje su bolje manje latencije a negdje brzina 

15 godina
CroVandal kaže...

samo pitanje u vezi memorije mogu dobiti na 1.2v 3000mhz sa CL 17-18-18 ili na 1.3v 3200mhz sa CL 18-19-19 sto bi bilo bolje od toga?

probaj pa vidi, druge ti nema

ali generalno, ryzenu paše brža memorija, samo da latencije nisu previsoke 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
15 godina

Mislim da cu za prvu ostavit na 3000mhz jel je ipak na stock naponu a mislim da je cl18 vec dosta visoko

13 godina
protjeran
CroVandal kaže...

Covjek citiran dolje ti je zapravo jako lijepo objasnio, ryzenu pase brza memorija, ali ako imas lose latencije opet ne postizes puno, evo konkretno za tih 3000mhz bi pozeljno bilo imati cl15 tih tvojih cl17 je slabo.

matija656 kaže...

probaj pa vidi, druge ti nema

ali generalno, ryzenu paše brža memorija, samo da latencije nisu previsoke 

15 godina

ne znam točno gdje sam čitao, ali latencije do 20 se mogu koristiti za ryzen bez nekih velikih utjecaja na performanse

tek iznad 20 će bit nekih usporavanja, do 20 to nije tako strašno

pitanje je dali prosječni korisnik to bude osjetio, ali opet, prosječni korisnik se neće sa takvim stvarima ni igrati

meni su moji na 3200mhz 16-17-17-36, i u testovima, sa aida64 memory test, imam benificije od toga, a dignuo sam sa 2933 16-16-16-36 što je xmp profil

sa nekim testom u Rise of the tomb raider, sam isto imao benificije sa fps-om nakon dizanja memorije

dok sam kupovao komp sam izbacio 16gb 2666mhz memoriju upravo zbog razloga koji sam prije naveo, zbog brzine, radije sam uzeo 8 gb 3000mhz, upravo zbog toga jer ryzenu bolje paše brža memorija

za trenutne potrebe mi je 8gb sasvim dovoljno, a kasnije ako će baš trebati 16gb, to se lako kupi i zamjeni, i osobno ne kupujem više kit ispod 3000mhz, bez obzira na cijenu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 12:03 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
matija656 kaže...

ne znam točno gdje sam čitao, ali latencije do 20 se mogu koristiti za ryzen bez nekih velikih utjecaja na performanse

tek iznad 20 će bit nekih usporavanja, do 20 to nije tako strašno

pitanje je dali prosječni korisnik to bude osjetio, ali opet, prosječni korisnik se neće sa takvim stvarima ni igrati

meni su moji na 3200mhz 16-17-17-36, i u testovima, sa aida64 memory test, imam benificije od toga, a dignuo sam sa 2933 16-16-16-36 što je xmp profil

sa nekim testom u Rise of the tomb raider, sam isto imao benificije sa fps-om nakon dizanja memorije

dok sam kupovao komp sam izbacio 16gb 2666mhz memoriju upravo zbog razloga koji sam prije naveo, zbog brzine, radije sam uzeo 8 gb 3000mhz, upravo zbog toga jer ryzenu bolje paše brža memorija

za trenutne potrebe mi je 8gb sasvim dovoljno, a kasnije ako će baš trebati 16gb, to se lako kupi i zamjeni, i osobno ne kupujem više kit ispod 3000mhz, bez obzira na cijenu 

Cl20 je ipak previše. Nikada ne treba ići preko 16, eventualno 17. Možda 18, ako je moguće postići nevjerojatnu brzinu. Rekao bih da je ipak bolje imati više memorije, čak iako je sporija. Slaba ti je utjeha brzina, ako ti je kapacitet nedostatan.  No, dobro, svatko neka procijeni što smatra najboljim.

15 godina
NiramX kaže...

Cl20 je ipak previše. Nikada ne treba ići preko 16, eventualno 17. Možda 18, ako je moguće postići nevjerojatnu brzinu. Rekao bih da je ipak bolje imati više memorije, čak iako je sporija. Slaba ti je utjeha brzina, ako ti je kapacitet nedostatan.  No, dobro, svatko neka procijeni što smatra najboljim.

jbg ja trenutno nemam potrebe da idem na 16gb, 8gb mi je sasvim dovoljno, jer trenutno ne igram ništa što bi mi tražilo više od 8 gb, imam dosta toga za nadoknaditi dok ne dođem do nećega što koristi više od 8 gb, jer sam 7 godina bio na laptopu sa min specifikacijama, pa se i nakupilo toga što moram nadoknaditi u vezi igri

a dok će trebat, to lako zamjenim, s obzirom  da je zamjena memorije (gledajući instalaciju) jedna od najjednostavnijih u svakom pc-u

naravno ako memorija normalno funkcionira na ryzenu i nema dodatnih zezancija sa tim

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice