AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
matija656 kaže...
191x7 kaže...
matija656 kaže...

be quiet silent wings 3

odlični za case ventove, ne znam kako bi radili na radiatoru ili hladnjaku, ali vjerujem da bi se i tamo snašli bez ikakvih problema 

Ti ne mogu biti best buy, pa komad je preko 150 Kn.

a jbg ga sad, hoćeš best buy, a ne specificiraš cijenu...

100 Kn recimo da je neki limit. Pa ne može u budget kategoriji best buy biti za 150 Kn.

Twitter: @191x7
15 godina
191x7 kaže...
matija656 kaže...
191x7 kaže...
matija656 kaže...

be quiet silent wings 3

odlični za case ventove, ne znam kako bi radili na radiatoru ili hladnjaku, ali vjerujem da bi se i tamo snašli bez ikakvih problema 

Ti ne mogu biti best buy, pa komad je preko 150 Kn.

a jbg ga sad, hoćeš best buy, a ne specificiraš cijenu...

100 Kn recimo da je neki limit. Pa ne može u budget kategoriji best buy biti za 150 Kn.

Kako kome, ali ti si u pitanju za best buy sam rekao da nećeš Noctuu zbog smeđe BOJE...a ne zbog cijene. Dakle po tome on ti je sasvim dobar i legitiman prijedlog dao.

13 godina

Ako gledas budzet kategoriju i kvalitet, Arctic Cooling ventovi su mrak.

Samo ljudima smeta bijela boja 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Po meni best buy fanovi koji mogu sluziti za case i radijatior 120mm i 140mm, dolaze u pakiranju od dva komada, al cijena po fanu je odlicna za performanse i tsinu koju daju.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
matija656 kaže...
191x7 kaže...

Koji su po tvom mišljenju best buy ventilatori od 14cm a koji od 12cm, za sve tri kategorije (protok zraka, tlak i glasnoća)?

Samo ne ružna Noctua, smeđe me ne zanima.

be quiet silent wings 3

miki1981 ako bi ponudili recimo d15s sa crnim ventilatorom, osobno bi ga jako razmotrio za iduću kupnju prilikom mijenjanja hladnjaka, jer i meni osobno je ta smeđa boja, drekasta, jako odbojna od njihovih proizvoda, pogotovo na hladnjacima

ovi smeđi ventovi za kučište se još koliko toliko mogu sakrit iza panela (ukoliko se ne radi o tg panelu) pa se ne "vide" toliko

Da, vidit ćemo šta će bit s tim, stvarno ne znam, iako očekujem da će se pojavit i takvi modeli, ali nemam još nikakve potvrde. Ali ono, s obzirom na broj upita koji sam ja dobio, i koji oni dobivaju vjerujem da će bit u ponudi.

9 godina
protjeran

Ti Corsair ML nit su tihi nit su najbolji (poslusaj na 4:48)

samo debelo precijenjeni i skupi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 13:03 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jel ti shvacas da ti fanovi idu do 2400rpm ovi 120 i 2000rpm ovi od 140, a na tome ih nitko nece drzat. Na 1000rpm gdje ih ne cujes imaju ponajbolji kako ap tako i af. Za 100kn po komadu tesko da ces naci bolji.
9 godina
protjeran

Pa ovi u linku ti i jesu na 2000RPM max, a za 100kn da ces ih kupit, sretno sa time 

Niti imaju poseban AF niti SP, malo bolje od prosjeka, 3mmH20 je malo bolji prosjek za jace SP ventove, a 90cfm nista posebno tolko daju moji bitfenix na 1200RPM

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 13:11 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa da, budala ce ih drzat na 2000rpm, stavis ih na 1000rpm i ne cujes ih, a sto se tice cijena pogledaj gore sta sam stavio, dva 120 su 190kn, a dva 140 su 230kn, to nisu ovi led, zato sam i napisao da su best buy za tu cijenu.

Kad sam istrazivao i pricao s kolegom Fichekom (nema ga vec duze vrijeme na forumu) gledao sam videe lika koji je fanove testirao od minimalnih rpm-a do max u integralima, na rpm-ovima gdje ljudi koriste fanove 700-1200 rezultatima su bili jednaki ili bolji od skupljih modela, pa neces gledat specifikacije na max okretajima koje nitko ne koristi...
9 godina
protjeran

Pa koji cu kuki kupit vent od 2000RPM ako ga ne mislim koristit nikada na tome?? ako trebam tihe ventove za kuciste onda uzimam nesto drugo sa puno manje RPM i boljom cijenom, ako trebam performanse nade se puno bokljih ventova od tih Corsair-a koji imaju prosjecne specke.

To su ventovi za radijatore i ne kupuju se za kuciste da imas airflow sa njima na 2000RPM, dok 2000RPM na radijatorima itekako ima smisla 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 13:28 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
miki1981 kaže...
matija656 kaže...
191x7 kaže...

Koji su po tvom mišljenju best buy ventilatori od 14cm a koji od 12cm, za sve tri kategorije (protok zraka, tlak i glasnoća)?

Samo ne ružna Noctua, smeđe me ne zanima.

be quiet silent wings 3

miki1981 ako bi ponudili recimo d15s sa crnim ventilatorom, osobno bi ga jako razmotrio za iduću kupnju prilikom mijenjanja hladnjaka, jer i meni osobno je ta smeđa boja, drekasta, jako odbojna od njihovih proizvoda, pogotovo na hladnjacima

ovi smeđi ventovi za kučište se još koliko toliko mogu sakrit iza panela (ukoliko se ne radi o tg panelu) pa se ne "vide" toliko

Da, vidit ćemo šta će bit s tim, stvarno ne znam, iako očekujem da će se pojavit i takvi modeli, ali nemam još nikakve potvrde. Ali ono, s obzirom na broj upita koji sam ja dobio, i koji oni dobivaju vjerujem da će bit u ponudi.

https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/ventilatori/nf-a14pwmcbs

https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/dodatna-oprema/na-hc3bswd15x

^upravo zbog ovakvih lihvarskih cijena noctua proizvoda sam se odlucio za be quiet! (doduse i po vecini testova, be quiet! ne zaostaje kvalitetom)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 13:36 (Fanu).
12 godina
miki1981 kaže...

zvrcneš oprić informatiku i pitaš kad će noctua chromax seriju dobiti u punudu

15 godina
protjeran

SW 3 su objektivno najkvalitetniji ventovi na trzistu, izvrstan omjer buke/performansi i dobri i za flow i za pressure. 

ML su dobri po toj cijeni u Uziju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa ovi u linku ti i jesu na 2000RPM max, a za 100kn da ces ih kupit, sretno sa time 

Niti imaju poseban AF niti SP, malo bolje od prosjeka, 3mmH20 je malo bolji prosjek za jace SP ventove, a 90cfm nista posebno tolko daju moji bitfenix na 1200RPM

Ma odg cu i ovdje.

Covjek testirao sa istom opremom u istim uvjetima:

Noctua NF A12x15 PWM 

Corsair ml 120 

Evo tablice da bude jednostavnije.

AKo pogledamo kad su ml na 959, a noctua na 938 ml daje bolji air flow 42.7 naspram 40.8 i bolji potisak 0.572 naspram 0.318 i pri tome su praktcki jednako glasni 10.4 nasrpam 10.2. Kad su ml na 1152, a noctaua na 1157 opet su ml bolji u af i ap, al su sad malo glasniji 13.2 naspram 12.5dB.

Zakljucak je da ih mozes koristiti i za case i za radijator, a cijena je super. Ovih 2000 rpm koje spominjes koji god fan da toliko nafrljis ce urlat tako da mi je smijesno to uopce spominjati, a ti mi za manju cijenu nadi neke sa tako "prosjecnim" specovima. 

15 godina
picajzla0707 kaže...
miki1981 kaže...

zvrcneš oprić informatiku i pitaš kad će noctua chromax seriju dobiti u punudu

jedino da miki1981 nazove onda sam sebe, jer on, i njegov brat ako se dobro sjećam, su vlasnici oprić informatike, osim ako nisu prodali firmu od kako sam ja otišao sa stana 2012. :)

bio sam podstanar kod njih dok sam bio na faksu u iki

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
12 godina
matija656 kaže...

jedino da miki1981 nazove onda sam sebe, jer on, i njegov brat ako se dobro sjećam, su vlasnici oprić informatike, osim ako nisu prodali firmu od kako sam ja otišao sa stana 2012. :)

e jbga, nisam to znao 

pa kako onda ne zna za chromax seriju kad je već u drugim trgovinama ima u prodaji?

13 godina

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...
matija656 kaže...

e jbga, nisam to znao 

pa kako onda ne zna za chromax seriju kad je već u drugim trgovinama ima u prodaji?

Kako misliš da ne znam, kad sam ja u postu napisao da Noctua već ima crne ventove...

Isto tako sam naopisao i da nisu jeftini...istina, nikad nije ni bila Noctua jeftina, a inače držimo se cijena preporučenih od Noctue.

OK, partneri su nešto sitno skuplji, ali ako si u zg ne moraš plaćat dostavu...možeš direkt do dućana i uzet.

Ono što sam napisao da ne znam dal će bit je da ne znam da li će dat u ponudu te crne ventove već u kutiji sa hladnjacima... :)

EDIT: da, isprike na OT...neću više

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.11.2017 8:53 (miki1981).
15 godina

poz uzeo sam ryzena 3 1200, sad imam pitanje, da li je bolje ostaviti stock termalnu ili da stavim mx2?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Na ryzen mozea stavit i pastu za zube i bit ce sve ok.

Sad salu na stranu, na stock kuleru ti je vec stavljena pasta samo ga zasarafis i nemas brige.
15 godina
Grom kaže...

poz uzeo sam ryzena 3 1200, sad imam pitanje, da li je bolje ostaviti stock termalnu ili da stavim mx2?

Kao što kolega kaže stock pasta je sasvim ok, ali odgovor na tvoje pitanje...bolje je da staviš mx2...čisto zato jer je bolja od stocka.

15 godina

Planiram uzeti ryzen zanima me dali da stavim svoj tx3 evo hladnjak ili box hladnjak? 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
Grom kaže...

Ryzen je plug n play 

13 godina
war3_tft kaže...
Daleko veci i realniji problem je to sto je ryzen 3 u rangu sa g4560 ;)

Mozda cjenovno jer je to dual govance poskupilo.

Nego moze neki zuti za kontinuiran spam i hejt, jer ovo cu zadnji put linkati, da se ekipa sa svojim preskupim i5 procesorima poklopi po usima vec jednom

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
chaselol kaže...
war3_tft kaže...
Ne, nego tebi smeta kad se drugi malo sprdaju, al kad ti to isto radis onda je ok, debeli dvostruki standardi ;)

Obrnuta psihologija na meni ne pali, koristim  i jedne i druge (intel za posao/mobilno - amd za gaming/testiranje), to sto je tebi zasmetalo da R3 od 100$ radi isto sto i stare i5 to je vec problem 

amd za gaming a intel za posao? 

1 0 hvala 0
17 godina

Da li prije OC (R5 1600) treba stavit BIOS na default ili ne treba (sad su mi RAM-i na XMP @3200)?

Htio bi stavit na cca 3600-3700MHz.

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
petarjukic kaže...

Kad ti drugi placaju, sto ne bi uzeo skuplje a bolje za taj tip posla 

9 godina
chaselol kaže...
petarjukic kaže...

Kad ti drugi placaju, sto ne bi uzeo skuplje a bolje za taj tip posla 

kad drugi plaćaju onda da  ali ryzen je trenutno bolji u poslovima a i u gamingu (kako koji proc) od sedme generacije (neznam kad si uzima :D) a jeftiniji je od 8. generacije od koje zaostaje puno u gamingu (kako koji proc isto) ali kad se zbroji matična i procesor daje bolje perfomanse po ulozenoj lovi a 8. generacija (oni koji se daju overclockat procovi) u poslu je tudan negdi sa amdom  ali i dalje cijena, npr za i7 8700k i malo bolju matičnu i cooler koji će ga ladit kako treba trebaš skupa dati oko 4.5k kn a za r7 1700 i poštenu mbo 3.2kn a ovi zaključani intelovi su bacanje para, sta dati više para kad za manje možeš dobiti bolje

a kad je riječ o threadripperu onda se nema šta govoriti  npr ovaj 1950x je konkurencija intelovom i9 7960x, razlika je u samo oko 100cb bodova a u cijeni :D 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.11.2017 20:24 (petarjukic).
13 godina

laptop je u pitanju, ryzena ni u prici jos nema sto se toga tice 

9 godina
chaselol kaže...

laptop je u pitanju, ryzena ni u prici jos nema sto se toga tice 

ima ultrabook, vec sam ja o tome odavno otvorio temu, znaci imaju 2 modela, r5 2500u i r7 2700u, obadva su 15w, po cb scoru su bolji od intelove 8. mobilne generacije, r7 2700u (4c/8t 2.2-3.8ghz, 4l3 2l2) je u rangu r5 1400, jači je od obadva i7 kb-r, r5 2500u je nešto slabiji od njih (4c/8t 2.0-3.6ghz) ali je jači od obadva i i5 i i i7 kb-r a obadva raven ridga su dobila novi mXFR što im i je podiglo perfomanse dosta a šta se tiče igpuova to je prava bajka :D obadva integrirane vege, r5 2500u ima 512sp klokanih na 1.1ghz, znači sta se tiče toga u rangu je sa rx 550 u sirovoj snazi ali je problem u propusnosti memorije (2x2400mhz dual channel, 38.4gbs) a r7 2700u ima 640sp klokanih na 1.3 ghz (jači od rx 550, nešto slabiji od rx 460), ista stvar, problem u propusnosti a na u verzije (low power varijante) nisu stavili hbm
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.11.2017 21:06 (petarjukic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice