AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.774.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kad si prije nabavio taj ac 120? 

8 godina
protjeran

ma neki škart sa njuškala još od prije... ne radi, lik mi vratio pare i nije zahtjevao da ja njemu vratim hlađenje pa eto AM4 kit ako nekom treba poklanjam

15 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Gigabyte AM4 i Asus AM4 modificirani BIOS-i sa P-State overclockingom LINK.

0 0 hvala 0
17 godina
bxcounter kaže...

Gigabyte AM4 i Asus AM4 modificirani BIOS-i sa P-State overclockingom LINK.

Čemu to služi?

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Ukratko, možeš klokat i zadržat sve power saving opcije uključene.

17 godina

Nisam znao da se to na Ryzenu ne može po defaultu kao na npr FX-u.

17 godina
191x7 kaže...

Nisam znao da se to na Ryzenu ne može po defaultu kao na npr FX-u.

Pa i moze, nisam citao detaljno niti proucavao. Na na ovoj moj Asrock ploci mozes imati sve opcije ukljucene i ocati bez ikakvih problema..

Sutra cu procitati uz kavu o cemu se radi.

13 godina
neaktivan

Mislim da možeš imat varijabilan napon, u smislu da se u idle-u spušta ako koristiš offset vrijednosti u biosu. Pstate ti omogućava spuštanje i napona i takta u idle-u, kao i korištenje oc vrijednosti u loadu.

Nisam previše testirao - ne igra mi ulogu 10w gore/dolje.

17 godina

Ako niste vidjeli na redditu listu memorija koje s Ryzenom rade na preko 2900 MHz...

https://www.bug.hr/forum/topic/memorije/memorije-amd-ryzen/254649.aspx

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Još u četvrtak su mi rekli da u petak šalju AM4 kit za LC cooler na poštu, ali ništa mi nije došlo nakon tjedan dana 

Opet sam ih kontaktiro i samo su potvrdili da je u petak poslano na poštu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ne znam odakle šalju meni je sa da stigne od scythe-a točno tjedan trebalo

poslali običnom poštom, kuverta sa markicom

13 godina
191x7 kaže...

Ako niste vidjeli na redditu listu memorija koje s Ryzenom rade na preko 2900 MHz...

https://www.bug.hr/forum/topic/memorije/memorije-amd-ryzen/254649.aspx

Daj memoriji soka, 1.5V je 100% safe za 24/7 i svaka ce otici na 3ghz sa novim bios update-om 

Al se ljudi boje staviti malo veci napon iako je 100% safe 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
doktor1 kaže...

Još u četvrtak su mi rekli da u petak šalju AM4 kit za LC cooler na poštu, ali ništa mi nije došlo nakon tjedan dana 

Opet sam ih kontaktiro i samo su potvrdili da je u petak poslano na poštu...

Noctua jednu srijedu popodne sam ih kontaktirao u petak popodne je bilo kod mene.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ BattleNet uplay: StariGAD_HR
8 godina
protjeran

Oni su u austriji, ipak blize 

17 godina

Samo šta sam napiso, pogledo u sandučić prije posla i kit unutra 

Preporod nakon onog default hladnjaka!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 0:26 (doktor1).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Šteta je imati stock ventilator na tom hladnjaku. U Push-pull s boljim ventilatorima stvarno dođe do izražaja snaga LC-CC-120.

15 godina
doktor1 kaže...

isto tako je i meni bilo kad sam svojeg monitrao

temperature pale za cca 8-9 stupnjeva, možda i više, a znatno tiši od stock hladnjaka

za 65w ryzena idealan i odlične performanse za tu cijenu

btw, za koji senzor temperature imaš vezane case ventove za hlađenje ?

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 10:08 (matija656).
15 godina
protjeran
191x7 kaže...
doktor1 kaže...

Šteta je imati stock ventilator na tom hladnjaku. U Push-pull s boljim ventilatorima stvarno dođe do izražaja snaga LC-CC-120.

Ne dodje do izrazaja snaga LC-a nego dva ventilatora... Al i s boljim ventovima i sa push/pull-om, max sta mozes dobit je <5°C

17 godina
ansha kaže...

Ne dodje do izrazaja snaga LC-a nego dva ventilatora... Al i s boljim ventovima i sa push/pull-om, max sta mozes dobit je <5°C

Ma nije to toliko do sniženja temperature koliko je do tišeg rada za istu temperaturu. Dva ventilatora na značajno manjem broju okretaja tiša su od jednog na velikom broju a "hlade" podjednako.

Osim toga, ako se overclocka, svaki stupanj znači jer može predstavljati razliku između throttlanja i rada bez spuštanja takta.

17 godina
odjavljen

Mene je neko vrijeme drzala misao da uzmem jos jedan vent za svoju noctuu dok nisam shvatio da je razlika apsolutno mizerna i to kod ektremnog OC-a. A u slucaju 2 ventilatora buka je osjetno veca.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 10:50 (Friday).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
191x7 kaže...
ansha kaže...

Ma nije to toliko do sniženja temperature koliko je do tišeg rada za istu temperaturu. Dva ventilatora na značajno manjem broju okretaja tiša su od jednog na velikom broju a "hlade" podjednako.

Osim toga, ako se overclocka, svaki stupanj znači jer može predstavljati razliku između throttlanja i rada bez spuštanja takta.

Ma nema sanse, na istom cooleru ne mozes dobit bitno nize temperature bez da povecavas buku, 2 venta ces moc malo usporit za imat iste performanse a ne znacajno. Ako si na par stupnjeva od throttleanja to i onako znaci da si iznad mogucnosti hladnjaka i da ti je procesor pretopal...

A kad vec uzimas budget cooler, onda nema nikakvog smisla kupovat jos 2 skuplja venta (150kn minimum) kad si mogao odma u pocetku uzet bolji cooler za isto novaca...

17 godina
Friday kaže...

Mene je neko vrijeme drzala misao da uzmem jos jedan vent za svoju noctuu dok nisam shvatio da je razlika apsolutno mizerna i to kod ektremnog OC-a. A u slucaju 2 ventilatora buka je osjetno veca.

To je zato što si na Noctua hladnjaku i koristiš Noctua ventilator. To tvornički dolazi u dobroj kombinaciji. 

ansha kaže...

Ma nema sanse, na istom cooleru ne mozes dobit bitno nize temperature bez da povecavas buku, 2 venta ces moc malo usporit za imat iste performanse a ne znacajno. Ako si na par stupnjeva od throttleanja to i onako znaci da si iznad mogucnosti hladnjaka i da ti je procesor pretopal...

A kad vec uzimas budget cooler, onda nema nikakvog smisla kupovat jos 2 skuplja venta (150kn minimum) kad si mogao odma u pocetku uzet bolji cooler za isto novaca...

Ima šanse jer imam pa znam. 1 CM JetFlo je bolji od 1 LC-power ventilatora koji dolazi uz LC-CC-120 i to osjetno (s tim da postoje i puno bolji ventilatori od JetFlo), uz istu "buku" JetFlo bolje hladi a iste temperature zadrži i uz znatno manju buku. Dodavanjem još jednog max temperature ne opadnu drastično, ali se može drastično utišati ventilatore da pri tome max temperatura ne poraste - i bude tiše nego LC-CC-120 ventilator na max okretajima a temperature niže.

Ovo za zadnju rečenicu se ne bih složio, naime daš 150-180 Kn za hladnjak tipa LC-CC-120, koristiš ga u stock konfiguraciji nekoliko mjeseci dok ti se ne omogući kupnja boljeg ventilatora, koristiš s boljim ventilatorom još neko vrijeme i onda, ako se odlučiš na to, dodaš još jedan.

Dakle, to nije u startu 300 Kn već je više budget-friendly. Ne tvrdim da je bolje nego u startu dati 300 Kn za hladnjak nego da neki možda ne mogu ili ne žele odjednom iskeširati 300-400 Kn za hladnjak već žele postepeno i kako im se ukaže prilika.

17 godina
odjavljen

Ili uzmes neku zujalicu kao Stjepanj

Freak Show Inc.

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
191x7 kaže...

Ima šanse jer imam pa znam. 1 CM JetFlo je bolji od 1 LC-power ventilatora koji dolazi uz LC-CC-120 i to osjetno (s tim da postoje i puno bolji ventilatori od JetFlo), uz istu "buku" JetFlo bolje hladi a iste temperature zadrži i uz znatno manju buku. Dodavanjem još jednog max temperature ne opadnu drastično, ali se može drastično utišati ventilatore da pri tome max temperatura ne poraste - i bude tiše nego LC-CC-120 ventilator na max okretajima a temperature niže.

Ovo za zadnju rečenicu se ne bih složio, naime daš 150-180 Kn za hladnjak tipa LC-CC-120, koristiš ga u stock konfiguraciji nekoliko mjeseci dok ti se ne omogući kupnja boljeg ventilatora, koristiš s boljim ventilatorom još neko vrijeme i onda, ako se odlučiš na to, dodaš još jedan.

Dakle, to nije u startu 300 Kn već je više budget-friendly. Ne tvrdim da je bolje nego u startu dati 300 Kn za hladnjak nego da neki možda ne mogu ili ne žele odjednom iskeširati 300-400 Kn za hladnjak već žele postepeno i kako im se ukaže prilika.

Ma jetflo je drek, to je nenormalno bucan vent, imao sam ih.. A ovo zadnje isto nema logike, radje cu naknadno prodat LC-a pa uzet nesto bolje nego dodavat skupe ventove na jeftin cooler...

17 godina
ansha kaže...

Ma jetflo je drek, to je nenormalno bucan vent, imao sam ih.. A ovo zadnje isto nema logike, radje cu naknadno prodat LC-a pa uzet nesto bolje nego dodavat skupe ventove na jeftin cooler...

Jeste, vala, na puno okretaja je užas, al na malo je tih s tim da puno okretaja ni ne treba.

Koji su po tvom mišljenju best buy ventilatori od 14cm a koji od 12cm, za sve tri kategorije (protok zraka, tlak i glasnoća)?

Samo ne ružna Noctua, smeđe me ne zanima.

15 godina
191x7 kaže...
ansha kaže...

Jeste, vala, na puno okretaja je užas, al na malo je tih s tim da puno okretaja ni ne treba.

Koji su po tvom mišljenju best buy ventilatori od 14cm a koji od 12cm, za sve tri kategorije (protok zraka, tlak i glasnoća)?

Svakako nije jeftino za zamjenu ili dodavanje, ali sad imaš Noctuine crne ventove za kupit...A14, A15, F12 i S12A, u crnoj boji, kao i dodatke za pokrit vrh hladnjaka u boji.

Da li će ih s vremenom ponuditi i po defaultu u pakiranju sa hladnjacima - još ne znam.

15 godina
191x7 kaže...

be quiet silent wings 3

odlični za case ventove, ne znam kako bi radili na radiatoru ili hladnjaku, ali vjerujem da bi se i tamo snašli bez ikakvih problema 

miki1981 ako bi ponudili recimo d15s sa crnim ventilatorom, osobno bi ga jako razmotrio za iduću kupnju prilikom mijenjanja hladnjaka, jer i meni osobno je ta smeđa boja, drekasta, jako odbojna od njihovih proizvoda, pogotovo na hladnjacima

ovi smeđi ventovi za kučište se još koliko toliko mogu sakrit iza panela (ukoliko se ne radi o tg panelu) pa se ne "vide" toliko

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 12:39 (matija656).
17 godina
matija656 kaže...

be quiet silent wings 3

odlični za case ventove, ne znam kako bi radili na radiatoru ili hladnjaku, ali vjerujem da bi se i tamo snašli bez ikakvih problema 

Ti ne mogu biti best buy, pa komad je preko 150 Kn.

15 godina
191x7 kaže...
matija656 kaže...

be quiet silent wings 3

a jbg ga sad, hoćeš best buy, a ne specificiraš cijenu...

12 godina
191x7 kaže...
matija656 kaže...

be quiet silent wings 3

ja ih kupio 3 -,-

btw kad pogledas cijenu noctua ventilatora i koliko naplacuju razne dodatke (pogotovo ova chromax raznobojna sranja), 150kn ti nece biti problem

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice