AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.303
|
čitano: 5.669.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Izzy kaže...

Ako im se izbacuje procesor za AM4, mogli su predstaviti jedan sa 10 jezgri tj. 20 "threadova". Pa eto, neka se zove Ryzen 7 5800XT. Barem bi pustili nešto novo na taj način.

U situaciji kad im je konkurencija takva kakva je, nemaju potrebu raditi značajniji upgrade.

5 mjeseci
protjeran
Izzy kaže...

Ako im se izbacuje procesor za AM4, mogli su predstaviti jedan sa 10 jezgri tj. 20 "threadova". Pa eto, neka se zove Ryzen 7 5800XT. Barem bi pustili nešto novo na taj način.

Pa nisu trebali apsolutno nista izbacivati jer nema nikakve potrebe za time posto su im njihovi sopstveni zen 4 modeli koji su uveliko brzi znacajno jeftiniji od tih prastarih refrešanih zen 3 modela po turbo lošim cijenama. Izbacili su to sa jasnom namjerom da prevare kupca na temelju tog svog suludog marketinga, i ne postoji firma u povijesti HW koja je u toj mjeri namjestala rezultate ni blizu 

Netko sa AM4 ce prije kupiti 5700X3D za gaming koji je osjetno jeftiniji a daleko brži, dok za MT potrebe se za 50e manje kupi ryzen 7900 koji pomete pod sa njime u apsolutno svakoj primjeni i na novoj platformi koja ce ispasti marginalno skuplja (oko 100e vise spram ulaganja u prastari spori 5900XT) prodajom postojece AM4 platforme.

Da ne pricam o jeftinim intelima koje je vrlo lako podesiti ako nisi od jucer na kompjuteru i uz to sa 5 godina jamstva koje ce intel rijesiti kao i sve ostale firme koje su između toga kao i AMD imale gafova sa odbijanjem jamstva, ali ce se sada dežurni flejmeri koristiti tim izoliranim slucajevima da šire požar po internetima.

16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

AMD se obrukao sa pre-launch najavom performansi i tad su ih bukvalno svi isprozivali zbog toga.

Ono što je danas vest je da imamo testove novih modela, pa pogledah letimično HardwareUnboxedov review 5900XT i prema njihovom testiranju, procesor je oko 3% sporiji od 5950X i, tamo gde oni žive, oko 3% ($10) jeftiniji od 5950X. Šok i neverica, i strašna prevara kupaca. 

AMD je uveo SKU koji im omogućava da zadovolje potražnju za 16-core AM4 procesorima koristeći 100MHz niže binovane CCD-ove i stavio cenu u skladu s time. Cela vest.

EDIT: Proveri informacije pre nego što napišeš svašta. Trenutno na Neweggu, 5900XT je $20 jeftiniji nego 7900 non-X, a ne $50 skuplji. Ko ima AM4 i trebaju mu multithreaded performanse... sam pravi svoju procenu. AM5 ploče nisu džaba, DDR5 je i dalje skuplji nego DDR4, a preprodaja polovnih delova je gnjavaža.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 15:36 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

To podešavanje se može "okačiti mačku o rep". Ima da radi na tvorničkim postavkama kako treba bez ikakvih petljanja. Godinama ima da radi tip-top, a minimalno tijekom 3 godine, koliko je inače trajalo jamstvo na procesore. A ne da se kvari nakon godinu dana, pa i manje. Odnosno, ovisno o intezitetu rada. I još nešto, s tim podešavanjima pada u vodu stara tvrdnja da je Intel "plug and play".

16 godina
Kec na desetku kaže...

Pluh n play je odavno pregažen termin na polju HW to se unazad nekoliko godina dokazalo na svim platformama.
...

Težak gaslighting.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

S kim se vi raspravljate, to je strašno.

Lik sa 2 tjedna starim accountom (na starom je valjda popio ban).

Lol, da tražimo opravdanje zašto nešto ne radi kako spada out of the box, komedija.

Po svakoj kompaniji koja piša korisnicima u oči, treba se ni više ni manje, nego jednakim mlazom popišat.

Moj PC  
3 0 hvala 1
5 mjeseci
protjeran
Ivan(4) kaže...

Ono što je danas vest je da imamo testove novih modela, pa pogledah letimično HardwareUnboxedov review 5900XT i prema njihovom testiranju, procesor je oko 3% sporiji od 5950X i, tamo gde oni žive, oko 3% ($10) jeftiniji od 5950X. Šok i neverica, i strašna prevara kupaca. 

AMD je uveo SKU koji im omogućava da zadovolje potražnju za 16-core AM4 procesorima koristeći 100MHz niže binovane CCD-ove i stavio cenu u skladu s time. Cela vest.

EDIT: Proveri informacije pre nego što napišeš svašta. Trenutno na Neweggu, 5900XT je $20 jeftiniji nego 7900 non-X, a ne $50 skuplji. Ko ima AM4 i trebaju mu multithreaded performanse... sam pravi svoju procenu. AM5 ploče nisu džaba, DDR5 je i dalje skuplji nego DDR4, a preprodaja polovnih delova je gnjavaža.

Mene ne zanima USA a ni ikoga ovdje jer necemo sigurno otamo narucivati i placati masno carinu na sve i dostavu. Ono odakle mi mozemo kupiti cijene imaju svoju priču 5900XT je skuplji od jačeg 5950X koji ionako ima lošu cijenu, 5800XT je isto prica za sebe tako da kad vec nesto pricas i barem to radi kako treba i sa relevantnih lokacija po nas kupce iz EU.

I AMD je jasno reklamirao gaming performanse koje nemaju veze sa zdravim mozgom i to je to, na grafu pokazuju da je 5800XT 12% brzi u CP2077 od 13600K a sporiji skoro 30% 

Sami podaci prodaje su vec pokazali kako se to prodaju stari zen 3 R9 modeli pored novih zen 4 modela i koliko takvi ulozi zanimaju ljude.

A prodaja kao prodaja, uvijek ce se morati desiti i glup je argument izjaviti joj neda mi se prodavati stara platforma zakucat cu brdo love u stari neisplativi procesor a kupim novo daleko jace za marginalno vise i pod punom garancijom.

Strari AM4 sistemi tko misli nadograđivati su vec ploče bez jamstva ili pred krajem istog i nadalje ostajes potpuno neosiguran i izložen trošku, a prodajom ces barem vratiti dio uloženog.

EDIT

Evo nabava 5950x5900XT, o cemu ti pričas covjece

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 15:57 (Kec na desetku).
2 godine
neaktivan
Izzy kaže...

To podešavanje se može "okačiti mačku o rep". Ima da radi na tvorničkim postavkama kako treba bez ikakvih petljanja. Godinama ima da radi tip-top, a minimalno tijekom 3 godine, koliko je inače trajalo jamstvo na procesore. A ne da se kvari nakon godinu dana, pa i manje. Odnosno, ovisno o intezitetu rada. I još nešto, s tim podešavanjima pada u vodu stara tvrdnja da je Intel "plug and play".

Uh, kako smo to mogli zaboraviti? To im je bio žestoki argument: ugradiš i voziš, pouzdanost, stabilnost itd. A onda, kad se Intel žestoko po*rao po tome, vidimo jednog forumaša koji je izokrenuo priču pa sada govori kako je Intel za profesionalce, doktore, majstore koji vole podešavati procesor. Kako se priča mijenja, damage control na max levelu. Intel se definitivno može ugledati na neke forumaše ovdje, svaku manu su sposobni predstaviti kao prednost. No, za nas ostale koji volimo plug and play, tj. kupiti proizvod koji je funkcionalan iz kutije, bez da moramo prčkati po njemu, postoji AMD, ili još bolje, Apple (znam da vam nije drag, no ne postoji bolji plug and play).

5 mjeseci
protjeran
Ivan(4) kaže...
Kec na desetku kaže...

Pluh n play je odavno pregažen termin na polju HW to se unazad nekoliko godina dokazalo na svim platformama.
...

Težak gaslighting.

Da težak jako, ovi koji su se drzali tih default out of the box su imali prosle godine zapaljene AM5 ploče i procesore, ovi koji su sami u 5 min podesili postavke razumnim valutama nisu imali nikkav problem. Ista stvar sada i sa intelom...

Pa ti pricaj kako je out of the box preporucljiv i siguran, pogotvo za nove platforme koje dolaze i sa kojima neznas sta te sve čeka 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 16:01 (Kec na desetku).
16 godina
Kec na desetku kaže...
Ivan(4) kaže...

...

Mene ne zanima USA a ni ikoga ovdje jer necemo sigurno otamo narucivati i placati masno carinu na sve i dostavu. ...
EDIT

Evo nabava 5950x5900XT, o cemu ti pričas covjece

Podsećam te na to da o cenama diskutujemo u kontekstu da "AMD pokušava prevariti naivne kupce novim preskupim modelima". U kom to svemiru je AMD kriv što su cene na HR tržištu iščašene u odnosu na veća tržišta?! AMD je odredio cene kakve je odredio i njih odražavaju globalna tržišta, a tamo su novi modeli 3% jeftiniji za 3% niže performanse od starih, tako da ako u Hrvatskoj neko nekog vara, to su eventualno hrvatski trgovci. I ovde dolazim do momenta gde počinjem da razmišljam da li uopšte ima svrhe raspravljati s tobom, pošto vidim sebe kako ti crtam stvari za koje ne verujem ih nisi svestan.

16 godina
Kec na desetku kaže...

Da težak jako, ovi koji su se drzali tih default out of the box su imali prosle godine zapaljene AM5 ploče i procesore, ovi koji su sami u 5 min podesili postavke razumnim valutama nisu imali nikkav problem. Ista stvar sada i sa intelom...

Pa ti pricaj kako je out of the box preporucljiv i siguran, pogotvo za nove platforme koje dolaze i sa kojima neznas sta te sve čeka 

I tad niko nije rekao da je to normalno, nego je bio skandal i ljudi su dobili nov HW koji, naravno, radi na OOTB postavkama. I opet ti crtam stvari koje znaš.

5 mjeseci
protjeran
Ivan(4) kaže...

Podsećam te na to da o cenama diskutujemo u kontekstu da "AMD pokušava prevariti naivne kupce novim preskupim modelima". U kom to svemiru je AMD kriv što su cene na HR tržištu iščašene u odnosu na veća tržišta?! AMD je odredio cene kakve je odredio i njih odražavaju globalna tržišta, a tamo su novi modeli 3% jeftiniji za 3% niže performanse od starih, tako da ako u Hrvatskoj neko nekog vara, to su eventualno hrvatski trgovci. I ovde dolazim do momenta gde počinjem da razmišljam da li uopšte ima svrhe raspravljati s tobom, pošto vidim sebe kako ti crtam stvari za koje ne verujem ih nisi svestan.

Ja tebe podsjecam da mi ovdje kupujemo ne u USA, a između ostalog dobio si i cijene iz Njemačke koja je najvece EU tržište i koje prica istu pricu kao kod nas a tako je i u ostatku Europe nemoj da moram linkati sada i ostala tržišta.
U Americi dijele i ploče i ram uz procesore pa sta mi imamo od toga. I AMD sam određuje kako ce sta naplacivati za koje trziste kao i ostali brendovi tipa Nvidia i gdje ima kakavu situaciju, zato ce kinez platiti duplo vise Nvidia graficku od tebe ili amera a zna se koji je službeni msrp.... ima primjera kolko oces

I na stranu cijene moj kontkest prevare kupca nije u prvom planu ni vezan za cijene nego za gaming performanse koje su reklamirali na službenim grafocima, kao nebrojeno puta unazad koju godinu.

5 mjeseci
protjeran
Ivan(4) kaže...

I tad niko nije rekao da je to normalno, nego je bio skandal i ljudi su dobili nov HW koji, naravno, radi na OOTB postavkama. I opet ti crtam stvari koje znaš.

Svaka drama koja je bila u povijesti HW se riješila, tako ce i ova. Cinjenica je da out of the box nije siguran sta je potkrepljivo cinejnicama od ranije koje sam ti rekao, a samim time ni preporucljiv pogotovo za nadolazece platforme o kojima se nista nezna.

Ako ti ne razumijes ponatu i dalje ne mislim ti je dalje ni objasnjavati 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 16:25 (Kec na desetku).
16 godina
Kec na desetku kaže...

Svaka drama koja je bila u povijesti HW se riješila, tako ce i ova. Cinjenica je da out of the box nije siguran sta je potkrepljivo cinejnicama od ranije koje sam ti rekao, a samim time ni preporucljiv pogotovo za nadolazece platforme o kojima se nista nezna.

Ako ti ne razumijes ponatu i dalje ne mislim ti je dalje ni objasnjavati 

Izvini, ali teza koju zastupaš nema veze s mozgom. Svaka industrija je imala nekad neki faulty proizvod, tom logikom verovatno štelaš sam novi auto kad ga izvezeš iz salona, jer svaki dan se čuje za neki recall itd.

Proizvod koji ne radi na default postavkama je neispravan. Tačka. Sve ostalo je 💩.

5 mjeseci
protjeran

Auto nije hardver i ne generaliziraj su glupostima.

Nije upitno niti sam ijednom izjavio da je ok da procesor ne radi na deafault, i tko nezna sma namjestiti neka kupuje ono sta radi na default izbora ima 

Moja prica se odnosi na to da procesori nisu defektni jer se mogu naštelati i izbjeci problemi i da se ne radi cirkus i drama i stresira ljude koji ih vec imaju ili planiraju kupiti ako se moze to podesiti da radi, a pri tome kupiti dobar procesor usljed ove drame za male pare.

I moje stajalište na sve ovo je da default postavke su koma, previse griju i smanjuju performanse procesorima, ako sam nesto kupio onda cu se potruditi dobiti maximum iz toga, a u najmanju ruku rjesiti se opasnosti od deafault funkcioniranja i automatike koja je napravila preise stete zadnjih godina.

0 0 hvala 0
15 godina
rambox kaže...
forumaš kaže...
AMD opet sam sebe guzi nebuloznim marketingom.

To su samo CPU dodaci za stari besmrtni AM4 socket, nema tu baš nikakvih problema fučkaj ga sad.

Sve se vidi i testira, a dalje znaš ili ono najbitnije ili aktualno R7 7800X3D prodaje se kao šašav.

Gle, hebe se meni, oni sebi rade sranje. Isto kao njedavno kad su tetsrali snagu precosera sa RX 6600XT grafom i objavili te testove. Čovjek se pita da li su nesposbni ili smatraju kupce glupima.

Apsolutno im to ne treba, ali ni najmanje.

5 mjeseci
protjeran

Apsolutno i to je ono sta ja prvenstveno pljujem i osuđujem, lažan marketing i varanje na grafovima za performanse. Cijene kritiziram ali uopce ne smatram da na temelju cijena varaju nekoga jer kupac nece kupiti proceosor ako vidi da su performanse loše, ali ako mu lažno demonstriraš da su dobre i van relanosti onda ni cijena nije upitna, cijenu ce svakako vidjeti prije kupnje koja je i jel mu paše prije stavljanja u košaricu.

0 0 hvala 0
15 godina
Kec na desetku kaže...

Nije upitno niti sam ijednom izjavio da je ok da procesor ne radi na deafault, i tko nezna sma namjestiti neka kupuje ono sta radi na default izbora ima 

Moja prica se odnosi na to da procesori nisu defektni jer se mogu naštelati i izbjeci problemi i da se ne radi cirkus i drama i stresira ljude koji ih vec imaju ili planiraju kupiti ako se moze to podesiti da radi, a pri tome kupiti dobar procesor usljed ove drame za male pare.

I moje stajalište na sve ovo je da default postavke su koma, previse griju i smanjuju performanse procesorima, ako sam nesto kupio onda cu se potruditi dobiti maximum iz toga, a u najmanju ruku rjesiti se opasnosti od deafault funkcioniranja i automatike koja je napravila preise stete zadnjih godina.

Kako nisu defektni, majko mila.... Ako traže previsok napon (koji im, dakle, radi štetu) da bi radili na tvornički specificiranim frekvencijama, a to je sve testirano i planirano da radi pri visokim frekvencijama (oko 6 GHz) onda se tu nema što pravdati. Zamišljeno je da rade na otprilike 5.5-6 GHz (kako koji model) i to je to. Ali dogodio se očito propust. Znači, bilo kakva potreba za intervencijom od strane korisnika ili proizvođača (u vidu patcha) da bi se izbjegla šteta znači da nešto nije u redu - procesor je defektan (kako ti sam kažeš) i gotovo. To je fina i napredna tehnologija i ima da radi bez greške. Ako rikava otprilike 50% procesora, to je onda katastrofa.

5 mjeseci
protjeran
Izzy kaže...

Kako nisu defektni, majko mila.... Ako traže previsok napon (koji im, dakle, radi štetu) da bi radili na tvornički specificiranim frekvencijama, a to je sve testirano i planirano da radi pri visokim frekvencijama (oko 6 GHz) onda se tu nema što pravdati. Zamišljeno je da rade na otprilike 5.5-6 GHz (kako koji model) i to je to. Ali dogodio se očito propust. Znači, bilo kakva potreba za intervencijom od strane korisnika ili proizvođača (u vidu patcha) da bi se izbjegla šteta znači da nešto nije u redu - procesor je defektan (kako ti sam kažeš) i gotovo. To je fina i napredna tehnologija i ima da radi bez greške. Ako rikava otprilike 50% procesora, to je onda katastrofa.

Vrlo jednostavno za objasniti.

Procesor se smatra defektnim u mojim ocima ako ga nemozes nikako osposobiti na normalan rad, ako se softwerkim putem moze otkloniti problem to je stvar softwera  a ne hardverskog dijela samog čipa.

Znači isti ti procesori ako sredinom mjeseca dobiju update sa kojim ce dalje raditi kako spada upravo dokazuju da nisu defektni čipovi nego su krive postavke koje nisu dobro primjenjene. Naravno oni koji su degradirali imaju hardversku grešku i tu nema spasa.

E sad, zasto bi sjedio i cekao na intel da riješi problem pa da nazoves procesore koje sada nazivas defektnim ispravnim, ako mozes sam sad i odmah rijesiti problem i odmah nazvati procesor ispravnim prema obavljanju svih zadaca.

Gledaj to na nacin kao da ti se ispuše guma na motoru, to je problem koji je sada i vozilo nije isprano za vožnju ali to ne znaci da je guma probusena ili poderana i da joj nema spasa i da moras čekati vulkanizera da ti je napuše ako možes i sam prije njega to riješii i imati opet vozilo sposobno za vožnju po svim kriterijima.

2 godine
neaktivan
Izzy kaže...
Kec na desetku kaže...

Ne znam zašto svi ulažete toliko energije u objašnjavanje stvari kojih je on jako dobro svjestan. Sigurno čita vaše komentare i smješka se. Zna jako dobro u kojem smjeru odvodi raspravu (najiskusniji je u tom polju), radio je to dosad na svim accountima (Jacked je zadnji), i isto će tako završiti, maska je pala, više ni ne skriva tko je. Intel je napravio defektan proizvod, popljuvao svoje mušterije, i umjesto da ih se kritizira, on izvrće priču kako bi se pažnja usmjerila na AMD, preuveličava (ponekad svjesno i laže) itd. Vidjeli smo to već više puta. No sve je to uzalud, ljudi će kupovati AMD. Intel si je nanio previše štete, toliko da ih ni najzadrtiji fanovi ne mogu spasiti. Uskoro izlazi Zen 5, a kakav god da bude, bit će bolji od defektnog proizvoda. AMD je dobro pogodio sve.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 17:32 (Trilogija).
15 godina

Ah... To tvoje je nategnuto objašnjenje i pravdanje Intela. Može proći takav pogled ako isprave to pretjerano "šibanje" napona patchem, ali ostaje taj gorak okus. Pogriješili su i to vrlo ozbiljno. I zbog toga će izgubiti dio korisnika. To je AMD-u velika šansa da poveća svoj udio na tržištu.

2 godine
neaktivan
Kec na desetku kaže...

Gledaj to na nacin kao da ti se ispuše guma na motoru, to je problem koji je sada i vozilo nije isprano za vožnju ali to ne znaci da je guma probusena ili poderana i da joj nema spasa i da moras čekati vulkanizera da ti je napuše ako možes i sam prije njega to riješii i imati opet vozilo sposobno za vožnju po svim kriterijima.

To je problem Intela, tj. proizvođača guma, jer su tvornički loše dizajnirane pa su se vrlo brzo ispuhale na normalnom terenu pri normalnim brzinama. Kao kupac imam izbor promijeniti brand i kupovati druge gume kod kojih mi se to neće dogoditi. Također, ne moram onda ni zvati vulkanizera niti se sam zafrkavati s tim, i problem je riješen. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 17:40 (Trilogija).
5 mjeseci
protjeran
Izzy kaže...

Ah... To tvoje je nategnuto objašnjenje i pravdanje Intela. Može proći takav pogled ako isprave to pretjerano "šibanje" napona patchem, ali ostaje taj gorak okus. Pogriješili su i to vrlo ozbiljno. I zbog toga će izgubiti dio korisnika. To je AMD-u velika šansa da poveća svoj udio na tržištu.

Nista tu nije nategnuto to sta ti sam fixas doma to ce intel pokusati izvesti kasnije sa patchom, vrlo jednostavna stvar.

Intel ne pravdam i kritizirao sam sve to i cijelu situaciju i kako su bez neke ozbiljne kontrole pustili procesore u prodaju sa tim specifikacijama koje rade "preko kazaljke". 

To im je utjecalo na rejting i na pad dionica i isto tako drop cijena, i tako treba za svaku stranu kada zaseru.

Ali uvijek ces imati pijedinaca koji ce držati jednu stranu i konstantno širiti paniku i dramu i uživati na tudoj nesreci, a kada se desi flaw na drugom taboru onda im je sve to ok i relevantno i šute.

Ps

A ti sta najvise pametuju nisu znali do prije koju tjedan ni prepoznati problem i da naponi preko 1.5v nisu zdravi, nego su se bavili raznim teorijama zavjere pored ocitog problema kao hardverska greška na čipu, problem sa IO, problem sa ovim i onim a ono sta je bilo očito nisu detektirali nego su slušali kojekakve anonimuse i trolove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2024 17:49 (Kec na desetku).
3 godine

Ako do sada nisi uspio objasniti niti nećeš pa bih preporučio više niti nemoj jer svi sve znaju i ne slažu se a trolologiju preporučujem ignorirati, dobit ćeš opet ban bez veze što bi bilo šteta prevenstveno za nas koji tvoje postove nalazimo informativnim, znalačkim etc. + dobri linkovi i dodatni info..., a onda i za tebe koji voliš podijeliti svoje znanje.

15 godina

AMD kod ovog Intel fijaska nije trebao napraviti ništa, samo izbaciti novu seriju. Umjesto toga oni idu frizirati gaming rezultate za stari socket i sad se priča kak su lagali i muljali. Pa koji to idioti rade u njihovom marketing toga nema nigdje 

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Supacki visoke cijene! samo za CPU grunut toliki buđet, bzvz.

maximum effort
16 godina
Too much.
7500f i onda 9800x3d kasnije, ili 7800x3d kada bude opet po 300ak eura
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran

Danas su recenzije u 15h ovih r5 9600x i 9700x, sa strane cijena smo od pocetka znali da su loše sada su ispale jos lošije.

U međuvremenu AMD dijelu 2 igre na ryzen 7000 seriju pa tko kupi a ne igraju mu se može ih prodati pa vratiti dio love.

AMD’s new Ryzen & Radeon 7000 game bundle features “Warhammer 40,000: Space Marine 2” and “Unknown 9: Awakening”

1 0 hvala 0
16 godina
Gemmy kaže...
Too much.
7500f i onda 9800x3d kasnije, ili 7800x3d kada bude opet po 300ak eura

7500f ima eno u Protisu za 167e, a cijene 7800x3d će past kada izađu 9XXXx3d modeli

Nisam ni očekivao niže cijene od cca 300e kod naših bajica za 9600X

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice