AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.631
|
čitano: 6.622.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
DarthMarkus kaže...
The_Fichek kaže...

Np. Naravno da je bedastoca, ali eto, jedini imaju PCIE4 i mogu se furat na to. B550 Aorus Master bi npr. trebala kostati 280 eura.. Najbolje od svega, na sluzbenom walkthroughu od te ploce na 1:50 je preporucuju za 3600 ili 3700X te 3300X kao budget friendly opciju lol:

Njubovsko pitanje (čitaj : neda mi se guglat) :

Koja topologija je kod Mastera, T i ili Daisy ?

Vjerojatno Daisy da. Prije se digla prasina oko tih topologija jer ih je Buldzoid spomenuo i jer je to bilo doba izlaska 4xx serije ploca, ako se ne varam. Kasnije je u jednom videju rekao da je caka u tome hoces li dobiti 100-200 Mhz vise s jednom ili drugom topologijom, ovisno o tome koristis li 2 ili 4 keksa memorije. Znaci, ako on to kaze, izgleda da se tome ne treba pridavati neka velika paznja. Sto se podrske tice daleko je vazniji kontroler na procesoru.

Sto se novih 3600 tice, vjerojatno se radi o otpatcima, nedovoljno dobrim 3600 XT sto je super em za kupce 3600 em za kupce 3600 XT, ako je naravno tako.

6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Da li je normalno da na 3200 mhz memoriji NB frequency radi na 1596.8 mhz umjesto 1600?

edit: I dram frequency radi na 1596.8 MHZ.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 18:19 (Riot).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Da jer ti je bclk na 99.8
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina

Kupujem ram za ryzen 5 3600 i sad koja od ovih dviju je po vama bolja: https://geizhals.de/g-skill-aegis-dimm-kit-16gb-f4-3200c16d-16gis-a2151626.html ili https://geizhals.eu/patriot-viper-steel-dimm-kit-16gb-pvs416g360c7k-a1978660.html dali se isplati uzeti viper za 20 eura vise ili imate neku drugu ram memoriju za preporucit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 18:37 (HolyPotato).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Viper steel naravno, zato je i skuplja. Ta memorija je best buy.

14 godina

A razlika u praksi će ti biti onoliko koliko krokodil leti. 

11 godina

Moze bit razlike za par god kada bi neka mid ili high-mid range grafa mogla biti jacine 2080 Ti :P Razlika u novcima je prilicno malena da propusti priliku.

6 godina
protjeran
Jakovp kaže...

A Problem mu je biti na 100 ili? Mislim znam da nema nikakve razlike u perf. Ali Opet...draze oku vidit cijele brojeve.

13 godina
Gdje mogu vidjet datum? Na kutiji i procesoru piše samo amd 2019
15 godina
odjavljen
HCgamingCRO kaže...
Jakovp kaže...

A Problem mu je biti na 100 ili? Mislim znam da nema nikakve razlike u perf. Ali Opet...draze oku vidit cijele brojeve.

Ma isti k je, ako želiš 100 treba isključiti spread spectrum u biosu.

6 godina
protjeran
error_666 kaže...
Gdje mogu vidjet datum? Na kutiji i procesoru piše samo amd 2019

Na samom cipu, pocinje sa UA prva dva broja su godine, 3,4 Broj bi trebao tjedan biti.

13 godina
Hvala, pogledat ću :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo danas kupio, a sad lagano sklapanje 😀
Ipak sam preskocio polovnjaka, asus mi se nije dao dugo cekati a ovo danas ispalo.
Moj PC  
13 0 hvala 1
15 godina
monacor kaže...
Evo danas kupio, a sad lagano sklapanje 😀
Ipak sam preskocio polovnjaka, asus mi se nije dao dugo cekati a ovo danas ispalo.

I koja je razlika cijene  bila sa x570-a i ramom onaj polovnjak od 720KM

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 23:28 (dreadmoore).
8 godina
neaktivan
Ovu konfu sam platio 800 KM
11 godina

To je netko mozda kupio u ADM-u u HR nedavni combo za 2700kn pa malo preprodao neotvarano ili lagano koristeno. Sve u svemu dobar deal. Uzivaj u konfi :)

8 godina
neaktivan
Nije koristeno, ja sam prvi put skinuo naljepnice i otvorio kutije. Do sada sam sjedio za racunarom oci ke bole. Dok sam sistem pa drivere pa sve igre da malo probam....:)
Dobro gura igre sa ovom mojom rx470, bolji fps od FX-a od 20 do 50 zavisno od igre, ja sam jos doduse na starijim far cry 4,5,primal,doom,the other world...
Zadovoljan sam, samo mi se graficka sada vise grije, dodje i do 85C nekad.

Hvala svima na pomoci oko odabira i na savjetima!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2020 4:24 (monacor).
8 godina
protjeran

Ryzen 2700 non-x sa 1.125V na 3.8GHz 24/7, meni se cini kao dobar deal.

Sve iznad 3.8GHz trazi napone od 1.375V ili vise. A sa 1.0V moze max do 3.5GHz.

Mislim da je to prilicno OK, s obzirom na malu ITX plocu i malo kuciste.

Vjerujem da x modeli idu bez frke na 4+GHz, ipak su bolje binnani silicijski chipovi.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
baš tih 3.5 @1.0v 2700 držim 24/7
13 godina
Evo baš gledao.. Nema ništa da počinje sa ua. Evo i slike čipa
11 godina

Ne vidi ti se slika. Ako je slika preko 5 MB, Bug uploader ju nece uploadati. Znaci prebaci format u JPG ili bilosta sto nije PNG. Npr. posalji si sliku s moba na Web Whatsapp pa s toga skines na komp i uploadas..

6 godina
protjeran

Sory nekad dupli posalje kad sam na mobu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2020 11:37 (HCgamingCRO).
6 godina
protjeran
error_666 kaže...
Evo baš gledao.. Nema ništa da počinje sa ua. Evo i slike čipa

Evo primjer na 1500x. Nevjerujem da 3600 nema te podatke.Da Imam termalne paste sad bi pogledao svoj 3600.

UA 1726 - 2017 godina, 26 tjedan

Moguce da 3000 serija Pocinje sa BF.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2020 11:40 (HCgamingCRO).
15 godina
Razlika 80 KM, pogotovo kad kupujes novo sa odabranim setupom.Sto je naravno puno bolji odabir.Onako sa onom plocom x570-a imao bi problem, kad bi isao na vise jezgri jer je trenutno najlosija ploca u ponudi.A najveći joj je problem njezino grijanje.Ona je dobra zbog buzgeta i prvih vijesti kad je bilo da amd nece dati podrsku, za starije generacije ploca 4 gen procesora medjutim to su promijenili tako da imas odlicnu mbo za upgrejd.
12 godina
dreadmoore kaže...
Razlika 80 KM, pogotovo kad kupujes novo sa odabranim setupom.Sto je naravno puno bolji odabir.Onako sa onom plocom x570-a imao bi problem, kad bi isao na vise jezgri jer je trenutno najlosija ploca u ponudi.A najveći joj je problem njezino grijanje.Ona je dobra zbog buzgeta i prvih vijesti kad je bilo da amd nece dati podrsku, za starije generacije ploca 4 gen procesora medjutim to su promijenili tako da imas odlicnu mbo za upgrejd.

Nije ona bas toliki problem, nego je problem ako se kupuje nova i znaci ta se ne gleda kad se za istu lovu uzima bolja ploca. Ali ako jedna obicna A320 moze drzat 3700X bez problema onda moze i bilo koja X570 drzat i 3900X, pa i jedna B450 Aorus se drzi oko 100 stupnjeva sa 3900X u heavy loadu, ova X570tka nece nit blizu tom doc.

15 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...

Nije ona bas toliki problem, nego je problem ako se kupuje nova i znaci ta se ne gleda kad se za istu lovu uzima bolja ploca. Ali ako jedna obicna A320 moze drzat 3700X bez problema onda moze i bilo koja X570 drzat i 3900X, pa i jedna B450 Aorus se drzi oko 100 stupnjeva sa 3900X u heavy loadu, ova X570tka nece nit blizu tom doc.

Si siguran? HUB i der8auer se ne slažu s tobom. Šta misliš da ljudi u projesku imaju odlično provjetrena kućišta? Ja bih rekao da je baš obrnuto.

12 godina
Jakovp kaže...
hahhaajaads kaže...

Si siguran? HUB i der8auer se ne slažu s tobom. Šta misliš da ljudi u projesku imaju odlično provjetrena kućišta? Ja bih rekao da je baš obrnuto.

Pa da, mislis da svatko tko kupuje 3900X radi takav workload ? Imas hrpa likova koji ga kupuju za gaming gdje on radi na 20-30%, eventualno netko koristi photoshop/rendera neke videe i to je to.

15 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...
Jakovp kaže...
hahhaajaads kaže...

Pa da, mislis da svatko tko kupuje 3900X radi takav workload ? Imas hrpa likova koji ga kupuju za gaming gdje on radi na 20-30%, eventualno netko koristi photoshop/rendera neke videe i to je to.

To nije baš neko opravdanje, da moraš računati na to da nećeš nikad držati procesor na 100%. Sorry ali ne hvala.

12 godina
Jakovp kaže...
hahhaajaads kaže...
Jakovp kaže...
hahhaajaads kaže...

To nije baš neko opravdanje, da moraš računati na to da nećeš nikad držati procesor na 100%. Sorry ali ne hvala.

Pa hoces, ali ce vecinu renderat video, ili fotosopirat ili sta vec... Rijetko ce netko radit nesto puno teze gdje ce dignut temperature u nebesa

8 godina
neaktivan
Mislim da ovaj stock kuler nije bas ponajbolji, sve je super, ne cuje se on da zvrci i to, dosta vise se cuje moja grafika, ali ne moze bas da drzi dobro temperaturu kad krene pucacina u far cry.
Mislio sam kupiti evo 212 ili fsp windale 6 kazu da je dobar u rangu sa noktua 😋
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice