AMD Bulldozer 50% brži od i7

poruka: 57
|
čitano: 15.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ne bih se složio.

Intel upucava lovu u svašta (malo toga zaista uspije), a žive od x86 primarno.  AMD se fokusiorao samo x86, grafiku i čipsete - R&D i dizajn ... ništa drugo ni nemaju. 2011. je prva godina od postojanja kompanije da izlaze sa 3 sasvim različite x86 arhitekture u 3 sasvim različita segmenta tržišta. Dakle, može se.

R&D nikad nije bio problem za AMD, već isplativost fabova, ograničenja na količinu koja su proizlazila iz ugovora za x86 licencu te nelojalna konkurencija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 13:50 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pa upravo to i kazem on si moze dozvolit fail,

dok AMD ne moze i odavno tvrtke idu na takav nacin

rada da se usmjere u pojedini dio i to guraju...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kao zanima me borba izmedju i7 980x i tog buldožera kad nemam para ni za jednog ni za drugog ko i veliki dio u nasoj drzavici..{#}

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
RE: AMD Bulldozer 50% brži od i7
leobugi kaže...

Kao zanima me borba izmedju i7 980x i tog buldožera kad nemam para ni za jednog ni za drugog ko i veliki dio u nasoj drzavici..{#}

ma sve može na rate....

16 godina
neaktivan

Ako bude brži, nabit će cijene, a mislin da bar tu Intel ima mjesta za manevar. Al triba bi uskoro slagat još jedan render stroj, a volija bi imat malo izbora.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: AMD Bulldozer 50% brži od i7
brane47 kaže...

Pa citao sam negdje, da ce u buducnosti procesori imati podrsku za puno jezgri..zaista puno..mislim da je bila brojka od nekoliko desetaka..preko 50..

Da je to moguce..ali da ce im jako dugo trebati da naprave i prikladan software za to, ako ga ikad i naprave..

Opet software usporava hardware..

Ma šta je 50 jezgri, mato to bez problema zalemi u garaži, a još ga i clocka poslje.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: AMD Bulldozer 50% brži od i7

Kaj sad s tim uopce kaj tu vidimo zapravo, ništa osim da taj proc uopce nije za Desktop kompove vjerojatno ko zna koji je to jarac uopce zapravo skroz nebitno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

A na kraju krajeva, ko da je bitno tko ima najbrzi proc... Ne znaci da cete vi imat najveci qrac ako vas favorit bude najjaci... Bedastoce. Po meni jedino bitno je to da AMD ostane sto je i bio po pitanju cijene - prihvatljiv vecini ljudi, a s druge strane da napreduje po pitanju performansi.

Upravo tako, šestojezgreni zambezi će doć nekih 1800-1900 kn kod nas, što je odlična cijena. Samo je još uvijek upitno, koliko je istine u svim ovim dojavama u vezi performansi? Ja sam davno već rezerviro jedan bulldozer, šest jezgri uopće nisam toliko zabrinut za te performanse jer sam siguran da će bit i više nego dobar proc. I za te pare, intel neće ponudit dodatne dvije jezgre to je sigurno, intelove 4 koštaju ko od amd-a 6, s time da ovo nije arhitektura phenoma 2, već po mnogima dosta jača, i bit će puno bolja konkurencija intelu nego phenomi 2. U svakom slučaju, za svakog pravog korisnika ovo su pozitivne vijesti, jer s konkurencijom iz amd-a može doć do padanja cijena trenutnih intelovih nada. Tako da, tko voli nek izvoli, izbora će bit za sve.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
neaktivan

50% brzi od intelovih procesora???AMD fanovi,molim vas nemojte mi dati TD odmah(ja sam isto veliki fan AMD-a) ali nema sanse,ako 8 jezgreni BD jedva pobijedi i7 2600 onda nemoram dalje pricati....ali mene ne zanima snaga niti brojevi na benchmarcima,nego meni je bitno da si taj procesor mogu kupiti za normalne pare a ne da trosim soma i pol kuna za procesor i soma za neku obicnu plocu kao kod intela.za razliku u cijeni si kupim amd quad,neku solidnu plocu,rame ako ne i napajanje uz rame.AMD ce uvijek biti za mene na 1. mjestu jer on nudi puno vise nego sto ja trebam a da nemoram baciti pare bezveze....

Phenom II dual core addict
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Snakepriest kaže...

50% brzi od intelovih procesora???AMD fanovi,molim vas nemojte mi dati TD odmah(ja sam isto veliki fan AMD-a) ali nema sanse,ako 8 jezgreni BD jedva pobijedi i7 2600 onda nemoram dalje pricati....ali mene ne zanima snaga niti brojevi na benchmarcima,nego meni je bitno da si taj procesor mogu kupiti za normalne pare a ne da trosim soma i pol kuna za procesor i soma za neku obicnu plocu kao kod intela.za razliku u cijeni si kupim amd quad,neku solidnu plocu,rame ako ne i napajanje uz rame.AMD ce uvijek biti za mene na 1. mjestu jer on nudi puno vise nego sto ja trebam a da nemoram baciti pare bezveze....

Ko zna nismo svi vidovnjaci da vidimo u budućnost možda bude brži id i7

16 godina
protjeran
leobugi kaže...

980X je cca 3 puta skuplji od osmojezgrenog buldozera

14 godina
neaktivan
Ma neka naprave procesor sa 100,000,000 jezgri, vecina ne koristi 4 jezgre ... Hahaha
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene još uvijek služi moj Pentium Dual-Core E5800 overclockiran na 3.8Ghz

[url=http://profile.xfire.com/fairiyjewely][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/fairiyjewely.png[/img][/url]

3 0 hvala 0
17 godina
Snakepriest kaže...

Bager X8 ce bit znatno brzi dok X6 nekaj manje, u dosta situacija od i7 2600k zbog svoje arhitekture tj tam di se može iskoristit ono kaj nudi X8 a opet u nekim drugim situacijama ce bit poravnati tak to nekak ide recimo.{#}

Uglavnom i7 2600k ima 4 jezgre, i Hiper-trading znaci još neke 4 virtualne jezgre pa ih na kraju ko ispadne 8 no prave jezgre su samo njih 4. S druge strane Bager X8 recimo nema virtualnih, jezgri vec 4 modula po dvije prave jezgre a snaga jednog modula sa dvije jezgre je 80% snage dvije prave klasicne jezgre.{#}

Kad neki program ili bilo kaj drugo neka situacija, znaci na Windowsima u radu treba jaki Multithreading i ak imaš na raspolaganju 8 pravih jezgri to je uvjek puno bolje od nekih virtualnih u primjeru Intel-Hiper-Threading i normalno. Za kraj Bageri nisu stari Phenom II procesori, vec ce bit znatno brzi od njih pa kad se to sve uzme u obzir situacija je tu prilicno jasna bez greške.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

Ma ljudi zaboravite uspoređivati Sandy-a s Bulldozerima, Bull-ovi će se moći uspoređivati samo s Ivy-em i to je tržišno tako i nariktano.

Zato i intel već ubrzano priprema Ivy za tržište.

Jjedino mi je žao ljudi koji su sad potrošili lovu na Sandy-a jer onda standardno opet slijedi novi socketi od intela za njihove nove "Bridge" procesore :D

t.r.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
T-Rad kaže...

Ma ljudi zaboravite uspoređivati Sandy-a s Bulldozerima, Bull-ovi će se moći uspoređivati samo s Ivy-em i to je tržišno tako i nariktano.

Jjedino mi je žao ljudi koji su sad potrošili lovu na Sandy-a jer onda standardno opet slijedi novi socketi od intela za njihove nove "Bridge" procesore :D

Meni je žao ljudi koji troše novce na Ivy  jer će doći nakon njega nešto još bolje i brže na nekom novom socketu?

Jesi shvatio besmislenost svojih riječi?

16 godina
protjeran
movie kaže...
T-Rad kaže...

Meni je žao ljudi koji troše novce na Ivy  jer će doći nakon njega nešto još bolje i brže na nekom novom socketu?

Jesi shvatio besmislenost svojih riječi?

Lifespan Ivy-a je  umjetno kratak,kakvih pola godine doslovno,klasično ponašanje Intela prema kupcima,bespotrebno mjenjanje socketa dva puta godišnje.

14 godina
neaktivan

jel izasao bulldozer?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
protjeran

izlazi polovicom 8 mjeseca ili u 9 mjesecu

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li nekih novijih saznanja oko Bulldozer-a? Malo refresh-a.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
infeqt0r kaže...

imaš temu sa 70 strana pa se načitaj

14 godina
neaktivan

Veselim se izlasku Bulldozera da vidimo i to cudo, samo pitanje - tko će i kako to iskoristiti??

Sandy je neiskoristiv (s mog skromnog gamerskog stajališta), a opet koliko će to stajati love ako će biti toliko bolji od Sandy-a.

Imat cemo opet seriju od 9000kn + , ali ipak, vlasnika će biti, samo pitanje koliko i na koju publiku se cilja.

Iako nekako sumnjam u tolike razlike ali ajd, nije da sudjelujem u izradi... mnoga su lupetanja po net-u.

Živi bili pa vidjeli..

Max
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 4:05 (Max23).

0 0 hvala 0
17 godina
Max23 kaže...

Veselim se izlasku Bulldozera da vidimo i to cudo, samo pitanje - tko će i kako to iskoristiti??

Sandy je neiskoristiv (s mog skromnog gamerskog stajališta), a opet koliko će to stajati love ako će biti toliko bolji od Sandy-a.

Imat cemo opet seriju od 9000kn + , ali ipak, vlasnika će biti, samo pitanje koliko i na koju publiku se cilja.

Iako nekako sumnjam u tolike razlike ali ajd, nije da sudjelujem u izradi... mnoga su lupetanja po net-u.

Živi bili pa vidjeli..

Ha? Iz koje staklenke su ti ispali ovi monolozi... Imaš gore spomenuti link sa 70tak stranica, pa malo lovi kontakt sa stvarnoscu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 4:48 (overhaul).
16 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Ima, promjenjena je maska ima nove farove i servisi se rade rijeđe tek nakon 50 000. A? Da vidim može li Intel bolje?

D.L
14 godina
neaktivan

"Podsjećamo, FX procesori kodnog naziva Zambezi, bazirani na Bulldozer arhitekturi, dolaze u verzijama sa 4, 6 i 8 jezgri, a proizvode se 32nm tehnologijom izrade."

Iz ove staklenke. Ovo je moj komentar/mišljenje. Čemu ruganje??

Bulldozer sa 8 jezgri sigurno nece kostati kao jedan i5 2500k ili i7 2600kn, a u odnosu na njih i njihove neiskorištene performanse (sagledao sam to s osobnog gamerskog stajalista) su neusporedive.

Ali kažem, samo nagađam, tj. iznosim mišljenje.

Svaki novitet je dobro došao, jedino i zadnje što je najbitnije je omjer uloženog/dobivenog..

Max
17 godina
Ma to sam rekao jer se odavno zna cijena 8jezgrenih fx profesora, zato sam ti i rekao dna odes na ovaj spomenuti thread - komentiras glasine iz prvog mjeseca ako nisi skuzio.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice