AMD Athlon 64 X2 6400+ black edition
- poruka: 54
- |
- čitano: 15.378
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Trenutno intel nema konkurencije sta se tice procesora.Oko 5 godina sam bio na AMD-u i ovih dana sam kupio Intela 8200 i Asusovu P5KC-P35 i 4 gige OCZ 6400 sve za oko 2800 kunica.Prezadovoljan.
Ne znam kaj se svi vi furate na te intele i geforce-ice!
Mama i tata rade "pola godine" da bi se "djecica" posije hvalila po forumima svojim silnim 3d markicima!!
Ja imam amd 6400+ Black Edition i preporucam ga svakome!
Namjeravam jos kupiti DUOrb hladnjak i evo mene na magicnih 4Ghz!
Uz 6gb ddr2 800 i 2600xt nema frke!
Za neko vrijeme (pola godine) nova grafa Amd(Ati) naravno i svi sretni!
Ko ne misli da je tako dao Bog da plako!!
tko kaže da moraš imati skupocijenu konf. da bi imao visoki 3D mark06
Test
http://img169.imageshack.us/my.php?image=3dmark06xz2.jpg
Konfiguracija uz cijene ( kupljena prije 5mj, dok sam grafičku prije 1,5mj i platio sam je u Hgspotu 1452 kn (prva...), a rame sam nadograđivao kak sam bio s novcima)
http://forum.bug.hr/forum/topic/stolna_racunala/konfiguracija_do_6500kn/1668.aspx?sort=asc&view=flat
Svaka cast majstore!
Ipak ima jos ljudi kaj nemaju nekaj od intela ili nvidie-ja imam nforce chipset ali to se ne racuna!
Sto se slike tice, otvori se samo do zadnjeg spojlera neke makine!
Kolko ti daje u 3d marku za proc bodova? Meni 2800 bez oc
Jos jedno pitanje: kak napraviti da mi pise konfiguracija ispod kao tebi recimo?!
ma mora otvoriti sliku, meni otvara. malo pričekaj otvoriti će ti se. Za CPU mi daje 2295, a cijeloukupan mi daje 10328.
a za ovo s konfiguracijom odeš tamo gore kad se prijaviš pod moj profil i s lijeve strane imaš za umetnuti potpis i tam upišeš podatke
i zaboravio sam ono najvažnije, testirani 3D Mark06 je pod Vistom 64bit Ultimate
Jesam,a sad cemo vidjeti je li uspjesno!
Ipak je 3870 premija za moju 2600xt ali s igrama nemam problema!
dok budem ja drugu kupoval,valjda bude neka tipa 3900XtX2!!
3d06=5750 na oc grafe @860/2450!
Da,i s 2gb rama,ovih 4 cuvam za novi hladnjak, i za vistu x64!
sada sam gledao da bi si uzeo DFI matičnu 790FX pabi kasnije stavio još koju grafu u crossfire ( neku 3850 ), nekih 2 gige crucial meme PC8500 kasnije bi još dodao naravno i grafu 3870 club 3d ili bi bilo bolje da sačekam phenoma 9600 black ali on baš i nije isplativ koliko sam gledao nove AMD-ove cijene dosta je skup
Iako i sam iman AMD ATHLON 64 X2 6400 + black edition moran priznat da je intel trenutno bolji (AL PROMINIT ĆE SE TO ... UBRZO ) i mislin da bi triba uzet intela. Ja san uzea amd čisto jer san jedan od onih njihovih vjernih kupaca :D
Evo baš sada gledam post na BOL-u i vidim da bi novi Phenom 9850 BE trebao koštati oko 235 dolara što je preko carine i svega toga oko 1300 kn ako ne i manje tako da ću pričekati sada nove benchmarke i pokoji review, mislim da bi taj proc trebao imati neki potencijal a kreće se u cjenovnom rangu sa E 8200 ili E8400
Ja mislim da je 6400+ BE prava zvijer
Ja mislim da je 6400+ BE prava zvijer (Ima otključan faktor!!)

Ja mislim da je 6400+ BE prava zvijer (Ima otključan faktor!!)

Ok, moguce. Znam da 5000BE ima otkljucan množitelj, pa sam pretpostavio da i 6400 BE ima. :)
EVO TI DOKAZ:
igrao sam assassin's creed na max preformansama sa grafom nVidia 8800GTX i odlicnom asusovom matičnom CROSSHAIR i sa 4GB RAM i procesor je cijelo vrijeme radio na 93% - 100% a to je ipak malo čudno dok mi frend igrao sa jadnijim kompom ali sa intel 2 duo i nije mu toliki postotak bio.... svi kažu da amd ne riješava probleme dovoljno brzo u kompu
do nedavno sam samo favorizirao ADM i razočarali su me
Cijena AMD 6400+ Black je u ve-milu oko 1050 kn i on se može fenomenalno dobro kloknut - (nisam probal ali kladio bih se da može i do 4 GHz) naravno sa dobrim hladnjakom primjerice Zalmanom 9700 kojim sam ja kloknul AMD 5000+ Black sa 2.6 na 3.0, a promjena temperature je nezamjetna. Za novce koje košta AMD 6400+ Black može se i kupit dobar Intel. Pošto sam i ja AMD fan preporučam njega.
Ovaj je tu negdje po cijeni, a super se clocka i malo zagrijava

Ovaj je tu negdje po cijeni, a super se clocka i malo zagrijava

gdje imam za kupiti ovaj procesor tražio sam u ventexu i hg-spotu i nemaju -.-
gdje imam za kupiti ovaj procesor tražio sam u ventexu i hg-spotu i nemaju -.-
to je stari procesor, jedino u oglasnicima