jel mislis da bi jedna 880g onda mogla drzati npr. 8320 na 4,0-4,5 GHz bez velikog throttlinga?
AM3 ploca + beta BIOS = FX?
- poruka: 58
- |
- čitano: 15.348
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pa ja cak imam flashan bios sa 890 extreme 3 na 880g extreme 3
Hvala Don Kihoty, radi tocno kako si rekao!
Stavio sam Beta BIOS, kupio FX-8320, resetirao postavke i evo mi kompa na 8 jezgri i 3,5GHz, na ploci staroj 3-4 godine!
Hvala jos jednom!
P.S. Na FX klub temi vele decki da ce sigurno ici na manju voltazu i do 4.0 GHz!
Pitanjce,
Imam ASRock m3a770de pa me zanima jel bih ja mogao pogoniti FX8320 i da li je to uopće moguće :)
Hvala, lp!
Ne, to ti nije moguće.
dajte mi molim vas recite dal bi na Gigabyte MA790XT-UD4P isao koji procesor novije generacije?
trenutno imam phenom II x4 955, a ploca podrzava am3.
skinuo sam zadnje beta drivere, pa ako ko zna sa tom plocom dal se more staviti kaj jace gore...
hvala
Ne. Možeš ti stavit, radit će, al u BIOS-u će ti pisati da ne podržava taj proc, a i neće ti radit komp kako treba, tj neće se proc uopće iskorištavat ak staviš FX proc, nabavi x6 proc, ak niš drugo, kupi si neki dobar cooler i overclockaj tog phenoma..
Ne. Možeš ti stavit, radit će, al u BIOS-u će ti pisati da ne podržava taj proc, a i neće ti radit komp kako treba, tj neće se proc uopće iskorištavat ak staviš FX proc, nabavi x6 proc, ak niš drugo, kupi si neki dobar cooler i overclockaj tog phenoma..
vec jedno vrijeme pokusavam nabaviti x6 ali svugdje mi kazu da je to stari procesor i da ga vise nema za nabaviti... na njuskalu sam isto bio gledao nedugo i nista :/
vec jedno vrijeme pokusavam nabaviti x6 ali svugdje mi kazu da je to stari procesor i da ga vise nema za nabaviti... na njuskalu sam isto bio gledao nedugo i nista :/
Uzmi s ebay-a. Kolko god ti tolko izgledalo, uzmi, samo neka bude 1090t ili 1100t(otključani su)... I po mogućnosti iz EU(iako ih baš nema, i napuhuju cijenu. Evo iz kine za nekih 1000kn.
Ti sam vidi dal se isplati uzimati, imajući u obziru kolko polovne napuhuju cijenu, doć će ti za dva tjedna jer ga većina njih šalje samo u onoj kutijici u kuverti pa brzo dođe...
Bolje još malo prištedi pa prodaj tu ploču i uzmeš si neku polovnu UD-3. Ja sam svoju bio prodao za 450 kn.
hm, kolko mi je sigurno uzimati proc preko ebaya?
Koji procesor tražiš ?
phenom II x6
Možeš dobit full refund ak je neispravan... Iz iskustva ti kažem, meni stigla zotac HD6850 jučer, platio ju 100$, nije se htjela palit, požalio se, i sad evo prije 10min dobio refund... Naručivao sam i proceve, al svi su došli ispravni. Gledaj feedback kakav je na prodavaču, po tome ćeš vidit dal je pouzdan, najjednostavnije.. I pazi da ne piše AS IS ili da nije testiran.. Ti su neispravni/lažni uglavnom. I pazi dobro šta u description-u piše, možda je frajer natuknuo da ne radi kako treba pa će se na to izvlačit ak budeš dobio neispravni procesor / ili općenito štogod kupio na ebayu.
Možeš dobit full refund ak je neispravan... Iz iskustva ti kažem, meni stigla zotac HD6850 jučer, platio ju 100$, nije se htjela palit, požalio se, i sad evo prije 10min dobio refund... Naručivao sam i proceve, al svi su došli ispravni. Gledaj feedback kakav je na prodavaču, po tome ćeš vidit dal je pouzdan, najjednostavnije.. I pazi da ne piše AS IS ili da nije testiran.. Ti su neispravni/lažni uglavnom. I pazi dobro šta u description-u piše, možda je frajer natuknuo da ne radi kako treba pa će se na to izvlačit ak budeš dobio neispravni procesor / ili općenito štogod kupio na ebayu.
po takvome ovaj koji si mi linkao se isplati od tog lika uzeti?
po takvome ovaj koji si mi linkao se isplati od tog lika uzeti?
Pa po ovome što vidim u feedback-u njegovom od njegovih kupaca isplati se uzet, jer frajer je očito pouzdan, prodaje sav mogući hardware i ima pozitivne feedback-ove, tako da, ak ti nije žao dat 1000kn za taj procesor, uzmi, dok imaš drugu mogućnost koju ti je iTomic napisao, prodaj ploču i proc, nadodaj na tu cifru 1000kn, i kupi si ploču(od love koje si dobio za svoj porc i ploču) i fx8320(1000kn u edigital).
budem razmotrio oba 2 stvari.
ima koja ploca da bi preporucili?
Pošto ima 880G Extreme 3 ploču razmišljam o kupovini FX-a. Gledam pod podržane procesore i FX 6300 je stavljen dok FX 8320 nije, a pošto je razlika niti 200kn radije bih 8320 kupio.
Kolko vidim zadnji BIOS je 2.10, a beta BIOS L2.03.
Kojeg bi bilo bolje staviti te da li će raditi 8320 dobro?
da to i mene zanima,nije stavljen 8230 i jos vise me zanima da li ce podrzat steamroller posto mi je ovaj 955be jod uvijek sasvim dobar...

Pošto ima 880G Extreme 3 ploču razmišljam o kupovini FX-a. Gledam pod podržane procesore i FX 6300 je stavljen dok FX 8320 nije, a pošto je razlika niti 200kn radije bih 8320 kupio.
Ukoliko podržava FX6300 podržava i 8320 iako ja nebih stavio taj CPU na tu ploču, prodaš ju za 300 kunića, dodaš malo i imaš ASUS M5A97 R2.0 sa nativnom podrškom za nove FX-eve.
Te ploče mi se nisu svidjele po pitanju overclocka za Thubana kamoli za FX, 880G možeš flashati u 890tku ali je po meni to i dalje loša MBO.
Ukoliko podržava FX6300 podržava i 8320 iako ja nebih stavio taj CPU na tu ploču, prodaš ju za 300 kunića, dodaš malo i imaš ASUS M5A97 R2.0 sa nativnom podrškom za nove FX-eve.
Te ploče mi se nisu svidjele po pitanju overclocka za Thubana kamoli za FX, 880G možeš flashati u 890tku ali je po meni to i dalje loša MBO.
Što nije ta Asusica "loša" za FX-a? Jer ga planiram OC-at, a ima 4+2 regulaciju, a za FX-a je poželjno 8+2 regulacija napona kao što moja ploča ima.
I ja bi najradije uzeo novu ploču (Gigu 970A UD3 sam pikirao), ali to mi je dodatni trošak od cca 400kn ako ovu prodam za 300. Za početak sam mislio vozit FX-a na ovoj ploči pa za par mjeseci uzet novu ploču.
Sa tom ASUS MBO možeš voziti FX 8000 bez problema na 4.5GHZ sa adekvatnim coolerom i naponom, radi se izdržljivoj DIGI regulaciji sa dobrim hladnjacima na njoj, nemaj brige.
Prodaj Asrokicu i kupi nju, za 80HRK više imaš i 970 UD3(raspitaj se koja revizija u ADM.hr) pa razmisli i o njoj.
Obe imaju mnogo bolju regulaciju od te tvoje ploče unatoč tome što ASUS MBO ima 4+2 regulaciju.
E sada nešto bitno, ASUS ima dvije opcije overclocka, napon na offset i manual.
Offset opcija je loša i nimalo mi se nije svidjela, dok kod manual opcije overvolta skoro pa nema ali je problem u tome što onda ne radi CNQ i MBO ne spušta napon u idleu.
Zato bi ti preporučio Gigabyte 970 UD3 ili polovnjaču UD5 od Tomića koju sada prodaje za 850HRK, vrhunska cijena za vrhunsku ploču.
I ako ti što znači, M5A97R2.0 ima UEFI bios a GB nema.
Sa tom ASUS MBO možeš voziti FX 8000 bez problema na 4.5GHZ sa adekvatnim coolerom i naponom, radi se izdržljivoj DIGI regulaciji sa dobrim hladnjacima na njoj, nemaj brige.
Prodaj Asrokicu i kupi nju, za 80HRK više imaš i 970 UD3(raspitaj se koja revizija u ADM.hr) pa razmisli i o njoj.
Obe imaju mnogo bolju regulaciju od te tvoje ploče unatoč tome što ASUS MBO ima 4+2 regulaciju.
E sada nešto bitno, ASUS ima dvije opcije overclocka, napon na offset i manual.
Offset opcija je loša i nimalo mi se nije svidjela, dok kod manual opcije overvolta skoro pa nema ali je problem u tome što onda ne radi CNQ i MBO ne spušta napon u idleu.
Zato bi ti preporučio Gigabyte 970 UD3 ili polovnjaču UD5 od Tomića koju sada prodaje za 850HRK, vrhunska cijena za vrhunsku ploču.
I ako ti što znači, M5A97R2.0 ima UEFI bios a GB nema.
Ovo sa CNQ me ne brine jer si složim 2 bios profila, jedan gdje je oc-an proc, a drugi stock. Vjerujem da to ima i Asus?
Sad imam jedan profil gdje je Phenom oc-an na 3.9ghz koji koristim kad igram, a u drugom je downclockan na 3.0ghz i sa malim naponom dok surfam, gledam filmove i ostalo.
Uefi mi nije bitan.
Neznam, Giga mi se više sviđa, budem vidio kako će sve ispast s lovom.
Još se pomalo i dvoumim između 6300 i 8320.
Ovo sa CNQ me ne brine jer si složim 2 bios profila, jedan gdje je oc-an proc, a drugi stock. Vjerujem da to ima i Asus?
Sad imam jedan profil gdje je Phenom oc-an na 3.9ghz koji koristim kad igram, a u drugom je downclockan na 3.0ghz i sa malim naponom dok surfam, gledam filmove i ostalo.
Uefi mi nije bitan.
Neznam, Giga mi se više sviđa, budem vidio kako će sve ispast s lovom.
Još se pomalo i dvoumim između 6300 i 8320.
Možeš si slagati BIOS profile, imaš tu opciju i sa tom ASUS MBO.
U tom bi slučaju bocnuo ASUS MBO :)
Nemoj se dvoumiti, FX8320 je osjetno bolja opcija i protegni se na tu opciju u svakom slučaju.
jel tko probao na gigabyte GA-MA790XT-UD4P piknut fx6300 ili neki 8 jezgreni fx
uzeo bi fx-a al me strah da nisu kompatibilni bezobzira na bios
jel tko probao na gigabyte GA-MA790XT-UD4P piknut fx6300 ili neki 8 jezgreni fx
uzeo bi fx-a al me strah da nisu kompatibilni bezobzira na bios
na gigabyte stranice ne stoji da podržava FX procesore evo link idi na dno stranice i vidi
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3010
ma znam da tamo nepise, prvo sam tam isel gledat al me zanima da se mozda sa zadnim beta biosom dodala podrska za FX