AM3 ploca + beta BIOS = FX?

poruka: 58
|
čitano: 15.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AM3 ploca + beta BIOS = FX?

jel mislis da bi jedna 880g onda mogla drzati npr. 8320 na 4,0-4,5 GHz bez velikog throttlinga?

14 godina
890 extreme 3 je ista maticna kao i 880g extreme 3.
Pa ja cak imam flashan bios sa 890 extreme 3 na 880g extreme 3
robimarko@gmail.com
13 godina

Hvala Don Kihoty, radi tocno kako si rekao!

Stavio sam Beta BIOS, kupio FX-8320, resetirao postavke i evo mi kompa na 8 jezgri i 3,5GHz, na ploci staroj 3-4 godine!

Hvala jos jednom! {#}

P.S. Na FX klub temi vele decki da ce sigurno ici na manju voltazu i do 4.0 GHz!

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Pitanjce, 

Imam ASRock m3a770de pa me zanima jel bih ja mogao pogoniti FX8320 i da li je to uopće moguće :)

Hvala, lp!

WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 0:45 (WithSkill).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

dajte mi molim vas recite dal bi na Gigabyte MA790XT-UD4P isao koji procesor novije generacije?

trenutno imam phenom II x4 955, a ploca podrzava am3.

skinuo sam zadnje beta drivere, pa ako ko zna sa tom plocom dal se more staviti kaj jace gore...

hvala

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3010

Ne. Možeš ti stavit, radit će, al u BIOS-u će ti pisati da ne podržava taj proc, a i neće ti radit komp kako treba, tj neće se proc uopće iskorištavat ak staviš FX proc, nabavi x6 proc, ak niš drugo, kupi si neki dobar cooler i overclockaj tog phenoma..
Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
12 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Ne. Možeš ti stavit, radit će, al u BIOS-u će ti pisati da ne podržava taj proc, a i neće ti radit komp kako treba, tj neće se proc uopće iskorištavat ak staviš FX proc, nabavi x6 proc, ak niš drugo, kupi si neki dobar cooler i overclockaj tog phenoma..

vec jedno vrijeme pokusavam nabaviti x6 ali svugdje mi kazu da je to stari procesor i da ga vise nema za nabaviti... na njuskalu sam isto bio gledao nedugo i nista :/

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
13 godina
LeftY_CRO kaže...
ramzocro-HCR kaže...

vec jedno vrijeme pokusavam nabaviti x6 ali svugdje mi kazu da je to stari procesor i da ga vise nema za nabaviti... na njuskalu sam isto bio gledao nedugo i nista :/

Uzmi s ebay-a. Kolko god ti tolko izgledalo, uzmi, samo neka bude 1090t ili 1100t(otključani su)... I po mogućnosti iz EU(iako ih baš nema, i napuhuju cijenu. Evo iz kine za nekih 1000kn.

Ti sam vidi dal se isplati uzimati, imajući u obziru kolko polovne napuhuju cijenu, doć će ti za dva tjedna jer ga većina njih šalje samo u onoj kutijici u kuverti pa brzo dođe... {#}

14 godina

Bolje još malo prištedi pa prodaj tu ploču i uzmeš si neku polovnu UD-3. Ja sam svoju bio prodao za 450 kn.

12 godina
neaktivan

hm, kolko mi je sigurno uzimati proc preko ebaya?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koji procesor tražiš ?

12 godina
neaktivan

phenom II x6

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LeftY_CRO kaže...

Možeš dobit full refund ak je neispravan... Iz iskustva ti kažem, meni stigla zotac HD6850 jučer, platio ju 100$, nije se htjela palit, požalio se, i sad evo prije 10min dobio refund... Naručivao sam i proceve, al svi su došli ispravni. Gledaj feedback kakav je na prodavaču, po tome ćeš vidit dal je pouzdan, najjednostavnije.. I pazi da ne piše AS IS ili da nije testiran.. Ti su neispravni/lažni uglavnom. I pazi dobro šta u description-u piše, možda je frajer natuknuo da ne radi kako treba pa će se na to izvlačit ak budeš dobio neispravni procesor / ili općenito štogod kupio na ebayu. {#}

12 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
LeftY_CRO kaže...

Možeš dobit full refund ak je neispravan... Iz iskustva ti kažem, meni stigla zotac HD6850 jučer, platio ju 100$, nije se htjela palit, požalio se, i sad evo prije 10min dobio refund... Naručivao sam i proceve, al svi su došli ispravni. Gledaj feedback kakav je na prodavaču, po tome ćeš vidit dal je pouzdan, najjednostavnije.. I pazi da ne piše AS IS ili da nije testiran.. Ti su neispravni/lažni uglavnom. I pazi dobro šta u description-u piše, možda je frajer natuknuo da ne radi kako treba pa će se na to izvlačit ak budeš dobio neispravni procesor / ili općenito štogod kupio na ebayu. {#}

po takvome ovaj koji si mi linkao se isplati od tog lika uzeti?

13 godina
LeftY_CRO kaže...

po takvome ovaj koji si mi linkao se isplati od tog lika uzeti?

Pa po ovome što vidim u feedback-u njegovom od njegovih kupaca isplati se uzet, jer frajer je očito pouzdan, prodaje sav mogući hardware i ima pozitivne feedback-ove, tako da, ak ti nije žao dat 1000kn za taj procesor, uzmi, dok imaš drugu mogućnost koju ti je iTomic napisao, prodaj ploču i proc, nadodaj na tu cifru 1000kn, i kupi si ploču(od love koje si dobio za svoj porc i ploču) i fx8320(1000kn u edigital). {#}

12 godina
neaktivan

budem razmotrio oba 2 stvari.

ima koja ploca da bi preporucili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pa zavisi šta planiraš, ja ispod UD3 nebi išao, makar bio 970chipset, jer uvijek imaš mogućnost solidnog Overclocka i crossfire-a(za 990chipset imaš i SLi i CF podršku).
15 godina
neaktivan

Pošto ima 880G Extreme 3 ploču razmišljam o kupovini FX-a. Gledam pod podržane procesore i FX 6300 je stavljen dok FX 8320 nije, a pošto je razlika niti 200kn radije bih 8320 kupio.

Kolko vidim zadnji BIOS je 2.10, a beta BIOS L2.03.

Kojeg bi bilo bolje staviti te da li će raditi 8320 dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da to i mene zanima,nije stavljen 8230 i jos vise me zanima da li ce podrzat steamroller posto mi je ovaj 955be jod uvijek sasvim dobar...

marroncevic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Pošto ima 880G Extreme 3 ploču razmišljam o kupovini FX-a. Gledam pod podržane procesore i FX 6300 je stavljen dok FX 8320 nije, a pošto je razlika niti 200kn radije bih 8320 kupio.

Ukoliko podržava FX6300 podržava i 8320 iako ja nebih stavio taj CPU na tu ploču, prodaš ju za 300 kunića, dodaš malo i imaš ASUS M5A97 R2.0 sa nativnom podrškom za nove FX-eve.

Te ploče mi se nisu svidjele po pitanju overclocka za Thubana kamoli za FX, 880G možeš flashati u 890tku ali je po meni to i dalje loša MBO.

primjer

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 13:36 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
veki22 kaže...

Ukoliko podržava FX6300 podržava i 8320 iako ja nebih stavio taj CPU na tu ploču, prodaš ju za 300 kunića, dodaš malo i imaš ASUS M5A97 R2.0 sa nativnom podrškom za nove FX-eve.

Te ploče mi se nisu svidjele po pitanju overclocka za Thubana kamoli za FX, 880G možeš flashati u 890tku ali je po meni to i dalje loša MBO.

primjer

Što nije ta Asusica "loša" za FX-a? Jer ga planiram OC-at, a ima 4+2 regulaciju, a za FX-a je poželjno 8+2 regulacija napona kao što moja ploča ima.

I ja bi najradije uzeo novu ploču (Gigu 970A UD3 sam pikirao), ali to mi je dodatni trošak od cca 400kn ako ovu prodam za 300. Za početak sam mislio vozit FX-a na ovoj ploči pa za par mjeseci uzet novu ploču.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 14:46 (veki22).
14 godina

Sa tom ASUS MBO možeš voziti FX 8000 bez problema na 4.5GHZ sa adekvatnim coolerom i naponom, radi se izdržljivoj DIGI regulaciji sa dobrim hladnjacima na njoj, nemaj brige.

Prodaj Asrokicu i kupi nju, za 80HRK više imaš i 970 UD3(raspitaj se koja revizija u ADM.hr) pa razmisli i o njoj.

Obe imaju mnogo bolju regulaciju od te tvoje ploče unatoč tome što ASUS MBO ima 4+2 regulaciju.

E sada nešto bitno, ASUS ima dvije opcije overclocka, napon na offset i manual.

Offset opcija je loša i nimalo mi se nije svidjela, dok kod manual opcije overvolta skoro pa nema ali je problem u tome što onda ne radi CNQ i MBO ne spušta napon u idleu.

Zato bi ti preporučio Gigabyte 970 UD3 ili polovnjaču UD5 od Tomića koju sada prodaje za 850HRK, vrhunska cijena za vrhunsku ploču.

I ako ti što znači, M5A97R2.0 ima UEFI bios a GB nema.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 15:36 (zoharbizo).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Sa tom ASUS MBO možeš voziti FX 8000 bez problema na 4.5GHZ sa adekvatnim coolerom i naponom, radi se izdržljivoj DIGI regulaciji sa dobrim hladnjacima na njoj, nemaj brige.

Prodaj Asrokicu i kupi nju, za 80HRK više imaš i 970 UD3(raspitaj se koja revizija u ADM.hr) pa razmisli i o njoj.

Obe imaju mnogo bolju regulaciju od te tvoje ploče unatoč tome što ASUS MBO ima 4+2 regulaciju.

E sada nešto bitno, ASUS ima dvije opcije overclocka, napon na offset i manual.

Offset opcija je loša i nimalo mi se nije svidjela, dok kod manual opcije overvolta skoro pa nema ali je problem u tome što onda ne radi CNQ i MBO ne spušta napon u idleu.

Zato bi ti preporučio Gigabyte 970 UD3 ili polovnjaču UD5 od Tomića koju sada prodaje za 850HRK, vrhunska cijena za vrhunsku ploču.

I ako ti što znači, M5A97R2.0 ima UEFI bios a GB nema.

Ovo sa CNQ me ne brine jer si složim 2 bios profila, jedan gdje je oc-an proc, a drugi stock. Vjerujem da to ima i Asus?

Sad imam jedan profil gdje je Phenom oc-an na 3.9ghz koji koristim kad igram, a u drugom je downclockan na 3.0ghz i  sa malim naponom dok surfam, gledam filmove i ostalo.

Uefi mi nije bitan. 

Neznam, Giga mi se više sviđa, budem vidio kako će sve ispast s lovom.

Još se pomalo i dvoumim između 6300 i 8320. 

14 godina
veki22 kaže...

Ovo sa CNQ me ne brine jer si složim 2 bios profila, jedan gdje je oc-an proc, a drugi stock. Vjerujem da to ima i Asus?

Sad imam jedan profil gdje je Phenom oc-an na 3.9ghz koji koristim kad igram, a u drugom je downclockan na 3.0ghz i  sa malim naponom dok surfam, gledam filmove i ostalo.

Uefi mi nije bitan. 

Neznam, Giga mi se više sviđa, budem vidio kako će sve ispast s lovom.

Još se pomalo i dvoumim između 6300 i 8320. 

Možeš si slagati BIOS profile, imaš tu opciju i sa tom ASUS MBO.

U tom bi slučaju bocnuo ASUS MBO :)

Nemoj se dvoumiti, FX8320 je osjetno bolja opcija i protegni se na tu opciju u svakom slučaju.

iclock2much
12 godina

jel tko probao na gigabyte GA-MA790XT-UD4P piknut fx6300 ili neki 8 jezgreni fx

uzeo bi fx-a al me strah da nisu kompatibilni bezobzira na bios

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SiNkE.Zgb kaže...

jel tko probao na gigabyte GA-MA790XT-UD4P piknut fx6300 ili neki 8 jezgreni fx

uzeo bi fx-a al me strah da nisu kompatibilni bezobzira na bios

na gigabyte stranice ne stoji da podržava FX procesore evo link idi na dno stranice i vidi

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 19:56 (mirzet1976).
12 godina

ma znam da tamo nepise, prvo sam tam isel gledat al me zanima da se mozda sa zadnim beta biosom dodala podrska za FX

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice