Ok, i Don šta ima novog hardware kod tebe ? za koga su one intel ploče koje si slikao ?
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
- poruka: 3.556
- |
- čitano: 455.177
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
They see me (t)rollin', they hateing..
Ja se kladim Don, doma skriva cijelu kolekciju Intela., al na forumu fura AMD,
Ja se kladim Don, doma skriva cijelu kolekciju Intela., al na forumu fura AMD,
Imam ih dosta S370 i S478.
They see me (t)rollin', they hateing..
Ne, ozbiljno te pitam, čemu se praviš na PCE neki tikvan kad se zna tko si i čime se baviš. Ili misliš da su tamo ljudi glupi i neuki?
Zbilja te ne kužim. Smatram te ozbiljnim članom ovdje no očito je da sam se prevario jer ono je fakat dno dna na koje korisnik može pasti.
Čemu takav stav?
Ne, ozbiljno te pitam, čemu se praviš na PCE neki tikvan kad se zna tko si i čime se baviš. Ili misliš da su tamo ljudi glupi i neuki?
Zbilja te ne kužim. Smatram te ozbiljnim članom ovdje no očito je da sam se prevario jer ono je fakat dno dna na koje korisnik može pasti.
Čemu takav stav?
Pa zamisli to ovako:
- ja nemam pojma o tome i želim iskreno drugo mišljenje o ploči. Jedno sam dobio, zar ne?
Čemu takav stav?
Pa zamisli to ovako:
- ja nemam pojma o tome i želim iskreno drugo mišljenje o ploči. Jedno sam dobio, zar ne?
Ali čemu praviš budale od ljudi? To ti je neka zanimacija kad ti je dosadno ili?
Jer gle takve pi*darije prolaze na nekim forumima no tamo gdje ekipa zna tko si to neće tolerirat. Samo sebi štetiš. Plus dobio si odgovor najvećeg trola koji se sjetio nabit postove za plac.
Zašto trola, tip si je kupio CHV. Umjesto da si počeo trolati, mogao si dati mišljenje o ploči.
Ako ga nemaš, OK, prešutjet ću.
Haha koje pizkarije radite na PCE, jao jao
Zašto trola, tip si je kupio CHV. Umjesto da si počeo trolati, mogao si dati mišljenje o ploči.
Ako ga nemaš, OK, prešutjet ću.
Tip je trol, nisi tamo aktivan pa ne znaš kakve gluposti valja, naravno kad počne u tom stilu postovi se brišu jer nema smisla da to ostaje.
No vratimo se na tebe. Ako već raspolažeš informacijama i znanjem, i spreman si ga podijeliti s drugim, pa koga vraga onda to ne napraviš i tamo umijesto da se onako omalovažavaš? Nitko te neće ugrist ako tamo napišeš pokoju razumnu.
Pobogu to je ko da sam ja ovdje došao i počeo podbadat ekipu umjesto da podjelim ono malo što znam.
Moram priznat da zaista ne razumijem tvoj stav.
Tip je trol, nisi tamo aktivan pa ne znaš kakve gluposti valja, naravno kad počne u tom stilu postovi se brišu jer nema smisla da to ostaje.
No vratimo se na tebe. Ako već raspolažeš informacijama i znanjem, i spreman si ga podijeliti s drugim, pa koga vraga onda to ne napraviš i tamo umijesto da se onako omalovažavaš? Nitko te neće ugrist ako tamo napišeš pokoju razumnu.
Pobogu to je ko da sam ja ovdje došao i počeo podbadat ekipu umjesto da podjelim ono malo što znam.
Moram priznat da zaista ne razumijem tvoj stav.
Pa prije par mjeseci sam napisao dobar post sa par objašnjenja, linkova na BETA BIOS-e
itd, i post mi je bio izbrisan (u tvojoj temi, vjerovatno si ga ti sam izbrisao),
tako da sam se prestao truditi. Mislim, ako pametno ne prolazi, bolje onda pravit se glup.
Pametne postove ostavljam tamo gdje ih netko i pročita.
Nema ovo smisla vidim, a i nije niti da imam vremena da ga ovako uzaludno trošim.
Ti moj post smatraš napadom, tamo ono tvoje smatraju trolanjem, jer ruku na srce to bi bilo kao da ovdje ili tamo dođe Krešo ili Beren i pita jel valja kaj taj AMD FX-8150.
Da ja ovdje dođem i pitam što mislite o Seasonic SS-760KM bi osobno smatrao trolanjem i pod*bavanjem ljudi, i bilo bi mi ispod časti tako nešto radit a da ujedno znam da ta druga strana zna tko sam. Ne znam razmišljaš li i ti na takav način no tamo dosta normalne ekipe (barem onaj dio koji i osobno poznajem) razmišlja upravo tako. Možda sam naivan, možda sam glup, no uvijek mi je na forumu (na kojem god bio) namjera samo jedna a to je ako mogu dam savjet onome tko ga treba.
No kao što rekoh vidim da ovo nema smisla, i iako još uvijek ne shvaćam tvoje postupke na onom forumu, nemam niti volje niti vremena pokušati shvatiti ih.
lol kak ne shvacate dona on je samo htio ispast sarkastican i dobit feedback od tom modelu razlicith profila ljudi na PCEu ,,, nije to trolanje ,,,
Vjeruj mi tanka je granica između sarkazma i flejma/trolanja. Jer ako je tražio feedback to se radi na drugačiji način no on to zna, nije se jučer rodio. Post se može lijepo i informativno napisati. A ne bacat mine pa tko nagazi, nagazio je.
Onda fino napišeš čujte zanimaju me vaša iskustva s tom i tom pločom pa napišite čime ste zadovoljni, čime niste i zašto niste. Ali iskustva, ne mišljenje. Iskustva korisnika, koji posjeduju tu ploču pa ako su voljni nešto napisati. Oni koji je nemaju i za nju znaju samo zato jer su nešto pročitali ionako nije bitno što misle.
To bi se onda prokomentiralo u posve drugom svjetlu - kao neka anketa/istraživanje pošto se zna da šljaka s ASrockom pa ga zanima feedback. A ne onako ko da je jučer sletio s marsa i traži savjet. Valja li što ta ploča? Ko da ima dva petka
No opet to je samo moje možda glupo, možda naivno mišljenje.
To je nešto što bi ja napravio.
a čovjek htio saznat dojmove i usput se malo zabavit :D
+ što nije neprikladno malo tu ga u temi o bulldozeru za to ispitivat kad postoji potpuno normalno funkcionirajući sustav privatnih poruka?
Wolfy, da me pitaš šta mislim o Rubyconima, pa ja bi ti kao čo'ek odgovorio ono što ja osobno mislim o njima.
I da me pitaš dali su bolji od Sayno kondezatora, i tad bi ti dao svoje mišljenje.
Nije me briga što možda i sam znaš odgovor. Ja sam na PCE neiskusan korisnik,
a taj se forum evo već drugi put pokazao kao mjesto neprijateljske okoline za nove korisnike.
Isto je kao i prije 5 godina:
- Po novima se pljucka, samo "stara ekipa" nešto zna.
Pružite ljudima priliku, uživajte u životu. Nije bezveze PCE forum sa najvećim
padom posjećenosti. Jedino što možda još valja je tržižnica (ne znam kakva je sada,
prije je bila buy, sell i trade arena, sad je možda bolje organizirana da se ne mora listati
50ak stranica da bi se našla audio kartica), ali ni to me više ne zanima.
Sami ste si stvorili zid. Ne osuđujem, samo primjećujem.
Wolverine, ti znas da je trolao i Don zna da je trolao. Moze se to nazvati i sarkazmom ali u svakom slucaju pitanje je bilo normalno i u pravoj temi, "pravno" gledano nemosh mu nista, tako da je ovo sad mlacenje prazne slame. Osim toga koliko god bio tvrdoglav, Don nije onaj klasicni usljivi troll a pokoje ovako sarkasticno pitanje nije nikakav problem. Ali sta stvarno ti mislis o toj ploci? ;)
Wolfy, da me pitaš šta mislim o Rubyconima, pa ja bi ti kao čo'ek odgovorio ono što ja osobno mislim o njima.
I da me pitaš dali su bolji od Sayno kondezatora, i tad bi ti dao svoje mišljenje.
Nije me briga što možda i sam znaš odgovor. Ja sam na PCE neiskusan korisnik,
a taj se forum evo već drugi put pokazao kao mjesto neprijateljske okoline za nove korisnike.
Pružite ljudima priliku, uživajte u životu. Nije bezveze PCE forum sa najvećim
padom posjećenosti. Jedino što možda još valja je tržižnica (ne znam kakva je sada,
prije je bila buy, sell i trade arena, sad je možda bolje organizirana da se ne mora listati
50ak stranica da bi se našla audio kartica), ali ni to me više ne zanima.
Sami ste si stvorili zid. Ne osuđujem, samo primjećujem.
Ovo apsolutno potpisujem. Neki stariji korisnici PCE foruma se ponasaju ko primadone i cim je tvoje misljenje malo razlicito od njihovog nazivaju to glupostima i pocmu se bahatiti. nakon kratkog vremena kad i njima postane jasno da nisu bili u pravu onda ono tvoje misljenje uzimaju kao "pa naravno, otkud ti ideja da bi moglo biti drukcije?" i onda opet ide ono bahato "pitas gluposti".
Daj BlueMax smaraš i pričaš gluposti.
Just kidding!
Nit si neiskusan korisnik nit se takvim tamo trebaš smatrat. Tamo nitko nikeg neće ugrist ako napiše koju pametnu a da pri tom ne flejma ili reklamira sebe kao neku firmu.
Ne bi se složio da je tamo neprijateljska okolina. To su gluposti koje potpaljuje ekipa koja je tamo dobila ban a zbog ćega je sama kriva. Bilo zbog konstanotg flejmanja bilo zbog prevara na tržnici bilo zbog ponašanja.
A ja sam tamo od 2005 i kad sam došao nisam bio cvijeće od korisnika, no nisam bio niti trol. Kad sam nešto pitao i dobio odgovor od tipa masniog/raka/jelca ili nekog forumaša s iskustvom koji bi mi dao savjet i eventualno neke smjernice rekao bi hvala.
Danas dođe klinjo i nakon što mu daš savjet te pošalje u krasan qrac i dere po svom. No zašto da to pričam kad ste toga svjesni i vi ovdje.
Ako se u startu postaviš kako treba neće te nitko kažnjavat niti držat na piku. Ali ako se pokažeš kao trol vjeruj mi brzo će ti karijera završit.I iskreno to smatram ispravnim.
Pobogu pa lik otvori temu o raid poljima ili sl na što mu netko tipa, bubam sada,old iggy odgovori na način da mu opiše sve u detalj što bi lik kasnije pokušao pobit svojim mišljenjima. Jer on misli da zna nešto a u biti ne zna ništa, no bez pardona ide učit tipa koji se time bavi već godinama. To je ono što se tamo ne tolerira. Ovdje imate tu slobodu, ovdje član može jedan dan pitat koja je razlika između glossy i matt panela, drugi dan prodavat fore kako vidi razliku između TN-ca i IPS-a i da mu je TN-ac bolji i to dokazat screenshotom da bi nakon tjedan dana već počeo ekipi davat savjete o kupovini
Tamo neće tolerirat lika koji je lijen pročitat zadnju stranu teme ili koristiti tražilicu, ne možeš mi postavit pitanje koji cooler za X4 955 kad je na isto to pitanje odgovoreno prije 5 postova.
Ima i na PCE nove ekipe koja bez bada uredno prebiva na forumu. Ponavljam tamo sam već preko 5 godina jako puno ljudi sa tog foruma znam osobno sa skupova i nije to nikakav bauk od foruma. Nisam neki znalac, za mnoge od njih sam njub, no znam gdje su granice mi granice. Ljudi zaborave da će se premanjima odnosit onako kako se i oni postave.
Evo toliko od mene. Kasno je brate idem spavat
P.S. ako moderator želi može (vjerojatno i bude) ovo sve obrisat, neću se bunit. Moglo je preko PM-a, da, no ja barem više volim javnu komunikaciju pa neka i drugi kažu ako misle da imaju što za reći.
Ma neče F1 brisati, ovdje je kvalitetan offtopic prihvaćen, ponekad i poželjan.
Svatko ima svoje mišljenje.
Ja sam dugo bio na PCE, no shvatio sam da ekipa koja jednostavno ima prag
tolerancije širok kao penis vinske mušice ne zaslužuje moje vrijeme.
I da, zašto bih ja uvjek bio netko tko mora sve znati?
I ja se umorim od toga, dnevno dobijam po 50ak i više PM-ova,
naravno, umara me odgoavaranje na to, ali svakom, baš svakom
sam odvojio 5 minuta, uputio i pomogao.
Nekad bih i ja volio da se meni sve servira na pladnju,
da samo "prepišem" i naučim, umjesto da sam istražujem.
Sve što sam ja dobio 2006. na PCE poslije PM-a je to
da koristim "search". Veoma prijateljski mi je spušteno.
Ali nisam jedini. Osobno, nemam ništa protiv PCE-a,
smatram da je tehnički forum OK, ali je atmosfera trula,
jer se jednostavno vidi "Životinjska farma" u toj zajednici.
"Sve su životinje slične, ali neke su sličnije."
Mislim, zašto se zamaraš samnom tamo? Ionako sam tu samo "vikend forumaš",
koji će doći, vidjeti, i otići. Ne želim tamo nikoga niti podcijeniti niti uvrijediti.
No i dalje tvrdim da na klasično pitanje dobijem loš reply. A zar mi to treba?
Ne treba. Imam google, tamo mogu naći što me zanima.
Pismen sam, razumjem engleski, a njemački mi je drugi majčin jezik, snaći ću se.
Ja sam čovjek prakse, ne review-a, i volim i diskutirati i debatirati o nečemu
kad je "iz prve ruke". No tamo to očito neću naći.
Dobar je PCE, ali na BUG.HR se nađe kvalitetnija i opuštenija atmosfera.
Na BUG-u ne vrijedi ona "Dobre sluge - loši gospodari".
Svi smo mi nečja djeca. Svi volimo hardware, software, igramo igrice i papamo burek i ćelape.
koji će doći, vidjeti, i otići. Ne želim tamo nikoga niti podcijeniti niti uvrijediti.
Pa da je došao neki član koji je i tu neki trol iskreno me ne bi bilo briga. No tebe ne vidim kao trola nego kao forumaša koji nekog vraga zna, želi podijelit s drugima i ima status koji ima. Pa mi je u najmanju ruku čudan postupak.
Znam da sad u ovoj situaciji ekipa stoji na tvojoj strani, jer ja sam na ''tuđoj'' zemlji i u ovom sam slučaju bad guy iako tako nisam ni zamislio ovu situaciju.
Mogao sam pustit moderatora da obriše sve i opet bi bilo PCE terror, tko zna možda se nisam ni trebao petljat. Ipak nemam nikakve koristi od toga što tko misli o nekom forumu. Samo su mi te tenzije na relaciji PCE BUG potpuno glupe. A one su tu većinom zbog djetinje zajebancije. Barem koliko ja to vidim.
Smirite tenzije, da ne kažem hormone, i nastavite s raspravmo nakon jednodnevne pauze...
Jasno, ako se opet budete samo svađali - lock na duže vrijeme!
Evo i službeno potvrda za sve Gigabyte 990XXX-XXX modele,
od revizije 1.1 će imati LLC na ploči. Na rev1.0 fizički nema LLC-a kao komponente,
ali postoji VMod da se smanji vDrop.
UD3 je dobila već dvije revizije, rev1.1 i rev1.2,
no čini se da je izgubila jedan dodatni SATA3 kontroler tako da više nema dva eSATA3 nego samo jedan eSATA2.
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4001#ov
Super su im ploče, osobito UD5 i UD7 koje imaju vDrop sa 1.6V na 1.45V, jer nemaju LLC.
Sada su opet popushili kupci, jer ne mogu dobiti rev1.1 for free, isto kao i kod 890xx serije ploča,
gdje rev1.0 nisu imale tool za unlock procesora (a i na ovoj 9xx seriji nije ništa bolje, ljudi svejedno imaju problema
za unlock ploča), pa su i te ploče povučene brzo i stavljene rev2.0 sa unlockom.
Sve u svemu, kada se kupuje Gigabyte ploča, najbolje pričekati rev4.x kao kod recimo 890FX serije.
Radi savršeno, ali se isplati čekati tih 12 mjeseci da ju "usavrše".
Kod Intela Gigabyte radi dobar posao, kod AMD-a ne bas. Stara prica.
Tako i MSI, dok ASUS i ASRock rade bolje i skuplje ploče za Intela..
Super su im ploče, osobito UD5 i UD7 koje imaju vDrop sa 1.6V na 1.45V, jer nemaju LLC.
Sada su opet popushili kupci, jer ne mogu dobiti rev1.1 for free, isto kao i kod 890xx serije ploča,
gdje rev1.0 nisu imale tool za unlock procesora (a i na ovoj 9xx seriji nije ništa bolje, ljudi svejedno imaju problema
za unlock ploča), pa su i te ploče povučene brzo i stavljene rev2.0 sa unlockom.
Sve u svemu, kada se kupuje Gigabyte ploča, najbolje pričekati rev4.x kao kod recimo 890FX serije.
Radi savršeno, ali se isplati čekati tih 12 mjeseci da ju "usavrše".
Na mojoj ploči je vdrop minimalan i za OC nevidim bolju ploču za te novce koliko košta !!
Tako i MSI, dok ASUS i ASRock rade bolje i skuplje ploče za Intela..
Nisam sad shvatio, tko radi bolje ploče za amd nego za intela na kraju?
nisu li oni floppali sa bulldozerima u benchovima, par stranica ranije?
Na mojoj ploči je vdrop minimalan i za OC nevidim bolju ploču za te novce koliko košta !!
UD3 je jedina sa malim vDropom.
Nisam sad shvatio, tko radi bolje ploče za amd nego za intela na kraju?
nisu li oni floppali sa bulldozerima u benchovima, par stranica ranije?
Ne, rade bolje ploče za Intela nego za AMD. Za AMD ploče su "niža klasa" naspram Intelovih.