Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.586
|
čitano: 14.486.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Yap, AMD je bolji u tom slucaju. Sa kojim laptopom ga gledas? ako mozda gledas najjeftiniji HP sa kojim se javlja, onda je bolji odabir isti taj HP, ali sa 3825U.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 23:21 (The_Fichek).
10 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Yap, AMD je bolji u tom slucaju. Sa kojim laptopom ga gledas? ako mozda gledas najjeftiniji HP sa kojim se javlja, onda je bolji odabir isti taj HP, ali sa 3825U.

Moj  laptop  je Lenovo G50-45, izabrao sam AMD, a drugo brine me Toshiba kada budem kupovao drugi za koju godinu, da li će ona i dalje imati kvalitetne laptope s obzirom da je Toshibu uhvatila velika kriza? Mislim da će se ona oporaviti i biti dalje samostalna.

11 godina

Nemam pojma nit me bas interesira financijsko stanje ikakvih firmi i korporacija. Kaj se Lenova tice, nadam se samo da nisi izabrao ReThink model jer vidim da ih ima dosta po nabavi medju jeftinijima. To znaci da se radi o polovnim laptopima smanjenog jamstva.

14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nakon nekog vremena korištenja, da napišem nešto o Asus UX305CA...

DIZAJN, KVALITETA
Ima neke sličnosti sa Apple prijenosnicima. Moram priznat, kad sam ga naručio, očekivao sam da će prednja strana imati one kružne linije kao što sam ih vidio u dosadašnjim testovima, ali došao je sa relativno glatkom površinom i otisci prstiju su manje vidljiviji nego sam mislio da će biti. Meni ne smeta. Sa 12,3mm debljine jedan je od najtanjih ultrabooka, ali pravi dojam se dobije tek kada se vidi uživo. Sa 1,2kg je i vrlo lagan i bez problema se može nositi u jednoj ruci. Ne mogu se oteti dojmu da su mogli staviti nešto manje bezele, da bude bliže XPS 13, ali što je tu je. Lijepo je zaobljen i može se otvoriti jednom rukom ako koga zanima. Kvaliteta je stvarno vrhunska sa all metal kučištem i jednostavno daje jak dojam čvrstoće i da držite nešto vrijedno. Ima 3 USB 3.0 porta, jedan microHDMI (škrti Asus nije uključio adapter ili kabel), izlaz za slušalice i utor za kartice.

EKRAN
Meni najbitnija stavka kada kupujem novi uređaj. 1080p IPS mi je bio must have. Čitajući recenzije očekivao sam prilično dobar ekran, a to sam i dobio. Boje su žive, kutevi su dobri (ne sjajni), crna je iznenađujuće duboka, a bleeding je stvarno minimalan (donji dio ekrana). Prilično je oštar zbog omjera ekrana i rezolucije i općenito je ekran odličan za gledanje multimedije i čitanje teksta. Uglavnom ga držim na 30% osvjetljenja, a kad je malo više svijetla, povećam na 70%.

PERFORMANSE, BATERIJA
Bio sam dosta skeptičan kada sam gledao specifikacije, ali s obzirom za što ja koristim računalo, smatrao sam da će biti dovoljno. I dovoljno je. Core M3, 4GB rama i 256GB su i više nego dovoljna kombinacija za sve koji računalo koriste za surfanje, multimediju, uredske poslove. Za tu cijenu sam lako mogao kupiti 4-jezgreni i7 sa 8gb rama, SSD i grafičkom, ali šta će mi to kad ne bi iskoristio ni dio te snage. Odokativno, baterija će izdržati 7-8 sati stalnog surfanja, gledanja videa ili uredskog rada, što je po meni sasvim dobar rezultat.

TIPKOVNICA, TOUCHPAD
Tipkovnica je vrlo ugodna za tipkanje i ima prilično dubok hod s obzirom na debljinu uređaja. Jedina stvarna mana je nedostatak osvjetljenja što bi stvarno nekad dobro došlo. Touchpad je solidan, neke multitouch gestures su stvarno korisne, ali drugi dan sam odmah išao kupiti miša jer jednostavno nisam naviknut na to.

ZAKLJUČAK
Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan uređajem i ono što sam želio, to sam i dobio. Tanak, lagan prijenosnik sa odličnim ekranom i kvalitetom izrade. Možda je malo overpriced, ali koliko sam gledao konkurencija je još skuplja. Od mene definitivno ima preporuku za one koji nisu zahtjevni, ne igraju, ne pate za sirovim specifikacijama, a traže kvalitetno i dugotrajno. BTW, zaboravio reći, zvučnici su meh iako se reklamiraju pod B&O. Ako nekog još nešto zanima, nek pita.

dolazi uz njega dolazi uz njega
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina

Pozdrav, radim frendu uslugu.

Treba mu laptop min 17", do 6000 KN. Puno se koristi autocad i otvoreni multi tabovi pa racunajte da ce se grijati.

Preferira Toshiba, Dell (da nisu hp i acer).
Nije gejmer, ali treba mu mu procesor. Ima li koji i7 sa 8 GB. Ja trazim vec sat vremena i nista osim jednog asusa ali 15" ekran...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Treba mu laptop min 17", do 6000 KN. Puno se koristi autocad i otvoreni multi tabovi pa racunajte da ce se grijati.
Nije gejmer, ali treba mu mu procesor. Ima li koji i7 sa 8 GB. Ja trazim vec sat vremena i nista osim jednog asusa ali 15" ekran...

Sumnjam da za tu cijenu može naći 17", tek negdje od 8-9 tisuća kuna.

Možeš tražiti i i5 6300HQ, 4 jezgre na 3.2 GHz, hyperthreading i7-ice mu za AutoCad ne treba.

U tom cjenovnom rangu mislim da može naći 15", ACER Aspire V5-591G, Core i5 6300HQ, 8GB, 1000GB, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD, ili HP Pavilion Gaming 15, Core i5 6300HQ, DVDRW, 8GB, 1000GB + 8GB SSD, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 22:00 (tits4bits).
10 godina
neaktivan

Tražim 15.6 ili 17.3 laptop s i3 novije generacije (nisam stručnjak) i ssd min 180 gb, ili hibrid bilo kakav. Office, internet, baterija manje bitna jer bi stajao doma. Acer nepoželjan osim uz dugu garanciju.

Budžet 4000 plafon (3800 poželjno).

Ima li bolje od ovoga: https://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-asus-x554ljxx863d/106431

ili možda http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13381

fujitsu laptop nisam vidio 100 godina :)

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 12:04 (zlovenac).

0 0 hvala 0
13 godina
tits4bits kaže...
Luka123 kaže...

Sumnjam da za tu cijenu može naći 17", tek negdje od 8-9 tisuća kuna.

Možeš tražiti i i5 6300HQ, 4 jezgre na 3.2 GHz, hyperthreading i7-ice mu za AutoCad ne treba.

U tom cjenovnom rangu mislim da može naći 15", ACER Aspire V5-591G, Core i5 6300HQ, 8GB, 1000GB, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD, ili HP Pavilion Gaming 15, Core i5 6300HQ, DVDRW, 8GB, 1000GB + 8GB SSD, GeForce GTX 950M, 15.6" FHD

Nasao sam ovaj jedino:
https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-772g-72f7-173-fhd-nxg61ex008/69094

Jeli vrijedi ista?

11 godina

Ne. i5-6300HQ je ustvari jaci od i7-5500U. i7U je malo pojacani i5U. i7MQ/HQ su druga prica i to su klasicni i7. Znaci Q u imenu znaci quad core, inace je dual core. Vrijedi napomenut da 17.3" naspram 15.6" isto ima cijenu.

Mislim da bi: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+K751LX-TY122D ili isti u Ekupi, samo sa -2GB RAMa: http://www.ekupi.hr/Asus-K751LX-TY009D-i5GTX950M-prijenosno-racunalo-799704.aspx (obrati pozornost na akciju jamstva) bio sasvim dovoljan pa onda nadogradi RAMe.

Jedino, ako bas zeli FHD rezoluciju onda nek gleda malo preskupi model sa i7U: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+F751LX-T4100D ili sa Win za istu cijenu, a bez 7200rpm HDDa: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13184

CAD bas i ne koristi vise od 1 ili 2 fizicke jezgre, ako sam dobro skuzio, a 950M grafa pokriva zahtjevniju 3D namjenu, tak da je to to po meni.

zlovenac

508GB SSHD = 500GB HDD + 8GB SSD Cachea. Sto tocno znaci, ako te interesira, guglaj. SSD se moze naknadno ugraditi bez problema na mjesto optike. Odgovara li ti to? Laptop sa vec ugradjenim SSDom obicno nema HDD i obicno ima nest skuplju cijenu. Asus je inace ok. Konkurent je npr. Dell 5558U za 3050kn pa ugradis Samsung EVO 250GB do cijene Asusa i za nadogradnju ti treba ladica za SSD/HDD koja kosta 100kn. Ili mozda Acer E5-571G-35GY za 3250kn koji jos ima FHD rezu i odlicnu 840M grafu pa nadogradis ili mozda HP Pavilion za nekih 2500kn sa 3825U koji je vjerna kopija i3U po nizoj cijeni pa opet nadogradis SSD.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 12:29 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,

nekako ciljam na to da je ssd ili hibrid već ugrađen (kužim poantu tih diskova, win ide na ssd, ostalo na "obični" disk). Laptop će uzeti brat, ja samo šaljem link, tako da mu želim pojednostaviti stvari.

Evo još jedan u toj konkurenciji:

http://www.ekupi.hr/Lenovo-Z50-75-FHDAMD-A101TBR7M260-2GBNB-80EC004RSC-crna-prijenosno-racunalo-455308.aspx

Ne znam ima li gdje jeftinije, na ekupi je ipak garancija 3 godine.

Dakle, taj, asus i fujitsu iz gornjeg posta. Sad više nije samo i3 u igri, za ove amd nemam pojma valjaju lu. Laptop će biti na stolu, malo jače grijanje ga neće ubiti :)

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Planiram kupiti laptop, budžet je maksimalno 3.800 kn, ali ako malo prelazi tu cifru i ponuda je stvarno jako dobra, možda mogu uzeti i to u obzir.

Laptop bih koristio za surfanje,  programiranje, office aplikacije, igranje nekih manje zahtjevnih igara, rad u Unityju i nešto malo u Photoshopu. Zadovoljan bih bio s dijagonalom 15,6''. Koristio bih Linux, tako da bih izbjegao da dolazi s Windowsima, budući da to valjda podiže cijenu? Već sam pronašao jedan laptop koji mi se čini zanimljivim:

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-100-15ibd-80qq002ssc-core-i5-5200u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-920m-15-6-hd-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620180

Zanima me vaše mišljenje o ovom laptopu i ima li možda neki bolji izbor. Najradije ne bih naručivao laptop već bih ga kupio u trgovini ili neka ga trgovina naruči za mene. Živim u Rijeci, tako da trgovine poput Elipso, Links, Netcom, HGSpot... mogu doći u obzir.

0 0 hvala 0
11 godina

zlovenac

Lako naknadno produljis jamstvo (mos gledat cijene na nabava tako da kucas "brand produljenje" u trazilicu). Taj Z51 nije nesto, bolje gledaj jeftiniji model sa jacim i3-5005U. SSHD gledaj kao maleni plus u odnosu na HDD. SSHD je miljama daleko od obicnog SSDa. Nemozes kontrolirati sto ide na tih 8GB Cachea, procesi kojima bi se najvise sluzio se ubrzavaju, al tesko je rec koji su to uopce procesi. Po meni je bolja stvar zasebni SSD + HDD i to SSD iz ducana jer iz reviewova znas koje ces brzine dobiti (brzine variraju zavisno o modelima, no u svakom slucaju ima osjetno brzu stvar od SSHD/HDDa), npr. Samsung Evo kao daleko najbolji consumer SSD pa gledat onog sa 5g jamstva. SSD ugradnja nije nikakva komplicirana stvar.

Obavezno se treba odlucit zeli li ili ne FHD rezoluciju jer ima cijenu i nema puno laptopa s njom u tom rangu. Z51 je jedan od prvih kao i onaj Acer kojeg sam spomenuo te ima jos jedan Acer F5-571G-38Y9 sa FHD rezom, koji je noviji model od spomenutog E5-571G-35GY, ali 940M grafa je identicna 840M i to je najbolja grafa u tom rangu. M360 iz Lenova je dosta slabija, ako je grafa uopce bitna.

Za kraj bih preporucio i da se odluci zeli li glossy, zrcalni ili nezrcalni, matte ekran.

Nek brat procita ove postove. U slucaju bilokakve nadogradnje, za svaki slucaj je bolje obavijestiti ducan pa ako pricaju da se gubi jamstvo radje njima dat da to obave, makar se tu nema kaj izgubit jamstvo, al eto. Btw. moze uvjetovat kupnju tom ugradnjom kako su to vec radili neki forumasi. Npr., ako slucajno kazu da ugradnja kosta 100-200kn jednostavno kaze da ce kupit u drugom ducanu. Cijene nisu zacementirane, ipak su to trgovci :)

thomas44

Sta got uzeo obavezno prije kupnje checkirat laptop u ducanu. Taj Lenovo je entry model te ima mozda prezrcalan ekran. Specs su super, ali izrada i ekran bi mogli malo razocarat. Meni je najbolji Lenovo u tom rangu 17.3" https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-g70-80-80ff00hysc-core-i3-5020u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-920m-17-3-led-hd-g-lan-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620174, ako sam dobro skuzio tebi bi i malo vise odgovarao 17.3"? i3 unutra je za 0.3Ghz slabiji od idealnog i5-5200U (idealni = grijanje ne koci frekvenciju proca). Izrada i ekran su sigurno bolji od Ideapad 100. Kaj se tice 15.6" preporucio bih protezanje radi kako velis stvarno dobre ponude: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+acer+5005u, al onda treba narucivat. Ima verzija i sa i3-4005U, ali to onda vise nije stvarno super ponuda, makar ga ima u Elipso sa 5g jamstva. To je najjeftiniji laptop sa IPS ekranom i zasebnom grafickom i jedini 15.6" sa tom kombinacijom sve do 6000kn. Izradom je takodjer nest bolji od ostalih Acera te ima svj. tipkovnicu. U Linksu imaju model sa i5 pa mos vidit. Ne samo gledat laptop, nego ispipat tipkovnicu i finish izrade. Metal i alu su hladni na dodir, dok plastika koja lici na aluminij moze izgledat isto, ali je normalne topline na dodir. Taj v3-574g ima nekakvu metalnu leguru koja je po meni bolja od alu legure. Pogledaj i kakav HP Probook model, isto super, ali nemaju FHD rezu u tom rangu i zaostaju sto se tice jacine zasebne grafe. Windowsi u 99% slucajeva podizu cijenu da. Kaj se tice 15.6" jos bih preporucio checkirat Lenovo z51: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-z51-70-80k6018vsc-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-radeon-r7-m360-15-6-led-fhd-g-lan-bt-hdmi-usb-3-0-dos-bijelo-014620175 Bolji od Ideapad100, ali nazalost, naspram prethodnog z50 modela ima slabiju M360 grafu tako da mu Acer sa 940M grafom dobro konkurira. Direktna konkurencija znaci nije v3-574g, nego: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-f5-571g-38y9-nx-ga4ex-004-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt-940m-15-6-led-fhd-hdmi-usb-3-0-kamera-dos-crno-014650167 Zakljucno, mislim da ce tako neki jaci i3U biti sasvim dovoljan, grafu ti biraj te valja napomenut da FHD reza ima cijenu te je rijetka za taj rang. Stovise, skoro pa da sam linkao sve laptope sa FHD za taj rang.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 14:46 (The_Fichek).
11 godina

delete

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 14:41 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

The_Fichek 

Hvala na brzom odgovoru! Istina, može se pomisliti da bi mi 17,3'' više odgovarao (zbog photoshopa i to, al to mi je više bitno da se može pokrenut i radit, neću ipak prečesto to koristiti), možda sam trebao napomenuti da isto malo ciljam i na prenosivost, ne želim da mi laptop bude prevelik i masivan. Isto tako, nije mi toliko bitno da bude FHD. Probat ću malo i vidjeti te laptope uživo i možda isprobati. Kažeš da je i i3 sasvim ok? Čuo sam neke loše stvari o aceru općenito, koliko su one utemeljene?  Nemam iskustva s laptopima, nisam nikad imao jedan.

11 godina

Nisu bas utemeljene jer nije isto gledao post o Aceru od prije 2-3 god ili od danas te prije tolko vremena nije bilo trenda sa U procesorima kao danas. Noviji i3U je jak ili skoro jak kao i3M star par generacija, a trosi/grije 2-3x manje. I grafe su napredovale po pitanju efikasnosti, pogotovo one iz reda Maxwell Nvidije, ali treba paziti kod modela. 940M i 840M su iste Maxwell grafe, ali ne i npr. 920M. Jos si malo zguglaj za procesor, ali da, mislim da ce i3U biti sasvim dovoljan.

FHD reza na tim laptopima, tj. Lenovu i Aceru jedva da podize cijenu, al npr. na HPu i Dellu dize dosta cijenu. Nazalost, ekran tesko da ces moc vidit uzivo pa treba guglat. FHD reza je generalno bolja stvar, no ima onih koji vise preferiraju HD radi vecih slova, makar se na FHD daju povecat ikone bez da se izgubi ostrina. FHD sa 150% velicinom ikona je cca isto sto i HD na 125%.

Tim vise sto nisi imao laptop, obavezno prodji kroz izlog i Linksa i Elipso i moze jos neki treci ducan. Bitno da imaju malo vecu poslovnicu sa izlogom da imas kaj vidit i bolje opipat, da nisu u staklenim pregradama.

Btw. iz iskustva kazem da su noviji Aceri super. Imam V5 model star 2 god, sestra E1 star 1.5g, stric E5 star nekih god dana, svi sa U procesorima, bez ikakvog grijanja kada rade samo procesori, rade ko podmazani. Kada zasebna grafa radi nema neugodne topline za ruke i temp su ok. Naravno, kakav got laptop imao, jednom kad se nakupi bloatwarea i malwarea performanse padaju. Izrade nisu pri vrhu, makar je V serija dost dobra jer ima sloj legure s gornje strane, a ona dodatno jaca konstrukciju i daje malo premium osjecaj. Da ce temperature proca i grafe past radi te legure, nece, nego je laptop s gornje strane mozda hladniji za stupanj, dva, ugodniji za ruke te kad je laptop zgasen je osjetno hladniji od skroz plasticnog. Najbitnije za temperature je izvedba hladjenja i tu najvise pazim, tako da nema brige. Ako bas oces laptop hladan kao spricer i pod full loadom onda je obicno Asus bolji od konkurencije, npr. ASUS K555LB ili X554LJ ili P2520LJ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 16:20 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih savjet oko kupnje laptopa do 3000kn, eto da olakšam koristio bi se samo za programiranje, frontend dio, znači ama baš nikakve igre se ne bi vrtile na njemu, nije mi bitna ni autonomija baterije ni ekran, pošto bi koristio zasebni ekran dok bi laptop stalno bio zaklopljen i uštekan u struju. Također nije potrebno ni da ima dvd čitač, ni kameru, jedina stavka koja bi bila pozeljna je ssd disk, nije toliko bitna ni veličina.  Iskreno da ne moram biti mobilan, uzeo bi stolni pc za te pare ali jbg.

Svejedno hvala unaprijed.

Update: našao sam ovako nešto: http://www.ekupi.hr/Lenovo-IdeaPad-100-i3128GB-80QQ00G2SC-prijenosno-racunalo-797979.aspx
pa ako netko ima iskustva ili neki drugi prijedlog bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 18:50 (Jimb0).

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u+dell ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825u pa gledas ponude sa 3/4/5g jamstva, a to su one u Ekupi, Elipso, Mikronis, Sancta Domenica. Velim jer nabava ne izbacuje sve rezultate pa trebas traziti u tim ducanima (jer se ne isplati uzet onog sa samo 1g jamstva), a meni se to ne da..

i3-5005U je u odnosu na Pentium 3825U za 0.1Ghz brzi Broadwell sa +1MB L3 Cachea i nekim dodanim instrukcijama za cak 124 dolara vise iz Intela: http://www.cpu-world.com/Compare/667/Intel_Core_i3_Mobile_i3-5005U_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_Mobile_3825U.html Mislim da ti izostavljene instrukcije nece bit bitne, ali valja napomenut. Za razliku u cijeni kupis 128/120 ili 240/250/256GB SSD, zavisno o ponudi kojeg vec ducana.

Btw. tog HPa imas u verziji sa ili bez optike, no obavezno gledaj onog sa optikom jer na njeno mjesto, kao i kod drugih laptopa, ide SSD uz pomocu ladice: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd+ladica koja vjerojatno treba biti 9.5mm visine, ali provjeri za svaki slucaj.

Skoro zaboravio, checkiraj jos i ovog: http://www.ekupi.hr/Lenovo-IdeaPad-100-i3128GB-80QQ00G2SC-prijenosno-racunalo-797979.aspx, a imas verziju i sa 1TB HDDom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u+15.6

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 19:00 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav kolege, trebao bih preporuku za jos jedan laptop ali ovaj puta za mene. Gledam da piknem nesto sa sljedecim specifikacijama : i5 cpu, m950 gpu, 1tb hdd, 15.6 fhd ekran (ips moguce), bez os-a. Da li ima nesto dobro sa tim specifikacijama? Gledam da i kvaliteta izrade bude dobra. Cijena sto niza to bolja sa tim specifikacijama! Hvala

Werdum Combat Team
11 godina

Lagano za preporucit: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jx Nemas bolju izradu za te pa ni vece novce (full Alu vanjska izrada), ekran IPS FHD, 950M grafa, i5H, 1TB HDD, 8GB RAMa, kvalitetno hladjenje i nema nist jeftinije jednake kvalitete. Konkurencija su Acer V5-591G bez IPS te HP Gaming V2G70EA i Asus GL552VW sa IPSom (taj Asus ima 960M grafu), no sva 3 osjetno slabije, ali dovoljno cvrste plasticne izrade. Review: http://translate.google.com/translate?tl=EN&sl=NL&hl=EN&js=y&prev=hp&u=http%3A%2F%2Fnl.hardware.info%2Freviews%2F6232%2Fasus-n550jx-cn066h-laptop-review-chique-en-snel

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 22:19 (The_Fichek).
14 godina
Posto sam sve blize kupnji tog asusa k550j sa i5h i 950m ,zanimaju me samo neki moguci problemi sa ramom.On ima zalemljeno 4gb na maticnu plocu,pa me zanima ako bi radio photoshop i video uredivanje te ako bi stavio keks od 8gb da li je moguce da radi u dual channelu? Te da li je future proof i da li ce biti dosta rama za video editing ?hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Prijatelj mi kupuje laptop za max 4500kn. Naišao je na 

http://www.hp-store.hr/index.php/prijenosna-racunala/hp-250-255/product/1323-hp-250-g4

međutim, savjetovao sam ga radi malog diska ssd 128gb, jer mislim da je to malo za "prosjecnog" korisnika uz koju pc igru, skidanje torrenta i slicno, pogleda koju drugu opciju.  E sad, pita on mene sta bih mu ja preporucio. Znam da nisam neki poznavatelj laptopa pa da se obratim za pomoc onima koji razumiju. Unaprijed ahvaljujem na preporuci jer znam da će te izabrati ono što smatrate najboljim. 

0 0 hvala 0
11 godina

Gamer21

Naravno da ce radit u dual chanellu, samo gledaj sodimm RAMe i to je to. Future proof je izmisljen pojam po meni isto kao gaming ovo ono, sve sami marketing. 12GB bi trebalo bit dovoljno, a probaj naci negdje koja bi bila razlika 12 vs 16GB RAMa za video editing. Btw. nisam siguran koliko je to dobar laptop za tu namjenu te zasto bi uopce uzeo laptop za video editing, umjesto PC kante. Checkiraj K550JX sa i7, ako ces tako, tim vise sto mu je pala cijena: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i7+k550jx

mojbananko

Namjena laptopa? 15.6" ili 17.3"? HD ili FHD rezolucija? Lako ugradi naknadno bilo SSD bilo HDD, s tim se ne treba brinut, a ugradnja obicno ide preko optike no neki HPi u tom rangu imaju M.2 utor za ugradnju, tako da mu optika moze ostat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 18:25 (The_Fichek).
14 godina

Pozdrav ekipa,

Evo jedan upit za kolegu s posla koji bi htio laptop pretežito za učenje MS SQL administracije, znači lap bi moro gurat barem 2 virtualke i sve moguće IO rošade po diskovima koje će SQL gurati.

Vjerujem da bi od performansi trebao barem 16GB RAM-a. SSD (negdje 200GB+-), pa možda i vanjski externi hard ili tako nešto, i5 ili i7 CPU koji bi sve to gurao i tako, grafa za igranje i nije toliko bitna.

15'' ili 17'' isto tako nije bitno pošto će vanjski monitor biti korišten, može i free dos.

Cifra kojom raspolaže je nedefinirana, tj. kako će se uzimati isti na rate onda bi cifra varirala od 5 do 10k kunića (naravno ako je lap toliko dobar dao bi on i tu cifru).

Unaprijed Vam se zahvaljujem na mišljenju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 19:27 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Namjena: svasta pomalo, manje zahtjevnije igrice, 15", nije bitno je li hd ili fhd
11 godina

mojbananko

Onda nek gleda all-around best buy: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+acer Onaj sa i3-5005U ce biti sasvim dovoljan.

sinkee

Sa DDR3 950M grafickom:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n551jx

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jx+i7

Mislim da je jedina razlika sto N550JX i sa donje strane ima sloj alu legure, ali mozda postoji jos nest.

Sa GDDR5 960M grafickom:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551VW+i7 - jedini od predlozenih 15.6" Skylake

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JW - ima predinstaliranih 256GB SSDa, ali nema HDD

17.3":

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=VN7-792G+i7 - bez konkurencije za te novce

Nisam pazio na jamstvo, nego na izradu, hladjenje i naravno specs. Upgrade je laksi kod Asusa, a kod Acer Nitroa je to realno jedina mana jer je i upgrade RAMa kompliciran. U svakom slucaju prije bilokakve nadogradnje se najbolje javiti servisu da nebi bilo. Skylake laptopi imaju nativnu podrsku za M.2 SSDe pa bi to mogao biti dealbreaker, npr. ako ce ici na NVMe PCIe x4 SSD koji kosta i sa kojim moze zaokruzit budzet. N551JW ima half-msata utor pa nisam siguran je li predinstalirani SSD tog formata ili sata3. U svakom slucaju, mislim da Haswell modeli nemaju M.2 utore za SSD, al najbolje pitat o cemu se tocno radi i ako laptop ima M.2 pitat je li PCIe X2 ili X4. U svakom slucaju se malo informirati, ovdje smo vise pisali o M.2: http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?jumpto=4892696&sort=asc&view=flat&page=750

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 20:08 (The_Fichek).
14 godina

Pozdrav,

Puno hvala, svakako ću prenijeti ove informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nista. Samo bih jos napomenuo, u slucaju da ne gugla graficke bi mogao zakljuciti da je velika razlika izmedju grafickih, ali bas i nije. DDR3 950M je na razini GDDR5 765M prosle generacije, a 960M je zapravo overclockana GDDR5 verzija 950M pa pokazuje cca 20-25-30% bolje performanse na FHD rezoluciji naspram 950M, a jedno cca 10-15% bolje performanse na HD rezoluciji. Tj. GDDR5 memorija nema ulogu na HD rezoluciji. 960M je zapravo mobilna verzija desktop GTX 750Ti. Iduca po jacini je 965M te je prvi s njom Asus G751JL koji je poskupio, zapravo skoro nestao sa HR trzista te nije bas isplativ pored jos jaceg Asus G751JT. Ta dva su na granici budzeta za malo vise od 10K kn te se radi o onim robusnim ROG Asusima.

9 godina
neaktivan
sinkee kaže...

Pozdrav ekipa,

Evo jedan upit za kolegu s posla koji bi htio laptop pretežito za učenje MS SQL administracije, znači lap bi moro gurat barem 2 virtualke i sve moguće IO rošade po diskovima koje će SQL gurati.

Vjerujem da bi od performansi trebao barem 16GB RAM-a. SSD (negdje 200GB+-), pa možda i vanjski externi hard ili tako nešto, i5 ili i7 CPU koji bi sve to gurao i tako, grafa za igranje i nije toliko bitna.

15'' ili 17'' isto tako nije bitno pošto će vanjski monitor biti korišten, može i free dos.

Cifra kojom raspolaže je nedefinirana, tj. kako će se uzimati isti na rate onda bi cifra varirala od 5 do 10k kunića (naravno ako je lap toliko dobar dao bi on i tu cifru).

Dell Inspiron 7559, trenutno  je cijena oko 8-9 tisuća iako će vjerojatno još padati na ispod 8, prije mjesec dana kad je tek došao je bio 11, ima M2 slot za SSD pa ga lako nadogradi SSD karticom uz postojeći HDD, kao i 8GB rama na 16, FHD IPS  ekran, tipkovnicu osvijetljenu bijelom bojom dok konkurencija uglavnom ima crvene tipke itd, autonomija mu je oko 9 sati rada bez punjača, nema DVD rom.

http://laptopmedia.com/review/dell-inspiron-7559-review-the-gaming-arena-became-even-more-spectacular/

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+7559

https://www.jeftinije.hr/Trazenje/Proizvodi?q=dell+7559&sort=3

ili HP Pavilion Gaming 15  - i7 6700HQ, 16GB RAM, 1TB HDD + 128GB SSD, DVDRW, Windows 10 Home, 15.6" LED FullHD nVidia GeForce GTX950M 4GB - 8.999,00 kn

http://www.centro.hr/hp-pavilion-gaming-15-ak053nm-intel-core-i7-6700hq-2-60ghz-16gb-1tb-128gb-dvdrw-w10-15-6-led-fullhd-nvidia-geforce-gtx950m-4gb-p-n-t1m74ea.aspx

http://laptopmedia.com/review/hp-pavilion-15-gaming-notebook-review-hps-second-shot-at-gaming-laptops/

http://laptopmedia.com/highlights/inside-hp-pavilion-15-gaming-notebook-disassembly-internal-photos-and-upgrade-options/

ima nešto slabiju grafičku od gornjeg della, te su tipke zelene boje, ali ima sve što traži te nije potrebna nadogradnja SSDa ili RAM memorije

https://www.jeftinije.hr/Trazenje/Proizvodi?q=hp+pavilion+gaming+15

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+pavilion+gaming+15

Nešto skuplji ACER Aspire Nitro VN7-592G NX.G6HEX.012 / Core i7 6700HQ, 16GB RAM, 2000GB HDD + 256GB SSD, GeForce GTX 960M, 15.6 IPS FHD - 10.829,05 kn

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-nitro-vn7-592g-nx-g6hex-012-core-i7-6700hq-16gb-2000gb-256gb-ssd-geforce-gtx-960m-15-6-ips-fhd-hdmi-kamera-bt-g-lan-usb-3-0-linux-crno-015050063

No ima sve, od procesora, do memorije, SSDa i kvalitetnog hlađenja.

http://laptopmedia.com/review/acer-aspire-v15-nitro-black-edition-vn7-592g-review-not-a-big-overhaul-but-keeps-whats-good-from-the-previous-version/

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 23:11 (tits4bits).
11 godina

Mislim da mu Windowsi nisu uvjet.

15 godina
neaktivan

dečki može preporuka laptopa do 6100
poželjno intel proc 
nvidia graf

te ssd
šta mislite da je najbolje za te novce

Moj PC