Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.586
|
čitano: 14.486.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Decki, prvo pitanje, koliko vrijedi ovaj laptop: http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-470-G0-H6P56EA-Notebook.104032.0.html

U odlicnom stanju, star dvije godine?

I mozete mi preporuciti neki laptop do 3000 kuna, korisnik je totalno nezahtjevan, ali zanimljivo želi da mu laptop bude 17.3'' ekran, pa eto, udarite prijedloge, ako bas nema dobrog izbora, dajte najbolje od 15.6''

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Taj laptop je u ducanu kostao od cca 5400-6000kn, kako kada. Onaj tko danas prodaje laptop sa M/H/HQ/MQ ima prednost, radi toga sto su ti procesori postali vrlo rijetki u srednjem rangu. Zamijenili su ih slabiji, ali stedljiviji U procesori, primjera radi evo usporedbe i7 u tom Probooku sa i7U 5. generacije klik1,klik2 i usporedba sa i7HQ 6. generacije klik3, klik4. Danas i7HQ/MQ ide od najmanje 6000kn u 15.6" laptopu, a od cak 7800kn u 17,.3" ! Znaci, na Njuskalu bih rekao da mozes komotno staviti pocetnu cijenu 4500kn (vise manje), s obzirom na to sta sve ljudi stavljaju i po kakvim cijenama. Za Bug oglasnik bi trebalo ici od vise manje 4000kn. Nisam expert za procjene, ali tako nekako bih ja napravio.. I lijepo poslikati laptop sa svih strana, mozes i unutrasnjost, ako je prljava pocistis.. spomenes da se lagano otvori za samostalno ciscenje itd. Znaci prodajes na kartu procesora i izrade/stanja (Probook je i dalje jedna od boljih serija laptopa i dizajn se nije nesto promjenio od tvog modela). Grafa je ok, mjeri se sa nvidiom 740M, a danas vec ima 940M od svega 2900kn.

Do 3000kn, 17.3" bih predlozio: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-pavilion-17-g003nm-n1j76ea-pentium-3825u-dvdrw-4gb-500gb-hd-graphics-17-3-led-hd-bt-hdmi-usb-3-0-dos-sivo-014610204 sa 3g jamstva, vrlo dobrim procesorom koji je ustvari vise i3 po karakteristikama (ima Hyperthreading), nego Pentium. Izrada i ekran bi trebali biti malo iznad prosjeka, ali nisam ziher. Uglavnom to je to. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 22:00 (The_Fichek).
15 godina
9 godina
neaktivan

Pozz ekipa,

Tražim nešto tipa ovaj: http://www.comel.hr/asus-x550lb-xo026d-6143

Ne znam da li se još može nabavit ili ga više nema...ja ga nigdje nisam našla. Možda možete preporučit nešto slično, a da je tako do 4 k. 

Hp mi se ne sviđa, s Asusom imam lijepa iskustva. Svrha bi bila fax/surfanje/gaming/filmovi/glazba. Što se tiče igara - LoL, Eve i ono problematično...gtaV.

Našla sam i ovaj, malo bolji i malo skuplji: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k555lf-xo012d-intel-core-i5-5200u-4-gb-ddr3-1-tb-hdd-156-hd-nvidia-gf-930m-2-gb-hdmi-wi-fi-bt-camera-usb30-freedos-jamstvo-2-godine-90nb08h2-m00120/0452575 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 1:16 (Zyra).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
uz pomoć ovog foruma i The Fichek odabrao sam HP 15 AC 002NM, Intel Pentium N3825U, 1.90Ghz, 4GB, 500GB, DVDRW, 15,6" free dos.
U međuvremenu sam vidio u Linksu ovaj Acer E5-573-383X NX.MVWEX. 027/core i3 5005U, Linux, DVDRW, 4GB, 1000 GB, 15,6" u plavoj boji. cijena slična kao navedeni HP
, a drugi je u mikronisu
DELL Inspirion N3542, Intel Core i3 -4005U, 1.70GHZ, 4GB, 500GB, DVDRW, Linux, 15,6".

Kako odabrati, čime se voditi? Dao bi instalirati Windowse. Ne trebam za ništa prezahtjevno.
Dalje od ovih sa cijenom ne mogu.
Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Pezer

Ok je, procesor je losiji, ali ok za namjenu. RAMi su vrlo jeftini i lako se nadograde tako da bi ih uzeo kao malen plus, a HDD od 500GB bi trebao biti sasvim dovoljan za nezahtjevnog korisnika. HP ima jednu po meni vecu prednost, a to je godinu dana jamstva vise od Asusa, tj. 2g vise na sami laptop. Naknadno se jamstvo moze produljiti obicno na 3g u odredjenom periodu nakon kupnje. Onda kosta 500-600kn za Asus, a za navedeni HP cak 750kn. Ta 2 branda su jedni od skupljih kaj se tice produljenja jamstva. To ne znaci da je Asus los odabir jer ih rijetko ima sa produljenim jamstvom u startu.

Najbolje da uzivo pogleda te laptope i jos ove: LenovoAsus2 (mrvu jaci procesor od N3700)

Zyra

To je stari model, kojeg nece vise nabaviti. Ja bih ti preporucio da usparas za: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx ili gledaj sa Njuskala isti taj, samo sa HD rezolucijom: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-x550jk-3.599.00-kn-oglas-17537656 Taj je u ducanu kostao jedno vrijeme svega 4500kn, a model sa FHD rezolucijom je oduvijek bio od 4950kn. Steta sto je taj sa Njuskala kupljen u 5. mjesecu jer se jamstvo Asusu moze produljiti na 3g unutar 6mj od kupnje, ali se mozda jos mozes dogovoriti s nekim ducanom. Uglavnom, to je i dalje super ponuda. Ne linkam cesto Njuskalo i ne poznam onog tko je stavio oglas. Fora je u grafickoj, 850M=950M=odmak od srednje jeftinog ranga, tj. cca 80% jace od 940M koja je iduca slabija. Iduca fora je u procesoru, i5-4200H je skoro pa 50% brzi od nekog i3U kojeg bi nasla za 3600kn ili cca 30% brzi od i5U, a to je bitno kada se uparuje sa jacom grafom. Drugim rijecima, sa tim Asusom mozes fluidno vrtiti GTA5 na 1366x768 rezoluciji. Kada bi kupila onog iz ducana sa 1920x1080 smanjis postavke ili prebacis rezu na 1366x768. Ima vise forumasa koji su pisali dojmove o igranju s tim laptopom i na GTA5. Naci cemo nest drugo, ako je taj Asus previse ili ti se ne svidja ponuda sa Njuske.

artcom

Gledas osobni dojam (uzivo ih pogledati i ispipati, ako je moguce, pokusati saznati info o ekranu putem kakvih videja na YT ili sl.) i jamstvo. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 14:15 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pošto nisam nešto u zadnje vrijeme pratio prijenosnike, a vidim da se dosta toga pojavilo na tržištu, a neda mi se previše pregledavati.

Molio bih kolege da mi preporuče nešto za oko 3000kn, koristio bi mi za multimediju, office, internet... 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
11 godina

Imas samo na ovoj stranici dost dobrih 15.6" i 17.3" prijedloga do 3000kn.

11 godina
neaktivan

Znači tu bi išli Lenovo G70, Asus X751MA, Pavilion 17 sa pentiumom 3825U

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 15:49 (TheMenstalist).

0 0 hvala 0
11 godina

Da, to su jedni od boljih 17.3" u tom rangu. Osobno bih isao na Paviliona.

9 godina
neaktivan

Kupujem preko firme pa ne mogu preko njuškala. Gledala sam i neke Lenovo, ali sam čula da su boje loše i mislim da bi mi bilo teško odvojit se od Asusa...znam da zvuči retardirano, ali tako je. Misliš da se može bolje od K555LF za te pare jer mi je već i to trenutno puno?

11 godina

"nedostupan, u dolasku" cesto vise znaci da nece doc, nego da ce doc. U svakom slucaju taj Asus nije best buy, da bi bio best buy fali FullHD rezolucija i 940M graficka, makar je 930M ustvari 940M sa nizim taktom. Ako mozes prijeci preko FHD rezolucije ih zovi i vidi sto je s tim, ako ne ili nemaju taj laptop onda gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=940m+i5 pa imas par Acera, uglavnom sa razlikom u boji. Mozes si jos razmisliti o: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=950m kao najjeftinijoj opciji sa 950M, ali je 17.3" i prvi modeli su sa i3U sto nije nuzno lose jer ipak je najbitnija grafa za igre. Pri CPU intenzivnim igrama bi se doduse osjetilo. Inace, taj procesor nije posebno losiji od i5-5200U..

Inace, imas neki rok za kupovinu ili?

Ne znam je li prodan ili ne, checkiraj izlozbeni primjerak jednog dobrog Asusa iz ADMa za 4K: http://www.adm.hr/product.asp?product=asus-k550lnv-dm385d-izlozbeni-primjerak-1561920x1080-core-i5-4210u-6gb-1000gb-dvd-sm-nv&code=78062ADM

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 18:03 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Gledao sam malo i vidio Acera E5 sa i3 5005U, taj i3 je po mojoj procjeni malo bolji od Pentiuma 3825U?

0 0 hvala 0
11 godina

Da, ali taj Acer je 15.6". Moras se prvo odluciti za dijagonalu. 17.3" ima cijenu.

11 godina
neaktivan

Prvo gledam performanse, a dijagonala mi i nije toliko bitna, imam dva 15,6"(Acera V5-552G i Paviliona G6) i ne osjećam preveliku potrebu za većom dijagonalom.

0 0 hvala 0
11 godina

To se odmah napise, al ok. Onda gledas tog Acera ili nesto slicno, a skuplje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+5005u Lenovo i Dell imaju 4g jamstva u Linksu.. Najbolje da ih pregledas prije kupovine.

13 godina

Neka preporuka/e do 2500kn?

0 0 hvala 0
13 godina

Muchas gracias! 

Prenijet cu prijatelju...

11 godina
neaktivan
Poštovanje, preporuka za 15.6 gaming laptop od cca 6k kn. Po mogucnosti s ssd-om i nekom solidnom garancijom.
Thx

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gledao sam ovako nesto: https://www.mikronis.hr/acer-aspire-v5-591g-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-8gb-1tb-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-nx-g5wex-028.aspx

Idealno bi bilo s SSDom ili da ima free slot za SSD jer nisam siguran ako dotični ima.

0 0 hvala 0
11 godina

Markjk

Ima free slot i to M.2 slot za najbrze SSDe :) Dobro si gledao, ja bih preporucio model sa 4GB za 6100kn jer 4GB DDR3L RAMa kosta 170kn, tj. 4GB DDR4 RAMa 260kn, a ne 500kn (nisam siguran ima li model kojeg si linkao DDR4 ili DDR3L) Uglavnom, gledaj http://www.mikronis.hr/acer-aspire-v5-591g-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-4gb-1tb-linux-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx950m-2gb-p-n-nx-g5wex-006.aspx kojeg je kupio kolega fizicar1 i veli da su unutra DDR4 RAMi. Pri kraju 750. i pocetku 751. stranice teme smo pricali vise o tom laptopu i njegovom hladjenju. Pozeljan je i cooler, zavisi koliko se mozes protegnuti: 1) 2) ili 3) CM Notepal (efikasno slicno hlade, imas detalje na tim stranicama teme). O M.2 SSDima smo isto pricali na 751. stranici pa vidi i tamo imas preporuku best buya. Naravno Samsung je glavni u tom poslu, za nesto drugo i jeftinije pitaj Roby27 ili na temu preporuke SSDa di ce ti se opet on vjerojatno prvi javiti.

Jeftinija i slicna opcija je K550JX Asus, za koji ti ne treba vanjski cooler, no isti ima i5-4200H, koji, unatoc tome sto je odlican i5 laptop procesor, je malo zastario naspram i5-6300HQ te bi taj noviji i5HQ trebao kako u kojim igrama bolje upgrenuti 950M grafu. Q u oznaci znaci da je noviji i5 quad procesor, tj. ono sto je bio Hyperthreading kod i5-4200H su sada fizicke jezgre kod i5-6300HQ + ima 2x vise Cachea. U taj Asus bi SSD nadogradio putem optike, kupnjom "SSD ladice". Taj Asus ima i nest slabiji ekran od Acera (45% vs 94% NTSC), a vjerojatno su tu negdje cvrstinom (radi serije kojoj pripadaju).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 13:02 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Thx

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
E da koliko je isplativo ici na nesto skuplje laptope od cca 8k kuna i recimo x99 (2011 ako se ne varam) chipsetom?
Thx

0 0 hvala 0
11 godina

Nema x99 chipseta na laptopu. Na laptopu dobis jeftiniju maticnu koja drzi sve na mjestu. Stedi se gdje got se moze stediti, a da sve bude funkcionalno. Vidis da su i laptopi tanji, cak i oni gamerski jer eto, Nvidia ima nest efikasnije grafe pa zasto ne. Ono sto se najvise placa kod laptopa je prenosivost i to barem pola cijene svakog laptopa. Odlican video o tome su napravili Assemblio.hr: http://assemblio.hr/stolno-racunalo-ili-laptop Inace, x99 ploca sluzi da mos nabacat cim vise toga na nju, npr. 2 grafe. Laptopi sa 2 grafe su rijetki i mislim da ih nema u HR.

K550JX i V5-591G su jeftinija gaming kategorija, ali se odvaja od svih ostalih u tom i jeftinijem rangu, ispod njih bas i nije gaming kategorija, makar 940M moze zavrtiti puno igrica, npr. neke popularne online igre vrti bez problema i na FHD rezi. Razlika izmedju 940M i 950M je 80%, gledajuc da je 950M DDR3 (GDDR5 verzija pod imenom 950M je rijetka i nema je u HR). Iduca po snazi, nakon 950M, je 960M koja je ustvari GDDR5 verzija 950M sa jos povecanim taktom i ta grafa ide od 7500kn navise, a od 9500kn se javlja 965M. 960M se mogla naci nedavno od 6700kn, no dosli su novi laptopi sa Skylake sto samo po sebi ima cijenu. 960M je znaci uvijek GDDR5, sto igra ulogu na FHD rezi i tada je jaca od DDR3 950M za jedno 25-30%, na HD rezoluciji razlika se lomi na jedno 10-15% zbog razlike u clocku. Clock moze zavisiti, ponajprije o temperaturama. Kada dodje do thermal throttlinga, obicno se prvo spusti takt procesoru i to je najveci problem svih laptopa.

Malo sam se raspisao.. jer mi se cini da zelis neke ekstra performanse, a to se dosta placa na laptopu. Zato ti i preporucujem cooler, gleda se jamstvo itd. da to sve drzi cim dulje. Kada ce sto crknuti je po meni cista sreca/nesreca i jednim dijelom pravilno/nepravilno rukovanje, tj. briga/nebriga za laptop (pozeljno tu i tamo pocistiti laptop od prasine, s vremenom promijenit termalnu pastu, ne stavljati laptop na deku i tako).

Bude ovo pomoglo jos nekome, ovo mi dodje kao budjenje :)

Na kraju sve zavisi sto tocno zelis od laptopa. Valja jos spomenuti, da oko 6000kn imas odlicne ponude sa Njuskala, npr: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-g551jm-rog-15.6-i7-4710hq-gtx-860m-2gb-oglas-15788207 860M je ustvari 960M sa 5% nizim taktom, isti chip. Problem je sto mu se vise ne moze produljiti jamstvo. Mozes pitati kolko ovaj ima jamstva: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-n551jk-15.6-i7-4710hq-12gb-ddr3-1tb-gtx950-4gb-oglas-16965772 Naspram K550JX i V5-591G ovi imaju IPS ekran i cvrsce su izrade. Jamstvo se Asusu moze produljiti u roku 6mj od kupnje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 14:06 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Ma trebala bi ga odmah naručit, vidjet ću s ovim likom preko kojeg naručujem da li može nabavit ovaj Asus koji si postao. Hvala na pomoći.
o7
11 godina

Ovo zadnje sam pisao Markjk, ali se moze odnositi i na tebe jednim dijelom. Np

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 14:45 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Na kraju sve zavisi sto tocno zelis od laptopa. Valja jos spomenuti, da oko 6000kn imas odlicne ponude sa Njuskala, npr: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-g551jm-rog-15.6-i7-4710hq-gtx-860m-2gb-oglas-15788207 860M je ustvari 960M sa 5% nizim taktom, isti chip. Problem je sto mu se vise ne moze produljiti jamstvo. Mozes pitati kolko ovaj ima jamstva: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-n551jk-15.6-i7-4710hq-12gb-ddr3-1tb-gtx950-4gb-oglas-16965772 Naspram K550JX i V5-591G ovi imaju IPS ekran i cvrsce su izrade. Jamstvo se Asusu moze produljiti u roku 6mj od kupnje.

Jbt, ovo je dobra ponuda za ovaj ROG.

Po meni jedini je problem uzeti tako skupi laptop od nepoznate osobe, bez obzira na garanciju

9 godina
neaktivan

Što se tiče laptopa sa dvije grafe, ima ih...momak mi ima HP Pavilion g series, ne znam koji jer ne piše na njemu, kupljen prije nekih cca. 4 godine., u specifikaciji piše jedna, a unutra dvije...i tako cijela serija xD

Što se tiče čišćenja laptopa, nebi čovjek vjerovao što se sve može naći u ventilatoru laptopa koji stoji samo na stolu, tako da na deke neću ni pomišljat...haha.

Mailom sam dobila ponudu za ovaj: Notebook Asus X554LJ-XX862T, Intel Core i3-4005U 1.7GHz, 4GB DDR3, 1TB HDD, 15,6" HD LED (1366x768), nVidia GF GT920M 2 GB, DVD-RW, HDMI, Wi-fi, BT, Camera, USB3.0, Windows 10 = 4,373.75

11 godina

Erda

Podrazumijevam da ce se naci s njim, ako ga interesira. Bilosta tako skupo kupovati, a ne pregledati stanje i ima li valjani racun je ludost. Ima slicna ponuda istog ROGa iz Osijeka: klik Taj N551JK i G551JM su skoro pa identicni laptopi izradom, samo drugacije pobojani.

Zyra

Mah.. Skoro svaki laptop ima takve dvije grafe, integrirana i zasebna. Ovdje sam zapravo mislio na 3, integrirana i 2 zasebne.

Ta ponuda je katastrofa, ali realna radi Windowsa. Moras kupiti laptop sa Windowsima? Ako da, mozes li kupiti zasebno Windowse + laptop?

Btw. zar ne mozes iz bilokojeg ducana kupovati? Mislim vecina nudi placanje na R1.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 15:24 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice