Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.586
|
čitano: 14.486.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

U pitanju je ovaj Asus k550jx-dm013d, pito sam ove iz linksa i kaze da je grafička gddr5, pa onda valjda i je, e sada me zanima dal ima ko taj laptop il ga je išao gledat, kako je rješeno hlađenje jer po slici bi trebo imat dva ventilatora, a za tu seriju sumnjam, pretpostavljam da bi trebo imat jedan bočni?

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav svima,

Eto došlo je vrijeme za kupovinu novog laptopa za rad s glazbenim programima ( Nuendo, Sibelius, Vst plugins , itd...) pa bih trebao pomoć. Želio bih napomenuti da desktop komp imam tako da izbjegnemo savjete tipa " kupi si desktop jer laptop nije za to itd.." :)

Nisam dugo ništa kupovao pa sam odavno izašao iz svijeta komponenti i složenih laptopa , što je bolje za koju cijenu itd pa vas molim za pomoć i savjete.

Znaći laptop se neće koristiti za igre (neće nikad biti niti jedna igra gore ni instalirana), pravi working laptop mi treba i to mu je namjena.

Da malo pojasnim znaći treba mi laptop koji:

- ima dosta memorije kako bih mogao pokretati što više VST pluginova u Nuendu ( ili da ima 2 slota kako bih mogao nadograditi memoriju - max 16 gb RAMA)

- da može bez problema trpiti i inkorporaciju i rad glazba + video simultano ( znaci nije naodmet da mozda ima i neku ne previse zahtjevnu video karticu no i ne mora ako je video s maticne dobar )

- da može svirati npr simfonijski orkestar u Sibeliusu (cca od 40 instrumenata pa na više)

- što duži vijek rada baterije bez punjenja jer sam dosta na putu

- Isprva je bio uvjet no vidim da toga vise danas na zalost visae nema  osim kod Macintosha - da mogu spojiti externu audio karticu RME Fireface 800 preko Firewire 400 ili 800 (ili se za to danas mora kupiti posebna firewire kartica pa da to niti ne očekujem od ponude ? )

Kao što sam napisao da dosta dugo nisam  pratio što se dešava u svijetu hardwarea ( a malo sam samo istražio o i3,i5, i7 , ili AMD procesorima - čitaj i ovdje su savjeti dobro došli ) vidim da je ponuda stvarno raznolika pa mi to još extra otežava neki odabir.

Također malo koliko sam čitao sam vidio da se neki žale na određene brandove pa me zanima da ne uzmem laptop koji će se pregrijavati itd imati neke bijesne gliste:)

E sad došli smo i do cijene:)

Pošto je situacija kakva je onda naravno svi želimo dobiti best buy za što normalniju i manju cijenu pa eto još jedan takav slučaj:)

Maksimalni iznos koji bih mogao izdvojiti je 3500 kuna , ako može i manje od toga sjajno. Više će biti teško pa ako treba nešto žrtvovati u smislu komponenti ili performanski očito ću morati.

Također ću odmah kupiti jos i 8 gb RAMA i ugraditi extra .

Još jedno jako važno pitanje : Nekada sam radio na Intel Dual Core Pentium E5200 procesoru sa 2 GB Rama i to je hodalo. Je da je bilo sporo malo ali moglo se raditi.

E sad, glaedam malo da jedan prosjecan i3 procesor ima danas 1,7 radni takt 2 cora pa se pitam nekako zar je to slabije taj i3 nego ovo gore navedeno ili u cemu je stvar?

Kao neke od opcija sam gledao  ( pa mi napišite sto je najbolje ili ako imate svoje preporuke)

Lenovo B50-70

Lenovo z50-75

Toshiba Satellite L50-B-2DM

Ne znam jel me oći varaju ili ova Toshiba nema uopće DVD ??? Akoej tako ondanapominjem da bi i DVD trebalo imati :)

Hvala svima unaprijed za neke preporuke i vaše znanje podijeljeno ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 14:53 (beboplu).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hm ispada da ima nakraju gddr 3 pito sam u instaru i ovi sa servisa u linksu tako kažu, al da ce provjerit s dobavljačem, i ima jedan bočni ventilator tako da na kraju i nije ništa specijalno laptop, ćini mi se g552jw ili n551 bolji odabir iako se pojavljuje problem titranja ekrana, al opet sve relativno nakraju

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav,imam laptop str par mjeseci.Ulgavnom,pokrenuo hd tune i nasao mi je ostecene sectore,takoder i hd sentinel....Kada god pokusam defragat laptop se freeza.Pod garancijom je jos,sada se pitam dal sam ja kriv sta je disk ostecen pa da ni sa garancijom necu oni moci zamjenit disk? hvala na odg. 

btw laptop kupljen u linksu

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, moze preporuka notebooka, nsm pratio vec zadnjih 2-3 god trziste i apsoultno nezz sto je dobar omjer cijene i kvalitete.
do 4.7k, eventualno 100, 200 kn dodat.
Notebook, hladjenje i torba idu unutar tih 4.7k.
uglavnom bude trebalo za faks, tu i tamo igranje necega i gledanje filmova. unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
napolitanke12 kaže...

Pozdrav

U pitanju je ovaj Asus k550jx-dm013d, pito sam ove iz linksa i kaze da je grafička gddr5, pa onda valjda i je, e sada me zanima dal ima ko taj laptop il ga je išao gledat, kako je rješeno hlađenje jer po slici bi trebo imat dva ventilatora, a za tu seriju sumnjam, pretpostavljam da bi trebo imat jedan bočni?

Hvala

Neznam cemu mozganje ima li ili ne 2 ventilatora. X550JK je imao dobre temperature, imas recenziju na PCekspert-u, tako da i taj K550JX treba imat dobre temperature, a lako se i to malo regulira (lagano undervoltanje). Za N551JK imas jos detaljnije recenzije i po meni je IPS ekran svakako vrijedniji od vrste memorije graficke, tako da ja taj K550JX uopce nebi gledao. GL552 prema recenzijama ima jos bolje temperature od N551 te kako ima lako pristupacan i to m2, a ne half-msata slot za SSD je na dulje vode bolja kupovina po meni od N551, ako korisnik zeli imati 8GB RAMa jer nadodas li +4GB cijenu RAMa na N551 to je to negdje blizu GL552. K550 kao serija ispod nema niti msata niti m2 slot za SSD nego nadogradnja ide klasicno preko optike.

cro)kiselo_mlijeko kaže...

pozdrav ljudi, moze preporuka notebooka, nsm pratio vec zadnjih 2-3 god trziste i apsoultno nezz sto je dobar omjer cijene i kvalitete.
do 4.7k, eventualno 100, 200 kn dodat.
Notebook, hladjenje i torba idu unutar tih 4.7k.
uglavnom bude trebalo za faks, tu i tamo igranje necega i gledanje filmova. unaprijed hvala.

17.3" ASUS X751LK-TY138D - max. sto mozes dobiti za igranje, znaci najjaca grafa u tom i skupljem rangu. Hladnjak nije potreban radi dovoljno dobrog hladjenja i efikasnog hardvera, ako te ipak volja kupiti kupi si po zelji. Nema smisla kupovat neki kvalitetniji cooler od 200kn, nego radje trazi nesto ergonomski, da ti povisi laptop na razinu ociju i sl. Ja sam isprobao 3 hladnjaka. Jednu osjetnu razliku sam primjetio, a to je da je Coolermasterov hladnjak po konstrukciji par klasa iznad drugih. Torbu sam potrazi, pazi da bude za 17,3", ako se odlucis na ovaj laptop.

17.3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+e5-771g+5200 - ako ti je 840M dovoljna, a vise zelis FHD rezoluciju. Ista prica sa torbom i hladnjakom.

15.6" odabir je puno veci, da ne pisem bzvz napisi, ako zelis tu dijagonalu. Napomena da nema 15.6" laptopa sa 850M grafickom, nego 840M koja je inace, drasticno slabija, no sasvim dobra za taj pa i skuplji rang. Takodjer napisi koju rezoluciju zelis, ako zelis 15.6".

@beboplu

S obzirom na budzet, izbor je vrlo lagan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=toshiba+i5+4200h Forumas loromoro je kupio isti laptop prakticki za istu namjenu, a problema je imao sa smecima od programa koji su nazalost ugurani skupa sa Windowsima. Tako da je tu jedina napomena jer sam laptop nesmije niti imalo stekati u surfanju, a on je imao problema sa time i svoj problem postao ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/toshiba-laptop/222994.aspx?page=0&jumpto=4706999&sort=asc&view=flat Definitivno se isplati protegnuti budzet, a laptop je i malo iznadprosjecne izrade. Cisto za info, iduci laptop sa tim procesorom kosta 2000kn vise, a i5-4210U je za citavih 1Ghz slabiji od tog u high-performansu, tako da radje kasnije nadogradi RAMe, a da u startu imas jaci proc. Javio sam se tom forumasu pa cu vidit je li bilo pomaka sto se tice njegovog problema. Reinstal Windoza mi se cini kao najbolje rj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 18:15 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, upravo sam kupio asus g551jw, sa ssdom od 128 gb, no kad sam ga dobio instaliro sam windows, stavio sam ga na taj ssd, a kad sam upalio laptop i otiso pod moj pc, ovaj hdd od 1 tb se ni ne prikaze? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja neznam kako vam pomoci sa tim softverskim problemima jer se slabo kuzim u softver, ako ne dobite odg ovdje pokusajte zasebnu temu otvorit ili negdje drugdje postat. Npr. tvoj problem mi se cini da bi dobro isao u temu Windoza koje si instalirao ili u temu SSD skole, neznam. Uskoro cu i sam kupit SSD pa cu i sam vidit kako i sta, tako da se mozda naucim odgovarati na ovakva pitanja, heh.

13 godina

Ocito samo nisi formatirao disk. Imas to negdje u administrativnim alatima pa computer management i onda nesto pod storage. Napisem bolje poslije. Sad sam u trgovini. 

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

poz

kako kod laptopa znati dali ima sata2 ili sata3 ako na proizvodjacevoj stranici nista nepise o tome?

hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav, sestra treba laptop, ide van iz Hrvatske na nekih 6 mjeseci, znači ništ posebno, korišten bude za faks, skype, tu i tamo koji film/seriju. Jel bi se našlo nešto do 3k kuna?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ,trebala bi mi preporuka za interent/office laptop od hp/compaq do 2800 kuna.

0 0 hvala 0
12 godina
bullyq14 kaže...

Pozdrav, sestra treba laptop, ide van iz Hrvatske na nekih 6 mjeseci, znači ništ posebno, korišten bude za faks, skype, tu i tamo koji film/seriju. Jel bi se našlo nešto do 3k kuna?

flyingjohn3 kaže...

Pozdrav ,trebala bi mi preporuka za interent/office laptop od hp/compaq do 2800 kuna.

za obadvojicu vrijedi dell 3543 daleko najjeftiniji od ostali web shopova...

12 godina
babobabo kaže...

poz

kako kod laptopa znati dali ima sata2 ili sata3 ako na proizvodjacevoj stranici nista nepise o tome?

hvala

jako tesko, jedino kroz neku recenziju...ili ako netko na forumu ima isti model pa ti provjeri sa hwinfo programom

11 godina

@flyingjohn3

Malo se protegni radi +2god jamstva u Linksu:

15.6" HP Pavilion 15-p101nm K5F21EA

17.3" HP Pavilion 17-f257nm L5E33EA

10 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru i savjetu no nesto mi nije jasno tj mozda sam nesto krivo shvatio a htio bih provjeriti :

Napisao si mi " S obzirom na budzet, izbor je vrlo lagan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=toshiba+i5+4200h Forumas loromoro je kupio isti laptop prakticki za istu namjenu, a problema je imao sa smecima od programa koji su nazalost ugurani skupa sa Windowsima. Tako da je tu jedina napomena jer sam laptop nesmije niti imalo stekati u surfanju, a on je imao problema sa time i svoj problem postao ovdje:"

Ne razumijem taj dio u kojem kažeš da ne smije štekati u surfanju ??

Ok ja ću ići na internet s njim no meni je primarno znaći rad s programima Nuendo, Sibelius, ...znaći studijski posao profesionalni ...!!!

Velika mana mi je iskreno što nema DVD jer pošto sam dosta na putu i to mi je bitno.

E da i još jedno važno pitanje :

Da li ima netko informaciju za Toshibe jer sam nešto načuo od jednog vlasnika jednog dućana za prodaju informatičke opreme da se njima najviše toshiba vraća na popravak pa me zanima ako netko zna neki poredak kvarenja po proizvođačima.

A što misliš o onim laptopima koje sam ja predložio?

Hvala

11 godina

Jesi li otvorio link odmah nakon te zadnje rijeci "ovdje:" Znaci, gomila bespotrebnog softvera je zagusila rad jednog tako dobrog i5 laptop procesora pa rekoh da nesto treba poduzeti sa time jer potencijal je tu i laptop sa jacim procesorom nemozes kupiti sve do 6000kn. DVD se rijesi lagano: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SAMSUNG+SE-208GB Radje dat 200kn za optiku nego kupiti laptop sa dost slabijim procesorom. Lenovo laptopi koje si predlozio su preslabi, treba gledati barem i5U jer se moze dobiti do 4000kn, npr. u ovom Lenovo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5 Fora kod njega je FHD Reza. Fora kod Toshibe je dosta jak hardver za cijenu, a mana je sto ne stavljaju Nvidia graficke koje su trenutno jace od Radeon za istu cijenu, no to tebi i nije problem jer ti netreba graficka. Druga mana je ne bas posebna izrada, no ta koju sam ja predlozio S50, je nesto jaca po tom pitanju jer ima malo i aluminija kao i kod z50 Lenova.

17 godina
The_Fichek kaže...

Nigdje, sve su DDR3, jedino postoji malena sansa da je u K550JX GDDR5, no taj laptop nema IPS ekran.

@Ag008

Iskreno nemam pojma. Kontaktiraj ovlasteni Acer servis. Inace, kako se drzi laptop, grije li se po ovim ljetnim danima ili hladjenje i dalje radi kao prvog dana :)

Dobro se drži, temperature valjda prosječne, za mog Acer-a V3 772G starog malo manje od godinu dana;

http://i.imgur.com/z2mASi9.jpg

http://i.imgur.com/sgh4bZi.jpg

Iako se max temperature koje dođu u radu ili kada se igram čine malo veće nego što bi trebale.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina

Cini mi se da su super temp. Fala na info.

10 godina
neaktivan

Da ok slazem se da nije sad nemoguce ici u toliki trosak pa kupiti zasebni DVD :)

A neka informacija o kvarovima i izradi istih ako netko ima?

Još jedno pitanje: Da li mogu napraviti downgrade na win 7 64 bitni te laptope koji dodju s win 8.1 i koliko je to zapravo lako / tesko ( s obzirom ne to da nemam DVD u laptopu Tsohiba da li to onda preko sticka ili kako? ) te da li gubim neku garanciju s time jer vidim da po stranicama prodavaća garanciju gubi čovjek ako si sam ugradi jos plocicu memorije ( kao neš ti posla , ali po njima moraš odnijeti u servis za to)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 1:22 (beboplu).
11 godina

Samo provjeri na sluzbenoj ili nekoj drugoj stranici ima li drivera za Win7 za bas taj model Toshibe ili kojeg vec laptopa. Moze se instalirat i preko sticka inace da. Treba napravit image Windowsa kao .ISO na taj USB da laptop to prepozna kao CD, tako nesto. Ovo sto kazes za nadogradnju RAMa za svaki slucaj provjeri, ako se dobro sjecam mislim da cak to vrijedi i to samo za Toshibu, da moras ko budala nosit na servis, cak i ako nema naljepnice jer obicno nesmijes trgat naljepnicu od ispod, ako ona postoji, a naljepnica zna bit preko poklopaca za nadogradnju ili preko optike.

10 godina
neaktivan

Da najbolje je nazvati ducan i pitati sto i kako s nadogradnjom ( ili servis) i garancijom.

A što mislis o ovome , taj sam vec laptop prije spomenuo u onom nabrajanju laptopa s i3 procesorima samo što ovaj ima i5 5200U koji radi na 2,2 Ghz

Toshiba Satellite L50-B-2DM

Cijenovno je skoro 900 kuna jeftiniji

Hvala

11 godina

Nisam siguran koliko bi te odusevila izrada, procesor je odlican za te novce, zasebna M230 grafa je prilicno losa.

10 godina
neaktivan

Vidio sam ga u ducanu i da, ne mogu reci da je najbolje izrađen laptop s mekanom tom plastikom. Graficka mi je tako svejedno koja je.

Realno koliko se stvarno isplati dati tih 900 kuna više za S seriju?

10 godina
neaktivan

I samo mali info ...zvao sam pa pitao da li se gubi garancija ako sam dodam RAM. Odgovor : " Ako se vidi da su šarafi uništeni, onda da"

Da li se gubi garancija ako se napravi downgrade Win 8.1 na Win 7 : " Ne, no instaliran je "in 8.1 ali ne professional pa nije moguće napraviti downgrade"

11 godina

Ali bi trebalo bit moguce izbrisat Windoze pa instalirat sta got oces. Uostalom, one gluposti od programa se vjerojatno lako zbrisu sa programima kao Adaware, Malwarebytes, HitmanPro.. Jedan sken za drugim, ne sve odjedanput. Mcafee prvog zbrisat u Control Panelu. 

RAMe onda najbolje da u servisu ugrade. Gledas da su 1.35V, SODIMM, iste latencije (checkiras sa nekim programom kao HWiNFO64) i frekvencije (vjerojatno 1600Mhz) kao postojeci RAMi, 1.35V, SODIMM ili kupis Kingston Impact koji prilagode latencije i frekvenciju drugom RAMu koji je unutra: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hyperx+impact+8gb+ddr3l 

Ja ti neznam rec kolko je sto pokvarljivo jer ne radim u servisu, ali se mogu raspitati. 

U tom rangu, ako nije bitna FHD rezolucija (jer ju ima samo Lenovo z50, a da ostane i5) je jos interesantan ovaj Dell: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Inspiron+5558+i5 8GB vec ima, optiku ima, 3god jamstva ili ovaj: http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-3543-black-intel-i5-5200u-27ghz-turbo-broadwell-ram-8gb-1000gb-gefor/272476525-N0160 sa +5god jamstva, tj. +2god akcijskog jamstva, sta got to tocno bilo. Kod oba su lako dostupni RAMi, HDD, baterija, Wi-Fi modul. Lakopristupacan hardver ima i Lenovo, no eto, jos nema modela sa i5-5200U nego 5% slabijim i5-4210U pa je svakako vrijedan linkanja te vrijedi reci da FHD rezolucija isto ima cijenu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i5

i5-4210U drzi frekvenciju za obje upaljene jezgre na 2.35-2.4 Ghz, i5-5200U na 2.5Ghz, i5-4200H na 3.3Ghz za obje upaljene jezgre. To su sve optimalni slucajevi, ako ne dolazi do throtlanja do kojeg ce doci, ako temperature nisu optimalne. Toshiba S50 se stavlja u rang ultrabooka jer tezi 2kg i mrvu je tanja ispod prosjeka, slicno kao moj laptop. Kod mene grijanje dolazi od grafe koja ima TDP negdje kao taj i5-4200H, a procesor imam i5-4200U. Kod Toshibe vjerojatno bas zato i nije stavljena grafa jer je svo hladjenje fokusirano na procesor pa da ne bi bilo. U procesori nisu problematicni jer su stedljivi/tvornicki undervoltani pa zato i mogu ici u laptop bilokakve izrade. Svakako se trebas malo raspitati o upitnoj Toshibi sa loromoro..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 11:27 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Hehe stvarno ga bacas ko iz rukava :)

I za neku konkluziju sa svim rečenim tj napisanim nekim mojim zahtjevima koji bi po tebi bio najbolji izbor?

Kontaktirat cu i loromoro pa i njega jos malko ispitati :)

Sve u svemu hvala na velikoj pomoći !!!!

14 godina

Poštovani forumaši, molio bih vas za pomoć.

Tražim laptop i došao sam u jednu nedoumicu. Preporučili su mi laptop ASUS N551JK-CN112D (link), no kako ga nigdje ne mogu naći, tražio sam neku alternativu.

Došao sam do sljedećeg laptopa: ASUS N551JK-CN113H (link). Pošto je moje znanje nikakvo, zanima me da li je ovaj drugi laptop stvarno zamjena za prvi, tj. da ima sve jednako ili bolje nego on te da li bi nešto izgubio uzimanjem ovog drugog u odnosu na prvi. Puno vam hvala na uloženom trudu i vremenu.

S poštovanjem

0 0 hvala 0
11 godina

@beboplu

Sorry, zaboravio sam na jos jedan Dell u tom rangu:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15076 = 4165kn ili

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16588 + torba = 4300kn

Isto kao prijemalo i5-4xxxU vs i5-5xxxU, tako je i ovdje malena razlika izmedju i7-4510U i i7-5500U, a najveca razlika u osjetno jacoj integriranoj grafici, no to nije nesto bitno. Ti 5xxx procesori su donijeli gotovo nikakav porast performansi, a smanjen je proizvodni proces. Pravi porast performansi se ocekuje sa nadolazecim Skylake procesorima, no neznam kada ce doci u laptope.

Pazi, stedljivi i7U imaju 2/4 jezgre, 2 prave + 2 logicke, bas kao i bilokoji laptop i5. Znaci nije to onaj slucaj i7HQ/MQ di imas 4/8 jezgre.

Na high-performansu i7-4510U drzi za obje jezgre clock na 2.7-2.8Ghz, a i7-5500U na 2.9Ghz. Opet, pricamo o optimalnom slucaju. Radi throtlanja ima svakakvih rezultata. Zanimljivo, prema Passmarku, iz 400 primjeraka tog novijeg Broadwell i7-5500U i 1050 primjeraka malo starijeg Haswell i7-4510U, nema razlike kada se gleda prosjek svih tih rezultata.

Inace, trebala bi postojati nekakva razlika u izradi izmedju Dellova koji pocinju sa brojem 5 i onih koji pocinju sa brojem 3, no oba su izradjeni od cvrste plastike, bez ikakvog aluminija, a takvo sto je i skroz normalno za taj rang. Bitno da nije jeftina plastika. Najlakse je vidjeti razliku u izradi tako da se laptop opipa u ducanu, obicno je slaba tocka uvijanje tipkovnice u centru ili gdje vec, a uvijanje ekrana je jos uobicajenije. Bitno da su oni drzaci ekrana cvrsti, sto je slucaj kod svih preporucenih.

Cijena RAMa je pala, 4GB kosta od nekih 220kn, 8GB od nekih 410kn. Kalkuliraj i tu optiku, +200kn kod Toshibe. Jamstvo se kod Toshibe moze produljiti na najvise, 4god (3 je obicno max.) i to kosta od cca 500kn - klik ili od cca 300kn na 3g - klik2, sto je povoljno. Problem je sto se moze produljiti unutar prva 3mj od kupnje, dok je uobacijenije unutar prvih 10mj kao npr. kod Lenova i Acera. Kod Della nemas kaj produljivat.

Za kraj, vrijedan spomena je jos ovaj Acer:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e5-572g-nx-mq0ex-039-core-i5-4210m-dvdrw-dl-4gb-1000gb-geforce-gt-840m-15-6-fhd-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_artikl=014.650.135

Problem je sto je cisti prosjek sto se tice izrade, plastika nije najcvrsca, no imas jak i5 koji grije manje od i5H, a vise od i5/i7U te je snagom izmedju njih, vise blize i5M, no opet zavisi o trotlanju, grijanju. Najvise me smeta sto ima malo informacija o njemu na internetu kao i za Toshibu. Prednost bi bila sto najnizu cijenu drzi Links pa bi hi npr. mogao pitati, ako ti se nece svidjeti laptop bi li ga mogao vratiti, a da ne ostetis ambalazu i laptop bude kao netaknut. Kod ovog Acera nemas drivere za Win7, samo od 8 na dalje sto je slucaj i kod ogromne vecine drugih laptopa, tako da tu pazi te to provjeri i za Dell (Lenovo mislim da ima drivere za Win7, neda mi se provjeravat). Inace, nemas se kaj bojat Win8.1, ako si jedan od onih koji misle da je los, iako ga nisi isprobao.

Najsigurniji odabir bi bio jedan od Dellova. Jedan od 2 iz prosla posta bi bili malo isplativiji, ako je budzet jako nategnut jer u startu imas 8GB RAMa, a jedan od 2 iz ovog posta isplativiji na dulje vode. Ovaj zadnji Acer je vrlo zgodan sto se specs tice, imas i FHD rezu, no svakako ga trebas pregledati prije kupnje, ako si zainteresiran. Da ti upali ona prica pa ga mozes istestirat nakon kupnje bez da shebes ambalazu i onda npr. skuzis da se zapravo dost solidno hladi, onda bi bio najbolji odabir, no ja se bojim da za taj laptop treba dodatni cooler i to nekakav kvalitetniji. Nisam siguran za grijanje ni kod Toshibe, zato i Dell je najsigurniji..

Pc44 kaže...

Poštovani forumaši, molio bih vas za pomoć.

Tražim laptop i došao sam u jednu nedoumicu. Preporučili su mi laptop ASUS N551JK-CN112D (link), no kako ga nigdje ne mogu naći, tražio sam neku alternativu.

Došao sam do sljedećeg laptopa: ASUS N551JK-CN113H (link). Pošto je moje znanje nikakvo, zanima me da li je ovaj drugi laptop stvarno zamjena za prvi, tj. da ima sve jednako ili bolje nego on te da li bi nešto izgubio uzimanjem ovog drugog u odnosu na prvi. Puno vam hvala na uloženom trudu i vremenu.

S poštovanjem

U slucaju CN113H placas Windowse kolko i vrijede na cijenu CN112D. Izradom mislim da su to identicni laptopi. CN112D je nazalost izgleda nestao sa trzista, a ostao je CN11D sa i5H te je taj CN111D best buy pored K550JX koji nema IPS. K550JX kao i N551JK-XO148D znaci nema IPS, a ima i7HQ. N/G serija ima i nesto cvrscu izradu naspram X/K Asusa. U tom rangu jos mozes gledati GL552, sa i5H od 6100kn, sa i7HQ od 7000kn, bez Windowsa i sa 950M grafom, u praksi jednako jakom kao 850M. GL552 je malo hladniji laptop od N551 te ima bolju podrsku za nadogradnju SSDom, tj. nemoras vadit optiku da ugradis SSD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 14:17 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav, 

evo da se i ja javim sa svojom dvojbom. 

Uzeo bih si nekakav laptop za posao, kući imam PC pa laptop ne bi trebao biti prejak. Igrice se neće igrati, nego čisto multimedija, surfanje, ali ipak da se može pokrenuti Photoshop, AutoCad i sl, te da će me poslužiti još pokoju godinu.

Prva mi je želja bila ekran 17,3'' te bar neki i3 procesor, a da nije preskupo, nešto slično kao kolega "beboplu" s tim da je on tražio 15.6''.

Čitajući po forumu, nudi se Lenovo B/Z 50-70, te neki DELL-ovi. Pretragom po Mikronisu i još nekim trgovinama vidim da za 17,3'' nema ispod 3800,00 kn. 

Do sada sam imao Acera 6920G koji je bio 16'', tako da moram priznati nemam uvid u to koliko je 17'' praktičniji za uporabu i veći ekran od 15.6''. Slobodno me razuvjerite. 

A uletila mi je ponuda od poznanika za polovan laptop HP Pavilion dv7-4110em, sa i7 procesorom, 8 giga rama, i Radeonkom 5650 od 1GB, 17,3'' ekran ; star 4 godine, za 2000 kn. Po iskustvima korisnika, vidim da se dosta grije. 

Mislim da bih objektivno izdvojio do 3500,00 kn za laptop. Zanima me generalno mišljenje o isplativosti uzimanja ovakvog polovnjaka, jest da je zvjerka od laptopa, svojedobno plaćen 8500kn, ali i godine su tu, tehnologija napreduje, i pretpostavljam da se može skoro naći i3 sličnih karakteristika kao ovaj i7. 

Otvoren sam za komentare vezano za moj upit. 

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice