Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.576
|
čitano: 14.483.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
EdgCliff kaže...
darkydark kaže...
EdgCliff kaže...

Pozdrav ekipa, jel moze prijedlog za laptop do 4.000-4.500 kn.

Sluzio bi za surfanje, multimediju i lagani gaming. Bitno mi je da WoW Warlords od Dreanor i FM 2015 idu na maksimumu bez ikakvog stucanja, laga itd. Ostale igre mi nisu bitne. Osin mozda Diabla i Starcrafta 2 :-). 

Hvala

HP ProBook 450 - za ostatak bi nadoplatio jamstvo na 2 ili 3 godine, ovisno o mogucnostima.

To je best buy? 

Jos kakav prijedlog

Za igre da, to je best buy i za igre je bolje gledati tog sa i5 M nego npr. Lenovo sa U procesorom i 840m grafom, pogotovo ak ne zelis ikakav lagg. Imas jos HP Probook 450 G1 koji bi se vise trebao razlikovati u ekranu nego jacem procesoru jer su toliko slicni u performansama i5-3230m i i5-4200m (klik) ! Zapamti samo da nove verzije ne dolaze uvijek sa boljim ekranom. Imas ovdje 2 reviewa ta 2 laptopa, al nemoj vodit prevelike zakljucke prema njima jer se ipak radi o 2 modela u moru Probook laptopa: review1, review2 Za nest bolji ekran bi trebao ici na Probook 470 koji sa i3 procesorom dolazi po puno boljoj i realnijoj cijeni (3800kn) nego sa i5 (4800kn) di je Acer v3-772g bolji odabir, a i isplativiji radi 2x jeftinijeg produljega jamstva na 3god (300 vs 600kn). Produljit jamstvo mozes kad got oces dok ti ne krene zadnji mjesec redovnog jamstva i to netreba biti u ducanu di je tocno kupljen laptop.

*Eh da, sorry, imas jos ovako osvjezeni Lenovo g510 sa rebrand 8750m grafom koja ustvari nije nist jaca. Jedina fora u odnosu na probook model je SSHD disk. Ekran je glossy, pristup komponentama super, ali nema aluminijski finish nego klasicni matt plasticni. Taj aluminijski finish inace nist ne pomaze kod temperatura, pomaze samo da se manje vide otisci prstiju i da se laptop nesto prije ohladi jednom kad se stavi u sleep ili ugasi. Ta je opcija super ak mislis placati na rate.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 12:59 (The_Fichek).
11 godina
miško95 kaže...

Trebao bi mi laptop do 500€(cca.3.750 kn), sluzio bi mi za game-anje(pretezioto LoL-a ali nemojte se bazirati na to jer to ne trazi jaku konfiguraciju), te za programiranje(C++, Vegas Pro, Unity...).

Hdd min. 500GB

Ram min. 4GB

Volio bi kad bi imao i3 ili i5

15.6"ili 17"

Sto mislite o ovima:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11293

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-toshiba-satellite-c55a19n/75835

I imate li neki bolji prijedlog.

Hvala unaprijed.

EDIT: Je li bolji 15.6" ili 17" ?

Hp 250 G2 je super ak te briga za samostalno ciscenje i odrzavanje laptopa. Skrolaj na pocetak ove stranice teme pa bus vidio kaj sam dodatnog napisao o tome. Ak oces malo balansiraniji i nesto kvalitetnije odradjen laptop imas HP Probook 470 sa nest jacom grafom, a nest slabijim procesorom te boljim i vecim ekranom, kao i laksom pristupacnosti komponentama, bolje postavljenim konektorima i boljim aluminijskim finishom. i3-4000M bi trebao biti skroz u redu za svu navedenu namjenu, al potrazi jos malo sam hoce li biti okej, cisto za svaki slucaj. Ak ce sve bit u redu i 17.3" ti nije preveliko preporucio bih ti Probook 470.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 12:52 (The_Fichek).
11 godina
flapo kaže...
Ja isto čekam da se pojavi V3-772g sa i5/gtx850m i koliko sam gledao našao sam na jedan slovenski shop oko 780€ (cca 6k kn). Tako da vjerujem da bi mogao skoro i da će cijena bit tu negdje. Budget gaming na 17' sa HD+ rezolucijom za narednih nekoliko godina...

Model za koji i ja mislim da ce biti tako negdje u nizoj granici 6000kn bi trebao doci sa FHD ekranom, a onaj za nest manje novaca sa HD+ ili ce cijene biti jos bolje pa ce model sa HD+ biti za 5000kn, a onaj sa FHD za 5500kn, znaci skroz isto kako je bilo sa v3-772g modelom kojeg je skroz ponestalo osim u ekupi.hr sto je dobar znak za cijenu nadolazeceg modela.

Takodjer ce se pojaviti manji, tanji, laksi model v5-573g sa IPS ekranom i 850m grafom, ali i5-4210U kojem ce cijena biti ista ko v3-772g ili nesto skuplja kako je bilo i do sada. Znaci radit ce se o hardverski, tj. graficki poboljsanom modelu kojeg ja posjedujem, al sama matrica bi trebala biti nesto losija nego ova koju ja imam, barem prema notebookchecku, dok bi sve ostalo trebalo biti nest bolje kod novog modela: temperature, tisina, baterija.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Drx kaže...

Bok

Trebam novi laptop, što za fax, što za LoL i CS:GO s tim da bi rado bio i u mogućnosti streamati,a još i ak se odlučim zaigrati neš novije da ima snage i za to.

Uglavnom najvise sam se zagrijao za ovo:

Asus G750JM

Intel i7 4700HQ

8GB DR3

1TB HDD

NVidia GeForce GTX860M

17.3"

Sad sto se samih performasni tiće, to je više manje to kaj hoću, a i od reviewa koje sam procitao/pogledao dobio sam dosta dobar utisak.

Zanima me jel ima netko neka iskustva s njima ili moze predloziti nesto podjednako dobro u tom cjenovnom rangu(do 11000 kn).

Na prvom su mi mjestu performanse i hlađenje, dok je sve drugo sporedno.

Kolega ti je dao dosta dobar i jaci prijedlog. Navodno je 880m Kepler 4GB 30% jaca od 860m Maxwell 4GB (tocne rezultate gledaj na notebookcheck.net, game debate, youtube itd.).

Uskoro ce doci Asus g551 sa 15.6" IPS i 860m grafom, a verzija sa i7 nebi trebala prelaziti 7500kn! Zelis li dati 3000kn za 30% bolje performanse grafe u igrama kada ce i sama 860m gurati skoro sve bez problema na 1080p ja neznam, kao sto neznam hoce li Asus uskoro konacno izbaciti neki laptop sa 8xx grafom, a da ekran bude i 17.3" i IPS.

Da, gledao sam usporedbe po notebookcheku i tak neš i je.

Fora je kaj meni treba laptop relativno brzo, ovaj trenutni je otišao skroz i usprkos čišćenju i svemu se pregrijava konstantno dok igram bilo kaj(čak i CS 1.6), tak da mi se neda čekati,a i ono 30% je 30% 

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
ivek_sp kaže...

Pozdrav

Dali je ovaj laptop ok (služio bi za faks, net, office i visual studio)?

http://www.technomarket.hr/products/09136748/lenovo-g500-59-390485

Još bi uzeo super jamstvo na 5 god i ssd 120 gb.

hvala

Ja bih radje gledao model sa i3 za 300kn vise, ak nemas kakav popust u technomarketu... Ak te briga za samostalno odrzavanje (ciscenje prasine, ventilatora) ili mislis jako paziti di stavljas laptop mozes uzeti u obzir i ovaj HP 250 G2 sa malo boljom 820m grafom, a dost boljom ak su u pitanju i igrice. Tu onda imas i isti HP sa jakim i5 procom za dost dobre pare, 4485kn. HP ti ima sitno skuplje produljenje jamstva na 3god od Lenova, na 5god neznam je li moguce. To te molim da mi linkas za taj Lenovo di si nasao to super jamstvo. Za SSD neznam bi li mogao sam srediti kod HP-a, znam da se moze pristupit lagano samo jednom RAM slotu, dok se kod Lenova prakticki moze svemu pristupiti. To ne znaci da se kod HP 250 nist nemre nadogradit ili pocistit neg znaci da se za isto mora nosit u servis..
Ak zelis Lenovo, ali bi htio matt (nebljestav) ekran kakvog ima HP, mozes ici na ovaj Lenovo b590, al taj nema grafu, a neznam je li ti zelja imat grafu, jer za navedenu namjenu je dosta integrirana.

Hvala

http://www.technomarket.hr/news/368

ovo je to jamstvo

15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav još jednom.

Došlo je do malog povećanja budžeta do oko 5 k kn, pa bih vas molio bih za savjet glede kupovine laptopa za ženu.

Zahtjevi su da je ekran između 11" - 13" (što lakši modeli zbog putovanja, ispod 2 kg), 4 GB rama, minimalno 500 GB diska, Win instalirane. Koristila bi ga za surfanje, office, filmove i trebao bi moći vrtiti indesign studio. Trebao bi joj izdržati oko 4 godine.

Gledali smo http://www.futura-it.hr/katalog/prij...n-nb-59425905/, pa ako netko ima iskustva sa ovim modelom bili bi jako zahvalni.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vash kaže...

Pozdrav još jednom.

Došlo je do malog povećanja budžeta do oko 5 k kn, pa bih vas molio bih za savjet glede kupovine laptopa za ženu.

Zahtjevi su da je ekran između 11" - 13" (što lakši modeli zbog putovanja, ispod 2 kg), 4 GB rama, minimalno 500 GB diska, Win instalirane. Koristila bi ga za surfanje, office, filmove i trebao bi moći vrtiti indesign studio. Trebao bi joj izdržati oko 4 godine.

Gledali smo http://www.futura-it.hr/katalog/prij...n-nb-59425905/, pa ako netko ima iskustva sa ovim modelom bili bi jako zahvalni.

Ne otvara mi link.

Sto se tice novog u tom rangu u vasem budzetu dolaze svega dva modela: Lenovo B5030 ili Acer V3 - sve do 5k kn su modeli sa i3 low voltage procesorom procesorom i davat 1000kn je glupo jer se ne dobije nista ekstra na performansama.

Ako vam odgovara rabljeno ja bi na vašem mjestu provjerio ponudu na njuškalu za ove modele: HP Elitebook 8460p, 8470p, 2560p, 2570p. - Primarno jer dolaze s kak spada mobilnim procesorima sto bi u Indesignu dolazilo do izrazaja, moze se nadogradit memorija naknadno, zamjenit cdrom za caddy i stavit dodatni disk. Odlicno sastavljeni laptopi koji ce trajat i trajat. Mozete bacit oko i na HP Folio 9470 - ima ih nekoliko po interesantnoj cijeni - iznimno tanki i prenosivi, ali dolaze sa U procesorima kao i ova dva dolje navedena, doduse s puno brzim procesorom.

Osobno bi bacio oko i na ebay.co.uk za 2570p model - nisu prestari modeli i vecina koja ih se prodaje je pokrivena jamstvom - internacinalnim. Nemorate traziti konkretno niti model koji se salje direktno u Hrvatsku, moze se koristiti "Package forwarding" usluga. Na taj nacin sam i sam uzeo nekoliko laptopa iz velike britanije i jamstvo najnormalnije funkcionira kod nas :) Za vise informacija oko ovakvih manevra mozemo dalje na PM.

Dell Precision M6600
11 godina

Ima jos i Lenovo Flex 2 sa IPS ekranom i jako zanimljivim dizajnom, ali bez zasebne grafe sa 14" i 15.6" dijagonalama oko 4000kn. Gledati na nabava.net

15 godina
neaktivan

Ovaj koji sam linkao je Lenovo Yoga 2 od 11", što mislite o njemu? Ona je dosta zapela za njega.

Što se tiče indesigna dovoljno je da ga donekle ok vrti, ništa posebno, jer ga treba samo povremeno za izradu plakata i portfolia.

Da vidite na kakvoj sirotinji se sad muči (neki fujitsu siemens star 5 godina, koji je tada došao 3k, ne može 2 taba otvorit paralelno na netu), njoj će sve novije izgledati kao space shuttle.

Ona nikako ne želi polovno, nego isključivo novo, i ne veće od 13". Hvala obojici na prijedlozima. 

Ovaj linkani lenovo i acer sam joj predložio, lenovo joj je pretežak, a acer nam je u rezervi. Mene muči acerova kvaliteta, imao sam ih par unutar obitelji i nisu se proslavili.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 19:11 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Prijenosnik za frenda do 4000kn

Za potrebe faksa (biologija) i gledanje filmova. Od igrica Fifa,NBA i nista zahtjevnije

Jedini uvjeti su da neide preko te cifre i da nije manji od 15.6"

0 0 hvala 0
11 godina

@Zin8 Fifa 15 ? Pitam jer je dost zahtjevna igra za laptope.. Prosli nastavci su manje zahtjevni.

@Vash

Ako zasebna grafa nije uvjet ozbiljno razmotri Lenovo Flex 2 jer je razlika izmedju TN i IPS matrice ekrana nebo i zemlja kod laptopa, mozda ne bas tolko al je velika razlika, a IPS ekrani su rijetkost kod laptopa. Jos je 14" verzija u crvenoj boji te je tezak nest manje od 2 kile sto spada u kategoriju laganih laptopa, tj. ultrabooka - klik Eh da, zaboravio sam napomenut da je ekran Multitouch, tj. touch. A pod zanimljiv dizajn sam mislio da se ekran moze vrtiti pod skoro 360 stupnjeva sto znaci da laptop moze postat neka verzija veceg tableta. Rezolucija je HD, tipicna za taj i nesto skuplji rang.

Sorry znaci radi se o obicnoj TN matrici, al je dobar izbor, iako je onda tu jaci Lenovo E440 isto 14" sa nestedljivim i3, tj. i3-4000m procesorom.

Ak bi isla na novo, a nikako ne zeli 14" onda bi po mom misljenju Lenovo Ideapad Yoga sa IPS ekranom trebao biti najbolji izbor:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+yoga+ips Gledati ove od 4800kn nadalje jer su ispod tableti u pitanju.

Po meni je Yoga Pro 13 najbolji, ali i najskuplji izbor. Ako je greska u opisu i ne radi se o FHD rezoluciji onda bih na tvom mjestu birao nest jeftinijeg od ovog sto je vec spomenuto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 20:52 (The_Fichek).
14 godina

Je li mi moze netko naci na eBay-u bateriju ili za HP250 G2 ili za Hp Probook 470, nisam se jos odlucio i ako neki od ta dva nema bateriju za kupiti mozda lakse donesem odluku.

http://www.youtube.com/user/MsDome007 Battlefiled Series Videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 21:14 (Komunist Izet).
14 godina
neaktivan
Vash kaže...

Ovaj koji sam linkao je Lenovo Yoga 2 od 11", što mislite o njemu? Ona je dosta zapela za njega.

Što se tiče indesigna dovoljno je da ga donekle ok vrti, ništa posebno, jer ga treba samo povremeno za izradu plakata i portfolia.

Da vidite na kakvoj sirotinji se sad muči (neki fujitsu siemens star 5 godina, koji je tada došao 3k, ne može 2 taba otvorit paralelno na netu), njoj će sve novije izgledati kao space shuttle.

Ona nikako ne želi polovno, nego isključivo novo, i ne veće od 13". Hvala obojici na prijedlozima. 

Ovaj linkani lenovo i acer sam joj predložio, lenovo joj je pretežak, a acer nam je u rezervi. Mene muči acerova kvaliteta, imao sam ih par unutar obitelji i nisu se proslavili.

Ta yoga ima tegra procesor i vrti windowse RT - standardne aplikacije na win RT ne rade pa tako nece ni indesign.

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan

Imam 3500 kn... Odlucio sam se za ovaj laptop:http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-19n-pscgce-01900dy4-156__5282371

Gledo sam Hp 250 koji je malo slabi i ima 1 godinu garancije... Hp 250 nije puno kvalitetni po izradi od Toshibe, mozda su cak i isti.. Znam da je prosla serija HP 47xx imala alumini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Zin8 kaže...

Prijenosnik za frenda do 4000kn

Za potrebe faksa (biologija) i gledanje filmova. Od igrica Fifa,NBA i nista zahtjevnije

Jedini uvjeti su da neide preko te cifre i da nije manji od 15.6"

Ma neznam bas dal 15 (jesu vecp oznati system rqsi?
nesto solidno do tih para da bude 

The_Fichek kaže...

@Zin8 Fifa 15 ? Pitam jer je dost zahtjevna igra za laptope.. Prosli nastavci su manje zahtjevni.

11 godina
Dolu kaže...

Imam 3500 kn... Odlucio sam se za ovaj laptop:http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-19n-pscgce-01900dy4-156__5282371

Gledo sam Hp 250 koji je malo slabi i ima 1 godinu garancije... Hp 250 nije puno kvalitetni po izradi od Toshibe, mozda su cak i isti.. Znam da je prosla serija HP 47xx imala alumini...

Los odabir sto se tice graficke za te pare. 820m grafa je dost jaca od 710m, a 8750m jos jaca, a onda 840m jos jaca, al 840m redovito dolazi sa stedljivim i3 u tom rangu tako da je sto se tice jacine bolje uzeti nestedljivi proc + 8750m ili cak 820m. HP 250 je budzet laptop, ali sa kvalitetnom izradom, to sto nije alu ne znaci puno, tj. gotovo nista sto se tice funkcionalnosti. Probook serija ima aluminijski finish i nest bolju izradu, prvenstveno po pitanju pristupa komponentama ispod poklopca. Neznam zasto si zapeo bas za tu Toshibu koja nikako nije best buy za te pare. Koja ti je uopce namjena, imas li zelje sta igrat, bavit se nekim zahtjevnijim programima mozda?

15 godina
neaktivan

Ma nisam uopce neki zahtjevan korisnik.... Laptop mi je za faks, i ponekad bi pokreno Farmer Simulatora... Privlacilo me to sto Toshiba ima 2 godine garancije, a Hp 1

11 godina
Dolu kaže...

Ma nisam uopce neki zahtjevan korisnik.... Laptop mi je za faks, i ponekad bi pokreno Farmer Simulatora... Privlacilo me to sto Toshiba ima 2 godine garancije, a Hp 1

Sto fali onom Asusu sa matt ekranom kojeg ti je Roby preporucio? Kolko vidim nisu bezazleno graficki zahtjevne nove verzije Farming Simulatora, tako da preporucujem nesto sa 840m grafom i i3, sad to moze biti Asus kojeg ti je linkao roby ili Lenovo z50-70 sa mrvu jacim procesorom (0.2Ghz jaci), boljim pristupom komponentama od Asusa, te glossy ekranom - klik Garanciju inace mos produljit bilokada dok ne krene zadnji mjesec redovne garancije, kako kod HP-a, tako kod Lenova, Toshibe i svih ostalih brandova, trazi samo na nabava.net pa ces vidjet cijene, a za HP pisi u trazilicu "2xx" za 250 model, "4xx" za probook to je jedina fora. Ak bi htio nest izbalansiraniji laptop, znaci da imas nest slabiju graficku od 840m, a nesto jaci ili za neke stvari puno jaci procesor imas HP 250 G2 sa i5, Probook 470 ak oces nest kvalitetniji veci ekran i mozda najizbalansiraniji laptop u tom rangu oko 3500kn (840m>8750m>820m; i3-4010U<<i3-4000M<i5-3230M,i5-4200M), iako je cijena blize 4000kn di opet ima jacih laptopa, ali sa mainstream 15.6" dijagonalom. Radi se o Probook 450 g0 i g1 modelima sa i5 procesorima i 8750m te Lenovo g510 sa i5 i rebrand 8750m, nist jacom m265 grafickom.

Konacno, ak ne mislis kasnije nist zahtjevnijeg igrat niti se icim zahtjevnijim bavit preporucujem da ides na Asusa kojeg ti je roby linkao. Ak bi radje nesto vise futureproof laptop onda idi na nekaj od ovog zadnjeg, pocevsi listu sa hp 250 g2 pa nadalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 22:03 (The_Fichek).
14 godina
Dolu kaže...

I mene to brine.

Moze li se nekako produziti jamstvo ili kupiti?

http://www.youtube.com/user/MsDome007 Battlefiled Series Videos
15 godina
neaktivan
darkydark kaže...

Ta yoga ima tegra procesor i vrti windowse RT - standardne aplikacije na win RT ne rade pa tako nece ni indesign.

Imaš dvije verzije, yoga i yoga s, yoga ima full win, a yoga s ima win rt, ali tnx na upozorenju.

11 godina

Gore sam ti napisao. Znaci npr. ovako gledas za HP probook 450/470 itd. - klik, za npr. 250 model - klik2, za sve ostale brandove fora je ovak - klik3, klik4, za Lenovo da lakse nadjes napises slovo serije u trazilicu, npr. klik5

Pazi da gledas na kolko godina zelis, obicno je maximum 3, kod toshibe 4, a neki ducani nude tzv. super jamstva, tipa na 5 godina kod technomarketa..

Produljit se moze bilogdje di got se nudi produljenje bez obzira na ducan di je prvi puta kupljen laptop, a produljit se moze jedino dok ne krene zadnji mjesec redovne garancije, ili drugim rijecima dok ne istekne predzadnji mjesec, npr. dok ne istekne do kraja 11. mjeseca ako neki laptop ima garanciju od 12 mjeseci.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jedan je 15.6" best buy, drugi 17.3" best buy, nema sta drugo mislit.. Ima jos i ovaj HP 450 ak oces Haswell i5 neznatno bolji, zapravo samo na papiru od i5-3230m, kao i ovaj Lenovo g510. 3 navedena 15.6" best buya dijele sitnice, npr. detalji oko kvalitete ekrana i kod 2 probooka i izmedju sva 3 laptopa. 17.3" bi trebao imati malo bolju TN matricu skupa sa vecom rezolucijom. I g510 i Probook laptopi su kvalitetne cvrste izrade.

Nadalje Lenovo ima pristup svim komponentama pa i ventilatoru, a HP ima pristup svemu osim ventilatoru, ali se kod Probooka 450/455 ventilator fino vidi kad se skine poklopac tak da je to dovoljno za ispuhat ga od prasine (kod 470 ne). Slike se vide na notebookcheck.net lijepo.

Nadalje HP ima aluminijski zgodniji finish od Lenova, iako to funkcionalno gotovo nista ne znaci, jedino sto ce se temperature prije ohladit jednom kad se ugasi komp ili dobro ohladit prije paljenja ak se laptop ostavi blizu otvorenog prozora dok je vani, znaci nista posebno. Jednom kad se to zagrije je isto bio aluminij ili plastika sa gornje strane jer toplina ide od dole prema van, a oba laptopa dole imaju brusenu plastiku. Nadalje HP ima 1 USB port vise i odvojene audio/mic portove dok je kod Lenova to combo port sto se moze rjesit audio 3.5mm spliterom za 5kn..

Najveca razlika je zapravo u tome sto Lenovo ima SSHD disk, nista extra ali dodatni plus, a Probook ima matt nebljestav ekran.

Eh da, m265 grafa u Lenovu je rebrand 8750m i prema notebookchecku 7% slabija od 8750m iako su oni testirali slabije clockanu 8750m nego onu koja dolazi kod nas u Probook modelima (prema iskustvima forumasa) tako da je razlika izmedju grafickih jos manja i prakticki neznatna. Paziti na rezultate sa notebookcheck.net za iste grafe jer je m265 graficka redovito testirana sa slabijim stedljivim intel U procesorima koji nisu bili tako popularni u vrijeme testiranja 8750m grafe. Ono sto donose U procesori je dulje trajanje baterije i nesto manje grijanje, al to grijanje zavisi o kvaliteti laptopa koja je u ovim slucajevima jako dobra, pogotovo za taj rang. Vrijedi reci da bu trajanje baterije sa M procesorima taman za pogledat dulji film u komadu dok je laptop istekan tak da nema brige.

Btw. nije da mislim da je notebookcheck sveta krava. Slicni rezultati se mogu vidjeti i drugdje, npr. cpuboss, cpuworld, gpuboss za neke slucajeve, game-debate, youtube itd itd. Slike izrade se mogu vidjeti isto drugdje, al sve je to na jednom mjestu na istoj stranici nekad malo vise nekad malo manje tocnije, ali uglavnom tocno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 23:50 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Vash kaže...
darkydark kaže...

Imaš dvije verzije, yoga i yoga s, yoga ima full win, a yoga s ima win rt, ali tnx na upozorenju.

Sad bas kopam po futurinoj stranici i naso Lenovo Yoga za office i takve stvari ce bit i vise nego dosta - kolko ce dobro potezat u indesignu ne znam, ali sve ce radit, pogotovo nemogu dati niti usporedbu koliko ce brze raditi od trenutnog racunala - za koje bi rekao da samo treba dobro ispuhati i staviti windowse na novo, eventualno koju gigu rama puknuti :)

u prilogu ovog posta imas neke testove izlistane u usporedbi s nekolicinom procesora - P8600 je core 2 due procesor star 6 godine i nije bio "high end" niti onda. i bez problema se nosi i u dobro djelu testova reže te neke quad pentiume. Ako se radi o necemu kaj trazi manje jezgri smrad stari je duplo jaci od tih tablet procesora, dok u visejezgrenom poslu, svega nesto sitno su ovi slabiji. i3 xxxu je puno bolja kupnja, a sumnjam da ce 13 biti toliko teze naspram 11 nositi.

Stoga bi vam za mirnu buducnost savjetovao da ipak vise bacite oko na 13 model di se nalazi ipak vise snage.

Nego koji uopce tocno laptop sad imate da mozemo procjeniti kolko bi ta mala jogica bila napredak, ako i bi...

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan

Ako se ne varam ovaj je http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-Siemens-Esprimo-Mobile-V5535.9149.0.html

Bio je na čišćenju i reinstalaciji, ali nije pomoglo.

Brine me 13 jer ima samo Pro verzija, a hrpa ljudi ima problema sa njom, muči ju prikaz žute boje nešto i hrpa ljudi nikada nije riješila wireless probleme.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 12:01 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vash kaže...

Ako se ne varam ovaj je http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-Siemens-Esprimo-Mobile-V5535.9149.0.html

Bio je na čišćenju i reinstalaciji, ali nije pomoglo.

Uf, jednojezgreni celeron M, da njemu nist nece pomoc. Cak bi i taj Atom Quadcore iz yoge koju ste linkali trebao bit brzi od toga. Uzmite u obzir da je iz ono 13" lenova i3 jos i brzi. Sad trebate odlucit dal tih par grama i inča više ili manje :)

S obzirom da svaka žena uvijek prvo cvili da nema problema manji i da ce svejedno bit super, nakon par mjeseci se predomisli i želi vece i sto god vi ili ja rekli, ne znamo mi nikad što njima odgovara i treba. Govorimo o laptopima jel :)

Dell Precision M6600
11 godina

Ak se prica o onoj 13" Pro Yoga verziji za 5150kn, mozda bi bilo pametno jos razmisliti i ovom laptopu kojeg ja imam ili jos bolje o verziji koja ce ga uskoro zamjeniti ili potisnuti u nizi cijenovni rang. Ima jako dobar i tocan review na notebookchecku, a dio sa temperaturama je tocan samo za max. max. load kako i pise tamo, znaci jednom kad se jako uposli 750m grafa. Sam laptop je jako tanak i lagan (2kg), a ak bi se ozbiljnije radilo sa 750m grafickom preporucujem dodatni cooler za 100-150-200kn isto neki tanki i ispod kile. Iscekuje se verzija sa dost jacom 850m grafickom, nesto manjim temperaturama, duljom baterijom, sitno tisim radom tak da nije ni to lose pricekati. Nemoram pricati da je to sve skupa puno jace od bilokoje Lenova Yoge do 9 i nest tisuca kn, sto oce reci koliko su neisplativi prijenosnici manji od 15.6" u tako nekom skupljem rangu. Zaboravih reci da je definitivno najveca prednost 573g modela jako dobar IPS ekran s kojim se bez problema radi i po vani.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 12:19 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ak se prica o onoj 13" Pro Yoga verziji za 5150kn, mozda bi bilo pametno jos razmisliti i ovom laptopu kojeg ja imam ili jos bolje o verziji koja ce ga uskoro zamjeniti ili potisnuti u nizi cijenovni rang. Ima jako dobar i tocan review na notebookchecku, a dio sa temperaturama je tocan samo za max. max. load kako i pise tamo, znaci jednom kad se jako uposli 750m grafa. Sam laptop je jako tanak i lagan (2kg), a ak bi se ozbiljnije radilo sa 750m grafickom preporucujem dodatni cooler za 100-150-200kn isto neki tanki i ispod kile. Iscekuje se verzija sa dost jacom 850m grafickom, nesto manjim temperaturama, duljom baterijom, sitno tisim radom tak da nije ni to lose pricekati. Nemoram pricati da je to sve skupa puno jace od bilokoje Lenova Yoge do 9 i nest tisuca kn, sto oce reci koliko su neisplativi prijenosnici manji od 15.6" u tako nekom skupljem rangu. Zaboravih reci da je definitivno najveca prednost 573g modela jako dobar IPS ekran s kojim se bez problema radi i po vani.

13 je maksimum velicine za ženu njegovu. 15 nikako ne dolazi u obzir kolko sam shvatio.

Dell Precision M6600
11 godina

Skonto sam, al sam napomenuo jer je 2kg ispodprosjecna tezina za 15.6" laptop. Najbolje malo pogledat kak to uzivo izgleda.. ili barem prek youtube-a da se stvori nekakav dojam.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Skonto sam, al sam napomenuo jer je 2kg ispodprosjecna tezina za 15.6" laptop. Najbolje malo pogledat kak to uzivo izgleda.. ili barem prek youtube-a da se stvori nekakav dojam.

Tu si u pravu. Puno je novaca u igru i gleda se da je to kupnja na par godina pa ne bi bilo lose jos jednom prevagati sve velicine, performanse koje su u igri, iskoristivost na duze staze i problem nosenja.

Dell Precision M6600
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice