Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.586
|
čitano: 14.486.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
blabla1337 kaže...

Pozdrav,

Želio bih kupiti laptop:

- do 5000- 5500 kn (tuda negdje)

- 17.3 incha

- što se tiče igrica, igrao bi ali ne neke pretjerano jake CS 1.6 , CoD 2 , možda koju malo jaču...

- većinom će mi služiti za faks i gledanje filmova

- imao sam dell prije i bio zadovoljan sam njime, ali nemora nužno opet biti dell

Svaki savjet je dobrodošao...

Acer glossy HD i5-4200m, 750m, 6gb ram

Isti Acer samo FHD ekran i 2gb rama vise (neznam je li matt ili glossy)

Ovdje ti je lista ako zelis uzimati skupljeg FHD u npr. Centro.hr ili MagazinRS  Kod Centro.hr trenutno ne radi link..

Jeftiniji glossy acer nema konkurencije, a Portio ti je web shop Linksa.

Mogao bih ti preporuciti jos npr. ovog Della jer je isto best buy, ali taj je 15.6" i po mom misljenju malo slabiji za gaming nego Acer (napomena, i7-4500U u Dellu nije klasican nego stedljivi i7 te je jak kao regularni i5 laptop procesor, tj. navodno je mrvu slabiji od i5-4200m u Aceru)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 1:44 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Acer ispod 5000 koji nije fhd takoder ima i 6 gb rama, to si zaboravio spomenut

0 0 hvala 0
12 godina

Dali mi možete preporučiti laptop do max 6000 kuna za igranje igrica. Od igrica bi igrao GTA V kad izađe,Pes14,NBA2k14,FIFA14,battlefield 4,Diablo3,Far cry i da može podržavati novije generacije igrica

PSlamnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Znaci do 6000kn za gaming vrijedi ovo sto sam napisao samo post prije. Acer v3-772g sa glossy ekranom HD rezolucije i 6gb rama za 4750kn ili isti model, samo verzija sa FHD ekranom i 2gb rama vise za 5500kn.

Nesto bolje od toga za gaming treba traziti u laptopima sa jacim grafickama, a takve mozes naci tek od 6550kn nadalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 1:43 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Trebao bi i ja pomoć oko odabira novog laptopa, totalno sam ispao van stroja s komponentama pa vi predložite nešto :)

budžet: 5000kn (može se rastegnuti)

taj laptop bi zapravo bio glavni komp, dakle za po kući i posao-spojen je na monitor pa mislim da nije bitna veličina ekrana

za: programiranje, grafika, igranje(ne nešto very uber high), filmovi, itd... 

firme: laptop će se drndati često u transportu pa da može izdržati napor

bez predrasuda molim :) imam Acera +5 god-prešao doslovce desetke tisuća kilometara s njim, 24/7 rad i nikad niti jedan problem; cura ima Acera +3 i same story heh

jel se da naći nešto sa SSDom, ili ga bolje uzeti posebno-ili još nije došlo vrijeme za to pa najbolje još sačekati da padnu cijene?

edit: ne trebam windowse/office pakete

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 0:16 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
11 godina

Neznam koji si po redu koji pita za laptop u tom cijenovnom rangu i za tu namjenu. Da ne pisem sve ponovno molim te procitaj moja prosla 2 posta zatim nastavi citat ovaj.

Sto se tice SSD-a definitivno ga je bolje uzeti posebno. Jedini veci laptop za koji sam primjetio da ima SSD veceg kapaciteta je acer za 6550kn, taj ti ima i gtx760m grafu, ali tu se vec nalazi bolja gtx850m grafa, tako da sve do ovog ranga preporuceni aceri u proslim postovima su best buys za gejmanje, a dell inspiron su radeon verzije za gejmanje, s time da postoji 15.6" dell inspiron sa FHD ekranom i 8850m grafom za normalne novce i tog sam linkao, a 17.3" dell inspiron sa malo boljom 8870m nema sa FHD ekranom sve do 6700kn iz nekog razloga, di se kazem nalaze asusi sa vrhunskom 850m grafom.

Ako ti ekran nije bitan definitivno preporucujem Acer v3-772g

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 2:06 (The_Fichek).
12 godina

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.35360568-7448-4E8D-BF79-FB79B56C9E03.aspx

jel bi ovaj laptop podržavao kao npr Pes14,Nba2k14,Fifa14,GTA V,Diablo 3 i slične igrice

PSlamnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, te igre ce biti igrive na high/ultra settings: klik, a nova igra kao GTAV je uvijek upitna jer ko zna kako ce biti optimizirana za koju graficku, koliko ce bugova biti kad izadje itd. itd. Uglavnom prema ovome (gledaj zadnji graf) bi i to trebalo biti igrivo na high settings tako da se nemas sta brinuti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 13:19 (The_Fichek).
16 godina

Pozdrav!

Treba mi laptop sto vece reze za programiranje. Gledao sam ovdje jer imam neki bon za potrositi tamo... https://www.svijet-medija.hr/gg/3/laptopi-tableti?mpc%5Bmin%5D=0&mpc%5Bmax%5D=4500&op=Primjeni&groups%5Bfieldset%5D%5Bvalue%5D%5B26%5D=26&attr%5B63%5D%5B1600x900%5D=1600x900&items_per_page=16&sort_order=ASC

Kojeg biste mi preporucili? Mogu dati jos parsto kuna ako je bas nesto super. Ne znam da li ici na 15" ili 17" dijagonalu?

0 0 hvala 0
11 godina
pospanko kaže...

Pozdrav!

Treba mi laptop sto vece reze za programiranje. Gledao sam ovdje jer imam neki bon za potrositi tamo... https://www.svijet-medija.hr/gg/3/laptopi-tableti?mpc%5Bmin%5D=0&mpc%5Bmax%5D=4500&op=Primjeni&groups%5Bfieldset%5D%5Bvalue%5D%5B26%5D=26&attr%5B63%5D%5B1600x900%5D=1600x900&items_per_page=16&sort_order=ASC

Kojeg biste mi preporucili? Mogu dati jos parsto kuna ako je bas nesto super. Ne znam da li ici na 15" ili 17" dijagonalu?

Linkat cu ti samo laptope sa FHD ekranima kao ajmo rec tvoj nazahtjevniji kriterij.

Za programiranje ce bit ok jaci i3 proc, iako neznam s koliko se zahtjevnim programima mislis baviti, stoga sam pripazi na procesor u laptopu koji ti se svidi i istrazi jos hoce li biti dovoljan za radnje kojima se mislis baviti.

Glavna stvar na koju moras paziti su stedljivi i5 i i7 procesori koji se javljaju u vecini laptopa koje cu linkati. Znaci ti procesori su dobri ako te zanima cim veca prenosivost, trajanje laptopa dok nije ukljucen u struju. Sto se tice performansi, i5-4200u je jak kao i3-4000m, a i7-4500u skoro jak kao i5-4200m. Stedljive procesore nemres upgrejdat kasnije, i5-4200m mozes micati.

Najjeftinija opcija je ovaj Asus Njega ti preporucujem samo ako si stvarno kratak s budzetom jer mozes dobiti veci omjer ulozeno/dobiveno ako se protegnes van 5000kn.

Iduci su ovaj Dell i ovaj Acer, znaci tog acera imas u svijetu medija, ali preporucit cu ti kasnije jos jednog iz tog ducana.

Ovo su 2 najjace opcije za najmanje novaca sa FHD ekranom. Izrada je na mjestu, s time da ce Acer svakako bit vruci prvenstveno radi vruceg procesora. Ne radi se o neznam kakvih temperaturama niti o onim glupim Acer predrasudama jer se radi o zadnjoj, kvalitetnoj liniji acera. Eventualno da igras neznam kakve igrice bi bilo u redu da kupis cooler za Acera.

Glavne razlike su u tome sto je Dell 15.6", a Acer 17.3". Za detalje o izradi gledaj notebookcheck.net ili guglaj. Na notebookchecku mislim da ima bas taj Dell i da je opisano da ima dosta kvalitetnu TN matricu, s druge strane za isti model Acera, samo sa jacim specifikacijama, pise slicna stvar. Dell sigurno ima glossy ekran, dok za Acera nisam ziher jeli matt ili glossy u pitanju.

Nadalje Dell ima 3 god garancije, Acer 2 god.

Oba imaju 8gb rama, procesori su u performansama gotovo pa isti samo sto je i7-4500u puno bolji ako mislis koristit puno laptop dok nije ustekan u struju. Graficke su takodjer dosta jednake, samo sto je nvidia u aceru po meni bolja za igranje jer mislim da su igre kod laptopa bolje optimizirane za nju u tom rangu.

Kako imas bon u svijetu medija cijene ovih laptopa ce ti doc skoro na isto tako da ako ces se dvoumit izmedju njih mislim da ti je najbolje odlucit se na temelju prenosivosti. Dell je tu bolji, a Acer je bolji ako zelis veci ekran i nesto malo bolje performanse, pogotovo u igricama.

Eh sad, zadnja stvar koju bih ti preporucio je v5-573g Ovaj model imam i ja i njega ti preporucujem ako zelis zbilja savrsen ekran pod malim kompromisom procesora. Kako je najjeftinija cijena tog acera upravo u svijetu medija ovo bi ti bilo isto isplativo, pogotovo ako ne zelis imat nikakvu TN matricu ekrana nego pravu IPS matricu. Proc unutra je i5-4200U i bice jak kao i3-4000m. Neznam tocno koliko je to slabije od onih procova u Dellu i Aceru i hoce li te posluziti za sve tvoje programe sta vec.. Najbolje ti je guglat. Ono sto znam je da traje super dugo dok nije ukljucen u struju, znaci i do 6h pa i vise zavisi sto radis, na kojoj je svjetlini ekran itd. Laptop ce biti jos bolje prenosiv od della jer je jos tanji i jos laksi (samo 2kg). Evo review-a koji je jako precizan osim u dijelu s temperaturama. Neznam koje su testove oni radili, ali nakon 6 sati surfanja i gledanja videja i gluposti neces se spec nego osjetit toplinu i to zapravo samo na tom gornjem, malo sredisnjem dijelu laptopa di se zapravo i ne kuca po tipkovnici. Za igranje pretpostavljam da je bolje imati cooler. Cooler inace imam i mogu ti ga savjetovat, ali nezelim ic offtopic.

Osim boljeg ekrana i slabijeg procesora u odnosu na Della i Acera v3-772g, ovaj ima 4gb rama vise i msata port za mini ssd.

Imas jos i jeftiniju alternativu tog laptopa, stariju verziju v5-572g i to je trenutno najjeftiniji laptop nakon 573g sa IPS matricom kod nas. Pitanje je samo koliko je raspoloziv tim ducanima. Sto se tice izrade osim sto nema msata port stvarno neznam ima li kojih drugih razlika u odnosu na 573g. Sto se specifikacija tice unutra je neznatno slabija ivy bridge verzija i5-4200u. Ako ti je stalo do ekrana ipak preporucujem 573g jer za 572g nisam siguran kakav je tocno te na kraju krajeva 573g mozes kupit u svijetu medija i taj ti jos ima i god garancije vise.

Ima tu jos Lenovo z710, ali radi sitnica (2gb rama manje, samo 1 god garancije, iako produljenje nije skupo..) verziju sa i5 procom bi preskocio u odnosu na onaj dell ili acer, iako stvarno mozes uzeti u obzir tu za 5200kn u Prosatu sa linka. Meni je puno primamljivija opcija sa i7 procesorom: klik Laptop je inace super izrade, tih, imas review na notebookchecku, a vrijedi spomenut da je unutra i mali SSD, tj. SSHD disk te da 745m ne odskace puno od performansi 750m graficke (9% navodno).

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 18:28 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Evo ekipa trebam pomoć tražim neki bestbuy laptop do 3500 kn max max, a glavni uvjet bi bio da dijelovi (procesor, rami, grafička NISU integrirani.. Trgovine u kojima bi uzimao mogu bit Links, eKupi, Technomarket, Mikromakro, Elipso, Centar Tehnike i sl.
Ovo bi bili neki uvjeti:
15.6" (može i veći)
-i3 procesor najmanje (ako ne i3, može i neki quad core amd 2.0 ili sl.)
-najmanje 500 gb HDD, 750 bi bilo odlično
-usb 3.0 ulaz
-ne integrirana grafička kartica
-bez OS (instalirao bih Win 7) ali ako ima onda nema veze, nešto ću iskombinirat..
-solidnu web cameru
-dobra baterija
-dobro hlađenje
-poželjan optički uređaj tj. dvd rom
Eto to bi bilo to, pa rokajte linkove, i kakva su vam iskustva s takvim laptopima :) I P.S. koristio bih ga za fax (ako upadnem) haha i za malo pesa, fife i managera :)

0 0 hvala 0
11 godina
dino95cpn kaže...
Evo ekipa trebam pomoć tražim neki bestbuy laptop do 3500 kn max max, a glavni uvjet bi bio da dijelovi (procesor, rami, grafička NISU integrirani.. Trgovine u kojima bi uzimao mogu bit Links, eKupi, Technomarket, Mikromakro, Elipso, Centar Tehnike i sl.
Ovo bi bili neki uvjeti:
15.6" (može i veći)
-i3 procesor najmanje (ako ne i3, može i neki quad core amd 2.0 ili sl.)
-najmanje 500 gb HDD, 750 bi bilo odlično
-usb 3.0 ulaz
-ne integrirana grafička kartica
-bez OS (instalirao bih Win 7) ali ako ima onda nema veze, nešto ću iskombinirat..
-solidnu web cameru
-dobra baterija
-dobro hlađenje
-poželjan optički uređaj tj. dvd rom
Eto to bi bilo to, pa rokajte linkove, i kakva su vam iskustva s takvim laptopima :) I P.S. koristio bih ga za fax (ako upadnem) haha i za malo pesa, fife i managera :)

Lenovo g510 Bio je isti u arhitehu za 3450kn, neznam di je nestao, mozes ih zvati i pitati hoce li opet biti u ponudi, napomeni da trazis onog sa 8750m karticom.

Laptop ispunjava sve tvoje zahtjeve. Ne preporucuje se da ides ispod ovoga jer je ovo odlican omjer ulozeno/dobiveno, a bio je jos bolji kad je laptop bio na akciji u arhitehu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 20:36 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Lenovo g510 Bio je isti u arhitehu za 3450kn, neznam di je nestao, mozes ih zvati i pitati hoce li opet biti u ponudi, napomeni da trazis onog sa 8750m karticom.

Laptop ispunjava sve tvoje zahtjeve. Ne preporucuje se da ides ispod ovoga jer je ovo odlican omjer ulozeno/dobiveno, a bio je jos bolji kad je laptop bio na akciji u arhitehu.

Pa taj mi je mal preskup, 3500 bi bilo ono najskuplje moguce:/ jel znas možda jos neki dobar?

11 godina
dino95cpn kaže...
The_Fichek kaže...

Pa taj mi je mal preskup, 3500 bi bilo ono najskuplje moguce:/ jel znas možda jos neki dobar?

Sa zasebnom grafickom ne. Mozda nesto sa 740m grafickom, ali uz to ces dobit stedljivi i3 procesor koji je zbilja slab, slabiji od pentiuma. Tako da je to puno slabija opcija jer dobis i slabiji procesor, i po meni malo slabiju grafu za igranje. A stedljiv i3 definitivno nece iskoristit puni potencijal 740m tako da je to losa opcija.

Zapravo jedina jeftinija varijanta je 100kn jeftiniji od lenova g510, ovaj asus prvenstveno jer se radi o 840m grafi, boljoj i od 8750m i od 740m, ali kako je unutra opet stedljiv i3 ova kombinacija za igranje ce biti jaka ili malo slabija od one u lenovu g510.

Prvi savjet ti je da sacekas do sutra pa nazoves arhiteh da li imaju onog lenova g510 (sa i3-4000m i 8750m) i za koju cijenu. Ako ga vise nece bit na ponudi savjetujem ti ili istog iz linksa ili ovog asusa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:38 (The_Fichek).
16 godina
The_Fichek kaže...
pospanko kaže...

Pozdrav!

Linkat cu ti samo laptope sa FHD ekranima kao ajmo rec tvoj nazahtjevniji kriterij.

Za programiranje ce bit ok jaci i3 proc, iako neznam s koliko se zahtjevnim programima mislis baviti, stoga sam pripazi na procesor u laptopu koji ti se svidi i istrazi jos hoce li biti dovoljan za radnje kojima se mislis baviti.

Glavna stvar na koju moras paziti su stedljivi i5 i i7 procesori koji se javljaju u vecini laptopa koje cu linkati. Znaci ti procesori su dobri ako te zanima cim veca prenosivost, trajanje laptopa dok nije ukljucen u struju. Sto se tice performansi, i5-4200u je jak kao i3-4000m, a i7-4500u skoro jak kao i5-4200m. Stedljive procesore nemres upgrejdat kasnije, i5-4200m mozes micati.

Najjeftinija opcija je ovaj Asus Njega ti preporucujem samo ako si stvarno kratak s budzetom jer mozes dobiti veci omjer ulozeno/dobiveno ako se protegnes van 5000kn.

Iduci su ovaj Dell i ovaj Acer, znaci tog acera imas u svijetu medija, ali preporucit cu ti kasnije jos jednog iz tog ducana.

Ovo su 2 najjace opcije za najmanje novaca sa FHD ekranom. Izrada je na mjestu, s time da ce Acer svakako bit vruci prvenstveno radi vruceg procesora. Ne radi se o neznam kakvih temperaturama niti o onim glupim Acer predrasudama jer se radi o zadnjoj, kvalitetnoj liniji acera. Eventualno da igras neznam kakve igrice bi bilo u redu da kupis cooler za Acera.

Glavne razlike su u tome sto je Dell 15.6", a Acer 17.3". Za detalje o izradi gledaj notebookcheck.net ili guglaj. Na notebookchecku mislim da ima bas taj Dell i da je opisano da ima dosta kvalitetnu TN matricu, s druge strane za isti model Acera, samo sa jacim specifikacijama, pise slicna stvar. Dell sigurno ima glossy ekran, dok za Acera nisam ziher jeli matt ili glossy u pitanju.

Nadalje Dell ima 3 god garancije, Acer 2 god.

Oba imaju 8gb rama, procesori su u performansama gotovo pa isti samo sto je i7-4500u puno bolji ako mislis koristit puno laptop dok nije ustekan u struju. Graficke su takodjer dosta jednake, samo sto je nvidia u aceru po meni bolja za igranje jer mislim da su igre kod laptopa bolje optimizirane za nju u tom rangu.

Kako imas bon u svijetu medija cijene ovih laptopa ce ti doc skoro na isto tako da ako ces se dvoumit izmedju njih mislim da ti je najbolje odlucit se na temelju prenosivosti. Dell je tu bolji, a Acer je bolji ako zelis veci ekran i nesto malo bolje performanse, pogotovo u igricama.

Eh sad, zadnja stvar koju bih ti preporucio je v5-573g Ovaj model imam i ja i njega ti preporucujem ako zelis zbilja savrsen ekran pod malim kompromisom procesora. Kako je najjeftinija cijena tog acera upravo u svijetu medija ovo bi ti bilo isto isplativo, pogotovo ako ne zelis imat nikakvu TN matricu ekrana nego pravu IPS matricu. Proc unutra je i5-4200U i bice jak kao i3-4000m. Neznam tocno koliko je to slabije od onih procova u Dellu i Aceru i hoce li te posluziti za sve tvoje programe sta vec.. Najbolje ti je guglat. Ono sto znam je da traje super dugo dok nije ukljucen u struju, znaci i do 6h pa i vise zavisi sto radis, na kojoj je svjetlini ekran itd. Laptop ce biti jos bolje prenosiv od della jer je jos tanji i jos laksi (samo 2kg). Evo review-a koji je jako precizan osim u dijelu s temperaturama. Neznam koje su testove oni radili, ali nakon 6 sati surfanja i gledanja videja i gluposti neces se spec nego osjetit toplinu i to zapravo samo na tom gornjem, malo sredisnjem dijelu laptopa di se zapravo i ne kuca po tipkovnici. Za igranje pretpostavljam da je bolje imati cooler. Cooler inace imam i mogu ti ga savjetovat, ali nezelim ic offtopic.

Osim boljeg ekrana i slabijeg procesora u odnosu na Della i Acera v3-772g, ovaj ima 4gb rama vise i msata port za mini ssd.

Imas jos i jeftiniju alternativu tog laptopa, stariju verziju v5-572g i to je trenutno najjeftiniji laptop nakon 573g sa IPS matricom kod nas. Pitanje je samo koliko je raspoloziv tim ducanima. Sto se tice izrade osim sto nema msata port stvarno neznam ima li kojih drugih razlika u odnosu na 573g. Sto se specifikacija tice unutra je neznatno slabija ivy bridge verzija i5-4200u. Ako ti je stalo do ekrana ipak preporucujem 573g jer za 572g nisam siguran kakav je tocno te na kraju krajeva 573g mozes kupit u svijetu medija i taj ti jos ima i god garancije vise.

Ima tu jos Lenovo z710, ali radi sitnica (2gb rama manje, samo 1 god garancije, iako produljenje nije skupo..) verziju sa i5 procom bi preskocio u odnosu na onaj dell ili acer, iako stvarno mozes uzeti u obzir tu za 5200kn u Prosatu sa linka. Meni je puno primamljivija opcija sa i7 procesorom: klik Laptop je inace super izrade, tih, imas review na notebookchecku, a vrijedi spomenut da je unutra i mali SSD, tj. SSHD disk te da 745m ne odskace puno od performansi 750m graficke (9% navodno).

Dugo sam u informatici, ali jednostavno više ne stignem pratiti harverski dio. Iscrpno, argumentirano, jednostavno. Svaka čast i puno hvala.

11 godina

Nista pospanko Gust mi je pomoc i opisivat tako. Problem kod odgovora na tvoj post je bio samo taj sto sam prvi puta slicno napisao, ali onda izasao iz stranice pa sam morao vecinu ponovno pisati x)

11 godina
neaktivan

I imam pitanje, ima li netko iskustva sa ovim laptopom http://www.links.hr/artikl-014.620.085 ili nekakvu recenziju na naški :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da li se isplati kupovati gaming laptop preko ebaya? 

našo sam par koje me zanimaju i koji dođu jeftinije nego kod nas ali ne znam da li je dobro kupiti one neke koji su malo obnovljeni ili korišteni :/

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Nije mi jasno zasto se ne pogledaju drugi izbori,stalno jedno te isto.....

http://www.laptop-seite.de/hersteller/laptops-medion.htm  kvaitetni i garancija u startu 2 godine

0 0 hvala 0
12 godina
Igzy20 kaže...

Pozdrav!

Razmišljam o kupnji novog laptopa kojeg bi koristio za virtualizaciju (učenje Windows servera, rad u Vmware i Oracle Virtualization programima i slično), te ostalu normalnu upotrebu (net, multimedija, eventualno ponekad koja igra, ali to je manje važno jer ono što ja igram vrti svaki laptop).

Naišao sam na jednu zanimljivu konfiguraciju, pa me zanima konkretno mišljenje za nju. 

Radi se o Lenovo G580 sa:

- I7 2630QM procesorom

- 4 GB RAM memorije (vrlo vjerojatno bih uzeo još 4 GB odmah)

- 1 TB HDD (u budućnosti je u planu uzeti SSD i staviti ga na mjesto pržilice)

- nVidia GT635m grafičkom

Trenutno koristim Asus K53U i zadovoljan sam njime za osnovne potrebe, stvarno nemam ni jednu zamjerku na njega.  Jedini razlog kupovine novog laptopa je prvenstveno taj, kao što sam gore naveo, da želim jednog dana polagati certifikate za Windows servere i virtualizaciju, te mi sadašnji laptop ne omogućava korištenje dotičnih programa i smatram da bi mi Lenovo bio dobar odabir.

Svako mišljenje o gorenavedenoj konfiguraciji je dobro došlo.

Starija linija od Lenova ali dosta dobra pogotovo ona metalna izvedba a ne glossy varijanta, grafička je dobra, imao sam je u dva laptopa i sve 5 za gaming na 720p.

Ono sto bi valjalo pripaziti je max količina rama koliko taj Lenovo može primiti, da nebi bilo da je 8 max a za tvoju namjenu bi bilo poželjno i više barem da znaš da imaš tu opciju nadogradnje.

Ovo ostalo je sve standard, ssd moze na mjesto optike ako zatreba. Ako je dobra ponuda u pitanju isplati se. 

11 godina

@roby27: hvala na informacijama! U pitanju je ponuda od 3000 kn što smatram da je jako dobra. 

Što se rama tiče u pitanju je 8 GB max, nažalost to je jedina mana. Pošto bi mi virtualizacija služila za isprobavanje i igranje sa drugim OS-ovima (ništa ozbiljnije) mislim da bi 8 GB bilo dovoljno. Sadašnji laptop ima 4 GB i pokušao sam gurati VM na njemu i radi, ali taman mu fali još tih 4 GB i definitvno jači procesor što ovaj definitivno ima.

Windows Server bi bio instaliran na posebnoj particiji, ne kao virtualni dio i on također ne bi bio full iskorišten, već isto u cilju nekih vježbi za koje sam vidio da bi 8 GB trebalo biti dosta.

Uostalom, mislim da bi za takve stvari bilo bolje koristiti stolno računalo i više RAM-a, ali za neke početne stvari bi ovo trebalo biti dosta.

Vjerojatno ću ga uzeti, pa onda kako bude. Požalio sigurno ne budem jer svejedno trebam novi laptop, a lošiji od staroga nije sigurno. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za 3000kn je zbilja vrlo dobra kupnja ako ti je dosta 8GB rama. 

No opet ako mozes desktop pc uzeti to je uvijek bolja solucija, ja ti slozim bez problema konfiguraciju. 

11 godina
neaktivan

Dakle već ranije sam pitao na ovom forumu i dobio odlične savjete te se "neslužbeno" odlučio za HP ProBook 450 G0. Cijena mu je 3.999kn s time  da bi ja uzeo još 8GB rama i ugradio odmah u startu. Sada sam u istom dućanu za identičnu cijenu pronašao još par alternativa pa me zanima vaše mišljenje. Dakle svaki od ovih dođe 3.999kn i  uz svaki od ovih bi kupio još 8GB rama u startu.

1. HP ProBook 450 G0 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10198

2. Dell Inspiron 3537 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11217

Jako me vuče 3 god garancije...

3. Asus X550CC-XX1010 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10866

4. Asus X550DP-XX069D http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11274

5. Toshiba Satellite C55-A-1NU http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11236

6. HP Pavilion 15-n222sm http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10918

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav. Ima li boljeg laptopa za ove novce?
Mislim da ovaj najviše nudi za te novce ali želim jos cuti vaše mišljenje.
A10 procesor, HD 8670M, 6GB, 750GB
http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-pavilion-15-n055sm-f4b82ea-quad-a10-5745m-dvdrw-6gb-750gb-radeon-hd-8670m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.610.098

Ili mi se srtvarno isplati rastegniti do i5 4200U?

0 0 hvala 0
11 godina
Vegas kaže...

Pozdrav. Ima li boljeg laptopa za ove novce?
Mislim da ovaj najviše nudi za te novce ali želim jos cuti vaše mišljenje.
A10 procesor, HD 8670M, 6GB, 750GB
http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-pavilion-15-n055sm-f4b82ea-quad-a10-5745m-dvdrw-6gb-750gb-radeon-hd-8670m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.610.098

Ili mi se srtvarno isplati rastegniti do i5 4200U?

Ako zelis diskretnu graficku karticu ovaj lenovo g510 nudi najvise za najmanje novaca. Bilo ga je i za manje novca u arhitehu.. i5-4200U je jak kao procesor unutar lenova jer je i5-4200U stedljiv procesor.

Sto se tog Pavilliona tice, navodno je to losa serija i bolje ju je ne uzimati pogotovo ne pored navedenog lenova i ovako bolje HP-ove serije, ovog HP Probooka, ali ako se vec razmislja o probooku u tom rangu blize 4000kn po meni je daleko bolje uzeti ovaj. Ako zelis i5-4200U radi kojeg ce laptop dost dulje trajat kad nije ustekan u struju, ali koji ce biti jak kao jaci i3 proc imas ovako acera Tog zadnjeg acera dosad jos nisam preporucivao i nisam siguran kakva je izrada. Prema notebookchecku mislim da je nesto losija od v5-552g kojeg smo dosad preporucivali u tom rangu, ali vise ne preporucujemo jer je sa naseg trzista isceznula jaca verzija sa a10 procesorom i 8750m grafickom (sad imas samo ovako verziju sa slabijim a8 procom)

Znaci ovo su sve dobri, tj. najbolji laptopi sa diskretnom grafickom do 4k jer imam dojam da trazis nesto sto bolje sa diskretnom grafickom? Radi izrade i radi toga sto nema te bolje acerove verzije vise na trzistu preporucujem ti nesto od prva 3 laptopa, s time da mislim da ti je najbolje uzeti lenovo g510 ako nisi pri novcu, a probook za 4000kn ako se mozes protegnuti.

Ako ti graficka ne igra ulogu javi se pa cu ti ponudit nesto sa i5-4200m ili sa i5-4200U ako te zanima cim dulji rad dok laptop nije ustekan u struju bez obzira na pad performansi u odnosu na i5-4200m.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 13:45 (The_Fichek).
11 godina
enjoyordie kaže...

Dakle već ranije sam pitao na ovom forumu i dobio odlične savjete te se "neslužbeno" odlučio za HP ProBook 450 G0. Cijena mu je 3.999kn s time  da bi ja uzeo još 8GB rama i ugradio odmah u startu. Sada sam u istom dućanu za identičnu cijenu pronašao još par alternativa pa me zanima vaše mišljenje. Dakle svaki od ovih dođe 3.999kn i  uz svaki od ovih bi kupio još 8GB rama u startu.

1. HP ProBook 450 G0 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10198

2. Dell Inspiron 3537 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11217

Jako me vuče 3 god garancije...

3. Asus X550CC-XX1010 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10866

4. Asus X550DP-XX069D http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11274

5. Toshiba Satellite C55-A-1NU http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=11236

6. HP Pavilion 15-n222sm http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10918

Ovo su sve losiji laptopi od probooka i nemogu se smjestiti kao alternativa prvenstveno radi toga sto svi imaju daleko slabije diskretne graficke. Po izradi bi inspirona smjesio najblize probooku, ali u dellu ti je slabiji stedljivi proc i puno slabija graficka.

Mogu ti ponudit neke jace opcije BEZ diskretne graficke, al ti to onda vise nece bit gaming laptop sto si htio ako se ne varam.

Jeftinija varijanta SA diskretnom grafickom ti je isti probook samo 17.3" sa i3-4000m umjesto i5 za 3800kn i Lenovo g510 sa istim tim i3 i 8750m za 3700kn. Oboje imaju 4gb rama isto, samo Lenovo ima i mali SSD od 8gb u sebi.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Po specifikacijama definitivini best buy do 5000kn: acer Za heavy gejmanje ce ti mozda trebati cooler, ali to nema potrebe odma kupovat. Nema brige oko nekog zagrijavanja za normalan rad, izrada je dosta dobra kod te nove serije i nema potrebe za predrasudama da je acer los kod tog i ostalih acer aspire-a.

To ti je model sa glossy 17.3" HD ekranom. Ima i skupljih sa matt FHD ekranom (5500kn).

Za 5200kn imas jednog super Della sa stedljivim i7 koji je prakticki jak kao i5-4200m u aceru, radeon 8850m grafom koja se moze mjeriti sa nvidijom 750m (po meni nvidija bolja radi optimizacija za igre, ali tu uvijek ima rasprava pa cu samo reci da se mogu mjeriti..). Unutra je 8gb rama za razliku od acerovih 6 i ono dosta bitno FHD ekran kvalitetne TN matrice. Ekran je glossy.

Ovo su po meni 2 najbolja best buya u tom rangu, ali mozda se nadje i nesto bolje za tebe. Zato te pitam je li ti bitan FHD ekran, glossy ili matt ili svejedno? velicina ekrana? Je li ti bitno da laptop radi cim dulje kad nije ustekan u struju? Ako je, mozes komotno gledati nesto sa stedljivim i5 ili i7 novim procesorima.

2 laptopa koja sam naveo su dosta dobra prvenstveno po specifikacijama i tome sto nude i FHD ekrane. Naravno izrada je na mjestu, a Dell ima cak 3 god garancije.

Ako te npr. nezanima FHD ekran, a zanima te stedljivi proc i dobra grafa za manje pare mos dobit i ovako neki 15.6" Asus

Ako te zanima FHD ekran za najnizu mogucu cijenu i ne smeta te stedljivi i5 preporuca se ovaj 17.3" Asus 740m graficka u njemu dosta je slabija od 840m, ali bit ce ok za budzet gejmanje.

Sto se grafickih tice najbolje ti je gledati na notebookcheck.net i gledati rezultate u igricama, ali pazi na to s kojim procesorima su testirane grafe tako da klikces na pojedine brojeve fps-eva na toj stranici. Budes skuzio o cem pricam..

Nakon što sam 15 puta pregledao sve savjete, zbog ovog sam ipak odlučio malo prekoračiti gornju granicu od 5000kn.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11312

FHD je bitan, da...

Kad bi ga uzimao na firmu izašao bi me oko 5200, pretpostavljam da se isplati? Jedino me zanima trajanje baterije, rekoše mi da Asus dosta kratko drži bez struje. 

Stavljam točku na i, ili imaš kakav bolji prijedlog?

11 godina

To je najjeftiniji super jak laptop za igranje bez kompromisa. Nebih ja tu gledao puno bateriju. Ona sigurno nije ispod prosjeka ili nesto nego je unutra valjda najjaci i5 laptop procesor koji ima clock od 2.8Ghz, a turbo od 3.4Ghz te je potrosnja malo veca nego kod i5-4200m (klik) i radi toga je vjerojatno da baterija nece neznam kolko dugo trajati. Opet ti zavisi onda i na kojoj svjetlini ces drzat ekran (max. svjetlina tog asusa je veca nego kod vecine drugih laptopa) dok je iskljucen iz struje i sto ces tocno radit. Ako ces gledat filmove ili nesto stavis npr. bateriju na power saver mod ako imas windows8, to se sigurno moze i na sedmici negdje nastelat. Komotno ce to trajat i na balanced modu za pogledat film. Znaci ja se nebih brinuo oko baterije nimalo jedino ak mislis igrat igrice dok je laptop iskopcan iz struje.

Znaci kvaliteta baterije ne dolazi u pitanje nego sto ces i kako raditi na laptopu dok je istekan.

Taj Asus je savrsen za igranje. Pretpostavljam da je to i glavna namjena, ako nije, nadje se nesto jeftinijeg sa i7 procom i slabijom grafom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 15:06 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Igrao bih Skyrim, Assasin's creed i slično, ali bi se na njemu vrtila i žešća količina filmova.

Bilo bi idealno da je veći ekran, ali eto, valjda ne može sve biti savršeno.

11 godina

Mozes ici i na Acer v3-772g sa 750m grafickom i isto tako dobrim i5 procom (5500kn, ADM i MagazinRS najjeftiniji) Opet neces imat neznam kakvo trajanje dok je istekan laptop, ali imas 17.3" FHD (mislim da je matt) ekran kvalitetne TN matrice. Ustvari unutra je 6 cell li-ion baterija sto bi trebalo biti dosta za 3-3.5 sata ja mislim zavisno o tome sta radis, a u asusu 4 cell, ali asus ima manji i kvalitetniji ekran tako da mislim da ce sveukupno trajanje baterije na aceru biti malo dulje prvenstveno radi tog i5-4200H procesora u Asusu.

Mislim da ce sa oba laptopa to biti dovoljno za pogledati film u komadu bez da je ustekan laptop. Eventualno ces morat na Asusu stavit na power saver mod ako ti onak ostane jos pol sata duugog filma, a tebi baterija na neznam ni ja kolko posto.

Za neki filmski maraton bez da je laptop ustekan u struju gledaj nesto sa stedljivim procesorima, al mislim da samo radi toga nije pametno uzimat stedljivi procesor, pogotovo ne ako je gaming u prvom planu.

Sto se tice samog gaminga od Acera mozes ocekivati igranje na medium settings i dosta igrica na high settings, a od Asusa igranje na high settings i dosta igrica na ultra settings. Fps-evi nece biti isti naravno, za razlike gledaj notebookcheck.net

Na igrivost skyrima ti npr. dosta utjece sama procesorska snaga, al eto ovdje mozes vidjeti da to zapravo ne vrijedi za kombinaciju i5-4200h i 850m jer se igrica navodno vrti na 66 fps na high settings sa tim kombom, a na 67 fps sa i7-4700hq i istom grafom sto je prilicno impresivno ako je istinito. 750m grafa i i7 proc ce dat nekih 50fps navodno za tu igru, ali na medium settings. Znaci sa i5-4200m i 750m zapravo mozes ocekivati jos nekakav pad u odnosu na to.. al treba to jos provjerit i vjerujem da ce igrica sa kombinacijom u aceru sigurno vrtiti iznad 40fps (vjerojatno blize 45fps..), sto je razina normalne igrivosti. Naravno najbolje je provjerit jos negdje (najbolje youtube) jesu li rezultati tocni jer notebookcheck nije sveta krava.

Kod assasins creeda su manje razlike izmedju 750m grafe i 850m. Ta igra nije toliko procesorski zahtjevna kao i vecina pa nemoras ocekivat neki pad sa i5 procom u odnosu na i7 + 750m koji je na notebookchecku gotovo uvijek testirano za sve igre.

Ako zelis ostati na Asusu sa 850m grafom i zelis jos 17.3" najjeftinije ti je ici na ovaj Asus, ali taj u odnosu na prvog nema IPS ekran i tu se za 130kn vise nadje Asus isti kao onaj prvi samo nije ROG (nema to posebno hladjenje..). Taj kao i svi ostali 15.6" JK modei ima IPS ekran i jos ima i7 proc unutra. Ustvari ja u ponudi uopce ne vidim 17.3" laptopa sa IPS ekranom i 850m grafom.

**Haswell procesori koji su u svim laptopima koje sam ti preporucio do sad najvise od svega donose efikasniju potrosnju energije u procesorima u odnosu na proslu ivy bridge generaciju intel procesora. Znaci nema tu neke posebno vece snage u odnosu na prosle generacije procesora, ali ima ta efikasnost koja se posebno trazi kod prenosivih uredjaja. To se najbolje vidi na stedljivim procesorima ili npr. intel atomu itd. za manje prijenosnike.

Znaci netko ko je imao Asusa prosle generacije intela i istekan laptop mu nije trajao dugo sad moze generalizirati to na sve Asuse i raditi predrasude. Ako se odlucis na tog Asusa za 6888kn mislim da ces se i sam iznenadit koliko ce dugo trajati baterija, ali nemozes sa sigurnoscu znati dok ne kupis :) Zato kazem da sam gotovo pa siguran da bi trebao normalno pogledati film u miru bez opreza na bateriju sa tim Asusom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 17:22 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice