Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.576
|
čitano: 14.483.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Nije ni Dell što je nekad bio... Počeli su proizvoditi jeftinjake po uzoru na Acer, i to na račun kvalitete. Neki noviji modeli iz serije N5010 su doslovno prijenosni radijatori a ne računala. Asus i Toshiba su broj jedan ako govorimo o kvaliteti laptopa kao cijeline. Jedina prednost Dell-a je trogodišnje jamstvo.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Nix666 kaže...

Bok ekipa

Trebam neki laptop do 4 soma

Vrtio bi windows xp x32...bitno mi je da ima dobar procesor i hard disk( po mogućnosti 500gb ili više ako postoji takav), RAM ne treba biti više od 3GB, ili 2 ako se može nadograditi, ali je bitno da ima neki pristojan takt

Grafička i nije toliko bitna, samo da nije integrirana

I ono što mi je skoro najvažnije je da je napravljen od kvalitetnog materijala i kvalitetno, i da mi ne pukne ekran ako malo jače zalupim

Eto tolko...baterija naravno čim bolja, ma da nije prioritet neki

Hvala

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hp+4530s+640gb+6490m, aluminijsko kućište, ne zagrijava se previše (ima frendica, iz prve ruke informacija mada se neki žale na zagrijavanje), i3 sandy bridge novi procesor, 640gb hard (mada je možda bolje ići na 320gb jer je brži (7200 rpm) i jeftiniji, 4gb memorije, grafička (radeon 6490m) i nije nešto ali se da odigrati nešto i na njoj na toj rezoluciji, baterija drži oko 4 sata surfanja uz uključeni wi-fi.

Inače nisam ljubitelj hp-a ali mislim da ovo nije loš izbor za tebe, ako ne ovo gledaj kakav lenovo sa sličnim komponentama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 23:17 (steeleye).
16 godina
neaktivan

HP mi izgleda ok ali garancija samo godinu dana...

dell je ok, jeidno da je hard malo brži, ali jbg, ako ne nađem bolje uzet ću della

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Podrav,

kupujem laptop do 5000 kn +/- 400. Lap bi sluzio za fakultet (znaci office i matlab tu i tamo autocad), te naravno za internet i filmove, muziku i igrice (starcraft 2, diablo 3, league of legends, itd).

Ne zelim laptop veci od 15.6". Malo sam pratio temu, te sam zapeo za ovaj laptop i s njim bi uzeo produljenje garancije od 3 godine. To bi me ispalo oko 5200 kn. 

Zanima me da li ima sta bolje od ovog za te pare, a da je kvalitetne izrade kao sto govore za asus, te da li je potrebno uzimati jos 3 godine garancije ili bi i dodatne 2 bile dosta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 14:18 (telefon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
telefon kaže...

Podrav,

kupujem laptop do 5000 kn +/- 400. Lap bi sluzio za fakultet (znaci office i matlab tu i tamo autocad), te naravno za internet i filmove, muziku i igrice (starcraft 2, diablo 3, league of legends, itd).

Ne zelim laptop veci od 15.6". Malo sam pratio temu, te sam zapeo za ovaj laptop i s njim bi uzeo produljenje garancije od 3 godine. To bi me ispalo oko 5200 kn. 

Zanima me da li ima sta bolje od ovog za te pare, a da je kvalitetne izrade kao sto govore za asus, te da li je potrebno uzimati jos 3 godine garancije ili bi i dodatne 2 bile dosta?

Teško ćeš u tom cijenovnom opsegu pronaći laptop s boljim omjerom cijene i kvalitete. Po pitanju performansi možeš naći nešto jeftinije Dellove i Acere, ali njih ne bih baš preporučio. Dellovi često imaju problema s pregrijavanjem kad su u pitanju igrice, a Aceri mi nisu pojam kvalitete.

13 godina
neaktivan

pozdrav!

hitno trebam pomoć {#} tražim/kupujem laptop koji će dobro služit svrsi za crtanje (autocad) i slične egzibicije u programima za modeliranje. studiram arhitekturu, naime.

:D nemam pojma šta mi treba- dosta RAM-a i dobra grafička kartica, i guess. :totalniretardzaovo: ekran da je 15.6". cijena do 7000kn (al što manje to bolje).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eto prije par godina bio sam sljedbenik DELL-a imali su pojačanu kontrolu kvalitete,ali kako se to mijenja vremenom druge kompanije bore se za prve pozicije prodaje,te u usponu su i najbolje jer znaju da moraju ponuditi više i kvalitetnije za nešto manje cijene.

Tako sam prije 2 tjedna kupio HP ProBook 4730s iznenadila me izrada i kvaliteta a evo jučer sam kupio i nešto za igranje Asus N73SV i7 2630QM Nvidia gt 540M,istina da me je i više iznenadila asus-ova kvaliteta posebno hlađenje procesora.Deus Ex Human Revolution FXAA Normal,16xAnsiotropic,SSAO normal,V-Sync,Postprocessing,1600x900 do 3 sata ujutro bez bolnih očiju :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 8:57 (Igor_76).

0 0 hvala 0
14 godina
Igor_76 kaže...

Eto prije par godina bio sam sljedbenik DELL-a imali su pojačanu kontrolu kvalitete,ali kako se to mijenja vremenom druge kompanije bore se za prve pozicije prodaje,te u usponu su i najbolje jer znaju da moraju ponuditi više i kvalitetnije za nešto manje cijene.

Tako sam prije 3 tjedna kupio HP ProBook 4730s iznenadila me izrada i kvaliteta a evo jučer sam kupio i nešto za igranje Asus N73SV i7 2630QM Nvidia gt 540M,istina da me je i više iznenadila asus-ova kvaliteta posebno hlađenje procesora.Deus Ex Human Revolution FXAA Normal,16xAnsiotropic,SSAO normal,V-Sync,Postprocessing,1600x900 do 3 sata ujutro bez bolnih očiju :)

Ja planiram kupiti 4730s. Gdje si ga ti kupio? I jesi probao što zaigrati? Kakav je ekran? Jel istina da traje baterija oko 6h? Daj pričaj malo :D

http://steam-expo.com/
16 godina
neaktivan

Za bateriju ti neću moći pomoći,stoje zapakirane.Primarno su mi obadva zamjena za "kućne" desktop,a asus čini mi se i nije predviđen za prenošenje poprilično ima kila ali ja to volim da osjetim kako čupa rame :)).

HP 4730S kupljen je u Mikronisu kao i Asus,dečki su totalno korektni tj. više bi im odgovaralo da rade u nekom hotelu sa 5 zvjezdica.

Elem,HP sam nadogradio na 8GB,sve igre koje su nedavno izašle (Red fraction armageddon,deus ex,dirt2 itd..) koje po tim benchmark savjetima ne mogu ni da pokrenem igram u 1440x900 neke sa AA a nekada moraš ugasiti AA.Moram ti reći da ja ne vjerujem onim benchmarkima što ih testiraju strani agenti pa ispada da na kraju jedva mogu i windowse pokrenut'.

Al' onda sam kupio Asus-a , e vidiš od tada imam problem;ovaj HP mi skuplja prašinu.

Uglavnom,gornji dio HP 4730s je od brušenog aluminija,kvaliteta izrade iznenađuje i impresivno izgleda ali za čudo i5 2410m dolazi do 68C pri istim igrama dok kod asusa sa i7 2630QM ne prelazi 64C.

Ekran kod HP-a je solidan kod asusa oko cvrči od detalja i bubnjić puca (Bang&Olufsen zvučnici)

Mislim da sam imao spontani orgazam igrajući na asus-u....

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 21:35 (Igor_76).
14 godina

Jel bi prodao onda taj hp ako skuplja prašinu :)

http://steam-expo.com/
16 godina
neaktivan

Moguće da da,pošalji mi svoju ponudu na mail ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 17:17 (Igor_76).
14 godina
neaktivan

Trebam neki laptop do 3500 kn.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marinac_SEAL kaže...
telefon kaže...

Podrav,

Teško ćeš u tom cijenovnom opsegu pronaći laptop s boljim omjerom cijene i kvalitete. Po pitanju performansi možeš naći nešto jeftinije Dellove i Acere, ali njih ne bih baš preporučio. Dellovi često imaju problema s pregrijavanjem kad su u pitanju igrice, a Aceri mi nisu pojam kvalitete.

Evo narucio sam laptop i dodatne 3 godine garancije. Sad dolazi najgori dio, cekanje da dode posiljka:)

16 godina
neaktivan

Neka te dobro služi,napiši svoje utiske,meni je vratio želju za starim zaboravljenim vremenima gejmanja.

13 godina
neaktivan

Koji od ovih laptopa bi mi preporučili.

Laptop mi treba za faks, internet, gledanje filmova, glazba, što se tiče igrica bitno da pokrene neke starije igrice, dakle ne treba mi gamerski laptop.

Asus K53SV-SX082
Asus K53SC-SX017
HP ProBook 4530s - LH309EA
Dell Inspiron N5110 (DI5110I5-4-640VGA525)

Koja je točno razlika u ova dva Asusa?

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nekada bi sam sebe osudio za herezu...moj savjet;sa prva tri nema greške značu asus i hp ostavimo dell za neko vrijeme dok se ne oporave od trenutne krize odjela za notebook (da odmah rasčistimo ovo,mislim da je neki Operater u DELL-u odlučio da se režu troškovi odjela za notebook-e,reći da je cijela divizija Dell u krizi je blesavo,kao da bi baš eto meni rekli da imaju problema,s druge strane serverske konfiguracije Dell-a imamo u firmi pa tu nema mjesta sumnji u kvalitetu) .Ima još nešto,znate li da upravo vaša grafička kartica jeste optimizirana za rad sa quad procesorima?Ima puno magije i agenata tajnih službi dok ne saznate tu informaciju....gt 540m ili točnije radi se o gt 555m jeste predviđena;optimizirana za rad sa quad-om za ostale ne znam...puno informacija a kapacitet moje memorije mali.

Teška odluka ali nije loše prva opcija asus sa i3 sandy bridge (jer ja to zaslužujem) i jača grafička.

HP ako možeš,razlika u cijeni je mala uzmi ProBook4730s,kako ga imam i sam pogedaj moj prijašnji post u vezi njega.Takođe obrati pažnju na HP seriju Pavillion dv6 u istome cjenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 18:37 (Igor_76).
15 godina
neaktivan

Meni je Napokon Stigao Acer 5750ZG 

Za 3150kn mislim da se bolja kombinacija ne moze dobiti.

Istina je da je malo plastican ali za sada kako stvari stoje nemam primjedbi.

sustav se dize brzo i aplikacije mi rade ultra ... ovo sve govorim usporedjujuci moj netbook.

lp.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

ovo mi je postao must have kad sam vidio cijenu http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-5750zgb943g50mnbb-lxrm30c013/47099

od sada  crnčim noć i dan dok se ne skupi para.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebam preporuku laptopa do 3000 kn.

Call of Duty Modern Warfare 3

0 0 hvala 0
14 godina

A neznam stari, po meni ti se ne isplati uopće uzimati laptop za tako sitne pare. Uostalom ponuda notebooka u tom rangu je mizerna, uglavnom su to netbookovi. Radije prozuji malo po oglasniku i vidi kaj se da naći od rabljenih....

13 godina
neaktivan

poštovanje svim znalcima,

trebao bi malu pomoc oko kupovine laptopa, cjenovni rang 7000-8000 kn, u sljedecih mjesec-dva bi ga kupio.

želim da je kvalitetan i gamerski nastrojen, imam par favorita:

1)

-ovaj mi je odlican jer ima uz dobre komponente i odlican zvuk, no recenzije kazu da tipkovnica nije bas predobra:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=7598

2)

-puno ljudi kaže da su lenovo dugotrajni i kvalitetni, ovaj mi je zapeo za oko, ima jedino malo slabiju graficku:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=7129

molio bi vas za prijedloge i mišljenja, puno hvala od starog gamera!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 21:08 (laptop hunter).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
quickr kaže...

A neznam stari, po meni ti se ne isplati uopće uzimati laptop za tako sitne pare. Uostalom ponuda notebooka u tom rangu je mizerna, uglavnom su to netbookovi. Radije prozuji malo po oglasniku i vidi kaj se da naći od rabljenih....

U današnja vremena više nije tako...Laptopi ispod 3k kuna danas mogu imati i diskretnu grafičku karticu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
laptop hunter kaže...

poštovanje svim znalcima,

trebao bi malu pomoc oko kupovine laptopa, cjenovni rang 7000-8000 kn, u sljedecih mjesec-dva bi ga kupio.

želim da je kvalitetan i gamerski nastrojen, imam par favorita:

1)

-ovaj mi je odlican jer ima uz dobre komponente i odlican zvuk, no recenzije kazu da tipkovnica nije bas predobra:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=7598

2)

-puno ljudi kaže da su lenovo dugotrajni i kvalitetni, ovaj mi je zapeo za oko, ima jedino malo slabiju graficku:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=7129

molio bi vas za prijedloge i mišljenja, puno hvala od starog gamera!

Tipkovnica na N55 je puno bolja i tvrđa od prethodnog N53 modela. Ne znam koju si to recenziju pročitao gdje je to pisalo. Probleme sa tipkovnicom je imao N73 model zbog same veličine, pošto je tipkovnica veća kao i samo kućište na par mjesta se znala malo uvijati kada bi se jače pritisnula.

Što se tiče ova dva modela, puno bolji je N55 jer ima bolje jamstvo, brži disk, bolju grafiku, bolje kućište, bolje zvučnike, USB 3.0, uz njega dobiš original miš,torbu i subwoofer. Markoal (kolega sa foruma) ti je kupio taj model, a komentare možeš pročitati u temi od N55 modela koju sam otvorio. {#}

13 godina
neaktivan

ovom liku se ne sviđa tipkovnica.
vjerovatno cu uzet N55, jer je zvuk predobar a i stilski mi je lijep, iako je glossy s gornje strane, bit ce zapackan prstima vec vidim :).
hvala ti za odgovor, you are truly Hero of the day, imam još mjesec dana za istrazivanje :D, ali N55 je zasad numero uno!

16 godina
laptop hunter kaže...

ovom liku se ne sviđa tipkovnica.
vjerovatno cu uzet N55, jer je zvuk predobar a i stilski mi je lijep, iako je glossy s gornje strane, bit ce zapackan prstima vec vidim :).
hvala ti za odgovor, you are truly Hero of the day, imam još mjesec dana za istrazivanje :D, ali N55 je zasad numero uno!

Pozdrav !
Što se tiče odabira, ja sam 2 mjeseca istraživao koji bi laptop uzeo, u toj kategoriji sam imao top listu(svi sa i7 2360 procesorom) a to je:
1. Dell XPS 15 L502x sa GT540 i odličnim zvukom, Full HD rezolucija, poprilično kvalitetna izrada,jedina mana malo glomazan i bučan
2. Lenovo Y560p sa tom Atijevom grafom koja je poprilično dobra, dođu windowsi, dosta dobar zvuk, ali nema ni usb 3.0, jeftina izrada, loš zaslon
3. Asusov, nemogu se sad sjetit koji točno model xDD, ugl imao je GT540 grafu sto je poprilično dobro i ostalo osrednje
4. Toshiba Sattelite P750 iste mane kao i lenovo

I onda je došao taj Asusov N55SF, koji je imao grafičku iz high-end kategorije, a nije imao problema s bučnosti kao Dell, ima još kvalitetnije zvučnike(odvojen subwoofer), dosta je tih i hladan, nema glossy plastiku iznutra kao lenovo koja je vrlo upadljiva u oči, ima 2 USB 3.0 priključka, jedina mana je što je kod nas verzija s manjom rezolucijom, ali zaslon mu je zarazliku od Toshibe i Lenova vrlo kvalitetan, i vjerojatno još jedna mana je ta tipkovnica, naime na tom videu nije rekao da ima problema s tipkovnicom već da mu se nesviđa oblik tipkovnice, nekako je čudan, al navikneš se lako, jedina mana mi je što uprem uvjek "0" umjesto "->".

Sve u svemu laptop je dobar, imaš video na youtubeu gdje sam ja snimio kako se ponaša u nekim igrama, čak sam Battefield 3 na ultra igrao s 20 fpsa, što je više nego odlično za laptop xD 
Kad budeš naručivao zovni ih i pitaj za popust, jer te laptop izađe manje od 7100 kn, i s tim bude jeftiniji od ovih drugih laptopa.
Vjerojatno je laptop best buy do 9000 kn, iznad je gamerska kategorija. 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
13 godina
neaktivan

hvala za informacije, best buy je definitivno!

pogledao sam tvoj video, igre izgledaju odlicno, witcher 2 i ja igram :).

13 godina
neaktivan

Pozz ljudi...trazim laptop do nekih 7k kuna...za normalno koristenja ali bih volio i zaigrat mozda malo bf3 ili skyrim kad dodu...

Moji favoriti su za sada :

LENOVO y570 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10571&osCsid=9c59f5ec48c75fabc15ff40890743535

HP PAVILION dv6 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_200&products_id=9722&osCsid=9c59f5ec48c75fabc15ff40890743535

sad molim comment...i naravno mozda neku bolju preporuku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
blow kaže...

Pozz ljudi...trazim laptop do nekih 7k kuna...za normalno koristenja ali bih volio i zaigrat mozda malo bf3 ili skyrim kad dodu...

Moji favoriti su za sada :

LENOVO y570 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10571&osCsid=9c59f5ec48c75fabc15ff40890743535

HP PAVILION dv6 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_200&products_id=9722&osCsid=9c59f5ec48c75fabc15ff40890743535

sad molim comment...i naravno mozda neku bolju preporuku...

Wow izašao je taj novi lenovo, uff xD njega sam čekao pa odustao od njega.
Gle ako se misliš između ta dva uzmi Lenovo bolji je mnogo i još je Lenovo.
Samo pazi imaš i Asus N55SF za jedno 200 kn više (160 ak kn) koji ima iste komponene, samo malo bolji ram, možda cak brzi hdd, bolji zvuk, nize temperature, kvaliteta izrade.
Al nekako su malu cjenu mu stavili očekivao sam bar 8000 kn, pošto je nešto slabiji Y560p bio 7300kn.
Treba vidit što je sve novo u njemu za razliku od Y560p, moguće da ima iste mane, ali kako god, striktno gledajući nećeš naći bolji laptop do 7000 kn od tog, to je sigurno.

Ovi koji gledaju kategoriju do 8000 kn, trenutno je Asus N55SF vs Lenovo Y570, ja bi pogledao detalje od njemu al nemam vremena. 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 20:30 (markoal).
13 godina
neaktivan

Našao sam jedan laptop http://www.konikom.hr/p11515/notebook-acer-7560g-6344g50mnbb/product_info.html pa me zanima dali za tu cjenu mogu dobiti bolje? koje su mane , a služilo bi mi za surfanje, filmove i igre

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice