Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 37.576
- |
- čitano: 14.483.498
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S obzirom da mi nitko nije odgovorio odlucio sam se za Acer s Sandy Bridge procesor B940 i napravio narudjbu trebao bi ga dobiti iza ponedeljka a narucio sam u ADM-u :D malo je povoljnije.
Usput krajem sljedeceg tjedna kad dovedem Acera u Funkciju i prebacim sve s trenutnog Net booka ide u prodaju
AcerOne D260 crni ispravan sve radi kao kad je kupljen! nije ogreban niti ostecen. s XP home.
pozz
Pozdrav ljudovi!
Treba mi preporuka laptopa do 3200 kn znači to je doslovce max maxeva, makar je najpoželjnije 3000 kn da košta normalno da se što bolje može uzest za te novce jel :)
Uzimalo bi se na American express na 12 rata, po mogućnosti da u dalmaciji postoji trgovina ta...
Sve osim HP-a i Lenova mi je u interesu i po mogućnosti 2 god garancije da ima.....
Laptop će biti za kućnu upotrebu, čovjek ima 4-vero djece tako da se možda i zaigra kakva igra na jako niskim detaljima, ništa zahtjevno jelte....
Eto ti bi bilo to, sad bi svaka preporuka zlata vrijedila :D
Pozdrav ljudovi!
Treba mi preporuka laptopa do 3200 kn znači to je doslovce max maxeva, makar je najpoželjnije 3000 kn da košta normalno da se što bolje može uzest za te novce jel :)
Uzimalo bi se na American express na 12 rata, po mogućnosti da u dalmaciji postoji trgovina ta...
Sve osim HP-a i Lenova mi je u interesu i po mogućnosti 2 god garancije da ima.....
Laptop će biti za kućnu upotrebu, čovjek ima 4-vero djece tako da se možda i zaigra kakva igra na jako niskim detaljima, ništa zahtjevno jelte....
Eto ti bi bilo to, sad bi svaka preporuka zlata vrijedila :D
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_217&products_id=7275
Ovih dana sam dosta čitao oko tih laptopa i odlučio da ću ipak uzeti 15.6".
Suzio sam izbor na ova 2 laptopa, cijena im je podjednaka:
DELL N5110 - i3 2.2 Ghz, 4GB RAM, 500GB HDD, nVidia GT 525M, USB 3.0, eSATA, kamera 1.3 MP
Asus K53SV-SX082 - i3 2.1 Ghz, 4GB RAM, 640 GB HDD, nVidia GT 540M, USB 2.0, nema eSATA, kamera 0.3 MP
Čitao sam da je Asus kvalitetnije izrađen, od aluminija oslonac za dlanove, ostalo plastika, te da je hlađenje odlično izvedeno te se ne grije previše.
Dok za DELL se svašta piše, komentari su dosta podijeljeni, ali gotovo se svi žale na pretjerano zagrijavanje, te da hlađenje nije dobro izvedeno.
Asus me privlaći jer ima malo bolju grafu, te kvalitetu, bar prema komentarima ostalih, a DELL zbog opremljenosti (pogotovo USB 3.0), te naravno garancija 3 godine.
Ali opet ako laptop izdrži 2 godine, neće valjda treću krepati
I piše se da je za Asus bolji servis.
Molio bi vas da mi date savjet. Hvala!
Ovih dana sam dosta čitao oko tih laptopa i odlučio da ću ipak uzeti 15.6".
Suzio sam izbor na ova 2 laptopa, cijena im je podjednaka:
DELL N5110 - i3 2.2 Ghz, 4GB RAM, 500GB HDD, nVidia GT 525M, USB 3.0, eSATA, kamera 1.3 MP
Asus K53SV-SX082 - i3 2.1 Ghz, 4GB RAM, 640 GB HDD, nVidia GT 540M, USB 2.0, nema eSATA, kamera 0.3 MP
Čitao sam da je Asus kvalitetnije izrađen, od aluminija oslonac za dlanove, ostalo plastika, te da je hlađenje odlično izvedeno te se ne grije previše.
Dok za DELL se svašta piše, komentari su dosta podijeljeni, ali gotovo se svi žale na pretjerano zagrijavanje, te da hlađenje nije dobro izvedeno.
Asus me privlaći jer ima malo bolju grafu, te kvalitetu, bar prema komentarima ostalih, a DELL zbog opremljenosti (pogotovo USB 3.0), te naravno garancija 3 godine.
Ali opet ako laptop izdrži 2 godine, neće valjda treću krepati
I piše se da je za Asus bolji servis.
Molio bi vas da mi date savjet. Hvala!
Da sam na tvom mjestu ASUS definitivno!!! Dell je vise šminka a i sam si rekao kako osim USB 3.0 e-sata nema veće razlike.
Molim savijet, za firmu treba kupiti dva prijenosna računala za osnovno korištenje da li je ovo pravi prijenosnik za to za 2000 kn
Hvala
ne
Molim savijet, za firmu treba kupiti dva prijenosna računala za osnovno korištenje da li je ovo pravi prijenosnik za to za 2000 kn
Hvala
Šta znači to osnovno korištenje? Ja bih ipak išao na 3000 za svaki pa uzmi neki sa dvojezgrenim procesorom i integriranom grafičkom.
Korištenje office alata prezentacije i to je to, vidio sam da ima hdmi izlaz pa mi je zapeo za oko za tako malo novaca
Korištenje office alata prezentacije i to je to, vidio sam da ima hdmi izlaz pa mi je zapeo za oko za tako malo novaca
uzmi neki intel dual corac, 2 GB rama, za office alate ti je dosta i neka intelova integrirana grafa, 320 GB harda, 15,6" dijagonala i to bi trebal naći za 2500 kn sigurno...
pogledaj u www.adm.hr ili negdje drugdje tipa links, protis ili... i dok nađeš laptop koji ti se čini ok za taj budget onda prekopiraj ime u nabava.net i pronađi dućan di je isti najjeftiniji :)
Pozz ekipa...ovako kupujem laptop sad ovih dana pa me zanima vasa preporuka...dvoumim se između toshibe i asusa...ovako na raspolaganju imam negdje do 5500kn...dakle da mi je uzet neki odlican laptop, sa jakim procesorom, minimalno 500gb hard, grafa 1gb ati il nvidia, ne intergrirana...rami pa od 2-4GB , ekran 15,6'' il 17,3'' nista manje....pomozite :D
Evo, danas sam naručio ovaj laptop .... stvarno se nisam nadao da bi mogao naci core i3 u laptopu do 2500kn.
koji je trenutni best-buy netbook-a (razumne cijene)

Ne znam što je za tebe razumna cijena, ali nedavno me mučila slična dilema. Nakon višednevnog istraživanja, čitanja recenzija i foruma, odlučio sam se za Asus K53SV-SX082 i, što je najvažnije, nisam požalio. Mislim da je on u tom cjenovnom rangu definitivno best-buy, pogotovo ako nekad poželiš zaigrati neku noviju igru.
Ne znam što je za tebe razumna cijena, ali nedavno me mučila slična dilema. Nakon višednevnog istraživanja, čitanja recenzija i foruma, odlučio sam se za Asus K53SV-SX082 i, što je najvažnije, nisam požalio. Mislim da je on u tom cjenovnom rangu definitivno best-buy, pogotovo ako nekad poželiš zaigrati neku noviju igru.
hmm kaj nebi to spadalo pod laptop? a ne netbook(il točnije rečeno neki mali laptop)
dodao jos 400 kn a bolje performance!
http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2659
ima manji hard i nema bolje performanse.. to sto ima 2 gige graf. RAM/a nista ne znaci...
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/nvidia-gt-540m-2-gb-ddr3-overkill/113381.aspx
hmm kaj nebi to spadalo pod laptop? a ne netbook(il točnije rečeno neki mali laptop)
Isprika, nisam dobro pročitao pitanje.
dodao jos 400 kn a bolje performance!
http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2659
Eto, odgovorio ti je kratos umjesto mene. Taj jedino ima brži HD (i manji). Windows 7 32-bit podržava maksimalno 4 GB RAM-a, pa mi je tih 6 suvišno. Za ovu rezoluciju 2 GB VRAM-a ne služi apsolutno ničemu.
da me tko doživi -.- ae eo našo sam nešt u konikomu http://www.konikom.hr/p11511/notebook-toshiba-c660-1p3/product_info.html jel valja to šta ?? 4.999kn je ;) ae da čujem vaše cijenjeno mišljenje :) prije nego li se odlučim na kupnju :D
da me tko doživi -.- ae eo našo sam nešt u konikomu http://www.konikom.hr/p11511/notebook-toshiba-c660-1p3/product_info.html jel valja to šta ?? 4.999kn je ;) ae da čujem vaše cijenjeno mišljenje :) prije nego li se odlučim na kupnju :D
Ovisi za što ti laptop treba. Ovaj je dobar za poslovne potrebe i gledanje filomova. Ako nekad poželiš zaigrati neku noviju igru, neće ići...
pozdrav svima.
gledam malo laptope do 5000kn i nekako mi se ovaj cini najbolji - http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0131&id_artikl=013.100.505
laptop bi se koristio za filmove, internet i igre (ne najzahtjevnije).
mozete li mi dat kakav savjet?
puno hvala :)
Moilm za preporuku najboljeg laptopa u Protisu do 3000 kn, te neki koji mu je vrlo sličan a da je malo jeftiniji ?
Bok ekipa
Trebam neki laptop do 4 soma
Vrtio bi windows xp x32...bitno mi je da ima dobar procesor i hard disk( po mogućnosti 500gb ili više ako postoji takav), RAM ne treba biti više od 3GB, ili 2 ako se može nadograditi, ali je bitno da ima neki pristojan takt
Grafička i nije toliko bitna, samo da nije integrirana
I ono što mi je skoro najvažnije je da je napravljen od kvalitetnog materijala i kvalitetno, i da mi ne pukne ekran ako malo jače zalupim
Eto tolko...baterija naravno čim bolja, ma da nije prioritet neki
Hvala
Bok ekipa
Trebam neki laptop do 4 soma
Vrtio bi windows xp x32...bitno mi je da ima dobar procesor i hard disk( po mogućnosti 500gb ili više ako postoji takav), RAM ne treba biti više od 3GB, ili 2 ako se može nadograditi, ali je bitno da ima neki pristojan takt
Grafička i nije toliko bitna, samo da nije integrirana
I ono što mi je skoro najvažnije je da je napravljen od kvalitetnog materijala i kvalitetno, i da mi ne pukne ekran ako malo jače zalupim
Eto tolko...baterija naravno čim bolja, ma da nije prioritet neki
Hvala
Zašto pobogu windows xp??
a imam neke programe za autodijagnostiku koji rade na xp, nekom na virtualu rade, nekom ne tako da ne želim riskirati, a laptop će služiti uglavnom za to
a imam neke programe za autodijagnostiku koji rade na xp, nekom na virtualu rade, nekom ne tako da ne želim riskirati, a laptop će služiti uglavnom za to
Gledaj Dell laptope, koliko znam oni imaju dobru građu.
Npr. ovaj, http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2550
asusovi po meni imaju najbolju kvalitetu izrade,makar je i dell tu negdje