Temperatura procesora

poruka: 31
|
čitano: 24.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

koja je ono normalna temperatura procesa u ono nacinu ''kad nista ne radi'' i kad je pod punim opterecenjem?

ja imam turiona tl-56 na 1,8 ghz

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Temperatura procesora
josip2608 kaže...

koja je ono normalna temperatura procesa u ono nacinu ''kad nista ne radi'' i kad je pod punim opterecenjem?

ja imam turiona tl-56 na 1,8 ghz

Ovisi od hladnjaka, napona.
Ako je laptop (a mislim da turion jedino ide u lap) onda je idle 40-45°C a load 60-65°C

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BigTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

jest laptop je, zaboravi da je procesor x2.

meni je za sad temp u idleu oko 50 ak, varira

al kad nesto ono igram il sta ja znam vec zna se popet i do 75.

nista mi ne steka al ono, neznam

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Temperatura procesora

Meni Core 2 dere na 55-60, sam bog zna zašto tak visoko... :\ Kaj je najbolje, lap stabilan ko blek stena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

temperatura mog procesora ne prelazi preko 20 stupnjeva!!!!Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

a neznam stvarno, ono na par strania o hardweru procitao sam da ovaj proc poddnosi, odnosno max temp mu je 95 celzijusa.

ono to mi izgleda puno, jos 5 celizuja i mogu ga stavit u juhu kuvat!

al zasad mi radi ko bombona, valjda ne bude problema

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Celeron 2.6 (za 478) drži solidnih 27 C, sa defaultnim hlađenjem.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Moj u idle-u 30-35, u load-u 40-45 !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura procesora

Imam Turiona kao i pokretač ove teme...ajmo reći pinku jači. 1.9 (x2)

U stanju mirovanja 35, kada stavim da zipa neku glupost za 3 minuta je na 56-57.

Ali...uvijek ima bitan "ali"...sobna temperatura.

Sada dere bura i u sobi mi je nekih 18-19.

Izmjeri sa ovim ruskim alatićem pa mi javi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2008 0:04 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

evo ovako je stanje:

i idleu temp kao 2 jezgre mi je razlicita i varira od 40-50 celzijusa.

kad sam iso na win rar i raspakiravo neku datoteku, veliku 4 i jos nesto giga, onda mi se popela na 60,

a na unreal 3 benchmark, u prozoru(window), svi detalji na maximalno, max temp je bila 71 celzijus.

sad neznam, jel ovisi to o tome jel pristekan na struju stalno i koji mu je power managment, u mene je

trenutlo ono laptop, s stim da mi ono brzinu jezgre prilagodjava (power now), al sam postavke izmjeno

tako da mi dol je uštekan na struju nista ne gasi, sve mi je upaljeno, a ako ga istekam

onda idu one normalne postavke, hibernacija, gasenje diskova i to.

temperatura mi je u idle modu kad iskljucim bateriju oko 35-40, al samo kad je iskljucim.

eto torrente, inace dobri filmovi.

ps,jel tvoj proc isto readjen u 90nm tehnologiji?

ako nije mozda se zato razlicito griju

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura procesora

Ne znam sada za nanometre kod mene.

To što si iznio je sasvim zadovoljavajuće. Svaki proc u laptopu se mora vrtiti oko 70 i više

kada winrar zavrti na 100% ili neki pc-mark.

Sve ti je to super.

Poviri još i HardDisc,sa ovim alatićem... nakon nekih pola sata vrti se na 42 Celzija.

Naravno ne zaborav na temperaturu okoline.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Ovako, imaš fenomenalni mali program po imenu Notebook Hardware Control (http://www.pbus-167.com/) koji će ti dati informacije o svemu i svačemu, između ostalog i o temperaturi CPU, GPU, HD i chipsetu (ako postoje navedeni senzori naravno) te koje su kritične vrijednosti, ali to nije sve što ovaj program nudi pa tako možete i manipulirati naponom procesora i iscjediti vašu bateriju do maximuma (OPREZ, samo ako znate što radite) i još par stvarčica. Iskrene preporuke svima koji posjeduju laptop.

0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura procesora

Još jedan koristan prijedlog. Treba isprobati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

hm, kako je u ovom dijelu foruma nešto zahladnjelo;) Ja se borim za puno toplijom atmosferom.iz iskustva ti mogu reći da je za Turion max 80°C što će podnijeti i onda se gasi (mada se i to može kontrolirati kroz software) - meni ne pada izpod 75 (a često je i na kritičnih 80) kada ga opteretim Portalom ili Hellgate-om a inače je 50-55 - ovisno o sobnoj temperaturi (čak sam si nabavio i onu podlošku koja bi kao trebal odvoditi toplinu - yeah right). Ono što mi je prije par dana bilo otkriće za smanjivanje temperature je - ne biste vjerovali - kompresor. Istjerao sam takav oblak prašine da je to nevjerovatno - a temp. se zaista snizila.

Naoružan logikom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

e probao sam ovaj program, kako ''predhodnik'' govori, u programu pise da je kritična temperatura 80 celzijusa,

a temperatura kad se procesor gasi 95 stupnjeva. s obzirom da  je tako, a moj pod punim opterecenjem ide na 70 sad sam bez brige i sekirancije.

a to za ciscenje, i ja kontam da bi ga se trebalo sa vremena na vrijeme '' propuhat ''.

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura procesora

Sve smo korisniji danas na ovoj temi. Ljepo što se javio netko i ukazao na problem

koji će uslijediti kad tad kod svakog korisnika. Dakle hrpe finih čestica i prašine s vremenom

zabetoniraju ono malo bakra i aluminija te je neophodno sve raspuhati.

Znači na 80 spašava sam sebe i gasi se. Dobra informacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Kolike sam samo muke prošao za takvo zrno mudrosti :)

Naoružan logikom

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

promijeni hladnjak

17 godina
protjeran
Denis kaže...

Meni Core 2 dere na 55-60, sam bog zna zašto tak visoko... :\ Kaj je najbolje, lap stabilan ko blek stena.

promijeni hladnjak

17 godina
afroman kaže...

promijeni hladnjak

Na lapu ... ajd odi zakopaj glavu u pjesak ...

a sada natrag na temu ...

Moj Turion radi na idle na nekih 45-50 pa pri loadu (NwN2Smijeh) 60-65 max ...

Ali kako je vec receno ako j lap ima oko godinu dana treba ga ispuhati (posto imam kompresor doma ja to radim sa svim svojim kompovima jednom u 6 mjeseci) ...

Po meni je normalno i logicki ako se stolni komp treba ispuhati od tone prasine svakih 6-12 mjeseci da isto vrijedi za lap ...

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Evo da malo dignem ovu "vruću temu".

Molim mišljenje o mom slučaju s Lenovo 3000 N 100, koji se tri-četiri mjeseca nakon kupovine počeo svako malo gasiti. Odgovarajući Yahoo Widget prijavljivao je temperature i do 97 stupnjeva. Odoh u ovlašteni servis (još je pod garancijom!), gdje su mi rekli da se nakupilo prašine. I naplatili 350 kuna.

Ma otkud se nakupilo prašine u tri-četiri mjeseca? Pa nisam s njim bio na gradilištu autoceste, nego u normalnim uvjetima, kod kuće. Rekli su mi - ne smijete ga držati u krevetu, u krilu itd. Odozdo pokupi mikroskopske čestice s tkanine i nakupi se. OK, razumno objašnjenje. Našao sam neku dasku (obrađenu, bez špranji), pa prvo stavljam prijenosnik na nju i tako radim.

Ali nakon idućih tri-četiri mjeseca opet se počeo gasiti. Zar je normalno da se kod normalnog korištenja modernog prijenosnika svakih nekoliko mjeseci mora pljunuti 350 kn zas čišćenje?! Znam da bi ga se moglo čistiti i u kućnoj radinosti, ali onda bi valjda izgubio garanciju.

Bi li možda ubuduće pomoglo nešto kao ovaj Coolermaster NotePal W1?

Jesu li takvi stalci-hladnjaci univerzalni i pašu li im pozicije ventilatora prijenosnikovim rupama za usis?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2008 16:00 (Bert).

0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura procesora

Taj notepal ti i nece bas pomoci previse ...

Nije normalno da ti se tak brzo zaprasi .... moj je star prek 6 mjeseci pa su temp iste kao prvog dana ...

A to kaj su ti naplatili 350kn za "propuhavanje" je krajnji bezobrazluk.. od mene te novce nebi vidli (mozda lap kako im leti u facu) ...

Imas u skoro u svakom pc ducanu za kupiti konzervu kompresiranog zraka  , kosta oko 50 kn ... kupis i propuses s tim komp 2 do 3 puta ..

Ili za 500-600 kn kupis mali kompresor za maketare i miran si godinama ...

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja je 40 - 55 na laptopu

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Meni se na Gericomu 1st Supersonic drzi na nekih 50-60, pod punim opterecenjem se penje do 85, nikad iznad toga.

Samo ga moram rastvljati i cistiti svakih mjesec dna zbog enormnih količina prašine :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo sa opterecenjem temp je stavrno velika trebo bi nes poduzet u vezi toga

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan
Temperatura procesora

@Dr. Malenica...samo mali hint...moj prijašnji laptop je bio taj Supersonic...imas si za skinuti na netu novi firmware za BIOS...da ti uštedim vrijeme za traženje..

http://notebook-forum.info/wbb/1304-treiberstand-feb-08-f%C3%BCr-xp-und-vista-f%C3%BCr-gericom-1st-supersonic.html

Uglavnom, temperatura proc mi je bila 65... sad je 50 C...temp diska 55-60... sad je 45 C...e, sad sta je tu toliko revulucionarno u tom BIOS-u ne bi ti znao reći...ali da je pomogao

oko temperature...sigurno! Usput, tu su ti na jednom mjestu driveri za XP i Vistu...dosta redovito se updateaju...

Novi lap mi je Toshiba A210-128...zadovoljan...kad smo ko temperature...idle 50...rad je na 60 C...koristim RMClock za undervolting procesora...pa ako  nekoga zanima...

ATI Mobility HD2600 & AMD Turion X2 TL-56(overclock and undervolt results) - Notebook Forums and Laptop Discussion

Nadam se da sam pomogao...Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

da malo vratim temu iz mrtvih :D

dal su ovo normalne temp? poceo mi se laptop dosta grijat dolje lijevo,ispod ventilatora,imam hladnjak/stalak,al na tom mjestu je dosta topli..

čišćen je vent prije par mjeseci,ne  znam kak cesto ga treba cistit...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 16:04 (slevin).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Temperatura procesora

i7 sandy bridge je u idle 40-45 a 100% load i po dva sata radi na rasponu 80-84. Core Temp nikad nije javio da je temperatura u crvenom, tj. Temp. Max za moj procesor je 100

Govorim o laptopu, ofc

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperatura procesora

..temperatura mog proca je 55-67,67 je kada igram..dali je to normalna temperatura za moj proc ili je velika?? (MOJ PC)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Temperatura procesora

Stvarno ja neznam kako je na laptopima,ali sam čisto tako pogledao ja na pc-u imam oko 23 stupnjeva kad npr. slušam muziku (vodeno hlađenje sa jednim ventilatorom koji radi cca 600 rpm.

Intel pentium g3 dual core 3.2ghz

Andreabuterer
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 15:02 (ABCD1919).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice