Problem s kupljenim laptopom

poruka: 16
|
čitano: 1.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s kupljenim laptopom, lazne informacije

Pozdrav, kupio sam model Acer V3-772g u jednom od ducana u Zagrebu, necu sada reklamirat tj blatiti. Na njihovoj stranici pise da navedeni model ima graficku karticu Geforce gt750m sa 4gb i to pazite..DDR5.  U ducanu mi je prodavac ponudio taj model kao best buy..jos sam ga 3x pitao dal je ddr 5 nakon sto je i sam to prvi spomenuo kao prednost ovog modela, i svaki put je rekao "da, to je ddr 5, 4gb". Dosavsi kuci, razlicitim toolovima uvidjeh da se radi o 4gb ali DDR3 graficke memorije. Dali se imam pravo zaliti i traziti povrat novca? smatram da je ovo velika razlika..jesam li u pravu?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Problem s kupljenim laptopom, lazne informacij
klinik kaže...

Pozdrav, kupio sam model Acer V3-772g u jednom od ducana u Zagrebu, necu sada reklamirat tj blatiti. Na njihovoj stranici pise da navedeni model ima graficku karticu Geforce gt750m sa 4gb i to pazite..DDR5.  U ducanu mi je prodavac ponudio taj model kao best buy..jos sam ga 3x pitao dal je ddr 5 nakon sto je i sam to prvi spomenuo kao prednost ovog modela, i svaki put je rekao "da, to je ddr 5, 4gb". Dosavsi kuci, razlicitim toolovima uvidjeh da se radi o 4gb ali DDR3 graficke memorije. Dali se imam pravo zaliti i traziti povrat novca? smatram da je ovo velika razlika..jesam li u pravu?

Možeš se žaliti jedino za lažno reklamiranje, pošto DDR5 ne postoji.

15 godina
neaktivan

Kako god..ja sam htio taj gddr 5..posto je novija tehnologija..i rekli su mi da ta graficka ima i to ddr5..i dalje im na stranici stoji ddr 5..

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Problem s kupljenim laptopom
klinik kaže...

Kako god..ja sam htio taj gddr 5..posto je novija tehnologija..i rekli su mi da ta graficka ima i to ddr5..i dalje im na stranici stoji ddr 5..

Čekaj pričamo o DDR-u ili GDDR-u?  Nisam toliko u hardwareu, ali brzinski pogled ovdje utvrđuje činjenicu da postoje modeli te grafičke kartice sa GDDR5 memorijom. 

17 godina
klinik kaže...

Ako se radi o GDDR5 onda te nisu lagali i taj patop ima grafičku koja ima GDDR5. Provjeri sa GPU-z Jedino što ta grafička ima 2 GB, a više joj i ne treba jer ionako ne bi mogla iskoristiti.

A i koliko vidim po recenzijama to je dosta dobar laptop za igranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:45 (Hummer).
15 godina
neaktivan

Gledajte, znam da postoji, i to model sa 2gb gddr5..meni su rekli da moj ima 4gb gddr5, tj ddr5..al ok..valjda su mislili gddr..i ponovili par puta da nije ddr 3 neg gddr5 tj ddr5...a moj ima 4gb ddr 3..sad sam 3x provjerio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je..dobar je ako imas variantu sa gddr5..ja sam probao far cry 3..i na high mi je 20fpsa prosjek.., a ultra je neigrivo..15tak..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:48 (klinik).

0 0 hvala 0
17 godina
klinik kaže...

Je..dobar je ako imas variantu sa gddr5..ja sam probao far cry 3..i na high mi je 20fpsa prosjek..

Pa imaš zakonski rok  od nekih 7 dana da ti vrate potpuno novce, ako neće zaprjetiš da zoveš inspekciju. A i dobiti če jako negativnu reklamu jer prodaju slabiji model pod jači.

15 godina
neaktivan

Ok, to sam i namjeravao ako mi ne vrate..a i tu napisati o kojem se ducanu radi, jer ste svi vjerojatno kupovali u njemu posto je medu boljima u gradu...samo sam htio provjeriti dali po vama imam osnove ili pretjerujem..

A i usput da vas pitam koliko je  velika u opce razlika u performansama u igrama izmedu 2gb gddr5 i 4gb ddr3 graficke memorije?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:56 (klinik).
17 godina
neaktivan

Pomogao bi link na kojem je ponuda za tvoj laptop.

V3-772g ide u par razlicitih verzija, neke su sa jacom grafikom gtx 760m npr.

tvoja navedena 750m je niza klasa i vrlo rijetki su modeli sa ddr5 memorijom.

ocekivati da ces moci vrtit C3 na ultra je pretjerano za tu karticu, cak ni s gtx 760m nebi bilo bas igrivo.

U svakom slucaju provjeri komponente i pokusaj se zaliti ako nisu odgovarajuce.

isto tako pogledaj koji je tvoj model tocno, znaci V3-772g-xxxxx?

onda na netu pogledaj sto bi trebalo biti u njemu da se znas argumentirano zaliti prodavacu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
12 godina

Mogao si proći jeftinije sa jačim gpu V3-772G

15 godina
neaktivan

znam..zato mi je i cilj traziti novac natrag na temelju krivih informacija koje nude na stranici a i verbalno, pa kupiti taj model sta si naveo..

17 godina

Ajde skini Gpuz i napravi ss pa stavi na forum da vidimo sta pise?

http://www.techpowerup.com/gpuz/

Po netu i ne vidim da ima 4gb Gddr5 grafe nego samo 2gb gddr5 ako gpu kaze da ima 4gb Gddr3 slobodno vrati i trazi povrat novaca. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 17:14 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Model koji nude na tom linku dolazi sa 4GB gddr3 memorije.

Imaju krive specifikacije na stranici.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 19:13 (XXX-Man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja imam 2GB grafičku pa joj ne vidim svrhe na 1366x768 jedino da spojim na full hd telku jer me ne koći ona nego proc za nešto više ona je na 26% u gta 4 high

a što će 4GB VRAM-a pojma nemam.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice