Kako mogu znati trebam li za svoji laptop 32bit ili 64bit Vistu???
Prijenosnik sa Vistom
- poruka: 21
- |
- čitano: 5.632
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radio sam na tom laptopu.
Na tom nevjerujem da ces ista pokrenut, kamoli trackmaniu! Graficka je shrot kakvog nema(dobro imaju tu jos x3100, gma950), nema hdmi, a mislim da ce ti trebat kad kupis/ ili imas vec lcd tv, pa spojis lap sa telkom i gledas full hd filmove.
Bolje ti uzmi nekog sa integrirkom hd3200+athlon/turion x2. Oni su ti za multimediju!
Naime imas i laptope intel+ati koji su po meni najbolji u low end segmentu, jer ati graficka omogucava hdmi,vga,dvi izlaze(zavisi kako koja), te ima dosta snage da pokrene cod4,trackmaniu s prihvatljivim fps-om.
Ja imam acer extensa 5630g, i mogu reci da sam zadovoljan s njim, kosta ja mislim sada oko 4700kn
intel core 2 duo T5800(2GHz) + ati radeon hd3470xt 256mb ram + 2GB ram-a
Prijenosnik namjeravam koristiti za internet iz svakog djela kuće, za pohranu glazbe, videa, fotografija, te za školu (referati i slično)... Važno mi je da ga mogu ponjesti svuda (i na more), te se namjeravam malo i poigrati (Trackmania i slično)... Ne mislim igrati zadnje hitove, za to imam stolni PC, a ovo bi računalo bilo za svugdje i za sve, da ne moram sjediti stalno na istome mjestu...
- 32 bitna je tebi dovoljna
- netko je naveo gore bolji model
- zašto ne pokušaš druge marke..Lenovo...Hp s boljom grafičkom
- svakako izbjegavaj integrirane grafičke kartice jer su po meni smeće i nikad nisu dobre za igre
- a evo i linka na Wiki gdje se one koriste uglavnom za low price lape
- može se naći za tu cijenu i kvaltetniji lap koji nema integriranu grafu(nisam tražio ali vjerujem da može)
- probaj ugurati Vistu Home Premium u tvoju cijenu ali nemoj da bude na štetu performansi...
Ok..o ukusima se ne raspravlja....
..a što se tiče onoga o performansama zaboravi jer vidim da da ti je potreban za minimalne potrebe laptop,
sad se u potpunosti slažem da je model koji si gledao za tebe....
Što se tiče verzije koja Premium...pa po uštedi usb.
Ja imam Vistu i npr. ne mislim još godinu dana prijeći na W7 dok sve zakrpe ne pokrpaju kad je puste u promet.
Ja se ravnam prema tome i ne srljam odmah na W7...ima vremena ,a Vista je sasvim dovoljna za sve potrebe jer
sad ide i sp2 tako da sam miran bar još godinu dana i zato se ne uzrujavaj zbog toga.
Ja imam Vistu i npr. ne mislim još godinu dana prijeći na W7 dok sve zakrpe ne pokrpaju kad je puste u promet.
Ja se ravnam prema tome i ne srljam odmah na W7...ima vremena ,a Vista je sasvim dovoljna za sve potrebe jer
sad ide i sp2 tako da sam miran bar još godinu dana i zato se ne uzrujavaj zbog toga.
U svakom slučaju od viška glava ne boli ,a što se tiče zamjene ...može se zamjeniti ali mislim da ti je jeftinije
u budućnosti kupiti vanjski usb hdd od nekoliko stotina giga (jeftinije je) a mali je i prenosiv ,stane sve što trebaš na njega.
Recimo ,imam segate 320giga usb i odlično služi.Pohrana podataka.Imaš i usb hdd s vlastitim napajanjem ali oni su malo veći
ali isto dobri.Tako da što se tiče toga opet se ne brini.
Ja općenito ne bih preporučio Acer, zbog nekvalitetne plastike i konstrukcijskih rješenja, zbog čega se toplina ne odvodi dovoljno dobro, pa se ta ista plastika vrlo brzo savija.
Hoće reći da Acer baš i nije nešto kvalitetan lap u tom rangu cijena ali opet ponavljam da je za tvoje potrebe dovoljan.
Sam si rekao da su ti oni drugi "ružni" iako su kvalitetniji po mom mišljenju.Posljedice su pregrijavanje čitavog lapa što se tiče hlađenja.
A plastika-pa recimo to je standard za Acer.Nekih težih posljedica nema.
Pregrijavanje je općenito poznata boljka Acerovih prijenosnika. Više je izražena kod modela sa AMD-ovim procesorima, malo manje sa Intelovim. Vidio sam primjerke na kojima je tipkovnica bila lagano deformirana (na mjestu iznad procesora, tipke se rastopile).
Acer je poznat po tim boljkama ali eto ograničio sam se samo na to da ne komentiram Acer jer
se autor na njega odlučio.Nije on loš ako ide za minimalne potrebe ili za sve što je autor naveo.
Intel Dual-Core 2.0Ghz ako me oči ne varaju..piše ti na specifikaciji..i naravno Intel procesori se manje zagrijavaju,slažem se.
U ovoj temi samm dosta bio jer sad već ima dosta za zaključiti što će.
Zar nitko ne koristi Dell Studio 15 laptop???
Molim vas za mišljenje o tom laptopu!!!
HITNO!!!
Ili uzmi taj Dell ili Lenovo što ti je braniac predložio. U oba slučaja završit ćeš s izvrsnim laptopom.
Evo jednog sa Link Sa Vistom a dođe 4.355 Kn
Evo jedan link da malo vidis LINK
...pozdrav... alex moj prijedlog za lap ti je HP 6830s-na779es ja sam ga platijo 4800kn sssuuuppperrr sam zadovoljan ovo mi je prvi lap ima i pc ima 320 hard intel pentium dual-core 2,16 procesor grafika ati hd3430 17 inc monitor 3giga rama...negrije se tiho radi cak mislim ponekad da ga nisam ni upalijo zvuk je ok...igrice neigram uglavnom net ,mp3 przenje i to je to ttoooppplooo ti preporucujem eeedda baterija traje 3,5h uz normalno koristenje... pozdrav
Alex to sam ti ja uzeo u jednij trgovini u Osijeku Konikom se zove imas i web stranicu njihovu...procesor mi se negrije vise od 43 stupnjeva evo danas sam si spojijo lap sa lcd tv preko vga kabela filmovi su super preko lcd tv atijeva graficka je odlicna za video produkciju iznenaden sam i sam ja ....pozdrav.... www.konikom.hr