Pomoć oko laptopa

poruka: 10
|
čitano: 3.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Hp Pavilion dv6 problem !!!

znači ovako moja sreća sa novim laptopom nije baš dugo trajala...nakon 4 mjeseca igranja laptop (hp pavilion dv6-6170em) mi je u igricama poceo izbacivati male kockice kada sam u dx9 modu, kada npr prebacim na dx7 u cod2 bude normalno...isto se zna nekad pojavljivat dok sam u windowsu ali u obliku jednog ili dva pixela pa mi onako lagano zamuti slova al nije strasno kolko u igrama...e sad po svemu sudeci to su artefakti slike su dolje, pojavljuju se samo kada sam na 6770m grafickoj, dok na integriranoj intel hd3000 radi sve normalno...prije par dana sam mjenjao pastu na procu i grafi, mjenjao drivere ali uvijek isto, temperature su normalne kao i prije kada nije bilo tih problema...imam garanciju do 10/2012 pa me zanima dali postoji neko rjesenje ili da ga saljem, te hoce li biti problema kod garancije sto sam ga cijelog rastavljo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 10:00 (p4wner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hp Pavilion dv6 problem !!!
p4wner kaže...

po svemu sudeci to su artefakti slike su dolje, pojavljuju se samo kada sam na 6770m grafickoj, dok na integriranoj intel hd3000 radi sve normalno

To znači da je 6770m neispravna. Koristi garanciju i nosi na servis.

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
14 godina
Pomoć oko laptopa

nakon što mi je odjednom prije 3 mj krepao hdd od 750gb moji problemi sa ovim laptopom nisu gotovi...opet imam problem sa hd6770m nakon što je prošlo godinu dana od servisa pod garancijom kada mi je promjenjena matična ploča...naime sada kada prebacim na 6770m nakon 3-5 min mi laptop počme zujat i zamrzne te ga moram isključiti na power tipku...i onda pri paljenju izbaci BSOD "0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000)"...i nakon drugog reseta se laptop upali ali moram brzo prebaciti na intel hd3000 inače me opet čeka freeze...e sad pitanje dali mi je grafa opet crkla ili je neki drugi hardverski problem...pošto za vrijeme koje radi a to je do 5 minuta uopće nema naznaka da je neispravna niti mi se pojavljuju artefakti samo odjednom slika stane i cijeli laptop zablokira...memorija i hdd su ok...laptop sam rastavio, počistio i opet sastavio, mjenjao bios, downloackao grafu u nadi da ću problem riješiti ali on je još uvijek tu i sada nisam u mogućnosti igrati ništa,a dnevno sam provodio do 10 sati igrajući cod2 i bf3...strašno...ima li tko kakvu ideju?

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Pomoć oko laptopa

Pošto je to samostalna grafička,bilo bi možda mudro da je zamijeniš sa adekvatnom nVidijinom grafičkom,potrebno je samo provjeriti da li MB to podržava..Naime,imam nekoliko kombinacija i3,5,7 sa nVidijom i sve radi ki vurica švicarska..govorim o laptopima..nekako se "bolje šmekaju" Intel i nVidija,iako mnogi to opovrgavaju.Prešutni sporazum je kao neki protubalans AMD i ATI(bivši)..

Usput,što je bitno,nakon takvih "operacija" je bitno nanovo instalirati OS..da driveri sjednu pravilno..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:11 (redneck).

0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć oko laptopa

inače je integrirana na matičnoj ploči tako da jedino mogu sve promjeniti...ja se još uvijek nadam da je neki nesporazum u hardveru i da grafička radi :)

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Pomoć oko laptopa

integrirana je svakako na matičnoj,no da li je AMD-ovka samostalna ili integrirana?

Inače,potrebno je i reći,da li se driveri nadograđivali,da li se nešto radilo u vezi klokanja,ili slično..malo je informacija koje pomažu..

Kako rekoh,potpunočistu instalaciju Windowsa napraviti..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:16 (redneck).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć oko laptopa
redneck kaže...

integrirana je svakako na matičnoj,no da li je AMD-ovka samostalna ili integrirana?

Inače,potrebno je i reći,da li se driveri nadograđivali,da li se nešto radilo u vezi klokanja,ili slično..malo je informacija koje pomažu..

Kako rekoh,potpunočistu instalaciju Windowsa napraviti..

znači imam integriranu HD3000 koja se nalazi na procesoru (i5 2410m), a hd6770m je integrirana na drugom dijelu matične...driveri koje sam koristio su bili LeshCat 12.2 (dolaze sa patchom posebno za hp laptope) bez kojih nisam mogao igrati bf3...stock driveri su me izbacivali iz igre svakih 10 min...leshcat sam koristio nekoliko mjeseci bez ikakvih promjena stalno ista verzija...windows rusim jednom mjesečno...grafa nije bila clockana niti išta slično...windows sam nakon problema rušio 10 puta ali najmanje bez pretjerivanja...3 dana se borim sa laptopom i nikako na zelenu granu

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:24 (p4wner).
12 godina
protjeran
Pomoć oko laptopa

E ebi ga ortak..Ja eto,kako rekoh ,sva tri Pavilioni(Intel,Nvidia9) i nikad takav problem..iskreno mi je žao..No da napomenem,stariji su i nemaju integrušu na procesorima..vjerujem ipak da to prebacivanje između integrirke i amd-ovke,dakle automatsko,pravi neki konflikt..

Malo sam pogledao na net-u i nije to baš rijetki problem..

Ukucaj u gugl tražilicu one brojke što ti izbaci BSOD..dakle..0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000

i malo pokušaj naći rješenje na netu,sorry,što ti više ne mogu pomoći{#}

Ustvari evo ti jedan broj,besplatan je a to je suport za Pavilione..

0800 223 213 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:35 (redneck).

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Pomoć oko laptopa
redneck kaže...

E ebi ga ortak..Ja eto,kako rekoh ,sva tri Pavilioni(Intel,Nvidia9) i nikad takav problem..iskreno mi je žao..No da napomenem,stariji su i nemaju integrušu na procesorima..vjerujem ipak da to prebacivanje između integrirke i amd-ovke,dakle automatsko,pravi neki konflikt..

Malo sam pogledao na net-u i nije to baš rijetki problem..

Ukucaj u gugl tražilicu one brojke što ti izbaci BSOD..dakle..0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000

i malo pokušaj naći rješenje na netu,sorry,što ti više ne mogu pomoći{#}

hvala u svakom slučaju...i ja preferiram intel/nvidia, amd/ati...ali eto ovo je bila odlična ponuda, sada shvaćam odličan marketinški trik na koji sam nasjeo :)...guglao sam ali nisam pronašao konkretan odgovor...pa sam posalo upit u mr servis u kojem je laptop bio prije godinu dana i pitao za cijenu nove matične pa čekam odgovor....znam da će me oderat ali šta je tu je...trenutno nemam novca za novi laptop pa ću ga nekako pokrpat :)...btw isto se dešava i sa stock driverima sa hp-ove stranice tako da stvarno više neznam...ali eto vidit ćemo koliko krznenih novčanica mr servis traži za novu matičnu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 20:38 (p4wner).
12 godina
protjeran
Pomoć oko laptopa

A eto,netko ima manje netko više sreće..tako se hoće..

Prvi Pavilion sam kupio 2004.i još danas radi,nakon toga još tri komada,i nock-nock..!! svi do danas bez ijednog kvara..

Prije sam bio u ATi taboru,ali su oni uvijek imali bedasto rješene drivere..Dok kad sam Nvidiju prvi puta uzeo,rekoh,to je to..Ne preferiram nabrijavanje niti klokanje,samo pristojan i stabilan rad i to imam,ništa drugo osim Intel-Nvidije..

I daj molim te,kad doznaš cijenu ploče,javi mi na pp,čisto me zanima,jer u MR servisu mogu da se kupe dijelovi,zlu ne trebalo,tako da nauzimam što mi eventualno bude krepalo(ploča,što drugo.. {#})

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice