Pomoć oko interneta

poruka: 14
|
čitano: 2.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Pomoć oko interneta

Ovako do sad sam imao adsl flat kod t-coma modem kasda (žični), sada sam kupio laptop acer aspire 6935g i pokušavam ga spojiti, uzro sam simens gigaaset se515 dsl wireless i samo ga zamjenio za ovaj kasdu i sad na radnoj površini odem na ikonicu adsl i stisnem poveži i ništa se ne događa. Još uz to neznam laptop povezat na internet na laptopu imam vistu a na kompu xp.

Znam da ima dosta ovakvih tema ali ni u jednoj se nisam uspio snać, zato molim vas pomozite.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko interneta

Najbolje ti je proguglati, brzo ćeš naći vodiće koji se bave tom tematikom. ;)

Software is like sex: it's better when it's free!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko interneta

od nedavno svi modemi po defaultu imaju iskljucen wireless.

17 godina
Pomoć oko interneta

Tu imaš dosta posla

1. ubodi ethernet kabel svog desktop PC-a u novi modem (kao kod starog)

2. uđi u driver novog modema preko browser-a (pročitaj u dokumentaciji modema password i username)

3. unesi u driveru modema password i username od svog IS providera za ADSL ,dakle T-coma

4. uključi wireless, obavezno postavi ključeve za enkripciju (da ne bi bilo, susjedi svi ste pozvani)

5. u visti laptop-a napravi wireless mrežu (u control panelu idi na network and sharing centar)

Što ti nje jasno vidi u dokumentaciji modema ili progooglaj, a možeš i help desk T-coma zvati.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kako ući u driver preko browsera

16 godina
protjeran

zna li iko

16 godina
brank0 kaže...

kako ući u driver preko browsera

Ući u drivere preko browsera - teško. Možda iz asemblera bi još i išlo, al browsera...

Anyway, da ne pametujem - tebi treba config interface (upiši u browser - 192.168.1.1 i slijedi upute

Every hole is a goal!
16 godina
protjeran

e ali meni neće uć kad ro ukucam

16 godina
protjeran

molim vas ako neko zna hitno mi je

16 godina
protjeran

jao zna li iko pa pomažite ako znate pa stvarno mi treba 

17 godina
protjeran
Pomoć oko interneta

si taj modem uzo kod t-coma ili negdje drugdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć oko interneta

mora ti upaliti sa 192 .168.1.1 ubaci mozzilu i preko nje idi jer explorer zeza modem je prva liga i trebao bi raditi savrseno

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko interneta

Treba ti upaliti sa 192.168.1.1 ali zaboravio ti je spomenuti da to moras ukucati na svome kompu koji ti je spojen sa žicom sa adsl, a kasnije samo slijedi upute od t-coma.  Wlan

Meni taj modem baš i ne valja zato jer ima neke ograničene opcije poput portforwardinga koji ne radi na više od 9999, ali to je za neku drugu temu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 3:52 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko interneta

Pa kazao sam mu da najprije modem sa pc-om spoji preko ethernet kabela u gornjim uputama

nakon toga nek podigne browser i u adresnu traku upiše http://192.168.1.1 ,zatim u prozoru za prijavu upiše za username: admin ,

za password: admiin

ako adresa, username i password ne odgovaraju,nek pogleda u dokumentaciji modema koje podatke treba ukucati

Nek ide korak po korak iz mojih gornjih uputa, gdje zapne, nek pita i pošalje sliku onog gdje je zapeo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice