Evo ja bih molio za sve koji su stručni i imaju neka saznanja o ova dva modela laptopa da mi kažu mišljenja... Naime kupujem laptop i po mogućnosti kupnje i budžetu izbor mi je pao na ova dva laptopa
HP: http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/2727/hp-4510s-probook/
Acer: http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/3215/acer-5738zg-434g50mn/
Dosadašnji savjeti mi više idu u korist Hp-a, ali još koje mišljenje nije na odmet
Odabir između dva laptopa
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.001
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma HP!
acer ima ponekad tako lose izvedbe... moje iskustvo barem!
ja ti predlažem da si uzmeš HP-a...jer govorim ti iz iskustva...ja imam HP-a i mogu reci da je odlican...vec ga imam nekoliko godina i svasta je prezivio i dalje radi ko beba...
Imao sam priliku raditi s oba laptopa.
Posto sam vec nekoliko godina na aceru moja preporuka.
Hp ima cudnu tipkovnicu i potrebno je vrijeme privikavanja na nju.
Konstrukcijski je Hp robusniji i cvrsci, dok acer kao i uvijek ima sve na svojem mijestu.
Gledamo li bateriju tu Hp rula i to jako.
Meni je izdrzala preko 4sata sto jos nisam dozivio na nekom prijenosniku.
Koristio sam oba,po meni je bolji Acer
I zato ti preporucujem Acer i plus sto ima malo vise rama i vise memorije na disku.....
Ima ti jedno istraživanje na koje sam bio naletio a po kojem su HP i Acer prvi po reklamacijama korisnika a najbolji po tom pitanju su Asus i Toshiba. Osobno imam Acer. Meni se tada činio best buy. Nakon četri godine i dan danas radi čisto ok (nikakva komponenta unutra se nije pokvarila) samo sto su mu oba dva nosača zaslona pukla i ima velikih problema s pregrijavanjem. Vjerujem da se situacija od tada popravila i da sada ipak stavljaju malo kvalitetnije materijale.
Ima ti jedno istraživanje na koje sam bio naletio a po kojem su HP i Acer prvi po reklamacijama korisnika a najbolji po tom pitanju su Asus i Toshiba. Osobno imam Acer. Meni se tada činio best buy. Nakon četri godine i dan danas radi čisto ok (nikakva komponenta unutra se nije pokvarila) samo sto su mu oba dva nosača zaslona pukla i ima velikih problema s pregrijavanjem. Vjerujem da se situacija od tada popravila i da sada ipak stavljaju malo kvalitetnije materijale.
doslovno ista stvar se meni desila! konstrukcija im je katastrofa. barem je bila! nadam se da su se poboljsali!
Ja imam HP 4510s NX626EA koji izgleda isto kao ovaj na slici samo što ima 500 GB HD i 4 GB. Sve je OK, instalirao Win7 radi brzo. Kvaliteta kućišta bi mogla biti malo čvršća, robusnija, ali nije neka velika zamjerka. Navikao sam na IBM Thinkpad, pa mi ovaj HP djeluje sad malo plastičnije. Tipkovnica je OK, samo treba jedno kraće vrijeme privikavanja. Po meni jedini nedostatak je što je kućište od jednog komada, tako da svaka nadogradnja ili recimo zamjena HDD-a zahtjeva da se rastavi cijeli laptop, ali zato sam i uzeo ovaj što je nakrcan RAM-om i velikim HDD-om tako da nebi trebalo biti potrebe za nadogradnjom. Očekujem da izdrži 4-5 godina, a namjeravam kupiti produženje garancije na tri godine - zlu ne trebalo. :)