Lenovo G500 nema/neprepoznaje grafičku

poruka: 13
|
čitano: 3.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Uzeo sam si lenovo g500 59-390485 http://goo.gl/0Iek5x , ali umjesto AMD Radeon HD 8570-1GB grafickom, kaže da ima integriranu GMA HD 2500 tj. nekaj slicno ovome http://goo.gl/61LyAb .

E sad, problem je sto na poleđini, ispod baterije piše da je taj koji bi trebao biti i to me zbunilo jer sam pretpostavljao da su možda upakirali krivi.

Prvo sam isao sa pretpostavkom da se radi o losim driverima pa ce prvo pokrenuti valjda defoltnu integriranu (nezz jel imaju te serije tako nes) ali nakon par puta instalacija sa ofišl sajta, svejedno ju ne prepoznaje, tj nema je. Evo print screen
http://i.imgur.com/5ViYOPd.jpg

Naravno, zvat cu ih u pon i vjerojatno otic tamo da zamjene ali zanimaju me sljedece stvari:
1) postoji li kakav nacin da tamo na licu mjesta bootam neki mini xp ili linux pa da provjerim nije li mozda problem do serije, tako da se ne razduzi do nakon nove godine
2) uz lap sam dobio cd sa driverima za win8 koji sam ignorirao jer mi je win7 bolja. može li bit možda da se grafička neće očitati ako baš nemam win8 sa tim driverima koje sam dobio? Da napomenem, sa lenovo stranice sam skinuo sve drivere za win7 i sve mi radi, osim sto ne prepoznaje graficku nego se ponasa kao integrirana

Također da napomenem, pokušao sam naći rješenje na netu ali gugl izbacuje samo hrv dućane i svi imaju istu specifikaciju sa tim brojem

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesi instalirao sve potrebne drivere?

Za chipset, za grafu... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Lenovo G500 nema/neprepoznaje grafičku

Yep, napisao sam to

Skinuo sam sve potrebne drivere i sve mi radi osim radeonke (trenutno sam na integriranoj), a drivere za radeonku sam skinuo sa amd stranice, pri put rucno, drugi put na autodetect. Naravno sa 4.5 .net.

16 godina
neaktivan

Skini sa Lenovo sitea drivere odobrene od Lenova.

G500 podržava switchable grafiku, znaći koristi Intel u WIN, a u igrama isl ati.

Međutim da to radi kako spada trebaju ti odobreni drivri od Lenova.

Nisu najnoviji, ali rade.

12 godina
neaktivan
sarsiii kaže...

Yep, napisao sam to

Skinuo sam sve potrebne drivere i sve mi radi osim radeonke (trenutno sam na integriranoj), a drivere za radeonku sam skinuo sa amd stranice, pri put rucno, drugi put na autodetect. Naravno sa 4.5 .net.

Imao sam i ja takvih problema i sa mojim Acerom.

Skini si ove zadnje beta drivere, ovih 240 MB .

Naravno, prvo pobriši ove koje si instalirao.

15 godina
neaktivan

rijesen problem sa win8 i najnovijim driverima za njega

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
TheMenstalist kaže...
sarsiii kaže...

Yep, napisao sam to

Imao sam i ja takvih problema i sa mojim Acerom.

Skini si ove zadnje beta drivere, ovih 240 MB .

Naravno, prvo pobriši ove koje si instalirao.

pozdrav

prijatelju sam dizao win7 64bit i stavljao sve drivere, između ostalih i ove beta za grafiku, te mi nažalost stoji žuti uskličnik u device manageru

koje da stavim? hoće bit ok zadnje na lenovo stranici, što je @Paske napisao?

i još jedna stvar, kad nije uključeno napajanje svjetlina ekrana dosta padne, rekao bi i previše.

gdje točno mogu regulirati svjetlinu ekrana kada nije spojeno napajanje već se koristi baterija?

hvala!

16 godina
neaktivan

Svjetlinu ekrana ovdje (Vidi sliku) kao valjda i na svakom lapu. Samo što ti je svjetlije na bateriji to će baterija kraće trajati.

@TheMenstalist

Ne može te drivere ti su za nas na AMD APU+GPU.

On ima kombinaciju Intel-AMD to valjda traži kod Lenova na stranici.

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 20:01 (Oldy).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

OK !

Nisam znao, hvala na informaciji ! :)) 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sarsiii kaže...

rijesen problem sa win8 i najnovijim driverima za njega

pozdrav! imam isti problem sa g500!Pokušao sam sa win7 i win8.1 i driverima sa lenova,ali grafička se ne pokreće ! Vidim da mnogi imaju ovaj problem,nekima i proradi,pa bi me zanimalo ako mi  netko može pomoći oko dobitne kombinacije verzije windowsa i drivera.

Hvala

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li ova kombinacija provjereno radi ? 

12 godina
neaktivan

Na mom HP G7 2210ms radi ova verzija:

http://leekms.blogspot.kr/2013/11/amd-catalyst-1310-whql-switchable.html

U te zadnje verzije ne radi mi switchable graphics a nije mi se dalo da eksperimentisem sa drugim-novijim vezijama. Za razliku od prastarih HP drivera, vrag da ih nosi, ovi za sad rade super.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 17:32 (A147).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice