Kupnja novog laptopa

poruka: 62
|
čitano: 11.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kupnja novog laptopa

pozdrav...

uskoro kupujem novi laptop (u roku od mjesec dana) pa me zanimaju vaše preporuke i savjeti oko kupnje...

prvenstveno meni treba laptop za faks, a opet nebi htio neki koji nebi htio pokrenut neku igru tu i tamo malo da razbibrigu (recimo cod4 i cod:mw2 multyplayer)

pa ako imate kakav prijedlog oko kupnje slobodno napišite, kupio bi u rasponu od 4500 do 5500 nebi više išo sa cijenom...

danas sam našo na postu prije ovaj lap http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12060&catid=19 a pretražujući net i ovaj http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=5810 pa me zanima što mislite o njima i dali bi mogli vrtit cod 4 i mw2 malo za razbibrigu u multyplayeru...

ako tko nađe još kakav lap slobodno nek predloži...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kupnja novog laptopa
ova prva dva mi se čine dobri izbori jer imaju grafičke od gigu, jer nebi htio kupit lap koji ima baš 512 mb grafulju
a opet oni imaju ono glavno kak hoću, 4 gige rama, grafulja od gigu, i procesor od 2,2 gzh...
sad baš gledam i ovaj prvi mi se još najviše sviđa jer ima hard od 500 gb i procesor od 2,8 ghz, sad samo neznam dal je bolje da je 2 il 3 mb cache i naravno 4 gige rama i grafulja giga
15 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa

Ovi HP-ovi i Lenovo-i nisu za gaming. Ako hoces nesto da tjera igre, trazi Asus ili Acer.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ok hvala, pogledat ću za te, ako tko ima kakav model od toga nek predloži slobodno
:)

dal ima netko iskustva sa igranjem na hp-ovim laptopima???

jer gledam malo po netu cijene i hp-ovi imaju bolje konfiguracije od acera il asusa za iste pare... :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 21:47 (matija656).
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

ok hvala, pogledat ću za te, ako tko ima kakav model od toga nek predloži slobodno

dal ima netko iskustva sa igranjem na hp-ovim laptopima???

jer gledam malo po netu cijene i hp-ovi imaju bolje konfiguracije od acera il asusa za iste pare... :/

ajde molim te daj mi neki hp koji ima makar istu konfiguraciju kao neki asus ili acer a da je za manje para, jer ja to ne nalazim, a kamoli bolju konfu za iste pare

Iz iskustva, hp je ocajan za igre, previse se grije 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 8:25 (simeparanoja).
17 godina
neaktivan

Zapitaj se zasto su asus ili acer jeftiniji uz jacu konfiguraciju? Zato sto imaju kvalitetnije hladjenje? I sto ce ti graficka sa gigu rama na tim rezolucijama? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 8:34 (logic).
16 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa

Iz mog iskustva, HP je očajan što se tiče hlađenja. Ako pokrenem i koju igricu ugasi se nakon pola sata (i kad ocistim sve iznutra) i to mi se nije događalo samo na jednom

ne želim se prepirati, ali to je samo moje iskustvo :)

sta ti misliš da hp sam sastavlja svoje laptope pa je kvaliteta izrade bolja nego u asus-u?

http://en.wikipedia.org/wiki/Laptop

Evo npr ista firma prodaje i HP-u i acer-u

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_laptop_brands_and_manufacturers

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 8:45 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa

HP-ovima je cijena neopravdano skupa, njihova kvaliteta izrade to uglavnom ne moze opravdati, osim u nekim skupim iznimkama. Usput, covjek je pitao za neki laptop na kojem moze nesto novije poigrat, a to sigurno nece sa HP-om. Acer i Asus nude puno bolje komponente od HP-a za istu cijenu, a ni kvaliteta im nije tako losa kao sto zvuci kad logic naglasi koliko je HP "bolji" od njih.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 9:54 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen29 kaže...

HP-ovima je cijena neopravdano skupa, njihova kvaliteta izrade to uglavnom ne moze opravdati, osim u nekim skupim iznimkama. Usput, covjek je pitao za neki laptop na kojem moze nesto novije poigrat, a to sigurno nece sa HP-om. Acer i Asus nude puno bolje komponente od HP-a za istu cijenu, a ni kvaliteta im nije tako losa kao sto zvuci kad logic naglasi koliko je HP "bolji" od njih.

Gdje sam ja to naglasio da je HP "bolji"?

Ono asusa i acera sto ja vidjeh a rijec je o nekoliko desetina komada je blagi ocaj. SVe je lijepo dok je novo ali za par mjeseci sve je klimavo izlizao i uopste kvaliteta izrade je ocajna. Uosstalom igraci lap za te pare jednostavno ne moze biti kvaitetno napravljen. Mislim na kompletnu konstrukcju koja se dugorocno pokaze najvaznijom. Ja licno imam lap koji je dvije kategorije iznad ovih o kojima ovdje pricamo pa necu njega uplitati u to. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 9:58 (logic).
15 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa

Ma bas, za par mjeseci da se sve rasklima. Ne znam kad si ti te modele gledao, al ovi novi sigurno nisu tako slabi. A ni HP nije bas bajan, dosta ljudi s ovog foruma je imalo prituzbe na njega.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U tom cjenovnom rangu niti jedna nije bajan. Utrpaju jace komponente i onda se stedi na ekranu i kucistu. 

EVo gledam ona prva dva iz drugog posta. Koja je poenta graficke sa 1 GB memorija na 1366x768 ekranu? Cisti marketing i mazanje ociju. LJudi padaj na velike cifre pa misle da je tih 1 GB bog zna sta. a ovaj prvi nema ni bluetooth. Bezveze. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 10:07 (logic).
15 godina
neaktivan

po meni definitivno best buy ... jaka grafa i solidan proc za ~ 5500 kn ...

na tom laptopu ce sigurno vrtit navedene igre i na high postavkama sa dobrim fps-om ( iznad 60 sigurno ) ....

15 godina
neaktivan
logic kaže...
alen29 kaže...

Gdje sam ja to naglasio da je HP "bolji"?

Ono asusa i acera sto ja vidjeh a rijec je o nekoliko desetina komada je blagi ocaj. SVe je lijepo dok je novo ali za par mjeseci sve je klimavo izlizao i uopste kvaliteta izrade je ocajna. Uosstalom igraci lap za te pare jednostavno ne moze biti kvaitetno napravljen. Mislim na kompletnu konstrukcju koja se dugorocno pokaze najvaznijom. Ja licno imam lap koji je dvije kategorije iznad ovih o kojima ovdje pricamo pa necu njega uplitati u to. 

A po cemu je to tvoj laptop ( Moj PC ) bolji od gore navedenih ? Po performansama mozda ?

Kad se vec "pljuje" po Asus laptopima moram reci da imam njihov laptop vec skoro 2 godine i dan danas je kao nov. Naravno da sam ga adekvatno pazio i cistio. O HP-u ne znam puno pa necu pisat ono sto ne znam. Ali jedno je sigurno a to je da su HP-ovi laptopi uvijek imali problema sa pregriavanjem. Tu naravno ne mislim na surfanje ili gledanje filmova vec gaming. Čovjek je gore napisao da zeli laptop s kojim moze i nesto odigrati ( MW2 ) pa ako je tebi normalno da ti se temperatura konstantno dize iznad 95* u igrama onda ok ... Meni recimo temperatura u laptopu nikad ne prelazi 70*. Bas me zanima koji HP-ov "stroj" moze bolje ...

17 godina
neaktivan

Po tome sto je prije 3 godina kostao 12000 kn i koji ima konstrukciju za dva koplja bolju od ovih sto vi nabrajate ovdje i danas poslije 3 i pol godine se nema cega stidjeti. S-IPS matrica sa 1680x1050 kn. Nadji mi takav do 5500 kn danas. Plus sve ostalo sto ima. 

16 godina
neaktivan

Ma sa HP-om sam ja imao problema i kad ne igram igre.

Imam na poslu HP 8510p sa dockingom, ne igram igrice na njemu. Dignem virtualku na njemu i ne mogu nista. Lap se pregrijava, baterija u prosjeku u firmi se mijenja svakih godinu i manje dana.

Istu virtualku dignem na forcebook-u koji ima slabiju konfu i radi bez problema i win i virtualka na njemu.

Ova priča da se laptop rasklima nije uvijek točna. Moj se jos nije rasklima a star je i nepoznata marka.

Ako je tvoj HP 2 kategorije vise od navedenih onda je i moj forcebook jer je konfa ista, a sto je tek onda 8510p? A i on se pregrijava i šteka ko budala a samo je godinu star.

Obje marke imaju svoje mane no ne mislim da bi trebalo kupovati laptop samo zato sto je to HP jer nije ni to neka garancija za kvalitetu (po mom skromnom mišljenju)

17 godina
neaktivan

Nisam ni rekao da je HP automatski bolji samo sam rekao da se zapita kako lap sa toliko jakim komponentama kosta tako malo. Gdje se ustedilo? Ne trazumijem kako niko tako prostu izjavu ne konta. 

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nisam ni rekao da je HP automatski bolji samo sam rekao da se zapita kako lap sa toliko jakim komponentama kosta tako malo. Gdje se ustedilo? Ne trazumijem kako niko tako prostu izjavu ne konta. 

Sve 5 ali zasto mislis da se ustedilo? Ako ista firma prodaje prijenosnike za 4 razlicite firme zasto te firme imaju razlicite cijene? 

Mislis da nema neke logike da HP dize cijenu jer je HP?

ja sam npr otvorija svoj privatni i hp koji ti imas i nisam bas uočio neke razlike u cooling systemu. komponente su iste, jedino ako je razlika u kvaliteti kucista (iako s mojim nisam imao problema) ali zar to kosta 5000kn koliko je razlika izmedju njih dva bila onda kad sam ga kupovao?

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Po tome sto je prije 3 godina kostao 12000 kn i koji ima konstrukciju za dva koplja bolju od ovih sto vi nabrajate ovdje i danas poslije 3 i pol godine se nema cega stidjeti. S-IPS matrica sa 1680x1050 kn. Nadji mi takav do 5500 kn danas. Plus sve ostalo sto ima. 

Pa nije ni moj kostao 5500 kn da se razumijemo ;)

Covjeku treba laptop na kojem ce moci nesto i odigrati a na HP-u za 5500 kn to sigurno nece kao na Asus-u ili Aceru. Osobno ne volim losu izradu kucista  ali za 5500 nemozes dobit neki high end laptop.

Znaci, ako mu je bitnija dobra izrada kucista neka uzme HP ili Lenovo.. Ako mu kuciste nije presudno moze za tu lovu uzet Asusov laptop solidne izrade i daleko boljih performansi...

15 godina

nije meni toliko bitnan izgled lapa....
bitna mi je konfiguracija u njemu, a ovaj link sa acerom mi se sviđa, a vidim da ljudi nisu optimicstični baš sa hp-om tako da...
a opet imam acer apire 5720zg već dvije godine i niti jednog kvara nije bilo, osim pregrijavanja ali to razumijem jer je bio na deki...
tako da po tome htio bi opet neki acer ili asus najviše, pa ako tko nađe još kakav model da ima prihvatljivu cijnu i konfu nek pukne link slobodno :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 11:26 (matija656).
15 godina
neaktivan
matija656 kaže...

nije meni toliko bitnan izgled lapa....
bitna mi je konfiguracija u njemu, a ovaj link sa acerom mi se sviđa, a vidim da ljudi nisu optimicstični baš sa hp-om tako da...
a opet imam acer apire 5720zg već dvije godine i niti jednog kvara nije bilo, osim pregrijavanja ali to razumijem jer je bio na deki...
tako da po tome htio bi opet neki acer ili asus najviše, pa ako tko nađe još kakav model da ima prihvatljivu cijnu i konfu nek pukne link slobodno :)

kao sto sam ti gore napisao onaj Acer ti je zbilja best buy... ima dosta dobru grafu pogotovo za COD 4 a i MW 2 bi se trebao dobro vrtit ... 

a sta se tice pregrijavanja, laptop bi bilo pozeljno barem svakih 2 mj dobro ispuhat kompresorom ili "usisat" usisavacem... a i izbjegavaj deku ;)

15 godina

http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=32599-Notebook-Acer-Aspire-5741G434G50Mn-LXPSZ02103

što misliš o ovom, konfa je slična, a ovaj ima i veči hard, sad jedino neznam za grafičku koja je bolja, jer kod ove kofiguracije ne piše kod grafičke mobility (ali vjerojatno je) i ovaj dolazi sa win7 a to mi ne treba, to sam stavim...

16 godina
neaktivan
Kupnja novog laptopa
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Kupnja novog laptopa

evo kad se već prepirete o lapovima ja ću vam reć za HP baš i nevalja ja imam Compaq 6720s star 2 god i već se grije ko padela, počeo se "raspadat" i da bio je super kad je bio nov, ali sad neću ni da pišem o tome odma mi tlak skoči

If You Ain't Outta Control, You Ain't In Control. My life DRIFT' S around cars

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
logic kaže...

Sve 5 ali zasto mislis da se ustedilo? Ako ista firma prodaje prijenosnike za 4 razlicite firme zasto te firme imaju razlicite cijene? 

Mislis da nema neke logike da HP dize cijenu jer je HP?

ja sam npr otvorija svoj privatni i hp koji ti imas i nisam bas uočio neke razlike u cooling systemu. komponente su iste, jedino ako je razlika u kvaliteti kucista (iako s mojim nisam imao problema) ali zar to kosta 5000kn koliko je razlika izmedju njih dva bila onda kad sam ga kupovao?

Zato sto na prvi pogled su prosjecne izrade. Nisam prcao samo o sistemu hladjenja vec uopste u konstrukciji. Moj lap kad vec pricamo o njemu radi dnevno 12-14 sati minimum vec 3 i pol godine i za to vrjeme dva puta ga cistio uz promjenu paste. Ne znam sta je pregrijavanje lapa. Uredno ga drzim u krlu kao i sad trenutno i nema pregrijavanja. Pregrijavanje na lapu znaci samo los dizajn ubacivanjem jakih graficki koju ne prati odgovarajuci sistem hladjenja i konstrukcija kucista. Kod moga je kuciste od magnezijuma i vise puta mi je iz ruksaka isapo na beton i nista mu nije bilo. Radi i dan danas. Ali kazem opet ne moze se to ocekivati u lapu od 5500 kn jer nisu ista kategorija lapova. acer i asus nemaju poslovnu seriju laptopova kao sto imaju jaci igraci HP, lenovo, dell ili toshiba. Odosmo u offtopic. 

16 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...

evo kad se već prepirete o lapovima ja ću vam reć za HP baš i nevalja ja imam Compaq 6720s star 2 god i već se grije ko padela, počeo se "raspadat" i da bio je super kad je bio nov, ali sad neću ni da pišem o tome odma mi tlak skoči

rodjak ga je  uzeo (nije mene slušao) i iste stvari mu se događaju, ali vec nakon nekih pola godine se poceo tako pregrijavat

A prije toga me je ubio sa driverima koji su katastrofa za taj model

16 godina
neaktivan
logic kaže...
Zato sto na prvi pogled su prosjecne izrade. Nisam prcao samo o sistemu hladjenja vec uopste u konstrukciji. Moj lap kad vec pricamo o njemu radi dnevno 12-14 sati minimum vec 3 i pol godine i za to vrjeme dva puta ga cistio uz promjenu paste. Ne znam sta je pregrijavanje lapa. Uredno ga drzim u krlu kao i sad trenutno i nema pregrijavanja. Pregrijavanje na lapu znaci samo los dizajn ubacivanjem jakih graficki koju ne prati odgovarajuci sistem hladjenja i konstrukcija kucista. Kod moga je kuciste od magnezijuma i vise puta mi je iz ruksaka isapo na beton i nista mu nije bilo. Radi i dan danas. Ali kazem opet ne moze se to ocekivati u lapu od 5500 kn jer nisu ista kategorija lapova. acer i asus nemaju poslovnu seriju laptopova kao sto imaju jaci igraci HP, lenovo, dell ili toshiba. Odosmo u offtopic. 

Kolega ima isti ali nema tako pozitivna iskustva s njim, vjerovatno ga je potrefila "dobra" serija

Ajde necemo vise u off :)

17 godina
neaktivan

Kad sam ja kupovao lap ovaj moj konkretno je imao odlicne review sa svih strana. Nisam kupovao napamet jer to nisu male pare.Ja prezadovoljan sa njime kao i vlasnik radnje u kojoj sam kupio i koji je kupio isti kao i moj kad je vidio kakav je. Sad je taj drugi kod mog frenda i isto tako nikakvih problema. samo smo kupili nove baterije i apsoliutno nista vise. 

15 godina
simeparanoja kaže...

sad baš gledam kak bi me došo taj lap, i plačanje gotovina i popust 10% 5000 kn + dostava..

kad gledam ovj lap što sad imam je kupljen prije dvije godine za 4700 u hg spot-u a konfa mu je 1,8 ghz dualcore, 2 gige rama, nvidia gforce 9300mg 256 mb, 250 giga hard i radi ko beba...

a opet ovaj što si preporučio ima dobru konfu, jedino mi je bed da ima veći hard al šta sad (jedino da pitam dal bi mogli stavit veći hard), a meni malo za na faksu nešto za zaigrat bio bi dovoljan, jer na faksu se ne bavim toliko igranjem, ipak ima se drugih obaveza 

sad me samo heebe to šta nikad nisma kupovao nešto tak preko interneta pa se bojim da me ne sebu ili tak šta, jer nije to mala stvar koja se kupuje, ipak je to lap...

dal ima tko od vas iskustva sa ovakvim načinom kupnje???

je to pouzdano, nadam se da je, jer bilo bi mi bezveze kad bi zajebavali a takvu opremu prodaju... 

također mi se sviđa kod acera podrška za drivere koja je odlična, svi su dostupni na stranicama tvrtke po modelima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 12:12 (matija656).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice