IBM A31 - pomoc!

poruka: 7
|
čitano: 2.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IBM A31 - pomoc!

Pozdrav strucnjaci!

Dobio sam laptop IBM A31 od covjeka da mu popravim. Kao prvo podigne sistem, ali na njegovom (screenu) monitoru se nevidi nista. Kada ga iskljucim i prikljucim na ovaj obicni monitor od svog racunara, sve se vidi lijepo. Ja misli tj. moja konstatacija je da je njemu otisao njegov monitor. Molio bih i za vase misljenje!

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
IBM A31 - pomoc!

Pokusaj resetiraj postavke u BIOS-u. Nemora odma znaciti da je kvar HW prirode.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: IBM A31 - pomoc!

Hvala!

Kako da to uradim, mislim na koji nacin, kada nevidim na njegovom HW-u nista , vec samo na svom monitoru sliku?

da li se misli na postavljanje na default opcije biosa ili?

15 godina
protjeran
sanjink kaže...

Hvala!

Kako da to uradim, mislim na koji nacin, kada nevidim na njegovom HW-u nista , vec samo na svom monitoru sliku?

da li se misli na postavljanje na default opcije biosa ili?

da

16 godina
IBM A31 - pomoc!

- može se provjeriti BIOS, ali ako je ispravan onda je dovoljno odabrati fn+(neka tipka) za izbor ekrana. Gledaj po gornjem redu tipki...

- ako je crko ekran, onda od reseta nema koristi, ali može biti štete (nekom opcijom koja je potrebna...), radije samo omogućiti određenu funkciju (u slučaju da je isključena, ali to je malo vjerojatno)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sanjink kaže...

Pozdrav strucnjaci!

Dobio sam laptop IBM A31 od covjeka da mu popravim. Kao prvo podigne sistem, ali na njegovom (screenu) monitoru se nevidi nista. Kada ga iskljucim i prikljucim na ovaj obicni monitor od svog racunara, sve se vidi lijepo. Ja misli tj. moja konstatacija je da je njemu otisao njegov monitor. Molio bih i za vase misljenje!

Hvala unaprijed!

pogledaj dali  na preklopu od monitora imaš mali prekidač, ako da, probaj ga pomaknuti gore-dolje, možda je zaštekao, on ti služi za sliku na monitoru čim se digne poklopac

14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Probao sam sve sto ste mi predlozili. Probao sam i Fn+F7, Fn+F3, prekidaca na poklopcu nekoga posebno i nema osim onih zakacki kada ga sklapas ali nisu zastekale. U svakom slucaju on nece.

Kao sto sam i rekao hoce samo ako ga prikljucim direktno na monitor klasicni preko kabla RS 232!

U svakom slucaju hvala na savjetima!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice