Hladnjak za laptop - drzanje u krilu ?

poruka: 15
|
čitano: 4.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Kupio sam ovaj cooler --- http://www.thermaltakeusa.com/Cooler/Notebook_Cooler_/Massive_Series/C_00002117/Massive_14_/design.htm

Posto vidim da s donje strane "usisava" zrak, da li je uredu da u krilu ga drzim ? da li mogu nekako da zagusim i da crkne ?

PS: ne razumijem nikako ova led svjetla sto stave na hladnjake... pa kad stavis laptop svakako se ne vide :P

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Hladnjak za laptop - drzanje u krilu ?

Imas off on tipku pa lagano gasis palis, preporucuje se da ga ugasis dok je u krilu ili na deki kako nebi usisao prasinu i ostale gluposti. Svjetla su stavljena da povise cijenu nist vise. Di si kupio taj cooler i koliko si ga platio??

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 1:40 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Ja sam iz BiH. U imtecu je kupljen, 52KM ili 26eur ... 

11 godina
neaktivan

Da li je uredu da skinem donji poklopac laptopa i tako stavim na hladnjak ? Sigurno ce bolje hladiti bez ove plastike/poklopca...

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

hlađenje ti ovisi o lokaciji mjesta usisa,ako ti je upuh sa strane ili od pozadi,onda ti cooler nema smisla,možeš ga ti držat na sebi slobodno,to je samo ventilator i njemu neće bit ništa,jedino za laptop može bit štetno

https://www.facebook.com/pages/Čombe/464895040303865?ref_type

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nažalost svi hladnjaci za laptope smanje temperaturu max par stupnjeva. ne pomaže to preko ljeta da se laptop ne pregrije. jednostavno nema mjesta u kučistu i komponente se griju a ovi ventilatori ionako ne stoje direktno na njima.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Harold kaže...

nažalost svi hladnjaci za laptope smanje temperaturu max par stupnjeva. ne pomaže to preko ljeta da se laptop ne pregrije. jednostavno nema mjesta u kučistu i komponente se griju a ovi ventilatori ionako ne stoje direktno na njima.

ma ja sam svog nekidan probao stavit na 2 letve i ispod stavio 120mm vent iz pc-a direktno na onu rešetku ispod,temperatura pala za 2c

https://www.facebook.com/pages/Čombe/464895040303865?ref_type
11 godina
neaktivan

Imam probook 450 . Poklopac donji se skroz lahko skida. Kao sto sam i rekao, skinuo sam ga i tako stavio na hladnjak.... temperatura je oko 40 ..inace bez hladnjaka je bila cca49 vecinom .

Ali ne znam smijem li bez poklopca ovako drzati ... 

0 0 hvala 0
11 godina

Nema apsolutno nikakve potrebe micati poklopac, pogotovo ne od ispod, od iznad ima neke logike maknut tu mrezu, al bezveze ti je to. Ostavi sve kak je i uzivaj. Kad igras igre ga upali, za ostalo kako oces.

11 godina
neaktivan

kakvu mrezu ?

Ja govorim o poklopcu laptopa, ne hladnjaka. 

Kada skinem to, ventilatori direktno pusu na komponente...ovako, kada ne skinem, onda u plastiku tj. poklopac ovaj .

1 0 hvala 0
13 godina

Dok koristis chrome i slicne stvari i temperatura ti je oko 50 to je vrlo dobro, tako da nema potrebe skidati donji poklopac u biti vrlo vrlo velika vjerojatnost je da ce se nesto smrdati. Poslikaj temperature i idle i load , pa stavi slike ovdje, poklopac ako si skinuo obavezno vrati...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 13:38 (Mazzy).

0 0 hvala 0
13 godina

Temperature tijekom rada browsera su dobre , prati ih malo ako igras neku igricu , koja je najveca vrijednost, ali ovo je vise i dobro, mozes ga drzati u krilu ali nemoj zatvarati nogom rupu hladnjaka, nemoj po krevetu(deka,tkanina = prasina) Ako ne igras igre na laptopu onda nemas nikakve brige temperature su dobre.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Skoro uvijek mi je na stolu :)

Igram ponekad igrica ...tada temperatura ode do 85c . 

Procitao sam tamo, da je 105 najveca...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KerFlorijan kaže...
Harold kaže...

ma ja sam svog nekidan probao stavit na 2 letve i ispod stavio 120mm vent iz pc-a direktno na onu rešetku ispod,temperatura pala za 2c

pa da. isprobavao sam i ja svašta, na letvama i ispod ventilatori koji se spajaju na 220 V i daju protok zraka bar 10x jači od ovih kupovnih ali realnost je 85-90 C u laptopu pod opterečenjem preko ljeta. a svi ovi iz dučana daju lagane povjetarce i čisto su bacanje novaca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 14:02 (Harold).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice