Hlađenje laptopa

poruka: 6
|
čitano: 4.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Hlađenje laptopa

Nisam baš bio siguran gdje bih otvorio ovu temu, no pošto se radi o laptopu nek bude ovdje. 

Po uzoru na mnoge hladnjake za laptope koji se stave ispod laptopa, ja sam u svom stolu ispod laptopa izbušio rupu od 12 cm i tamo stavio ventilator od 12 cm (standard kakav ide u PC). Za sada puše prema gore, no još uvijek nisam siguran za njegovu orijentaciju, ako je prema gore bude više prašine u laptopu, a ako je prema dolje možda ne bude toliko učinkovit?

Našao sam jedan stari miš i preko njegovog kabla spojio ventilator, pa samo uštekam USB u laptop i ventilator radi :D

I pošto sve to malo ružno izgleda trebao bih to "sakrit" , možda ovime  ? kolko su te stvari čvrste, bi li mogao normalno gore stavit nešto bez brige da pukne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hlađenje laptopa

MOžda je bolje rješenje bilo rastavljanje laptopa (ako je van garancije), čišćenje kompletne unutrašnjosti i rebara od prašine uz zamjenu termalne paste na svim čipovima na kojima se ona nalazi?

Što se konkretnog problema tiče, orjentacija mora biti takva da ventilator tjera toplinu van, a ne hladan zrak izvana u laptop.

Dakle, toplinu sa rebara gura van iz laptopa.

12 godina
neaktivan
Hlađenje laptopa

bez brige ti budi, redovito ja čistim laptop. temperature mi u normalnom radu nikada ne prelaze 40, no kad pokrenem neku igru počne zujat. cilj mi je samo držati ga što tišim

znači prema gore ventilator?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 2:05 (919191).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako vent sa heatsinka tjera toplinu van laptopa, onda drugi vent tu toplinu treba dalje raspršit a ne vraćat nazad u uređaj.

Dakle, okreni ga tako da uzrokuje strujanje od laptopa a ne prema njemu {#}

Ovo je nekakva moja logika malo iz iskustva, malo nakon razmišljanja. Mislim da je 100% ispravnije nego da ventilator ispod laptopa vrući zrak tjera natrag odakle je došao. Sigurno neće upuhivati hladni zrak unutra {#}

Ovaj filter ja ne znam kako funkcionira jbg. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 11:23 (Lepi_Borko).
16 godina
Hlađenje laptopa

Mislim da je usis zraka za hlađenje laptopa postavljen ispod tj. na stranicu na kojoj leži,pa je normalno da ćeš okrenuti ventilator da upuhuje prema tamo a ne od tamo jer bi s time smanjio dotok zraka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ghibli7 kaže...

Mislim da je usis zraka za hlađenje laptopa postavljen ispod tj. na stranicu na kojoj leži,pa je normalno da ćeš okrenuti ventilator da upuhuje prema tamo a ne od tamo jer bi s time smanjio dotok zraka.

Aha, ja razmišljam s aspekta izvlačenja topline van laptopa. I ovo ima smisla, iako ne znam kakav efekt može izazvati upuhivanje zraka kroz takav otvor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice