Prije dva tjedna sam kupio laptop ASUS K55VJ. CPU je Core i5, 8GB RAM, nVidia GeForce GT 635M. Prije par dana sam instalirao GTA IV, i na moje zaprepašćenje zaključio da igra ne koristi ugrađenu grafičku, nego internu Intel HD Graphic 4000. Iako sam u nVidia Control Panelu podesio da primarni grafički procesor bude GeForce, i dalje sve funkcionira po starom. U BIOS-u nisam našao ništa što bi moglo da isključi integrisanu grafiku. Probao sam u Device Manager-u i da deaktiviram integrisanu, ali se automatski isključuje i GeForce. Tragao sam po forumima na netu za rješenjem, ali svuda se nudi ovo što sam ja već uradio. Interesuje me da li neko može da mi pomogne oko rješavanja ovog problema. I da li je moguće da je GeForce neispravna?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stvar je u tehnologiji Optimus koja automatski prebacuje između intel i nVidia grafike ovisno što radiš na laptopu, dali si skinuo pravilne drivere sa nVidia web stranice? U Biosu ti stoji postavka na Optimus?
nVidia Inspector je uradio posao. Vrlo brzo sam skužio način podešavanja. Osim toga, Power Plan mi je bio podešen na "Balanced" što je također smetalo. Za zahtjevne igrice se ipak mora imati uključen "Hig Performance" mod. No, bitno je da mi GTA IV sada lepo radi. Hvala još jednom.