Acer ili Fujitsu?

poruka: 12
|
čitano: 10.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Acer ili Fujitsu?

Ispričavam se ukoliko sam mogao naći odgovor u nekom drugom threadu. Gledao sam "ultimativnu temu za odabir računala", ali odgovor nisam mogao naći.

Molio bih vas pomoć oko odabira laptopa. Suzio sam izbor na ova dva (baš ta dva). Treba mi računalo za lagani gaming (LoL, CoH, ..), svakodenvni rad (web surf, office alati) te nešto zahtjevniji rad u Photoshopu, Illustratoru i ostalim alatima za (web) dizajn. Jedina razlika koju ja uočujem (što se tiče performansi, ne gledam veličinu diska) jest što Acer ima slabiji procesor, ali duplo više RAM-a (4GB). Koji odabrati?

Acer: http://bit.ly/UWvbpU

Fujitsu: http://bit.ly/Tgq0le (B950 Pentium Dual Core 2.1 GHz)

6 Acer
5 Fujitsu

0 0 hvala 0
14 godina
Acer ili Fujitsu?

Svi ce ti reci da bi uzeli ovaj Acer. 

Laptop ce bez problema vrtiti LoL i CoH na medium ( mozda i vecim ) postavkama. Dobra stvar je sta ima 4gb RAMa, ali ima i veci kapacitet HDDa..

Sto se tice procesora, nije Fujitsuov procesor toliko puno bolji od Acerovog koliko bi rekao na prvi pogled po radnom taktu.

Ali opet tu je i razlika od 800kn u cijeni.

Vidim da Fujitsu podrzava 8gb RAMa, tako da ako uzmes Fujitsu, za 200kn uzmes jos 2gb RAMa, eventualno ako nemozes sam das 100kn nekome da ti to ubaci u laptop, i imas laptop podjednak ovom Aceru + 500kn vise u dzepu. ( kazem ovo podjednak jer si rekao da te ne zanima kapacitet HDDa ).

Tako da, izbor je opet na kraju na tebi.. 

Javi nam na kraju sta si odlucio. {#}

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 1
12 godina
Re: Acer ili Fujitsu?

Da, HDD mi nije (toliko) bitan. Gledao sam Benchmark rezultate procesora i obaj od Fujitsua ima rezultat oko 1770, a Acerov Celeron oko 1400. Prvi je proc izašao 2011, a drugi nedavno. 

Tu se dvoumim, a i oko toga koliko RAM može teoretski nadoknaditi slabiji procesor. Kolika je razlika u jačem računalu sa  jačim procesorom i 2GB, te slabijem i 4GB?

edit: hoćeš reći da je Acer u samom startu "jači/brži" od Fujitsua?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 21:47 (Great Scott!).
14 godina
neaktivan
Acer ili Fujitsu?

Da, razlika u cijeni 800kn, a na Aceru je potpuno novi procesor i ima Windows 8. Da ne govorimo da je V5 daleko ljepši. Ali estetika može biti nekome vrlo malen faktor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Acer ili Fujitsu?

Mislim da je RAM vazniji za opcenitu brzinu kompjutera od procesora, a procesor ti daje bolje performanse u igricama i sl. 

Ali opet, nemoj to uzet za sigurno. 

Rekao bih da u startu Acer je brzi, ali sa nadogradnjom RAMa na Fujitsu laptopu bi to bilo tu negdje. 

Da sam na tvom mjestu uzeo bih Fujitsu zbog cijene, ali izbor je na tebi..

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

1 0 hvala 0
12 godina

Mislio sam Fujitsu, ali sad po vašim komentarima naginjem Aceru. Prvenstveno zbog dizajna i težine. Nešto je lakši, a dosta ću nositi laptop sa sobom. No, ako ću moći isprobati ću oba pa odlučiti. Hvala na komentarima :)

14 godina
neaktivan

Mikronis će ti i poklonit svoju torbu s laptopom. Ne znam kakva je situacija oko toga na onom Fujitsu-u i firme koja ga prodaje.

12 godina
neaktivan
Acer ili Fujitsu?

Da pogledas OVAJ doduse jest AMD unutra, bez windowsa, AMD Radeon HD7470 1GB, 4gb ram prosirivo do 8...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Acer ili Fujitsu?

Pronjuškaj malo više po netu, nemoj se ograničiti na samo ova 2 modela. Frend i ja smo išli prije tjedan dana njemu uzeti laptop, obišli par trgovina sa informatičkom robom i na kraju u emezzeti nađemo duplo jači laptop od onih koje smo gledali(bio je na sniženju) tako da moj savjet ti je otići po trgovinama ništa te ne košta to, a možda naletiš na neku lijepu akciju.

Mr.MojoRisin
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dobio sam ponudu da mogu uzeti jedan od ta dva laptopa, zato sam ogranicen bas na njih. Inace bih detaljno prostudirao sto se sve nudi za cijenu koju bih uzeo u obzir. Ali, mogu jedan od ta dva. Za sad mi vuce na Acer jer ima vise RAM-a, a igre igram ponekad i to nezahtjevne (nisam gamer). Bitnije mi je za faks da glatko rade programi za dizajn i grafiku. Ono sto sam zaboravio napomenuti jest da oba mogu dobiti za istu cijenu!

15 godina
neaktivan
Acer ili Fujitsu?

A eto onda, po mojem mišljenju Acer je jači u svim segmentima osim procesora, iako mislim da nije prevelika razlika..na tebi je da odlučiš

Mr.MojoRisin
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Acer ili Fujitsu?

Posto pazim na estetiku definitivno bi uzeo Acera, Fujitsu mi vuce na neki stariji "primitivniji" dizajn.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice