Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.963.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
17 godina
neaktivan
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

@Stjepanj: Gledam drugu sliku.. prodao proc da bi uzeo grafu? 

13 godina
protjeran

a vec ih je otislo par, narucio sam 4790k no tek za 1-2tjedna dolazi...trenutno cekam i5(neznam koji:) bitno da pare cekaju!(tek sam poslje i ja skuzio:)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 20:31 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
Stjepanj kaže...

a vec ih je otislo par, narucio sam 4790k no tek za 1-2tjedna dolazi...trenutno cekam i5(neznam koji:) bitno da pare cekaju!(tek sam poslje i ja skuzio:)

Ma sve 5.  Samo nemoj da nestane grafa dok dođe i7.

14 godina

@Stjepanj

"...nakon uzasno nekvalitetne WF3oc..."

Mozes pojasniti? 

Nekidan sam bio u dvojbi, WF3 ili Strix... al sam na kraju uzeo Strix, samo zato sto mi je lipse izgledala :)

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
13 godina
protjeran

Wf3 ima jako los\slab pcb, di su god sarafi kartica je tu savijena i to divljacki, pasivni cooler je valjda od najtanjeg i najlosijeg aluminija(istina maxwell je hladan pa valjda ni ne treba bolji no svejedno kad vidim to tanko sivilo zapitam se, na asusu je recimo ispolirani), plastika na grafi je najgore kvalitete' takoder toliko tanka do tih granica da moras izricito paziti gdje ces karticu primiti u suprotnom sljedi pucanje( naravno takvoj grafi ode garancija), neznam zasto no gigabite je s gtx9xx poceo raditi jako nekvalitetne grafe koje nemaju veze s starim wf3 coolerom' predpostavka da ipak konkurira cijenom ostalim uglavnom jeftinijim proizvodacima, a znamo od pamtivjeka da su gigine kartice uvjek bile medu najskupljima! Jedino me kod asusa brine ovo ne paljenje ventova na poprilicno visokoj temperaturi, mogli su to staviti na barem nekih 35°c!lp

15 godina
neaktivan

Kad se pale?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Stjepanj kaže...

Wf3 ima jako los\slab pcb, di su god sarafi kartica je tu savijena i to divljacki, pasivni cooler je valjda od najtanjeg i najlosijeg aluminija(istina maxwell je hladan pa valjda ni ne treba bolji no svejedno kad vidim to tanko sivilo zapitam se, na asusu je recimo ispolirani), plastika na grafi je najgore kvalitete' takoder toliko tanka do tih granica da moras izricito paziti gdje ces karticu primiti u suprotnom sljedi pucanje( naravno takvoj grafi ode garancija), neznam zasto no gigabite je s gtx9xx poceo raditi jako nekvalitetne grafe koje nemaju veze s starim wf3 coolerom' predpostavka da ipak konkurira cijenom ostalim uglavnom jeftinijim proizvodacima, a znamo od pamtivjeka da su gigine kartice uvjek bile medu najskupljima! Jedino me kod asusa brine ovo ne paljenje ventova na poprilicno visokoj temperaturi, mogli su to staviti na barem nekih 35°c!lp

Što se tiče savijanja, totalno je istina.. cooler je puno duži za razliku od konkurencije, te nema backplata koji bi mozda i uspio odrzati karticu ravnom. Plastika coolera je jako tanka, pa se treba pažljivije rukovati. Ali ju ionako staviš jednom u računalo, mozda ces je dva puta godisnje vaditi da ocistis, i to je to, nećeš ju voditi u šetnju 3 puta dnevno, pa se trebaš brinuti oko kvalitete plastike!

A kada pogledaš drugu stranu medalje, gigabytove kartice su jedne od najhladnijih, te se bolje clocka od strix-ice 

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Zato uzmes G1 verziju i nemas ni jedan od navedenih problema, a cak je bolja i od Strixice kod koje fazna regulacija bukvalno gori.

11 godina
neaktivan
Zašto bi vadio karticu dva puta godišnje a čišćenje? Pa meni šrot kućište i nema prašine ni prst nakon dvi godine, ma kakvi prst. A ko ima kućište s filterima može zaboraviti na vadjenje. Meni osobno je bitno ovo jel grafička ima backplate, čisto kod manipulacije (iako moja nema), a ova ASUS (općenito njihovi proizvodi su mi vrh, pogotovo dizajnom) Strix je odlična, možda su mogli malo više crvene boje bacit na cooler.
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
13 godina
protjeran
Ova strix je svjetlosnim godinama iznad ovog novog wf3, kartica je po izradi vrh vrhova, nema coskica na njoj da nije finishiran, kartica je duplo teza! O cvrstoci da negovorim imate osjecaj da u ruci drzis komad necega a ne nesto sto ce se raspast ili saviti svake sekunde! Na svim najvaznijim mjestima su dupli sarafi i gumice izmedu limova da se umanji bilo kakva vibracija! A ovo za regulaciju cisto sumnjam posto je sve tako dobro pozicionirano! no sutra je mozda upalim!:)
12 godina

meni to malo nije jasno, možda je wf3 werzija drukčija, no kod gaming g1 ja stvarno ne vidim razlike u debljini pcb-a (prve dvije fotke) u odnosu na strixicu

ali zato jasno vidim razliku u temperaturi (druge dvije fotke) gdje giga ne prelazi 65 stupnjeva, a asusova se prži preko 83

pa ti vidi jel ti važnija hladnija kartica čak i ako moraš biti pažljiviji dvaput godišnje kad je vadiš za čišćenje ili ćeš uzeti grafu kojoj se vrmovi prže ko na gradelama - a koliko će se tek pržiti kad je stjepko natjera na 1500 i stavi je na muke

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 10:23 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan

ASUSica je možda ljepša al Giga ima bolje rješeno hlađenje VRM-a. Backplate isto lijepo izgleda i daje na čvrstoći al negativno utječe na temperature cijelog PCB-a(znam, GTX960, al primjera radi), služi kao izolator. Osobno s Giga karticama nikad nisam imao problema, kuc kuc, valjda zato što uglavnom stavljaju najkvalitetnije komponente na PCB. 

STRIX mali mosfet hladnjak i WF3 gdje glavni hladnjak hladi i mosfete

13 godina
protjeran
Kad kupis obje vidjet ces razlike, ostavi se slika! Wf3 ima 3 venta i jedino je zbog toga hladnija! Sto sam uspio procitati svi su odusevljeni novom strixicom, ja cu svoj sud najvjerojatnije sutra donijeti:)
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kad kupis obje vidjet ces razlike, ostavi se slika! Wf3 ima 3 venta i jedino je zbog toga hladnija! Sto sam uspio procitati svi su odusevljeni novom strixicom, ja cu svoj sud najvjerojatnije sutra donijeti:)

Mislio sam da je tebi kao clockeru bitnije da je VRM hladan nego da je kartica čvršća i oku ljepša.. al očito sam se prevario. 

11 godina
protjeran
vrm na asusu ide do 110*C , po datasheetu, dok su kondenzatori svi 105*C i udaljeni dovoljno.
znaći na asusu regulacija "gori" al može gorit opet je u SOA. (nadjite koji su regulatori u pitanju i nadjite datasheet)
13 godina
protjeran
Temp vrm kad se kloka na zraku je prakticki nebitna, nisam imao nikad asusovu karticu da je imala problema s tim, pa cisto sumnjam da ce i ova strix! I karticu nisam ni htio tj gtx970 no bila je toliko dobra prilika da sam je morao uzeti! Gtx780 lightning(+400mhz oc) je otisla na kojoj takoder vrm nije bio bas najbolje hladen pa vidis koliki je oc izdrzala?;)
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Temp vrm kad se kloka na zraku je prakticki nebitna, nisam imao nikad asusovu karticu da je imala problema s tim, pa cisto sumnjam da ce i ova strix! I karticu nisam ni htio tj gtx970 no bila je toliko dobra prilika da sam je morao uzeti! Gtx780 lightning(+400mhz oc) je otisla na kojoj takoder vrm nije bio bas najbolje hladen pa vidis koliki je oc izdrzala?;)

Ako ti je ok gledati vrm na 100 stepeni, onda super.

Btw stvarno ne vidim razlog zasto je toliko dizes u nebesa, kakva god da je...

13 godina
protjeran

karticu niti nemate a prosipate tu cijelu bibliju pameti, a asus se sam dignuo u nebesa kroz godine ne ja!

kao prvo moje kuciste ima solidan push-pull sistem pa sigurno temp vrm i cijele kartice nece biti povisene kao kod nekih koji imaju nagruvano i zatvoreno kuciste!

drugo strixici se ventovi tek pale na 67-69°c, alo?

trece namjena joj nije ni bila obaranje sv.rekorda u oc vec "sablasna" tisina za picajzle!

cetvrto temp. su joj i vise nego odlicne po svim recenzijama osim za nesto povisene vrm!

peto temp vrm-a ak ne prelazi nekakvih 80-90max sve je u najboljem redu pa prema tome nevidim di je moguc bilo kakav problem s karticom! jer sam ih vidao i na prek 100 eno sve rade ko podmazane no kao sto rekoh sutra(nadam se) cemo da svi vidimo...a ako je netko nestrpljiv evo kartica je tu pored mene pa ako ste blizu slobodno posudim!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 14:25 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...

karticu niti nemate a prosipate tu cijelu bibliju pameti, a asus se sam dignuo u nebesa kroz godine ne ja!

kao prvo moje kuciste ima solidan push-pull sistem pa sigurno temp vrm i cijele kartice nece biti povisene kao kod nekih koji imaju nagruvano i zatvoreno kuciste!

trece namjena joj nije ni bila obaranje sv.rekorda u oc vec "sablasna" tisina za picajzle!

cetvrto temp. su joj i vise nego odlicne po svim recenzijama osim za nesto povisene vrm!

peto temp vrm-a ak ne prelazi nekakvih 80-90max sve je u najboljem redu pa prema tome nevidim di je moguc bilo kakav problem s karticom! jer sam ih vidao i na prek 100 eno sve rade ko podmazane no kao sto rekoh sutra(nadam se) cemo da svi vidimo...a ako je netko nestrpljiv evo kartica je tu pored mene pa ako ste blizu slobodno posudim!

Da sam barem bliže Zagrebu mogli smo 2-3sanduka otvorit i napraviti mali test pa bi vidili tko bi na kraju dana stojao bolje mi ili ona  Jedino bi tvoja žena mogla nas izbaciti na ulicu haha 

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

A ne znam, nekako mi nije uvljerljiva ta Strix. Evo ima ih sad par na nabavi.net popravljenih, RMA, sa 6 mj. garancije samo. Al ok neću više u offtopic ovdje.

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

A ne znam, nekako mi nije uvljerljiva ta Strix. Evo ima ih sad par na nabavi.net popravljenih, RMA, sa 6 mj. garancije samo. Al ok neću više u offtopic ovdje.

ajde naporan si s tim zlonamjernim postovima...rma hw ima svako malo, sad si ti naso toplu vodu zamisli (trenutnu strix rma)...

12 godina
Stjepanj kaže...

nemamo karticu, ali na fotkama se vidi iz aviona da pcb nije ništa tanji na gigi nego je na strixici

kakve veze ima tvoje kućište kad se grafe ionako testiraju na otvorenom benchu i vrmovi se prže na strixici na otvorenom, dok su na gigi hladni - fotke termalne kamere si jasno pokazuju situaciju

ako je tebi 80-90 ok, dok giga ne prelazi 65 onda nek ti bude, ali ja bi uvijek prije uzeo hladniju grafu, pogotovo jer su u svemu drugom razlike nikakve

13 godina
protjeran
Vi ocigledno nekuzite da i ocitanja jako ovise o polozaju ventilacijskih rupica...da nije sve tako crno na bijelo!lp
12 godina
Stjepanj kaže...
Vi ocigledno nekuzite da i ocitanja jako ovise o polozaju ventilacijskih rupica...da nije sve tako crno na bijelo!lp

očitanja su takva kakva jesu, sve grafe testiraju na isti način i razlika od 20 stupnjeva nije "statistička greška"

giga ima daleko kvalitetnije riješeno hlađenje od strixice, ali kužim ja da ti nju već spremaš za prodaju pa jasno da malo navijaš

11 godina
protjeran

evo nebitna marka, graficku ne prodajem . 112*C vrm u furmarku , kartica radi tako od prvog dana, sve je u redu s njom samo šta su u pitanju jako zanimljivi regulatori koji mogu radit na visokim temperaturama a da ne izgore, za razliku od tih regulatora na gigi., cak su i ispravljacki kondenzatori na 105*C deklarirani. obratit pažnju na vrm power out i power in, molim lipo ako neko ima gigu neka stavi isto ovako screenshoot pa da vidimo vrm power out jeli limitiran zbog temperatura koje nemože podnit vrm.

13 godina
protjeran

Isprobao sam grafu kod frenda(nisam mogao izdrzati:) u zatvorenom kucistu gpu neide prek 71°c, ventovi 36% (cca 1300rpm), grafa je stvarno necujna( tiši gpu nisam imao/evo picajzlo model kao stvoren za tebe:) vrm je na stock core-u (1300/1700) stao na 80°c, na oc-u 1460/1850mhz@76°c, vrm@90°c! to je sve za sad sto sam stigao! sretni, nesretni?lp

11 godina
protjeran

evo i link na datasheet, pogledat pod thermal information na 5toj stranici , ukratko hlade se regulatori priko pcba puno više nego priko  gornje strane , odatle pretpostavka da je "loše" vrm hlađen na asusu,i samo opet potvrđuje šta je kolega stjepanj napisa da je bitno da zrak u kućištu cirkulira, i objašnjava veće temperature pcba kod asusa. e da ovim regulatorima je maks 150*C dok rade :) ,ako ovo nisu regulatori na 970 ,neka neko ko je svoju rastavlja napiše koji su.

14 godina
Stjepanj kaže...

Isprobao sam grafu kod frenda(nisam mogao izdrzati:) u zatvorenom kucistu gpu neide prek 71°c, ventovi 36% (cca 1300rpm), grafa je stvarno necujna( tiši gpu nisam imao/evo picajzlo model kao stvoren za tebe:) vrm je na stock core-u (1300/1700) stao na 80°c, na oc-u 1460/1850mhz@76°c, vrm@90°c! to je sve za sad sto sam stigao! sretni, nesretni?lp

Alo Stjepko,PM odgovor??

AUDIOFIL
13 godina
protjeran

pa poslao sam ti mail! inace evo napokon sve upogonjeno!

lp

13 godina
protjeran

Reedy di si to uzeo? da nije moja?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice